Vegani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pustopoljina

#251 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

Off topic
Ima li neka tema na kojoj se moze napisati sta vam je danas diglo zivac?
Point.

#252 Re: Vegani

Post by Point. »

Trenutno ti.
pustopoljina

#253 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

Point. wrote: 16/07/2020 20:05 Trenutno ti.
Ja ti digla zivac?
Bolan, ja sam na ranu priviti.
Mozda da izbacis meso iz ishrane?
Point.

#254 Re: Vegani

Post by Point. »

Eih da ostavim meso, pa da je nekom živce vadim poslije kako je cool živjeti bez varen'ke.
pustopoljina

#255 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

Point. wrote: 16/07/2020 20:11 Eih da ostavim meso, pa da je nekom živce vadim poslije kako je cool živjeti bez varen'ke.
Nije da je cool..npr...falice ti sutlija.
Al' recimo ako imas opetovane upale sinusa: ozbiljno: ostavi mlijeko.
To sad nema veze sa veganima, ali ima sa tradicionalnom kineskom medicinom.
Ja svejedno nemam gdje napisati ko i kako mi je danas uspio izvuci zivce...evo i sad mi krv prokljuca, kad sam se sjetila.
kakavdanakneiskustvu

#256 Re: Vegani

Post by kakavdanakneiskustvu »

pustopoljina wrote: 16/07/2020 20:15
Point. wrote: 16/07/2020 20:11 Eih da ostavim meso, pa da je nekom živce vadim poslije kako je cool živjeti bez varen'ke.
Nije da je cool..npr...falice ti sutlija.
Al' recimo ako imas opetovane upale sinusa: ozbiljno: ostavi mlijeko.
To sad nema veze sa veganima, ali ima sa tradicionalnom kineskom medicinom.
Ja svejedno nemam gdje napisati ko i kako mi je danas uspio izvuci zivce...evo i sad mi krv prokljuca, kad sam se sjetila.
napiši ovdje,nece ta banovati zbog toga valjda
Nadzorna_ploca

#257 Re: Vegani

Post by Nadzorna_ploca »

Kako ono ima slika, neki opasno dobar rostilj i kaze mogu li vegani kakvu salatu preporuciti..hehe
pustopoljina

#258 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

Ev' posla jutros kupiti cigare...i na automatu nema mojih...udjem u tabak, trazim kutiju...usput vidim nemam dovoljno gotovine, ok...hbg. pusim..uzecu dvije kutije (mada pokusavam sve vece razmake praviti izmedju kupovina)...kazem-karticom, dajte dvije (postoji to neko pravilo kod ovih tabakdzija da im se ne isplati placati kamate zbog transakcije od jedne kutije)...ocitava ona..kaze..ne moze...ispod 10 eur. Mora biti 10+ eur.
Ja gledam kasu 9,80 eur.
Nije to mjesto gdje inace kupujem cigare, al' dovoljno cesto da me bar iz vidjenja zna...i da sam se nakupovala i upaljaca i snickersa i cigara i onih grebalica...
Prvo sam kontala da su cigare mozda 9..i onda u tom njenom pricanju ugledam 9,80...i posla traziti da kupim jos jedan upaljac...i kontam koji ce mi q jos jedan, vis' se blamiram, na sve strane mi upaljaci ispadaju..i onda polako se spusti jedna crvena magla da ona meni zbog 10% od 20 centi ne da cigare...i obrusim se ko 'tica soko...
Stvarno ne spadam u neke drekavce, jos vidi da kupujem 2 kutije, sta ja mogu sto ne kostaju vise...za glupih 20 centi...i onda dok na nju o neljubaznosti i glupostima i da je to njena dobra volja i da vise nogom necu tu krociti kontam..de ba..hebem ti cigare...
Znaci 2 kutije marlbora moze, 2 kutije Philipp Morris supreme nemere...
I posto sam ih tek veceras kupila, na automatu...sjetila se glupe principijelnosti lose trgovkinje i pitam se da li vraca kolica za kupovinu na mjesto, kao ja sto vracam :D
E da: jela je neki sendvic sa sunkom!
moonca

#259 Re: Vegani

Post by moonca »

Sto se tice placanje kreditnim karticama-za male biznise je to prilicno breme - jer neke katrice -zavisi koje su - cak 4% od placenog prizvoda-ide 'kartici' ne vlasniku biznisa.
10 eur je granica- hm da -- razumijem negodovanje--ali to je granica... svidejlo se to nama ili ne... kao sto su odredjene godine - do kada si
tinejdzer..

