Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Diwan
#29176 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam jesam li postavljao ovaj video od gospodina DR. Nestorovića.
Vrlo je bitno, najvažnije, da se zna porijeklo virusa. Samim tim, sve ima drugi smisao.
Vrlo je bitno, najvažnije, da se zna porijeklo virusa. Samim tim, sve ima drugi smisao.
-
sumirprimus
#29177 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jel to ovaj pajac?
il ovo?
e njemu cemo vjerovat bas
- zubi
#29178 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisi nikad. Hvala velika, u ovom trenutku najbitnije je da znamo porijeklo virusa...
-
sumirprimus
#29179 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
i imas svijeta lakovjernog kakvi i jesu i neko ce mu jos i povjerovat i ugrozit sve nas...
diwan sram te i stid bilo i dalje nastavljas sa istom mantrom koja nekog moze kostat zdravlja!
diwan sram te i stid bilo i dalje nastavljas sa istom mantrom koja nekog moze kostat zdravlja!
- Tesla Edison
#29180 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovom Nestoroviću treba dobro provjeriti diplomu i specijalizaciju. Redovnim procedurama nije ih mogao dobiti.
Njegova stručnost je u rangu ublehe iz Visokog i njegovog teniskog frenda.
- Ironmen
#29181 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni nesto bodi oci i nema bas logike, evo za primjer Italija koja je u martiu i velikim dijelom aprila bila najvise pogodjena trenutno ima 12k aktivnih slucajeva od toga 60 kriticno vecinom stariji ljudi, ista stvar sa Spanijom i Njemackom..
Kako odjednom dolazi do smanjenog broja novooboljelih a velikom brzinom se zarazeni oporavljaju a virus im harao prije 30 dana a 5% stanovnisva ima antitijela, jesuli oni stvarno naucili ziviti sa virusom ili je nesto drugo u pitanju ne znam, u prici sa rodjakom iz Milana kaze da je sve normala da se maske nose samo u zatvorenom i da se skoro sve vratilo u normalu osim javnih okupljanja, bolnica u Bergamu 0 pacijenata u Covid ambulanti... Meni je to sve cudno i malo nelogicno..
Katar na 2,8 mil stanovnika imao 110.000 zarazenih trenutno aktivnih 3000 slucajeva uz smrtnost 152 pacijenta... Mi na 6000 zarazenih imamo 200+ smrtnih slucajeva, meni ovo nema logike...
Primjer Katra uzimam jer su slicni sa nama po broju stanovnika ni u BiH trenutno ne zivi vise od 2,5 miliona, brojke su neumoljive, sad jeli Katar testirao vise vjerovatno jeste imaju li bolje uslove od nas vjerovatno imaju ali opet mi bode oci 110k zarazenih i smrtnost slicna nasoj...
Kako odjednom dolazi do smanjenog broja novooboljelih a velikom brzinom se zarazeni oporavljaju a virus im harao prije 30 dana a 5% stanovnisva ima antitijela, jesuli oni stvarno naucili ziviti sa virusom ili je nesto drugo u pitanju ne znam, u prici sa rodjakom iz Milana kaze da je sve normala da se maske nose samo u zatvorenom i da se skoro sve vratilo u normalu osim javnih okupljanja, bolnica u Bergamu 0 pacijenata u Covid ambulanti... Meni je to sve cudno i malo nelogicno..
Katar na 2,8 mil stanovnika imao 110.000 zarazenih trenutno aktivnih 3000 slucajeva uz smrtnost 152 pacijenta... Mi na 6000 zarazenih imamo 200+ smrtnih slucajeva, meni ovo nema logike...
Primjer Katra uzimam jer su slicni sa nama po broju stanovnika ni u BiH trenutno ne zivi vise od 2,5 miliona, brojke su neumoljive, sad jeli Katar testirao vise vjerovatno jeste imaju li bolje uslove od nas vjerovatno imaju ali opet mi bode oci 110k zarazenih i smrtnost slicna nasoj...
