Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#28651 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Bloo wrote: 12/07/2020 22:14
TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:12
Bloo wrote: 12/07/2020 22:07 Tesla, ti tvrdis da nisi nikoga vidio bez maske, a ja tvrdim suprotno.
Apotele, granapi, prodavnice...prodavacice ne reaguju, a ljude boli tuki.
Govorim za staro grad i centar.
Ja govorim za Ilidžu, Novi Grad i Novo Sarajevo. Apsolutno niko nije bez maske. Da slikamo i objavimo?
Mozda su stanovnico tih opCina odgovorniji?
U DM u Ferhadiji ne mozes uci bez.maske jer je zastitar veoma ubjedljiv.
Amko na Cobaniji, druga.prica...Amko na Logavini as well .
Moguće.

Baš sam obratio pažnju i iznenadilo me pravo.

Drugi kantoni su nešto drugo. U USK niko ne nosi masku. Kad je staviš u pošti, gledaju te ko vanzemaljca .
Tesla Edison

#28652 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 12/07/2020 22:17
TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 21:57 Za Tuzlu ne znam. Direktor mi djeluje OK ali ne vjerujem više nikome.
Upravo to, direktor te zove da odes na lice mjesta i vidis sam za sebe, nista ne moras vjerovati, samo svojim ocima.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ike-569018

Svi koji ne vjeruju u to neka obuku odijela i neka dođu sa mnom u prostorije Infektivne klinike.
Da da, poziva on a poziva i onaj koji je priznao da je gore smješten bez simptoma:
Ja bih da imam vlast, svakoga ko javno iskaže sumnju u koronu, primorao da dođe u izolatorij i da u zaštitnim odijelima, služi ljudima koji su oboljeli od korone, umjesto divnih medicinskih radnika, kako bi se njihove zloćudne lampice u mozgovima pogasile, koje šire dezinformacije, koje nikome dobro ne čine – ističe sagovornik.
Mi širimo dezinformacije a šta onda on radi:

ImageImage
zubi

#28653 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Nemoj da skreces temu, ti nikom nista ne vjerujes, svi lazu... ok, postujem.

Odes na lice mjesta, uvjeris se u pravu istinu i onda znas... Jednostavno, zar ne?

Eto ne da Sebija na Kosevo, direktor iz Tuzle te zove, sta je problem?
last mohicans

#28654 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2197636
Šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je za RTL Danas da su završili serološko istraživanje i da će rezultate objaviti možda već i sutra, ako ne sljedećih dana.

"
2,4 posto ispitanika, ima ih 1054, imaju razvijena antitijela koja dokazuju da su imali susret s koronavirusom. Što je puno više nego što imamo zabilježenih oboljelih. To znači da među nama ima puno više ljudi koji su se susreli s infekcijom nego mi to znamo. Svega nekoliko njih ima neutralizirajuća antitijela, što znači da nisu zaštićeni od ponovne infekcije. Mi smo to pažljivo analizirali. Neutralizirajuća antitijela ima svega 2 posto od onih koji imaju IGG antitijela, što znači da nisu zaštićeni od ponovne infekcije", kazao je Capak.

Testiranje koje je proveo HZJZ imalo je za cilj utvrditi koliko je ljudi u Hrvatskoj preboljelo covid-19, odnosno koliki dio populacije ima protutijela na virus SARS-CoV-2. To bi trebalo pokazati koliko se virus stvarno proširio u populaciji, uključujući one koji su ga preboljeli uz blage simptome ili bez njih.
Tesla Edison

#28655 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 12/07/2020 22:24 Nemoj da skreces temu, ti nikom nista ne vjerujes, svi lazu... ok, postujem.

Odes na lice mjesta, uvjeris se u pravu istinu i onda znas... Jednostavno, zar ne?

Imam pametnija posla od odazivanja na lažne pozive propagandista. Pozivaju u Sarajevu i može li se otići? Ne može. Kraj priče. Analogno tome, ista stvar je i u Tuzli i bilo gdje u BiH.

