Vegani
- pustopoljina
#251 Re: Vegani
Off topic
Ima li neka tema na kojoj se moze napisati sta vam je danas diglo zivac?
Ima li neka tema na kojoj se moze napisati sta vam je danas diglo zivac?
- Point.
#252 Re: Vegani
Trenutno ti.
- pustopoljina
- Point.
#254 Re: Vegani
Eih da ostavim meso, pa da je nekom živce vadim poslije kako je cool živjeti bez varen'ke.
- pustopoljina
#255 Re: Vegani
Nije da je cool..npr...falice ti sutlija.
Al' recimo ako imas opetovane upale sinusa: ozbiljno: ostavi mlijeko.
To sad nema veze sa veganima, ali ima sa tradicionalnom kineskom medicinom.
Ja svejedno nemam gdje napisati ko i kako mi je danas uspio izvuci zivce...evo i sad mi krv prokljuca, kad sam se sjetila.
-
kakavdanakneiskustvu
#256 Re: Vegani
napiši ovdje,nece ta banovati zbog toga valjdapustopoljina wrote: ↑16/07/2020 20:15Nije da je cool..npr...falice ti sutlija.
Al' recimo ako imas opetovane upale sinusa: ozbiljno: ostavi mlijeko.
To sad nema veze sa veganima, ali ima sa tradicionalnom kineskom medicinom.
Ja svejedno nemam gdje napisati ko i kako mi je danas uspio izvuci zivce...evo i sad mi krv prokljuca, kad sam se sjetila.
-
Nadzorna_ploca
#257 Re: Vegani
Kako ono ima slika, neki opasno dobar rostilj i kaze mogu li vegani kakvu salatu preporuciti..hehe
- pustopoljina
#258 Re: Vegani
Ev' posla jutros kupiti cigare...i na automatu nema mojih...udjem u tabak, trazim kutiju...usput vidim nemam dovoljno gotovine, ok...hbg. pusim..uzecu dvije kutije (mada pokusavam sve vece razmake praviti izmedju kupovina)...kazem-karticom, dajte dvije (postoji to neko pravilo kod ovih tabakdzija da im se ne isplati placati kamate zbog transakcije od jedne kutije)...ocitava ona..kaze..ne moze...ispod 10 eur. Mora biti 10+ eur.
Ja gledam kasu 9,80 eur.
Nije to mjesto gdje inace kupujem cigare, al' dovoljno cesto da me bar iz vidjenja zna...i da sam se nakupovala i upaljaca i snickersa i cigara i onih grebalica...
Prvo sam kontala da su cigare mozda 9..i onda u tom njenom pricanju ugledam 9,80...i posla traziti da kupim jos jedan upaljac...i kontam koji ce mi q jos jedan, vis' se blamiram, na sve strane mi upaljaci ispadaju..i onda polako se spusti jedna crvena magla da ona meni zbog 10% od 20 centi ne da cigare...i obrusim se ko 'tica soko...
Stvarno ne spadam u neke drekavce, jos vidi da kupujem 2 kutije, sta ja mogu sto ne kostaju vise...za glupih 20 centi...i onda dok na nju o neljubaznosti i glupostima i da je to njena dobra volja i da vise nogom necu tu krociti kontam..de ba..hebem ti cigare...
Znaci 2 kutije marlbora moze, 2 kutije Philipp Morris supreme nemere...
I posto sam ih tek veceras kupila, na automatu...sjetila se glupe principijelnosti lose trgovkinje i pitam se da li vraca kolica za kupovinu na mjesto, kao ja sto vracam
E da: jela je neki sendvic sa sunkom!
Ja gledam kasu 9,80 eur.
Nije to mjesto gdje inace kupujem cigare, al' dovoljno cesto da me bar iz vidjenja zna...i da sam se nakupovala i upaljaca i snickersa i cigara i onih grebalica...
Prvo sam kontala da su cigare mozda 9..i onda u tom njenom pricanju ugledam 9,80...i posla traziti da kupim jos jedan upaljac...i kontam koji ce mi q jos jedan, vis' se blamiram, na sve strane mi upaljaci ispadaju..i onda polako se spusti jedna crvena magla da ona meni zbog 10% od 20 centi ne da cigare...i obrusim se ko 'tica soko...
