Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
malocvijece

#23576 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malocvijece »

zlo zlo wrote: 17/07/2020 17:40
Bloo wrote: 17/07/2020 17:27
Mogy87 wrote: 17/07/2020 17:24
To je nacin nosenja sa potencijalno opasnom situacijom. Coping mechanism poznat u psihologiji. Ubjedjuju sebe i druge da su rahmetlije nastradale zbog navedenih faktora i da njih nece. A u stvari, podsvjesno, se za svoju guzicu najvise boje.
Moze li procjena za mene? :mrgreen:
PCOS, IR, bronhitis, sinusi zajebavaju, otecena.stitna i vodene ciste, hormoni nadbubrezne podjebavaju, fraktura lobanje, karpalni tunel, teniski lakat....

Odmah mi halalite?
za tebe isto kao i mene...jedini lijek je jadran..sunce i more :mrgreen: a za ovo ostalo pij femisan a :-D
Ili Macaharmony femanescence tako nešto? Je li neka probala? Da pređemo na onu za žensku temu? Otkad hoću da pitam.
zlo zlo

#23577 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zlo zlo »

malocvijece wrote: 17/07/2020 17:45
zlo zlo wrote: 17/07/2020 17:40
Bloo wrote: 17/07/2020 17:27
Moze li procjena za mene? :mrgreen:
PCOS, IR, bronhitis, sinusi zajebavaju, otecena.stitna i vodene ciste, hormoni nadbubrezne podjebavaju, fraktura lobanje, karpalni tunel, teniski lakat....

Odmah mi halalite?
za tebe isto kao i mene...jedini lijek je jadran..sunce i more :mrgreen: a za ovo ostalo pij femisan a :-D
Ili Macaharmony femanescence tako nešto? Je li neka probala? Da pređemo na onu za žensku temu? Otkad hoću da pitam.
ja pijem trenutno..ali kratko jako..za mj-dva mogu reci točnije dali pomaže :-D za bronhitis i sinuse jadran pomaze :mrgreen:
Tesla Edison

#23578 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

sumirprimus wrote: 17/07/2020 17:18
TESLA_EDISON wrote: 17/07/2020 17:14 Sad saznadoh, mladić koji je umro (28godina) navodno imao više udruženih teških oboljenja. Kako god, tuga :(
Momak imo bronhitis ba tako pise. kakvo tesko oboljenje
Na radiju čuo, kažu više udruženih teških oboljenja. Zato sam i napisao navodno.
Tesla Edison

#23579 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

mO k3 wrote: 17/07/2020 17:38
oldtajmer wrote: 17/07/2020 17:25
TESLA_EDISON wrote: 17/07/2020 17:14 Sad saznadoh, mladić koji je umro (28godina) navodno imao više udruženih teških oboljenja. Kako god, tuga :(
Tužna vijest dolazi iz izolatorija Klinike za plućne bolesti na Podhrastovima. Preminuo je mlađi pacijent pozitivan na koronavirus.

Pacijent rođen 1992. godine koji je zbog teške kliničke slike hospitaliziran i stavljen na respirator, preminuo je danas na Podhrastovima.

Kako je Faktoru rečeno, pacijent ranije nije imao teža oboljenja.

Usljed zaraze koronavirusom dobio je obostrano zapaljenje pluća, usljed čega je danas preminuo.

U izolatoriju Podhrastovi, prema jutrošnjim informacijama, bilo je hospitalizirano 55 pacijenata, što je više od pola ukupnog kapaciteta Podhrastova.
@TESLA_EDISON
opet lazes .. po koji put ??
Haj sjasi s mene!
sumirprimus

#23580 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

TESLA_EDISON wrote: 17/07/2020 17:48
Na radiju čuo, kažu više udruženih teških oboljenja. Zato sam i napisao navodno.
Bronhitis nije tesko oboljenje.
Tesla Edison

#23581 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

sumirprimus wrote: 17/07/2020 17:49
TESLA_EDISON wrote: 17/07/2020 17:48

Bronhitis nije tesko oboljenje.
Samo sam prenio onako kako sam čuo. Šta su mislili pod tim, me znam.
zlo zlo

#23582 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zlo zlo »

bome nije ni laka..kad nakacis pravi bronhitis koji ne prestaje jebeno je gadno.
laik1981