....
da dodam
. kod mene je dozvoljeno-da naplatim ekstra 2-3 % za onoga ko placa karticom--
sorry za off.. :-D
zlo zlo

#260 Re: Vegani

Post by zlo zlo »

pustopoljina wrote: 16/07/2020 20:40 Ev' posla jutros kupiti cigare...i na automatu nema mojih...udjem u tabak, trazim kutiju...usput vidim nemam dovoljno gotovine, ok...hbg. pusim..uzecu dvije kutije (mada pokusavam sve vece razmake praviti izmedju kupovina)...kazem-karticom, dajte dvije (postoji to neko pravilo kod ovih tabakdzija da im se ne isplati placati kamate zbog transakcije od jedne kutije)...ocitava ona..kaze..ne moze...ispod 10 eur. Mora biti 10+ eur.
Ja gledam kasu 9,80 eur.
Nije to mjesto gdje inace kupujem cigare, al' dovoljno cesto da me bar iz vidjenja zna...i da sam se nakupovala i upaljaca i snickersa i cigara i onih grebalica...
Prvo sam kontala da su cigare mozda 9..i onda u tom njenom pricanju ugledam 9,80...i posla traziti da kupim jos jedan upaljac...i kontam koji ce mi q jos jedan, vis' se blamiram, na sve strane mi upaljaci ispadaju..i onda polako se spusti jedna crvena magla da ona meni zbog 10% od 20 centi ne da cigare...i obrusim se ko 'tica soko...
Stvarno ne spadam u neke drekavce, jos vidi da kupujem 2 kutije, sta ja mogu sto ne kostaju vise...za glupih 20 centi...i onda dok na nju o neljubaznosti i glupostima i da je to njena dobra volja i da vise nogom necu tu krociti kontam..de ba..hebem ti cigare...
Znaci 2 kutije marlbora moze, 2 kutije Philipp Morris supreme nemere...
I posto sam ih tek veceras kupila, na automatu...sjetila se glupe principijelnosti lose trgovkinje i pitam se da li vraca kolica za kupovinu na mjesto, kao ja sto vracam :D
E da: jela je neki sendvic sa sunkom!
ja kužim nadrkanost ali ovdje je baš do tebe i samo do tebe, tj. ti si negativac tu, garant nisi mesa jela taj dan pa bila nadrkana :lol: :lol: desi se od onih vegan pljeski da čoek poludi :lol: :lol:
swanfilter

#261 Re: Vegani

Post by swanfilter »

Trebala si dodati jos jednu kutiju ...
zlo zlo

#262 Re: Vegani

Post by zlo zlo »

ma trebala je žvake uzet..da joj ne čuhne od cigareta :lol: :lol:
pustopoljina

#263 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

moonca wrote: 16/07/2020 20:47 Sto se tice placanje kreditnim karticama-za male biznise je to prilicno breme - jer neke katrice -zavisi koje su - cak 4% od placenog prizvoda-ide 'kartici' ne vlasniku biznisa.
10 eur je granica- hm da -- razumijem negodovanje--ali to je granica... svidejlo se to nama ili ne... kao sto su odredjene godine - do kada si
tinejdzer..

....
da dodam
Bila je vec tema. Opcepoznata stvar.
I sama sam imala priliku tako raditi, ali i odlucivati hocemo li napraviti izuzetak.
Ova je definitivno zauvijek izgubila bar jednog musteriju.
Sumnjam da sam jedina.
pustopoljina

#264 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

zlo zlo wrote: 16/07/2020 20:52 ma trebala je žvake uzet..da joj ne čuhne od cigareta :lol: :lol:
Imam zvake, imam upaljace..imam sve.
Fakat mi je besmislenost situacije isla na onu stvar. Da su cigare bile 5,50 bilo bi ok...no
.bile su 4,90.
Jesam bila daleko mladja kad sam radila sa tim hepekom, al' ako mi je neko bio ok, i vidim nema gotovine, i ja i ostali zaposleni smo pustali to. Nismo bili nemarni i ono haj' nije moje, bas me briga...sefovima je bilo bitno da posao ide i da se niko ne vraca bez jakog razloga.
I nije bila kreditna, nego debitna...sto je, bar ovdje, dakeko manje za platiti nego kod kreditnih.
moonca

#265 Re: Vegani

Post by moonca »

pustopoljina wrote: 16/07/2020 20:54
moonca wrote: 16/07/2020 20:47 Sto se tice placanje kreditnim karticama-za male biznise je to prilicno breme - jer neke katrice -zavisi koje su - cak 4% od placenog prizvoda-ide 'kartici' ne vlasniku biznisa.
tinejdzer..

....
da dodam
I sama sam imala priliku tako raditi, ali i odlucivati hocemo li napraviti izuzetak.
Sumnjam da sam jedina.
Razumijem- ali, to onda nije -oznacenih 10 eura- i, vjerujem da nisi jedina zbog toga je i napisano 10 EUR - tako ja shvatam i postujem..

