Hoćeš reći da maska ne umanjuje "raspianje" onoga što izlazi iz usta? Pa da samo smanji pogani jezik, bio bi uspjeh. Mi u svemu nalazimo teorije zavjere. Bas me interesuje koju ti zagovaras?
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#28676 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#28677 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ok, sutra kada vidim da te neko prebija na ulici i budes trazio da ti budem svjedok, necu biri cinkaros.
- Tesla Edison
#28678 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- He1972
#28679 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
brnjičari su posebna vrsta, njima od brnjica ni do mozga ništa ne dopire
-
zposao
#28680 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne zna čovjek šta više da misli. Nisam uopće nikakav teoretičar zavjera niti sam sklon takvim stvarima, ali mi je pun klinac pumpanja masovne histerije bez ikakva ponuđenog rješenja.
Druga stvar, u zadnje vrijeme sam pročitao na par mjesta i cuo od par ljudi da se radbini starijih teško bolesnih ljudi nudi pare da potpišu nekakav papir da su te osobe umrle od korone.
Ko nagovara, ko daje pare, gdje se to dešavalo, nemam pojma. Jeste li vi čuli ikakvih sličnih slučajeva da se nagovara familiju starijih teško bolesnih ili već preminulih da potpišu da su umrli od korone? Meni je to suludo. Teško mogu u tako nešto povjerovati, ali sam pročitao slične priče na par različitih sajtova. Da li to ima ikakva smisla? Ima li istine? Kome može biti u interesu? Ko daje i čije pare? Kome se nudi?
Ja za takve primjere ne znam. Zanima me da li stvarno postoji ili je i ta priča iz kuhinje nekakvih teoretičara zavjeram..što me ne bi iznenadilo
Druga stvar, u zadnje vrijeme sam pročitao na par mjesta i cuo od par ljudi da se radbini starijih teško bolesnih ljudi nudi pare da potpišu nekakav papir da su te osobe umrle od korone.
Ko nagovara, ko daje pare, gdje se to dešavalo, nemam pojma. Jeste li vi čuli ikakvih sličnih slučajeva da se nagovara familiju starijih teško bolesnih ili već preminulih da potpišu da su umrli od korone? Meni je to suludo. Teško mogu u tako nešto povjerovati, ali sam pročitao slične priče na par različitih sajtova. Da li to ima ikakva smisla? Ima li istine? Kome može biti u interesu? Ko daje i čije pare? Kome se nudi?
Ja za takve primjere ne znam. Zanima me da li stvarno postoji ili je i ta priča iz kuhinje nekakvih teoretičara zavjeram..što me ne bi iznenadilo
- Dozer
#28681 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Odoh na remo, da provjerim koliki su virusi u njemu. I moze li se plivati s maskom 
-
BadBoy
#28682 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
TESLA_EDISON wrote: ↑12/07/2020 22:10
Lik krenuo na Hadž. Trebao primiti vakcinu i u čekaonici ambulante sreo IDIOTA koji mu je isprao mozak da će umrijeti od vakcine (analogno čipovanju danas). Primio je vakcinu i otišao u WC te izaprao mjesto uboda alkoholom (za Velike Boginje je drugačija vakcina pa je to moguće), otišao na Hadž i donio Velike Boginje u Jugoslaviju te prouzrokovao epidemiju.
Šta jedan IDIOT može uraditi. Nažalost danas je puno takvih.
Pametnom dosta.
- Tesla Edison
#28683 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To ne vjeruješ?BadBoy wrote: ↑12/07/2020 23:49TESLA_EDISON wrote: ↑12/07/2020 22:10
Lik krenuo na Hadž. Trebao primiti vakcinu i u čekaonici ambulante sreo IDIOTA koji mu je isprao mozak da će umrijeti od vakcine (analogno čipovanju danas). Primio je vakcinu i otišao u WC te izaprao mjesto uboda alkoholom (za Velike Boginje je drugačija vakcina pa je to moguće), otišao na Hadž i donio Velike Boginje u Jugoslaviju te prouzrokovao epidemiju.
Šta jedan IDIOT može uraditi. Nažalost danas je puno takvih.![]()
![]()
![]()
Pametnom dosta.
Neka @splinter potvrdi.
- un1ted
#28684 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ih covjece, pod kakvim si ti stresom? Bas imas neke cudne prenose, nadam se da je sve okTESLA_EDISON wrote: ↑12/07/2020 23:28To možda prijetnja?
Moj komentar je bio ironican, danas svi okrecu glavu i razmisljaju da to nije njihov problem, sve dok se na nađu u toj situaciji. Normalno da raja nece nositi maske kada vidi da to ne rade javne licnosti, oni koji namecu takve odluke (politicari), pa onda i u trgovinama gdje bi to trebao biti obavezno, gdje zastitari red provode selektivno, pa dodjemo na tebe, koji kaze sto bih ja nosio masku?