#23583 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

zubi wrote: 17/07/2020 17:43
laik1981 wrote: 17/07/2020 17:40 Sva se strategija odbrane od virusa svela na prepadanje. Los pristup..
Ti ako se ne bojis oboliti od korone, u Bosni i Hercegovini danas, u situaciju u kojoj smo i sa zdravstvenim sistemom koji imamo... ja ti se iskreno divim...
Sigurno ce ti strah pomoci i prebrojavanje slucajeva. Probaj brojati i unesrecene u saobracajnim nesrecama. Mozda steknes strahove pa ti oni spasu zivot jer vise od straha neces smjeti sjesti u neko vozilo niti setati ulicom pa ces tako izbjeci ili smanjiti mogucnost neke nezgode. Kad bi strahovao od svega sto je opasno zaglavio bih u jagomiru za godinu. A nas zdravstveni sistem ti ne garantuje ni da ti zulj na peti nece nauditi. Tu se slazem. Oni su puno veca opasnost od korone, ali i tu je, cini mi se, vecina otvorila oci kako treba tek kada je pandemija dosla.
Tesla Edison

#23584 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ovdje je neko od doktora zajebao 100%. Treba ovo dobro istražiti. Samo da porodica skupi snage i sve istjera na čistac.

Kada se javio sa simptomima? Kada je testiran? Koliko je čekao rezultate? Kada i u kakvom stanju je prebačen u izolatorij? Jel imao adekvatan tretman prilikom transporta?

Na sva ova pitanja odgovorni moraju dati odgovore.
zubi

#23585 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

laik1981 wrote: 17/07/2020 17:57
zubi wrote: 17/07/2020 17:43
laik1981 wrote: 17/07/2020 17:40 Sva se strategija odbrane od virusa svela na prepadanje. Los pristup..
Ti ako se ne bojis oboliti od korone, u Bosni i Hercegovini danas, u situaciju u kojoj smo i sa zdravstvenim sistemom koji imamo... ja ti se iskreno divim...
Sigurno ce ti strah pomoci i prebrojavanje slucajeva. Probaj brojati i unesrecene u saobracajnim nesrecama. Mozda steknes strahove pa ti oni spasu zivot jer vise od straha neces smjeti sjesti u neko vozilo niti setati ulicom pa ces tako izbjeci ili smanjiti mogucnost neke nezgode. Kad bi strahovao od svega sto je opasno zaglavio bih u jagomiru za godinu. A nas zdravstveni sistem ti ne garantuje ni da ti zulj na peti nece nauditi. Tu se slazem. Oni su puno veca opasnost od korone, ali i tu je, cini mi se, vecina otvorila oci kako treba tek kada je pandemija dosla.
Samo da ponovim... svaka cast :thumbup:
BadBoy

#23586 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

zubi wrote: 17/07/2020 16:18
Peryton_ wrote: 17/07/2020 15:43 Sta ce vrli forumasi reci za ovog mladica od 28 godina? Hajd nazivio se? Ili nesto slicno? Kakve gluposti ovdje se mogu procitati strasno
Ja primjecujem da cak i oni sto su bili najglasniji u povicima kako je ovo sve namjestaljka, zavjera, izmisljotina, pa eto ako cak i nije izmisljotina, onda nije toliko opasno koliko se predstavlja... malo su se ko pokolebali i usutili, vise nisu toliko glasni... valjda nije svejedno kad ti oboljevaju poznanici, prijatelji ili, nedobog, rodbina a ne neki tamo nepoznati ljudi...
Primijetio sam i manjak one zaista degutantne šale sa bagerima
geralt

#23587 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

laik1981 wrote: 17/07/2020 17:57 Sigurno ce ti strah pomoci i prebrojavanje slucajeva. Probaj brojati i unesrecene u saobracajnim nesrecama. Mozda steknes strahove pa ti oni spasu zivot jer vise od straha neces smjeti sjesti u neko vozilo niti setati ulicom pa ces tako izbjeci ili smanjiti mogucnost neke nezgode.
A mozda pocnes koristiti pojas, voziti po ogranicenju, i prestanes tipkati poruke za volanom i prestizati na punoj liniji. I mozda ti te normalne, razumne mjere sigurnosti spase zivot, a mozda i nekom tvom.

A mozes i reci "ma jebo to, ta pravila izmislili saobracajci da postenom narodu uzmu pare".

I btw, o saobracajnim nesrecama imas vise tekstova na Klixu nego o koroni. A mislim da i tema ima vise stranica.
BadBoy

#23589 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

laik1981 wrote: 17/07/2020 17:03
Mogy87 wrote: 17/07/2020 16:37
RandomAndCasual wrote: 17/07/2020 16:27

Ima deset godina u mahali mojoj umro momak, 35 godina, rekreativac bio, biciklo, fudbal, odbojka, u super formi bio.