Vrati im se.. :)
swanfilter

#266 Re: Vegani

Post by swanfilter »

Ako nije privatna prodavnica, ne znam zasto bi ti radnica zazmirila, novac nije njen. Pa da je pfening.

Jesi ti njoj kada ostavila?
pustopoljina

#267 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

moonca wrote: 16/07/2020 20:59
pustopoljina wrote: 16/07/2020 20:54
tinejdzer..

....
da dodam
Sumnjam da sam jedina.
Razumijem- ali, to onda nije -oznacenih 10 eura- i, vjerujem da nisi jedina zbog toga je i napisano 10 EUR - tako ja shvatam i postujem..

Vrati im se.. :)
Nije napisano.
To je nepisano pravilo: dvije kutije...ili eto..kod gospoje 10 eura.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#268 Re: Vegani

Post by Chmoljo »

Dope_Man wrote: 16/07/2020 19:50 Cuj kad neko trazi imena a ljudi GRAD OBLIJEPILI POSTERIMA u kojima ti pokusavaju nabiti griznju savjesti jer pijes mlijeko :lol:
Trebalo bi oblijepiti onda grad slikama jednogodišnjaka sa natpisom: beboji, a ne zločinci!
pustopoljina

#269 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

swanfilter wrote: 16/07/2020 21:03 Ako nije privatna prodavnica, ne znam zasto bi ti radnica zazmirila, novac nije njen. Pa da je pfening.

Jesi ti njoj kada ostavila?
Naravno! Uvijek zaokruzim, cak i kad karticom kupujem, ovi mladji znaju oznaciti tip i tu zaokruzim. Stariji kazu te funkcije nema. Naradila sam se dovoljno svakakvih poslova, da ostavim ljudima koji se dnevno nagledaju raznih spodoba.
Zato se i jesam naljutila, bila sam tu dovoljno puta i ostavila dovoljno. Tabak jesu manje vise privatluci, koliko znam...
Last edited by pustopoljina on 16/07/2020 21:16, edited 1 time in total.
zlo zlo

#270 Re: Vegani

Post by zlo zlo »

pustopoljina wrote: 16/07/2020 20:58
zlo zlo wrote: 16/07/2020 20:52 ma trebala je žvake uzet..da joj ne čuhne od cigareta :lol: :lol:
Fakat mi je besmislenost situacije isla na onu stvar. Da su cigare bile 5,50 bilo bi ok...no
.bile su 4,90.
Jesam bila daleko mladja kad sam radila sa tim hepekom, al' ako mi je neko bio ok, i vidim nema gotovine, i ja i ostali zaposleni smo pustali to. Nismo bili nemarni i ono haj' nije moje, bas me briga...sefovima je bilo bitno da posao ide i da se niko ne vraca bez jakog razloga.
I nije bila kreditna, nego debitna...sto je, bar ovdje, dakeko manje za platiti nego kod kreditnih.
Radnik je radnik, gazda mu piše pravila. Ako me išta nervira to je maltretiranje blagajnica u trgovini koje ni krive ni dužne za pravila. i nemali put sam poslala u K penzionere koje im maltretiraju često jer oni sami im ne smiju ništa reci.
RtrnOfSalisbury

#271 Re: Vegani

Post by RtrnOfSalisbury »

hm... porez na vegane i eto 10 ojra ...
pustopoljina

#272 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

zlo zlo wrote: 16/07/2020 21:15
pustopoljina wrote: 16/07/2020 20:58
.bile su 4,90.
Radnik je radnik, gazda mu piše pravila. Ako me išta nervira to je maltretiranje blagajnica u trgovini koje ni krive ni dužne za pravila. i nemali put sam poslala u K penzionere koje im maltretiraju često jer oni sami im ne smiju ništa reci.
Znam o cem pricas, ali ostajem pri svome. Ponavljam, svojedobno sam i sama radila s onim hepekom...ali nikad se nije gledalo bas u cent. To jeste oblik placanja, ne dajes nikome dzaba. I bitno je najprije da prodas.
Ona je vlasnica jer je rekla: ja imam pravo da odredim granicu!
Naravno da imas, kao i da zazmiris na 20 centi. E sad necu nista. Dovidjenja.
pustopoljina

#273 Re: Vegani

Post by pustopoljina »

Odoh zapaliti, i vi ste me iznervirali, ko da sam super hik, a ja socijalista zesci.
pizarro

#274 Re: Vegani

Post by pizarro »

svi mi koji koristimo samo kes i pravimo guzvu na kasi dok placamo kovanicama 8-)
moonca

#275 Re: Vegani

Post by moonca »

Kad je biznis u pitanju- mora se gledati i respektovati svaki cent... i mirno spavash.... :razz:
Post Reply