-
sumirprimus
#29182 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jedina logika je da mi nemamo 6k zarazenih nego mnogo vise
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#29183 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
i onda ovakvi likovi dobiju preko 60% glOsova... to samim tim govori o nOrodu koji glOsa za njiHa... krezubice i uhljebljena telad...
- Diwan
#29184 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da mi znači šta mnogi ovdje misle, vjerovatno ne bih ništa postavljao ... vi svoje, ja ću svoje

- piupiu
#29185 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To, valjda, govori najviše o našem zdravstvenom sistemu, a i o procesu testiranja.
- zubi
#29186 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo.sumirprimus wrote: ↑17/07/2020 09:57 i imas svijeta lakovjernog kakvi i jesu i neko ce mu jos i povjerovat i ugrozit sve nas...
Kretensko ponasanje.
-
sumirprimus
-
Mogy87
#29188 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sto se tice Italije, Spanije i Njemacke naucili su zivjeti s virusom. Dovoljno je maske nositi u zatvorenom. Plus im pogoduju vise temperature ne iz razloga sto utjecu na virus vec su ljudi vise vani, a organizam im je rasterecen jer nema sezonskih viroza. Plus utjecaj D vitamina koji je Splinter spominjao.Ironmen wrote: ↑17/07/2020 10:02 Meni nesto bodi oci i nema bas logike, evo za primjer Italija koja je u martiu i velikim dijelom aprila bila najvise pogodjena trenutno ima 12k aktivnih slucajeva od toga 60 kriticno vecinom stariji ljudi, ista stvar sa Spanijom i Njemackom..
Sto se tice Katara pored svega sto su drugi pisali, a tice se BiH i netestiranja s cim se slazem ima jos jedan podatak koji je iznio dr. Lauc:
Govorio je o istraživanju provedenom na 7.000 oboljelih, gledali su kako teče oporavak ovisno o vremenu u kojem su se razboljeli. Istraživanje je provedeno na 8 bolnica u Europi i 15 u Kini. Pokazalo se da za svaki stupanj za koji se temperatura povisila smrtnost pala 15%, po tome zaključuju da u tropskoj regiji, iako ima zaraženih, vrlo je malo mrtvih.
- Naš imuni sustav je ojačao s proljećem. Ne možemo reći što se točno dogodilo, ima puno različitih komponenti, ali činjenica je da je danas virus manje smrtonosan nego što je bio u ožujku, a da se virus nije promijenio, rekao je Lauc.
Dodao je kako se nije promijenio virus, već okolnosti u našem organizmu i kako mi na njega reagiramo.
https://vijesti.hrt.hr/632964/hocete-li ... HI29O25tnI
-
ime_kojeg_nema
#29189 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zivim u Italiji i mogu ti reci da nije tacno ovo sto ti rodjak govori. Ja cak ni ne zivim u dijelu koji je bio najzesce pogodjen (Lombardija) kao tvoj rodjak ali sam bio tamo prije par sedmica i isto je kao i ovdje. Jeste dosta opustenije nego prije ali i dalje vecina nosi maske, postuje se distanca, u trgovine se ulazi u odredjenom broju itd. Problem je sto ljudi kod nas nadju neke ekstremne slucajeve nepostivanja pravila, tipa neka navijacka grupa ili onaj klovn Sgarbi u parlamentu pa onda te iznimke predstavljaju kao neki standar. Dakle u Italiji jeste dosta opustenije, a treba imati i na umu da smo mi ovdje imali puno zajebaniji i duzi lockdown nego vi tu, ali daleko od toga da se vratilo u normalu. Na kraju krajeva platili smo preveliku cijenu da bi se olako zajebavali s tim.Ironmen wrote: ↑17/07/2020 10:02 Meni nesto bodi oci i nema bas logike, evo za primjer Italija koja je u martiu i velikim dijelom aprila bila najvise pogodjena trenutno ima 12k aktivnih slucajeva od toga 60 kriticno vecinom stariji ljudi, ista stvar sa Spanijom i Njemackom..