Tek kad je umro otkrili da je srcanu manu imao. Tako su barem napisali i objavili.
Ma ja. Tako i ona dvojica brace iz Cacka 26 i 36 godina. Tako onaj automehanicar sto ga pola grada zna 1977. godiste. Tako i ovaj momak od danas 92. Tako i onaj pjevac iz srbije 91. godiste.
Svi ili u terminalnoj fazi raka ili sa srcanom manom.
Ne znam zaista kako te nije sramota.
Moj skolski drug umro prije pet godina od plucnog infarkta. Imao 33 godine, bio zdrav. Jedini simptom koji je imao je bio kasalj u toku dva dana prije smrti. Nije bilo na portalima i brojcanicima pa ga niste ni oplakivali.. Prije mjesec i po umro covjek od 47 godina nakon sto je dobio upalu pluca i mozdani nakon tri dana provedena u bolnici. Nije bio pozitivan, niti je lijecen na podhrastovima, ni kao covid pacijent. Prije toga nije imao nikakvih problema. Ko hoce da provjeri navode za ovaj drugi slucaj dam mu u pp adresu autopraonice u kojoj je radio pa moze sam provjeriti. Testirali ga nekoliko puta kao i sve njegove najblize kontakte. Nigdje virusa, a covjek umro od mozdanog nakon upale pluca. Nije ga bilo po medijima i brojcanicima pa automatski nije nikome ni bitan osim svojim najblizim.. Poceli smo zaliti samo za ljudima koji osvanu na portalima, a sve ostalo ignorisati. To nije empatija nego obicno licemjerstvo. Umiralo se i umirace se i od korone i od svega ostalog. Ponekad ce nastradati i mladji ali to je tako i od toga se ne moze pobjeci.

Narod vodi svoju politiku, zvanicne institucije ne rade nista konkretno. Mozemo mi ovdje pjevati borbene koliko hocemo, ali bice sto ce biti. 95% ljudi je oguglalo na sve moguce brojeve. Ljudi se cuvaju vise instiktivno nego svjesno sklanjajuci se od onih koji kihnu ili se zakaslju iz bilo kog razloga. Nema iskrenosti, organizacije i naznaka dobrih namjera od strane institucija i narod je odlucio da se ovim pozabavi svako na svoj nacin. Gledala si onu press konferenciju danas ljekarske komore.. Jel ono struka koja ulijeva povjerenje? Jel ono struka koja ima autoritet? Mislis da ce one narod shvatiti ozbiljno i poslusati ih? Prije da ce uraditi sve suprotno.
Ekonomija, vladavina prava, životni standard i sve drugo nam je u kurcu 25 godina ali vi tek sad u doba korone na to extra pazite.

Ponavljam, navedi mi godinu ja ću ti nabrojati afere i marifetluke iz te godine. NASIMA NE TREBA KORONA DA KRADU. Imaju poslušna nacionalna stada za to.

A ekonomiju nikada nismo ni pazili no ona je sada extra važna.
splinter

#23590 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosna-i ... /200717129

Remdesivir je antivirusni lijek koji primarno osmišljen kao lijek izbora za Ebolu i Marburg virus a mehanizam djelovanja je taj da se kao analog Adenozina inkorporira u RNK lanac i uzrokuje njegov prekid. Naknada ispitivanja su pokazala antivirusno djelovanje protiv većeg broja RNK virusa (Filavirusa, Paramiksovirisa, Coronavirusa) .
Ipak u prošlosti nije korišten za tretmane Sarsa i .Mersa.
Kod oboljelih od Covid-19 u kliničkim istraživanjima upotreba lijeka skraćivala je vrijeme potrebno za oporavak. Cijena lijeka za Američke pacijente s privatnim osiguranjem iznosi 520 USD za jednu dozu, a za cijeli tretman 3120 dok je za ostale osiguranike 2340 USD.
Nažalost BIH će zahvaljujući "sposobnim" u nadležnim institucijama biti jedna od rijetkih zemalja koja će ostati uskraćena za ovaj lijek.
laik1981

#23591 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

geralt wrote: 17/07/2020 18:25
laik1981 wrote: 17/07/2020 17:57 Sigurno ce ti strah pomoci i prebrojavanje slucajeva. Probaj brojati i unesrecene u saobracajnim nesrecama. Mozda steknes strahove pa ti oni spasu zivot jer vise od straha neces smjeti sjesti u neko vozilo niti setati ulicom pa ces tako izbjeci ili smanjiti mogucnost neke nezgode.
A mozda pocnes koristiti pojas, voziti po ogranicenju, i prestanes tipkati poruke za volanom i prestizati na punoj liniji. I mozda ti te normalne, razumne mjere sigurnosti spase zivot, a mozda i nekom tvom.