Ja je nosim zbog jednostavnog eskperimenta
- Optimus09
#28685 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni je smijesno kad vidim masku preko usta,a nos nista 
- Tesla Edison
#28686 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam pod stresom samo mi je preko glave laži i histerije. Nepotrebne histerije koja proizvodi kontraefekat a i kod mene je trenutno tako. Umjesto da fino sedmično kažu:un1ted wrote: ↑12/07/2020 23:54Ih covjece, pod kakvim si ti stresom? Bas imas neke cudne prenose, nadam se da je sve okbez zezancije.
Moj komentar je bio ironican, danas svi okrecu glavu i razmisljaju da to nije njihov problem, sve dok se na nađu u toj situaciji. Normalno da raja nece nositi maske kada vidi da to ne rade javne licnosti, oni koji namecu takve odluke (politicari), pa onda i u trgovinama gdje bi to trebao biti obavezno, gdje zastitari red provode selektivno, pa dodjemo na tebe, koji kaze sto bih ja nosio masku?
Ja je nosim zbog jednostavnog eskperimenta
Testirano do sad toliko i toliko, pozitivno toliko i toliko, sa simptomima toliko i toliko, bez simptoma toliko i toliko.
Mjere prevencije:
1.
2.
3.
4.
....
Virus je takav, napada ovako, ako imate simptome pristupite tako itd itd....
I toga da se drže, bez kontradiktornosti.
A ne ovo što danas imamo. Danas 150 novih, sutra 3 nova, prekosutra 300 novih. Naslovi bombastični a u tekstu stoji "zbog pada sistema rezultati su prikazani od uzoraka uzetih prije 5, 7, 10 dana" a u naslovu histerično stoji "u posljednja 24 sata"
Zatim laži struke kao što je Zalihić, diktatorske prijetnje Drljevića, izjave Hukićke da će nas mrtve kupiti bagerima,.. Zaista nije mi jasno kome to sve treba. Političare mogu shvatiti, žele spriječiti proteste, medije isto tako ali struku ne kontam. Da li žele sebi izgraditi neki položaj ili, još gore, neznanje i nestručnost u pitanju, ne znam.
Last edited by Tesla Edison on 13/07/2020 00:07, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
-
zposao
#28688 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Još je po meni veći problem što se stalno barata brojem POZITIVNIH TESTOVA. A ne novozaraženih ljudi.TESLA_EDISON wrote: ↑13/07/2020 00:05
Nisam pod stresom samo mi je preko glave laži i histerije. Nepotrebne histerije koja proizvodi kontraefekat a i kod mene je trenutno tako. Umjesto da fino sedmično kažu:
Testirano do sad toliko i toliko, pozitivno toliko i toliko, sa simptomima toliko i toliko, bez simptoma toliko i toliko.
Mjere prevencije:
1.
2.
3.
4.
....
A ne ovo što danas imamo. Danas 150 novih, sutra 3 nova, prekosutra 300 novih. Naslovi bombastični a u tekstu stoji "zbog pada sistema rezultati su prikazani od uzoraka uzetih prije 5, 7, 10 dana" a u naslovu histerično stoji "u posljednja 24 sata"
Zatim laži struke kao što je Zalihić, diktatorske prijetnje Drljevića, izjave Hukićke da će nas mrtve kupiti bagerima,.. Zaista nije mi jasno kome to sve treba. Političare mogu shvatiti, žele spriječiti proteste, medije isto tako ali struku ne kontam. Da li žele sebi izgraditi neki položaj ili, još gore, neznanje i nestručnost u pitanju, ne znam.
Jer ima slučajeva gdje jednu istu osobu testiraju više puta. Ako je neko zaražen onda ga testiraju barem 2 putta i svaki put izađe u statistici kao pozitivan slučaj.
Umjesto da se izbacuje samo broj novozaraženih ljudi. Kakve veze ima ako je neko pozitivan pa ga testiraju 3 puta i svaki put pozitivan, a mediji to broje kao 3 zasebna slučaja
- Tesla Edison
#28689 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, i to sam zaboravio. Dakle nemamo nikakav uvid u pravo stanje. Kako se kome digne tako objavljuje rezultate. Nije urađena ni serološka studija. Ništa.zposao wrote: ↑13/07/2020 00:12Još je po meni veći problem što se stalno barata brojem POZITIVNIH TESTOVA. A ne novozaraženih ljudi.TESLA_EDISON wrote: ↑13/07/2020 00:05
Nisam pod stresom samo mi je preko glave laži i histerije. Nepotrebne histerije koja proizvodi kontraefekat a i kod mene je trenutno tako. Umjesto da fino sedmično kažu:
Mjere prevencije:
1.
2.
3.
4.
....
Jer ima slučajeva gdje jednu istu osobu testiraju više puta. Ako je neko zaražen onda ga testiraju barem 2 putta i svaki put izađe u statistici kao pozitivan slučaj.
Umjesto da se izbacuje samo broj novozaraženih ljudi. Kakve veze ima ako je neko pozitivan pa ga testiraju 3 puta i svaki put pozitivan, a mediji to broje kao 3 zasebna slučaja
Bahatost, nestučnost, korumpiranost.