-
Mogy87
#29190 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bukvalno tako mi je prijateljica opisala. Svi se pridrzavaju. Cak i mladi da su se osvijestili. Imas li iskustva sa Immuni aplikacijom?ime_kojeg_nema wrote: ↑17/07/2020 10:27Zivim u Italiji i mogu ti reci da nije tacno ovo sto ti rodjak govori. Ja cak ni ne zivim u dijelu koji je bio najzesce pogodjen (Lombardija) kao tvoj rodjak ali sam bio tamo prije par sedmica i isto je kao i ovdje. Jeste dosta opustenije nego prije ali i dalje vecina nosi maske, postuje se distanca, u trgovine se ulazi u odredjenom broju itd. Problem je sto ljudi kod nas nadju neke ekstremne slucajeve nepostivanja pravila, tipa neka navijacka grupa ili onaj klovn Sgarbi u parlamentu pa onda te iznimke predstavljaju kao neki standar. Dakle u Italiji jeste dosta opustenije, a treba imati i na umu da smo mi ovdje imali puno zajebaniji i duzi lockdown nego vi tu, ali daleko od toga da se vratilo u normalu. Na kraju krajeva platili smo preveliku cijenu da bi se olako zajebavali s tim.Ironmen wrote: ↑17/07/2020 10:02 Meni nesto bodi oci i nema bas logike, evo za primjer Italija koja je u martiu i velikim dijelom aprila bila najvise pogodjena trenutno ima 12k aktivnih slucajeva od toga 60 kriticno vecinom stariji ljudi, ista stvar sa Spanijom i Njemackom..
- Tesla Edison
#29191 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo se bojim da sad zbog jačeg imunog sistema virus ne mutira u jaču verziju kako bi opstao i onda nas zimi čeka fešta.
-
Mogy87
#29192 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To nikad ne mozemo znati. Moze se prilagoditi pa da zivimo u simbiozi sto bi bilo najbolje i za nas i za njega. Jer nije lijepo ubijati domacinaTESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 10:32 Samo se bojim da sad zbog jačeg imunog sistema virus ne mutira u jaču verziju kako bi opstao i onda nas zimi čeka fešta.
- Tesla Edison
#29193 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da inficira al da se pritaji. U prijevodu, da ne bude pohlepan.Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 10:42To nikad ne mozemo znati. Moze se prilagoditi pa da zivimo u simbiozi sto bi bilo najbolje i za nas i za njega. Jer nije lijepo ubijati domacinaTESLA_EDISON wrote: ↑17/07/2020 10:32 Samo se bojim da sad zbog jačeg imunog sistema virus ne mutira u jaču verziju kako bi opstao i onda nas zimi čeka fešta.![]()
Eh, kad bi virus bio inteligentan
-
hladan.preminger
#29194 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 08:35 Sta kazu umrli sa koronom ili od korone:
Causes of death reported on 4,942 death records of patients with a positive test to SARS-CoV2 were analyzed (15.6% of total deaths reported to the COVID-19 Surveillance System of the ISS until May 25th). The records include, besides COVID-19, all conditions and diseases that, according to the certifying physician, contributed in determining the death.
COVID-19 is the cause directly leading to death, i.e. the underlying cause, in 89% of deaths of people with a positive test to SARS-CoV-2. The main causes in the remaining 11% of cases are diseases of the circulatory system (4.6% of total deaths analyzed), neoplasms (2.4%), diseases of the respiratory system (1%), diabetes (0.6%), dementia (0.6%) and diseases of the digestive system (0.5%).
The proportion of deaths in which COVID-19 is directly responsible for the death varies by age ranging from 82% in people under 50 years to 92% in the 60-69 years.
COVID-19 can prove fatal even in the absence of coexisting causes-of-death: in 28.2% of cases analyzed there was no mention on the death record of other causes contributing to death besides COVID-19. This percentage is similar in both genders with no variation among age groups, except for 0-49 years where the percentage of deaths without coexisting causes drops to 18%.
In 71.8% of deaths of people with a positive test to SARS-CoV-2, there is at least an extra cause contributing to death besides COVID-19: in 31.3% there is only one coexisting cause, in 26.8% there are two and in 13.7% there are three or more.