Ti pozivi nisu ništa drugo nego spin i medijska propaganda. Ako su istiniti pozivi, nek zovnu TV ekipu i nek snime sve na licu mjesta i gotovo. Time bi otklonili sve sumnje i dileme. Ovo polu-tajno pozivanje nek okače mačku o rep.
zubi

#28656 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:33
zubi wrote: 12/07/2020 22:24 Nemoj da skreces temu, ti nikom nista ne vjerujes, svi lazu... ok, postujem.

Imam pametnija posla od odazivanja na lažne pozive propagandista. Pozivaju u Sarajevu i može li se otići? Ne može. Kraj priče. Analogno tome, ista stvar je i u Tuzli i bilo gdje u BiH.

Ti pozivi nisu ništa drugo nego spin i medijska propaganda. Ako su istiniti pozivi, nek zovnu TV ekipu i nek snime sve na licu mjesta i gotovo. Time bi otklonili sve sumnje i dileme. Ovo polu-tajno pozivanje nek okače mačku o rep.
Aha :-D tako reci... ne valja kad kriju informacije, ne valja kad ih nude na pladnju...

E moj Tesla...

I nista tu nije polutajno, covjek je te preko Oslobodjenja, javno pozvao :lol:
Tesla Edison

#28657 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 12/07/2020 22:35
TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:33

Aha :-D tako reci... ne valja kad kriju informacije, ne valja kad ih nude na pladnju...

E moj Tesla...

I nista tu nije polutajno, covjek je te preko Oslobodjenja, javno pozvao :lol:
Pa i ovaj je preko Avaza pozvao pa probaj otići.

Ako nije tajna, što ne zove TV ekipu i sve snime? Šta je problem ako ništa ne kriju? Jednim snimkom od 5min. sve bi nedoumice riješili.
zubi

#28658 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:37 Ako nije tajna, što ne zove TV ekipu i sve snime? Šta je problem ako ništa ne kriju? Jednim snimkom od 5min. sve bi nedoumice riješili.
Ma nista tv ekipa, opet bi rekao, sve je to namjesteno, lazu, ko zna za koga i cije interese rade...

Ti, svojim ocima pogledas, smeknes koliko ih je, rjesavaju li ukrstenice ili se bore za dah, jesu li na kisku, il nedobog respiratoru, koliko je praznih kreveta, sta rade doktori i sestre, lete li oko pacijenata ili igraju tik-tok... sve sam vidis...

Al eto, ne bi ti... ti samo znas da svi lazu :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#28659 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 21:57 Za Tuzlu ne znam. Direktor mi djeluje OK ali ne vjerujem više nikome.
Upravo to, direktor te zove da odes na lice mjesta i vidis sam za sebe, nista ne moras vjerovati, samo svojim ocima.

Svi koji ne vjeruju u to neka obuku odijela i neka dođu sa mnom u prostorije Infektivne klinike.
Hoćeš li ti da sa mnom prođeš kroz rađaonu i porodiljskog KBC-a? Ako imaš jači stomak može kroz onkologiju. Ne treba pacijente gledati samo uđi u toalet i sobe da vidiš...ko u konclogoru! Nema rukavica, maski i običnog sapuna na tim odjelima. A u međuvremenu se burgija podzemni parking od 35 miliona KM koji je BTW napravio klizište i ugrozio objekat porodilišta.

Ali ne, daj kuknjave na medijima sa mladim ljekarima i apelima raji, da se skrene pažnja sa ovog svega. Ti baš ko da u Norveškoj živiš!
Tesla Edison

#28660 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 12/07/2020 22:46
TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:37 Ako nije tajna, što ne zove TV ekipu i sve snime? Šta je problem ako ništa ne kriju? Jednim snimkom od 5min. sve bi nedoumice riješili.
Ma nista tv ekipa, opet bi rekao, sve je to namjesteno, lazu, ko zna za koga i cije interese rade...

Ti, svojim ocima pogledas, smeknes koliko ih je, rjesavaju li ukrstenice ili se bore za dah, jesu li na kisku, il nedobog respiratoru, koliko je praznih kreveta, sta rade doktori i sestre, lete li oko pacijenata ili igraju tik-tok... sve sam vidis...

Dakle TV laže a kad anonimus ode i kaže da je istina, to je tačno?

E moji zubi, uhvatio te izgleda žestok karijes :D.