Lice i naličje države.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28690 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nekome baš to paše. Zašto, vidjećemo...
- Bloo
- Globalna šefica
#28691 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
0un1ted wrote: ↑12/07/2020 23:14Koliko ste prijava poslali inspekcijama da se negdje ne postuju pravila za maske u zatvorenom?TESLA_EDISON wrote: ↑12/07/2020 22:18Moguće.
Baš sam obratio pažnju i iznenadilo me pravo.
Drugi kantoni su nešto drugo. U USK niko ne nosi masku. Kad je staviš u pošti, gledaju te ko vanzemaljca .
-
Gavaz
#28692 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Dnevni Avaz" od 28. februara/veljače 2018. godine.
-
Mogy87
#28693 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vise nisu bugarski sad su srpski desnacari:Diwan wrote: ↑12/07/2020 23:01 Politika elite koji guraju ovu kurtona prevaru je da u njoj učestvuju i poznate ličnosti kako bi sve dobilo na ozbiljnosti. Sjećam se kad je negdje na početku 'obolio' i princ Cahrles. Tako da ova parodija sa poznatim ličnostima je baš ono zanimljiva za posmatrati. In
A i ova interesantna stvar, posebice što kod nas a i svugdje u svijetu ljudi ne skidaju maske za ronjenje sa lica. Ali ko hebe oči, bitna je njuška![]()
![]()
"Lepi, zapamti me. Ja ću da te nađem. Kad izađemo. Ja. Ja ću da te nađem. A ja kad te nađem, majka neće da te prepozna. Čekam te."
Ove pretnje upućene su jednom od posetilaca male sale Kolarčeve zadužbene, gde je održan razgovor i predstavljanje predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo", Zlatka Pakovića, a među dvadesetak ljudi koji su ometali događaj, vikali, pretili i tvrdili da u Srebrenici nije bilo genocida, pevali nacionalističke pesme i veličali lik Ratka Mladića, osuđenog ratnog zločinca, našla se i Jovana Stojković, poznata antivakcinašica.
Naime, u želji da iskažu svoje neslaganje sa stavom da su ubistva u Srebrenici bila genocid, nekoliko članova pokreta "Živim za Srbiju", čiji je član Jovana Stojković, pojavili su se u Kolarcu, na razgovoru o predstavi "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo", koja će biti prikazana naredne godine.
Dvadesetak ekstremnih desničara, članova raznih pokreta i udruženja, ušetalo je u Kolarac, a pred samim vratima sale, jedna devojka pokušala da ih spreči da uđu jer je događaj već počeo, a oni su prosto otišli na druga vrata.
Usput, "gospodin" kojeg citiras je njen suprug koji itekako dijeli njene stavove:

Bude li te nekad sramota kakve ljude citiras ili ti je bitno samo da imaju isto misljenje kao ti o koroni? Ja bi se zapitala s kim sve dijelim misljenje
- zubi
-
daddy-kool
#28695 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam bio ozbiljan kada sam spominjao rusku dezinformacionu kampanju kod nas. Poneko se nađe sa conspiracy sajtova i nešto ubaci, ali ovi rudari 24/7 koji propagiraju gluposti, unose sumnju i smutnju, "proturaju priče" i linkove koji su u 99% slučajeva iz Srbije - BIA snajka.
- zubi
-
Ali_G
#28697 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28698 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je istina. Ja ne znam da bi iko pri zdravoj pameti kačio svoje slike u bolesničkom krevetu sa iglama u venama i govorio kako je u teškom stanju. To se jednostavno razilazi sa normalnim zdravorazumskim ponašanjem. Znate li vi ikoga da pravi selfije sa npr glavom u zavoju ili podlivima i stavlja na storije?
- insaneinthebrain
#28699 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Coronavirus Cases:
13,039,853
Deaths:
571,659
Recovered:
7,587,716
-
Mogy87
#28700 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo radi takvih kakvih je more na temi, a u Srbiji ih je bilo jos vise koji su kao bijesni navalili da lumpuju po splavovima jer je korona julska gripica covjek je objavio ovakve fotografije.Lajavikrelac wrote: ↑13/07/2020 09:42Ovo je istina. Ja ne znam da bi iko pri zdravoj pameti kačio svoje slike u bolesničkom krevetu sa iglama u venama i govorio kako je u teškom stanju. To se jednostavno razilazi sa normalnim zdravorazumskim ponašanjem. Znate li vi ikoga da pravi selfije sa npr glavom u zavoju ili podlivima i stavlja na storije?
Za "dizanje svijesti" nisi cuo? Ili je to tebi zapadnjacka propaganda?
Onda treba ugasiti more onih udruzenja koja dizu svijest o raznim vrstama rakova, pozivaju ljude da idu na kontrolne preglede, skupljaju donacije za istrazivanje i slicno.
Apsolutno nije tacno da se ne objavljuju price ljudi oboljelih od raka. To sto ih ti ne pratis vec ih koristis kao argument u raspravi to je druga stvar.