Coexisting causes found more frequently associated with COVID-19 are hypertensive hearth disease (present in 18% of the death records analyzed), diabetes mellitus (16%), ischemic heart diseases (13%) and neoplasms (12%). Besides, with frequencies below 10%, chronic lower respiratory diseases, dementia and Alzheimer disease and obesity are also reported.
The most frequent COVID-19 complications leading to death are pneumonia (found in 79% of death records), and respiratory failure (55%), but besides these appear the shock (6%), acute distress respiratory syndrome (6%), hearth complications (3%), sepsis and unspecified infections (3%).
Nesto ne vidim da su svi imali rak u terminalnoj fazi sto mnogi ovdje potenciraju vec stanja koja ima jako veliki broj nasih sugradjana i s kojim dmse uze terapiju zivi 20+ godina
https://www.istat.it/it/files//2020/07/ ... nglese.pdf
ALi su bili u poomakloj živonoj dobi i sa nekim od komorbiditeta. I to veliki procenat. Italiju je sjebo ulazak virusa u staračke domove i bolnice. U općoj populaciji, pogotovo mimo Bergama, zaraženihskoro i da nije bilo.
-
Mogy87
#29195 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Slazem se. Ali treba biti svjestan da su ljudi u toj regiji jako vitalni i da je zivotni vijek najduzi u Evropi.hladan.preminger wrote: ↑17/07/2020 10:50Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 08:35 Sta kazu umrli sa koronom ili od korone:
Causes of death reported on 4,942 death records of patients with a positive test to SARS-CoV2 were analyzed (15.6% of total deaths reported to the COVID-19 Surveillance System of the ISS until May 25th). The records include, besides COVID-19, all conditions and diseases that, according to the certifying physician, contributed in determining the death.
COVID-19 is the cause directly leading to death, i.e. the underlying cause, in 89% of deaths of people with a positive test to SARS-CoV-2. The main causes in the remaining 11% of cases are diseases of the circulatory system (4.6% of total deaths analyzed), neoplasms (2.4%), diseases of the respiratory system (1%), diabetes (0.6%), dementia (0.6%) and diseases of the digestive system (0.5%).
The proportion of deaths in which COVID-19 is directly responsible for the death varies by age ranging from 82% in people under 50 years to 92% in the 60-69 years.
COVID-19 can prove fatal even in the absence of coexisting causes-of-death: in 28.2% of cases analyzed there was no mention on the death record of other causes contributing to death besides COVID-19. This percentage is similar in both genders with no variation among age groups, except for 0-49 years where the percentage of deaths without coexisting causes drops to 18%.
In 71.8% of deaths of people with a positive test to SARS-CoV-2, there is at least an extra cause contributing to death besides COVID-19: in 31.3% there is only one coexisting cause, in 26.8% there are two and in 13.7% there are three or more.
Coexisting causes found more frequently associated with COVID-19 are hypertensive hearth disease (present in 18% of the death records analyzed), diabetes mellitus (16%), ischemic heart diseases (13%) and neoplasms (12%). Besides, with frequencies below 10%, chronic lower respiratory diseases, dementia and Alzheimer disease and obesity are also reported.
The most frequent COVID-19 complications leading to death are pneumonia (found in 79% of death records), and respiratory failure (55%), but besides these appear the shock (6%), acute distress respiratory syndrome (6%), hearth complications (3%), sepsis and unspecified infections (3%).
Nesto ne vidim da su svi imali rak u terminalnoj fazi sto mnogi ovdje potenciraju vec stanja koja ima jako veliki broj nasih sugradjana i s kojim dmse uze terapiju zivi 20+ godina
ALi su bili u poomakloj živonoj dobi i sa nekim od komorbiditeta. I to veliki procenat. Italiju je sjebo ulazak virusa u staračke domove i bolnice. U općoj populaciji, pogotovo mimo Bergama, zaraženihskoro i da nije bilo.
A navedeni komorbiditeti svakako nisu nesto od cega se umire vec s cim se zivi.
Jeste, da nije bilo tog nesretnog ulaska u bolnice bilo bi im itekako lakse.