Stvarno ne spadam u neke drekavce, jos vidi da kupujem 2 kutije, sta ja mogu sto ne kostaju vise...za glupih 20 centi...i onda dok na nju o neljubaznosti i glupostima i da je to njena dobra volja i da vise nogom necu tu krociti kontam..de ba..hebem ti cigare...
I posto sam ih tek veceras kupila, na automatu...sjetila se glupe principijelnosti lose trgovkinje i pitam se da li vraca kolica za kupovinu na mjesto, kao ja sto vracam
-
moonca
#259 Re: Vegani
Sto se tice placanje kreditnim karticama-za male biznise je to prilicno breme - jer neke katrice -zavisi koje su - cak 4% od placenog prizvoda-ide 'kartici' ne vlasniku biznisa.
10 eur je granica- hm da -- razumijem negodovanje--ali to je granica... svidejlo se to nama ili ne... kao sto su odredjene godine - do kada si
tinejdzer..
....
da dodam
. kod mene je dozvoljeno-da naplatim ekstra 2-3 % za onoga ko placa karticom--
sorry za off..
10 eur je granica- hm da -- razumijem negodovanje--ali to je granica... svidejlo se to nama ili ne... kao sto su odredjene godine - do kada si
tinejdzer..
....
da dodam
sorry za off..
- zlo zlo
#260 Re: Vegani
ja kužim nadrkanost ali ovdje je baš do tebe i samo do tebe, tj. ti si negativac tu, garant nisi mesa jela taj dan pa bila nadrkanapustopoljina wrote: ↑16/07/2020 20:40 Ev' posla jutros kupiti cigare...i na automatu nema mojih...udjem u tabak, trazim kutiju...usput vidim nemam dovoljno gotovine, ok...hbg. pusim..uzecu dvije kutije (mada pokusavam sve vece razmake praviti izmedju kupovina)...kazem-karticom, dajte dvije (postoji to neko pravilo kod ovih tabakdzija da im se ne isplati placati kamate zbog transakcije od jedne kutije)...ocitava ona..kaze..ne moze...ispod 10 eur. Mora biti 10+ eur.
Ja gledam kasu 9,80 eur.
-
swanfilter
#261 Re: Vegani
Trebala si dodati jos jednu kutiju ...
- zlo zlo
#262 Re: Vegani
ma trebala je žvake uzet..da joj ne čuhne od cigareta

- pustopoljina
#263 Re: Vegani
Bila je vec tema. Opcepoznata stvar.moonca wrote: ↑16/07/2020 20:47 Sto se tice placanje kreditnim karticama-za male biznise je to prilicno breme - jer neke katrice -zavisi koje su - cak 4% od placenog prizvoda-ide 'kartici' ne vlasniku biznisa.
tinejdzer..
....
da dodam
I sama sam imala priliku tako raditi, ali i odlucivati hocemo li napraviti izuzetak.
Ova je definitivno zauvijek izgubila bar jednog musteriju.
Sumnjam da sam jedina.
- pustopoljina
#264 Re: Vegani
Imam zvake, imam upaljace..imam sve.
Fakat mi je besmislenost situacije isla na onu stvar. Da su cigare bile 5,50 bilo bi ok...no
.bile su 4,90.
Jesam bila daleko mladja kad sam radila sa tim hepekom, al' ako mi je neko bio ok, i vidim nema gotovine, i ja i ostali zaposleni smo pustali to. Nismo bili nemarni i ono haj' nije moje, bas me briga...sefovima je bilo bitno da posao ide i da se niko ne vraca bez jakog razloga.
I nije bila kreditna, nego debitna...sto je, bar ovdje, dakeko manje za platiti nego kod kreditnih.
-
moonca
#265 Re: Vegani
Razumijem- ali, to onda nije -oznacenih 10 eura- i, vjerujem da nisi jedina zbog toga je i napisano 10 EUR - tako ja shvatam i postujem..pustopoljina wrote: ↑16/07/2020 20:54Bila je vec tema. Opcepoznata stvar.moonca wrote: ↑16/07/2020 20:47 Sto se tice placanje kreditnim karticama-za male biznise je to prilicno breme - jer neke katrice -zavisi koje su - cak 4% od placenog prizvoda-ide 'kartici' ne vlasniku biznisa.
tinejdzer..
....
da dodam
I sama sam imala priliku tako raditi, ali i odlucivati hocemo li napraviti izuzetak.
Sumnjam da sam jedina.
Vrati im se..