A mozes i reci "ma jebo to, ta pravila izmislili saobracajci da postenom narodu uzmu pare".

I btw, o saobracajnim nesrecama imas vise tekstova na Klixu nego o koroni. A mislim da i tema ima vise stranica.
A mozda te i pokupi budala na pjesackom prelazu dok postujes sva pravila.
laik1981

#23592 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

BadBoy wrote: 17/07/2020 18:31
laik1981 wrote: 17/07/2020 17:03
Mogy87 wrote: 17/07/2020 16:37

Ma ja. Tako i ona dvojica brace iz Cacka 26 i 36 godina. Tako onaj automehanicar sto ga pola grada zna 1977. godiste. Tako i ovaj momak od danas 92. Tako i onaj pjevac iz srbije 91. godiste.
Svi ili u terminalnoj fazi raka ili sa srcanom manom.
Ne znam zaista kako te nije sramota.
Moj skolski drug umro prije pet godina od plucnog infarkta. Imao 33 godine, bio zdrav. Jedini simptom koji je imao je bio kasalj u toku dva dana prije smrti. Nije bilo na portalima i brojcanicima pa ga niste ni oplakivali.. Prije mjesec i po umro covjek od 47 godina nakon sto je dobio upalu pluca i mozdani nakon tri dana provedena u bolnici. Nije bio pozitivan, niti je lijecen na podhrastovima, ni kao covid pacijent. Prije toga nije imao nikakvih problema. Ko hoce da provjeri navode za ovaj drugi slucaj dam mu u pp adresu autopraonice u kojoj je radio pa moze sam provjeriti. Testirali ga nekoliko puta kao i sve njegove najblize kontakte. Nigdje virusa, a covjek umro od mozdanog nakon upale pluca. Nije ga bilo po medijima i brojcanicima pa automatski nije nikome ni bitan osim svojim najblizim.. Poceli smo zaliti samo za ljudima koji osvanu na portalima, a sve ostalo ignorisati. To nije empatija nego obicno licemjerstvo. Umiralo se i umirace se i od korone i od svega ostalog. Ponekad ce nastradati i mladji ali to je tako i od toga se ne moze pobjeci.

Narod vodi svoju politiku, zvanicne institucije ne rade nista konkretno. Mozemo mi ovdje pjevati borbene koliko hocemo, ali bice sto ce biti. 95% ljudi je oguglalo na sve moguce brojeve. Ljudi se cuvaju vise instiktivno nego svjesno sklanjajuci se od onih koji kihnu ili se zakaslju iz bilo kog razloga. Nema iskrenosti, organizacije i naznaka dobrih namjera od strane institucija i narod je odlucio da se ovim pozabavi svako na svoj nacin. Gledala si onu press konferenciju danas ljekarske komore.. Jel ono struka koja ulijeva povjerenje? Jel ono struka koja ima autoritet? Mislis da ce one narod shvatiti ozbiljno i poslusati ih? Prije da ce uraditi sve suprotno.
Ekonomija, vladavina prava, životni standard i sve drugo nam je u kurcu 25 godina ali vi tek sad u doba korone na to extra pazite.

Ponavljam, navedi mi godinu ja ću ti nabrojati afere i marifetluke iz te godine. NASIMA NE TREBA KORONA DA KRADU. Imaju poslušna nacionalna stada za to.

A ekonomiju nikada nismo ni pazili no ona je sada extra važna.
Nesto te prebacuje. Gdje se u ovom sto sam napisao pominje ekonomija? Gdje bilo kakve afere? Dozovi se. I vi ste poceli primjecivati bolesne ljude i smrtne slucajeve kako je korona pocela sa svojim egzibicijama..
Edin H.

#23593 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

zubi wrote: 17/07/2020 16:18
Peryton_ wrote: 17/07/2020 15:43 Sta ce vrli forumasi reci za ovog mladica od 28 godina? Hajd nazivio se? Ili nesto slicno? Kakve gluposti ovdje se mogu procitati strasno
Ja primjecujem da cak i oni sto su bili najglasniji u povicima kako je ovo sve namjestaljka, zavjera, izmisljotina, pa eto ako cak i nije izmisljotina, onda nije toliko opasno koliko se predstavlja... malo su se ko pokolebali i usutili, vise nisu toliko glasni... valjda nije svejedno kad ti oboljevaju poznanici, prijatelji ili, nedobog, rodbina a ne neki tamo nepoznati ljudi...
Kao i rat, puca u Hrvatskoj, ne valja, ali neka nije kod nas. Ljudska psiha.
O'zone
Globalni moderator

