Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tesko da je razlika u cijeni tolika ako obje radnje plate porez i sve.
Televizori.ba su poprilicno povoljni....
A šta me briga ako mi pošalje upakovan i ispravan sa računom. Dalje je briga ovlaštenog servisa gdje god da kupiš.
Kupio ja prije 3 godine Sony u Zenici kojem je cijena stojala 3700 KM, a on mi spustio na 3000. Vi mi ovdje izmahanisaste što je IPS panel mada Cook reče da je 100 hz i mogu ga komotno trošiti još dvije godine. Ali meni šejtan nije dao mira i krenem tražiti sa VA panelom i koji inču više i kod istog prodavca i reče mi da mi može skinuti 530 KM. Kvaka je što taj model Sonija ima VA panel samo iznad 75" pa mi valja sačekati Novu godinu i vidjeti šta će biti u ponudi povoljno od novijih modela.
Nismo svi isti ... isto tako ja ne bih u Univerzalno tel kupio.
Znali su ljudi kupiti upakovan kao sto ti kazes..pa kad su upalili, slike nasli iu galeriji
Ja sam cuo pozitivne stvari za ovaj cpu infotech, mislim da u Cazinu imaju radnju, televizori su im uvijek povoljni, mislim i da ih je Cook spominjao u par navrata
Naručio bio mobitel preko pika sve full garancija ovo ono. Sreća upita brzu poštu da otvorim a inače nikad ne otvaram. Unutra indijski punjač za uticnice sa 3 rupe. Hvala ziv bio vrati ovo nazad
saiks wrote: ↑15/07/2020 15:35
Samo ovlaštene radnje pa makar i skuplje bilo
Naručio bio mobitel preko pika sve full garancija ovo ono. Sreća upita brzu poštu da otvorim a inače nikad ne otvaram. Unutra indijski punjač za uticnice sa 3 rupe. Hvala ziv bio vrati ovo nazad
Dobar dio tih OLX radnji tehniku nabavlja upravo od ovlaštenih distributera, izdaju fiskalni račun i dobiješ urednu garanciju od proizvođača (ovlašteni servis). Na koji način postignu znatno bolje cijene od klasičnih ovlaštenih maloprodaja ne bih znao, moguće sa rade na nekim minimalnim maržama, ili kompenzacije neke vrste isl., to je za kupca u konačnici nebitno sve dok su račun i garancija uredni.
Koji su trenutni iz 2020, ako ih ima, pretp da je i cijena veca...
Budzet do ~1800 ne vece od 55", nema potrebe, trenutno imamo 46" i sasvim je ok da predjemo na 55"...ostalo bi bilo overkill...
Hvala puno!
Ovo je model iz 2018. ali je to potpuno nebitno jer je TV odličan, FALD, Android OS, Sony kvalitet - sasvim dovoljno. Još ako ima garancija na 5 godina (ponekad daju i to) nema promašaja, sigurno ćeš biti zadovoljan.
Mislim da ti je budžet sasvim OK za 55", može se tu naći dobrih uređaja, posebno na nekim akcijama, a neka ti ne bude mrsko trgovce upitati za dodatni popust (npr.ako planiraš gotovinsko plaćanje), može se i tu izvući 3-5 % bolja cijena, nekada i više od toga.
Što se tiče Sony-ja za 2019. su modeli oznake XG, za 2020. XH itd. (idu abecednim redom).
saiks wrote: ↑15/07/2020 15:35
Samo ovlaštene radnje pa makar i skuplje bilo
Dobar dio tih OLX radnji tehniku nabavlja upravo od ovlaštenih distributera, izdaju fiskalni račun i dobiješ urednu garanciju od proizvođača (ovlašteni servis). Na koji način postignu znatno bolje cijene od klasičnih ovlaštenih maloprodaja ne bih znao, moguće sa rade na nekim minimalnim maržama, ili kompenzacije neke vrste isl., to je za kupca u konačnici nebitno sve dok su račun i garancija uredni.