- Tesla Edison
#29196 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Do sad nisam našao da je na Siciliji zabilježen i jedan slučaj.hladan.preminger wrote: ↑17/07/2020 10:50Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 08:35 Sta kazu umrli sa koronom ili od korone:
-
ime_kojeg_nema
#29197 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Immuni nisam skinuo, moram priznati, mada smatram da je dobra ideja. Koliko sam cuo skinulo je 3-4 miliona ljudi sto nije dovoljno pa se moze smatrati neuspjesnom inicijativom. Nismo Koreanci sto se tice discipline, nazalost. Inace dolazi malo do zasicenja aplikacijama. Obavezan sam imati aplikaciju povezanu sa djetetovom sjedalicom koja mi zvoni ako sam ga ostavio u autu, imam aplikaciju kojom rezervisem mjesto za plivanje na bazenu itd. Smara malo sve to.Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 10:32Bukvalno tako mi je prijateljica opisala. Svi se pridrzavaju. Cak i mladi da su se osvijestili. Imas li iskustva sa Immuni aplikacijom?ime_kojeg_nema wrote: ↑17/07/2020 10:27Zivim u Italiji i mogu ti reci da nije tacno ovo sto ti rodjak govori. Ja cak ni ne zivim u dijelu koji je bio najzesce pogodjen (Lombardija) kao tvoj rodjak ali sam bio tamo prije par sedmica i isto je kao i ovdje. Jeste dosta opustenije nego prije ali i dalje vecina nosi maske, postuje se distanca, u trgovine se ulazi u odredjenom broju itd. Problem je sto ljudi kod nas nadju neke ekstremne slucajeve nepostivanja pravila, tipa neka navijacka grupa ili onaj klovn Sgarbi u parlamentu pa onda te iznimke predstavljaju kao neki standar. Dakle u Italiji jeste dosta opustenije, a treba imati i na umu da smo mi ovdje imali puno zajebaniji i duzi lockdown nego vi tu, ali daleko od toga da se vratilo u normalu. Na kraju krajeva platili smo preveliku cijenu da bi se olako zajebavali s tim.Ironmen wrote: ↑17/07/2020 10:02 Meni nesto bodi oci i nema bas logike, evo za primjer Italija koja je u martiu i velikim dijelom aprila bila najvise pogodjena trenutno ima 12k aktivnih slucajeva od toga 60 kriticno vecinom stariji ljudi, ista stvar sa Spanijom i Njemackom..
-
Mogy87
#29198 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ime_kojeg_nema wrote: ↑17/07/2020 11:19Immuni nisam skinuo, moram priznati, mada smatram da je dobra ideja. Koliko sam cuo skinulo je 3-4 miliona ljudi sto nije dovoljno pa se moze smatrati neuspjesnom inicijativom. Nismo Koreanci sto se tice discipline, nazalost. Inace dolazi malo do zasicenja aplikacijama. Obavezan sam imati aplikaciju povezanu sa djetetovom sjedalicom koja mi zvoni ako sam ga ostavio u autu, imam aplikaciju kojom rezervisem mjesto za plivanje na bazenu itd. Smara malo sve to.Mogy87 wrote: ↑17/07/2020 10:32Bukvalno tako mi je prijateljica opisala. Svi se pridrzavaju. Cak i mladi da su se osvijestili. Imas li iskustva sa Immuni aplikacijom?ime_kojeg_nema wrote: ↑17/07/2020 10:27
Zivim u Italiji i mogu ti reci da nije tacno ovo sto ti rodjak govori. Ja cak ni ne zivim u dijelu koji je bio najzesce pogodjen (Lombardija) kao tvoj rodjak ali sam bio tamo prije par sedmica i isto je kao i ovdje. Jeste dosta opustenije nego prije ali i dalje vecina nosi maske, postuje se distanca, u trgovine se ulazi u odredjenom broju itd. Problem je sto ljudi kod nas nadju neke ekstremne slucajeve nepostivanja pravila, tipa neka navijacka grupa ili onaj klovn Sgarbi u parlamentu pa onda te iznimke predstavljaju kao neki standar. Dakle u Italiji jeste dosta opustenije, a treba imati i na umu da smo mi ovdje imali puno zajebaniji i duzi lockdown nego vi tu, ali daleko od toga da se vratilo u normalu. Na kraju krajeva platili smo preveliku cijenu da bi se olako zajebavali s tim.