Nisi mi odgovorio, ako ništa ne kriju, zašto nisu, kao u Italiji, pozvali TV ekipu i snimili te ljude?
zubi

#28661 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Lajavikrelac wrote: 12/07/2020 22:48

Hoćeš li ti da sa mnom prođeš kroz rađaonu i porodiljskog KBC-a? Ako imaš jači stomak može kroz onkologiju. Ne treba pacijente gledati samo uđi u toalet i sobe da vidiš...ko u konclogoru! Nema rukavica, maski i običnog sapuna na tim odjelima. A u međuvremenu se burgija podzemni parking od 35 miliona KM koji je BTW napravio klizište i ugrozio objekat porodilišta.

Ali ne, daj kuknjave na medijima sa mladim ljekarima i apelima raji, da se skrene pažnja sa ovog svega. Ti baš ko da u Norveškoj živiš!
O cem to ti?? Treba da se uvjerim da se zene poradjaju il da su ljudi bolesni od raka? Ili da vidim kako je lose stanje u nasim bolnicama??

Nema potrebe, to me ne moras ubjedivati, to vjerujem i znam... ovdje pricamo o pozivu da se dodje i uvjeri u to postoji li korona, oboljevaju li ljudi, je li zaista opasna... posto ocito ima ljudi koji ne vjeruju...
zubi

#28662 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:51
zubi wrote: 12/07/2020 22:46

Dakle TV laže a kad anonimus ode i kaže da je istina, to je tačno?

E moji zubi, uhvatio te izgleda žestok karijes :D.

Nisi mi odgovorio, ako ništa ne kriju, zašto nisu, kao u Italiji, pozvali TV ekipu i snimili te ljude?
Ne pravi se blesav Tesla, znas ti to i bolje... ti samo sebe trebas da uvjeris, nikog drugog, ti tvrdis da je sve laz.
Domaci izdajnik

#28663 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Oboljevaju ljudi od mnogo čega, i nažalost umiru i ti i ja tu ne možemo ništa promijeniti. Govorim da dok se diže halabuka na raju u medijima i na njih svaljuje krivica bagerskom kašikom krade iz tog istog zdravstva i rade skupi nebulozni projekti za svo vrijeme vanrednog stanja i epidemije. Da se 35 miliona usmjeri na suzbijanje epidemije mi bi davno proglasili game over! A u međuvremenu Mile i svita mu obilaze šeher ćehaje i odbore helikopterom svakodnevno dok hitna pomoć ne izlazi na pozive.

Glup smo narod za enciklopediju! Trvimo se među sobom čim nam bace kosku sa nacionalnim predznakom, a komšije nas prcaju kako stignu!

Ko skont'o, skont'o :oops:
Diwan

#28664 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Politika elite koji guraju ovu kurtona prevaru je da u njoj učestvuju i poznate ličnosti kako bi sve dobilo na ozbiljnosti. Sjećam se kad je negdje na početku 'obolio' i princ Cahrles. Tako da ova parodija sa poznatim ličnostima je baš ono zanimljiva za posmatrati. In

Image

A i ova interesantna stvar, posebice što kod nas a i svugdje u svijetu ljudi ne skidaju maske za ronjenje sa lica. Ali ko hebe oči, bitna je njuška :lol:

Image
Domaci izdajnik

#28665 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

zubi wrote: 12/07/2020 22:54 ti samo sebe trebas da uvjeris, nikog drugog, ti tvrdis da je sve laz.
Evo i ja mislim da je uglavnom laž, zato što su do juče u porastu bila oboljenja karcinoma kod sve mlađe populacije i smrti od istih sada nigdje ni jednog! Ljudi od marta čekaju preglede i konsultacije, otkazane operacije osim ako nisi baš grobaru na lopati. E sad razmisli malo kad ta populacija krene umirati, samo prikačiš rubriku korona i opravdaš sve...

Jebotebog čovjeka strefio moždani rekli iz hitne neka miruje i neka mu prate stanje i jave telefonom ako se šta promijeni :shock:
Last edited by Domaci izdajnik on 12/07/2020 23:03, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#28666 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Pa razuvjeri me.