#23594 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosna-i ... /200717129

Pitanje za milion: Ko će da najebe kad nestane lijekova?

a) obični puk
b) vlastela
c) neko iz vlade
biglebovski

#23595 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

splinter wrote: 17/07/2020 19:12 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosna-i ... /200717129

Remdesivir je antivirusni lijek koji primarno osmišljen kao lijek izbora za Ebolu i Marburg virus a mehanizam djelovanja je taj da se kao analog Adenozina inkorporira u RNK lanac i uzrokuje njegov prekid. Naknada ispitivanja su pokazala antivirusno djelovanje protiv većeg broja RNK virusa (Filavirusa, Paramiksovirisa, Coronavirusa) .
Ipak u prošlosti nije korišten za tretmane Sarsa i .Mersa.
Kod oboljelih od Covid-19 u kliničkim istraživanjima upotreba lijeka skraćivala je vrijeme potrebno za oporavak. Cijena lijeka za Američke pacijente s privatnim osiguranjem iznosi 520 USD za jednu dozu, a za cijeli tretman 3120 dok je za ostale osiguranike 2340 USD.
Nažalost BIH će zahvaljujući "sposobnim" u nadležnim institucijama biti jedna od rijetkih zemalja koja će ostati uskraćena za ovaj lijek.
Dakle, trenutno pare ubijamo na testovima, pa je na redu lijek od 520 dolara jer onaj jeftini ne valja valjda, i onda, kao šlag na tortu, amazing vakcina, dvije doze godišnje, jer, zaboga, antitjela niks, hromozomi, možeš se opet zaraziti, bla bla... Ja ne znam čime liječe ovdje u Zenici kad smo već uskraćeni za lijek od 3120 US dolara...
laik1981

#23596 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

O'zone wrote: 17/07/2020 19:43 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosna-i ... /200717129

a) obični puk
b) vlastela
c) neko iz vlade
Nabavice oni preko nekog novog Fikreta ili prositi po svijetu. Zato su i uveli stanje epidemije..
Sociolog

#23597 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

O'zone wrote: 17/07/2020 19:43 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosna-i ... /200717129

a) obični puk
b) vlastela
c) neko iz vlade
O zone, vidis da se Radoncic prepao ko tetkica, nigdje ne izlazi niti se pojavljuje..

Nastradace narod, kao sto je sam kupovao maske i rukavice, a ovi iz skladista sebi i svojih nablizima po nekoliko kutija maski.

Od oktobra predvidjam veliki ekonomski i politicki haos.
Rothmans

#23598 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Rothmans »

Sociolog wrote: 17/07/2020 19:46

a) obični puk
b) vlastela
c) neko iz vlade
O zone, vidis da se Radoncic prepao ko tetkica, nigdje ne izlazi niti se pojavljuje..

Nastradace narod, kao sto je sam kupovao maske i rukavice, a ovi iz skladista sebi i svojih nablizima po nekoliko kutija maski.

Od oktobra predvidjam veliki ekonomski i politicki haos.
Sta ce se desiti u oktobru ?
Sociolog

#23599 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Potrosice raja zadnje rezerve novca...
vjeshalica

#23600 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

RandomAndCasual wrote: 17/07/2020 17:42

Nek kablove pozatvaraju mimo korone sto se mene tice

Al kablove i kafe po kaficima cucla i pije upravo sirotinja, jer nema para kao ovi na drzavnim jaslama da skokne u auto pa se odveze negdje na ribu ili janjetinu. Sta je vec kome draze.
Ti trebas otici psihijatru podhitno za ove maloumne izjave
Sirotilja o kojoj ti pricas ne cucla nargilu jer nema za janjetinu i ribu vec iskljucivo zato sto je glupa ko kurcina
Za pare koje ostave u nargilhanama mogu otici na more,mogu kupiti ako nista na dnevnoj bazi kilu dinje,grozdja ili bilo cega drugog
Al hoce glupa sirotilja da kopira nekoga,da se druzi na pogresan nacin,i da stvara glupo drustvo
Bas kao sto ih je preglup kurac napravio!
I shodno tome koliko su preglupi i vide nesto dobro u tome,oni ce poslije koronaša puniti Podhrastove,ali ne jer neko zdere janjetinu i ribu vec sto su PREGLUPI KO KURCINA
Last edited by vjeshalica on 17/07/2020 19:59, edited 1 time in total.
Locked