-
swanfilter
#266 Re: Vegani
Ako nije privatna prodavnica, ne znam zasto bi ti radnica zazmirila, novac nije njen. Pa da je pfening.
Jesi ti njoj kada ostavila?
- pustopoljina
#267 Re: Vegani
Nije napisano.moonca wrote: ↑16/07/2020 20:59Razumijem- ali, to onda nije -oznacenih 10 eura- i, vjerujem da nisi jedina zbog toga je i napisano 10 EUR - tako ja shvatam i postujem..pustopoljina wrote: ↑16/07/2020 20:54Bila je vec tema. Opcepoznata stvar.moonca wrote: ↑16/07/2020 20:47 Sto se tice placanje kreditnim karticama-za male biznise je to prilicno breme - jer neke katrice -zavisi koje su - cak 4% od placenog prizvoda-ide 'kartici' ne vlasniku biznisa.
tinejdzer..
....
da dodam
Sumnjam da sam jedina.
Vrati im se..![]()
To je nepisano pravilo: dvije kutije...ili eto..kod gospoje 10 eura.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- pustopoljina
#269 Re: Vegani
Naravno! Uvijek zaokruzim, cak i kad karticom kupujem, ovi mladji znaju oznaciti tip i tu zaokruzim. Stariji kazu te funkcije nema. Naradila sam se dovoljno svakakvih poslova, da ostavim ljudima koji se dnevno nagledaju raznih spodoba.swanfilter wrote: ↑16/07/2020 21:03 Ako nije privatna prodavnica, ne znam zasto bi ti radnica zazmirila, novac nije njen. Pa da je pfening.
Zato se i jesam naljutila, bila sam tu dovoljno puta i ostavila dovoljno. Tabak jesu manje vise privatluci, koliko znam...
Last edited by pustopoljina on 16/07/2020 21:16, edited 1 time in total.
- zlo zlo
#270 Re: Vegani
Radnik je radnik, gazda mu piše pravila. Ako me išta nervira to je maltretiranje blagajnica u trgovini koje ni krive ni dužne za pravila. i nemali put sam poslala u K penzionere koje im maltretiraju često jer oni sami im ne smiju ništa reci.pustopoljina wrote: ↑16/07/2020 20:58Imam zvake, imam upaljace..imam sve.
Fakat mi je besmislenost situacije isla na onu stvar. Da su cigare bile 5,50 bilo bi ok...no
.bile su 4,90.
Jesam bila daleko mladja kad sam radila sa tim hepekom, al' ako mi je neko bio ok, i vidim nema gotovine, i ja i ostali zaposleni smo pustali to. Nismo bili nemarni i ono haj' nije moje, bas me briga...sefovima je bilo bitno da posao ide i da se niko ne vraca bez jakog razloga.
I nije bila kreditna, nego debitna...sto je, bar ovdje, dakeko manje za platiti nego kod kreditnih.
-
RtrnOfSalisbury
#271 Re: Vegani
hm... porez na vegane i eto 10 ojra ...
- pustopoljina
#272 Re: Vegani
Znam o cem pricas, ali ostajem pri svome. Ponavljam, svojedobno sam i sama radila s onim hepekom...ali nikad se nije gledalo bas u cent. To jeste oblik placanja, ne dajes nikome dzaba. I bitno je najprije da prodas.zlo zlo wrote: ↑16/07/2020 21:15Radnik je radnik, gazda mu piše pravila. Ako me išta nervira to je maltretiranje blagajnica u trgovini koje ni krive ni dužne za pravila. i nemali put sam poslala u K penzionere koje im maltretiraju često jer oni sami im ne smiju ništa reci.pustopoljina wrote: ↑16/07/2020 20:58Imam zvake, imam upaljace..imam sve.
.bile su 4,90.
Ona je vlasnica jer je rekla: ja imam pravo da odredim granicu!
Naravno da imas, kao i da zazmiris na 20 centi. E sad necu nista. Dovidjenja.
- pustopoljina
#273 Re: Vegani
Odoh zapaliti, i vi ste me iznervirali, ko da sam super hik, a ja socijalista zesci.
- pizarro
#274 Re: Vegani
svi mi koji koristimo samo kes i pravimo guzvu na kasi dok placamo kovanicama 
-
moonca
#275 Re: Vegani
Kad je biznis u pitanju- mora se gledati i respektovati svaki cent... i mirno spavash....