-
Mogy87
#29199 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za one koji tvrde da su svi na "svedskom sistemu". Primjer Austrije gdje se za razliku od nasih koji su na godisnjem vlada priprema aktivno za jesen.
Izvinjavam se za los prijevod.
Internationally, but also in Austria, the numbers are increasing again. The government is concerned about autumn, a second wave is to be prevented by a new 17-point plan, which also includes a traffic light system for the districts.
Kontrolom pandemije planiraju pomoci ekonomiji:
The pandemic was the worst in decades and triggered the worst recession in decades. Balancing health and economic interests is now the biggest challenge. A second wave in the fall would be "a catastrophe in economic policy".
Naravno da rade test trace isolate:
Now you are in phase 3 - this is the phase of stabilization after the opening steps. There were border openings, more movement, more tourism. Regional outbreaks were to be expected in this phase. The government is now working with increased testing and screening in risk areas.
The tests, says Anschober, are successful: "We will find what you are looking for." Of course, reported cases are bad, but on the other hand it is an early detection of herds in order to contain them. "And this new quality is good."
Plan od 17 tacaka da se sprijeci sirenje na jesen i TAKO POMOGNE EKONOMIJI:
Now you have to prepare for autumn - phase 4 follows. "We want to avoid this second wave with all our might. I am very optimistic that we can do it if we stick together again - as in spring", says Anschober.
The government is working on a 17 point plan. This includes accelerating testing. A maximum of 48 hours should be between the announcement of symptoms and test results, says Anschober, who is preparing a decree in this regard.
Contact tracing is to be improved and the hotline 1450 is to be evaluated in order to create additional staff.
And, as a larger project, a traffic light system is to be set up. Green would mean that the situation is OK. If a federal state turns yellow, measures must be taken. Anschober compares this to the avalanche warning system.
In addition, a corona commission is to be set up to recommend measures. These are then weighed and implemented by the regional authorities together with the ministry.
https://kurier.at/politik/inland/bundes ... FVJHC00vWY
Izvinjavam se za los prijevod.
Internationally, but also in Austria, the numbers are increasing again. The government is concerned about autumn, a second wave is to be prevented by a new 17-point plan, which also includes a traffic light system for the districts.
Kontrolom pandemije planiraju pomoci ekonomiji:
The pandemic was the worst in decades and triggered the worst recession in decades. Balancing health and economic interests is now the biggest challenge. A second wave in the fall would be "a catastrophe in economic policy".
Naravno da rade test trace isolate:
Now you are in phase 3 - this is the phase of stabilization after the opening steps. There were border openings, more movement, more tourism. Regional outbreaks were to be expected in this phase. The government is now working with increased testing and screening in risk areas.
The tests, says Anschober, are successful: "We will find what you are looking for." Of course, reported cases are bad, but on the other hand it is an early detection of herds in order to contain them. "And this new quality is good."
Plan od 17 tacaka da se sprijeci sirenje na jesen i TAKO POMOGNE EKONOMIJI:
Now you have to prepare for autumn - phase 4 follows. "We want to avoid this second wave with all our might. I am very optimistic that we can do it if we stick together again - as in spring", says Anschober.
The government is working on a 17 point plan. This includes accelerating testing. A maximum of 48 hours should be between the announcement of symptoms and test results, says Anschober, who is preparing a decree in this regard.
Contact tracing is to be improved and the hotline 1450 is to be evaluated in order to create additional staff.
And, as a larger project, a traffic light system is to be set up. Green would mean that the situation is OK. If a federal state turns yellow, measures must be taken. Anschober compares this to the avalanche warning system.
In addition, a corona commission is to be set up to recommend measures. These are then weighed and implemented by the regional authorities together with the ministry.
https://kurier.at/politik/inland/bundes ... FVJHC00vWY
-
invincible1921
#29200 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mene zanima sta bi bilo da smo nedaj Boze imali.internet u ratu