Ne može se skontati pravilo. Gore sam postavio ove dvije radnje i razliku u cijeni za jedan model dok je za ovaj drugi isto Sonijev model skoro obrnuta situacija.
CPU Infotech Cazin i Tehnomax Zenica su legitimne radnje koje uz robu isporucuju fiskalni racun i uredno popunjen garantni list. Ima ovdje ljudi koji su kupovali kod njih pa najbolje da se oni jave ali ja se ne sjecam da je iko napisao da je imao problema sa njima. Univerzalno ne bih smio preporuciti nikome s obzirom da cesto nesto muljaju.
Last edited by CooK on 16/07/2020 12:43, edited 1 time in total.
Ba 500 maraka razlika na onim linkovima i lik mrtav hladan kaze kupi skuplje radi garancije. A to skuplje nit ima servisne centre nit ima radnju vec web shop.
A Mobilmedia sa 30 ugovornih servisera u BiH i originalnom proizvođačkom garancijom je piljara i tu ne treba kupovat jer je 500 maraka jeftinije.
Tako je, bravo majstore. Samo leti, plati više. Da te ko ne zajebe.
Ma pusti suplje price. Ima internet, imaju forumi i ostala mjesta za razmjenu misljenja pa se svako moze fino raspitati o nekoj radnji i vidjeti koliko je dobra ili losa. Glupost je nesto platiti i 50KM vise a ne 500KM vise kada u oba slucaja dobijas iste uredjaje i istu garanciju.
CooK wrote: ↑16/07/2020 12:51
Ma pusti suplje price. Ima internet, imaju forumi i ostala mjesta za razmjenu misljenja pa se svako moze fino raspitati o nekoj radnji i vidjeti koliko je dobra ili losa. Glupost je nesto platiti i 50KM vise a ne 500KM vise kada u oba slucaja dobijas iste uredjaje i istu garanciju.
Evo i imtec na OLX-u. Do kupca je da provjeri od koga kupuje.
Ma da, sad su skoro svi na OLX-u pa cak i ove pouzdane radnje sto imaju svoje web shopove. Valjda im to omogucava da dodju u kontakt sa vecim brojem potencijalnih kupaca.
A i to sto kazes, na kupcu je da se raspita i provjeri od koga kupuje.
Evo i imtec na OLX-u. Do kupca je da provjeri od koga kupuje.
Ma da, sad su skoro svi na OLX-u pa cak i ove pouzdane radnje sto imaju svoje web shopove. Valjda im to omogucava da dodju u kontakt sa vecim brojem potencijalnih kupaca.
A i to sto kazes, na kupcu je da se raspita i provjeri od koga kupuje.
Kome ovo treba posebno pojašnjavati bolje da i ne kupuje ništa što zahtijeva račun, garanciju isl.
CooK wrote: ↑16/07/2020 12:38
CPU Infotech Cazin i Tehnomax Zenica su legitimne radnje koje uz robu isporucuju fiskalni racun i uredno popunjen garantni list. Ima ovdje ljudi koji su kupovali kod njih pa najbolje da se oni jave ali ja se ne sjecam da je iko napisao da je imao problema sa njima. Univerzalno ne bih smio preporuciti nikome s obzirom da cesto nesto muljaju.
Kupio sam ja u tehnomax Zenica i sve uredno, fiskalni racun + garancija plus pomoc oko dodatne garancije od strane samsunga. Nisam imao nikakvih problema sa TV-om ali su sigurno uredna i pouzdana radnja.
Sa zeničkim TehnoMaxom sam imao samo pozitivna iskustva. Dosta sam stvari kupio kod njih i nije nikada ništa trebalo reklamirati. Obično počnem priču porukom, a završim telefonom i vrlo su susretljivi i ljubazni. Trude se da mušterija bude zadovoljna.
Nedavno sam kupovao u dvije sarajevske radnje zvučnog imena i zahvalio sam im se i rekao da smo završili saradnju. I TCSpektar iz Bijeljine je često povoljniji od drugih i sa njima imam lijepo iskustvo.