Što ne pozovu TV ekipu?
Što sedmodnevne rezultate objavljuju kao 24-satne?
Što Drljević govori da su u bolnici asimptomatski pacijenti?
Što Zalihić kaže dalje gore ležao bez simptoma?
Što napadaju narod da je neodgovoran kad to nije tako?
Što svojom nedosljednošću konstantno proizvode kontra efekat pa kad ljudi skontaju koliko ovi lažu, sumnjaju da virus uopšte i postoji?

Haj mi bar na jedno odgovori. Pusti se trolanja, ako si konstruktivan, daj odgovore.
zubi

#28667 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 23:03 Pa razuvjeri me.

Što ne pozovu TV ekipu?
Što svojom nedosljednošću konstantno proizvode kontra efekat pa kad ljudi skontaju koliko ovi lažu, sumnjaju da virus uopšte i postoji?

Haj mi bar na jedno odgovori. Pusti se trolanja, ako si konstruktivan, daj odgovore.
:lol: :lol: :lol:

Hajmo skupa.... sve je laaaaaaaaaaaaz, saaaaaaaaamo puuuuuuuuuusta laaaaaaaaaz
Tesla Edison

#28668 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Diwan wrote: 12/07/2020 23:01 Politika elite koji guraju ovu kurtona prevaru je da u njoj učestvuju i poznate ličnosti kako bi sve dobilo na ozbiljnosti. Sjećam se kad je negdje na početku 'obolio' i princ Cahrles. Tako da ova parodija sa poznatim ličnostima je baš ono zanimljiva za posmatrati. In

Image

A i ova interesantna stvar, posebice što kod nas a i svugdje u svijetu ljudi ne skidaju maske za ronjenje sa lica. Ali ko hebe oči, bitna je njuška :lol:

Image
Ovo sa infuzijom je vrh :thumbup:

Koja propaganda.
Tesla Edison

#28669 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 12/07/2020 23:05

Što ne pozovu TV ekipu?

Naravno, nemaš odgovore pa trolaš. Ništa drugo ni očekivati.
zubi

#28670 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 23:08
zubi wrote: 12/07/2020 23:05

Što ne pozovu TV ekipu?

Naravno, nemaš odgovore pa trolaš. Ništa drugo ni očekivati.
:kiss: nema dalje, zakuco si :thumbup:
Diwan

#28671 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Koliko se insistira na nošenju maski, slijepac bi vidio da tu nešto ne štima. Ludilo do bola. Žao mi je običnog svijeta, starijih, djece...ali mi uopšte nije žao ovih teoretičara zavjere kurtone koji zagovaraju maske. Kuhajte se i trujte pod njima....

Image
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#28672 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:18
TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:12

Ja govorim za Ilidžu, Novi Grad i Novo Sarajevo. Apsolutno niko nije bez maske. Da slikamo i objavimo?
Moguće.

Drugi kantoni su nešto drugo. U USK niko ne nosi masku. Kad je staviš u pošti, gledaju te ko vanzemaljca .
Koliko ste prijava poslali inspekcijama da se negdje ne postuju pravila za maske u zatvorenom?
zubi

#28673 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Diwan wrote: 12/07/2020 23:01 Image
Jel bar puno para dobio?? Jao, blago njemu... tako bih rado i ja, a sad znam kako i infuziju da namjestim, objasnio cika psihijatar...
Optimus09

#28674 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Optimus09 »

Ne bi se oni slikali da znaju da postoji velika sanse da ce umrijeti,slabo ces viditi onkoloske pacijente da kace ovako slike.
Tesla Edison

#28675 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

un1ted wrote: 12/07/2020 23:14
TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 22:18
Moguće.

Koliko ste prijava poslali inspekcijama da se negdje ne postuju pravila za maske u zatvorenom?
Prvo nisam cinkaroš. To je najgora kategorija ljudi. Možda, mada i to nisam siguran, pedofili i silovatelji su gora kategorija.

Drugo, razmišljam da i ja prestanem da nosim masku. Pored ovakvih izjava, laži, medijskih manipulacija i svega što ide uz to, pitam se, koga ja ustvari treba da slušam i čIje preporuke da slijedim? Onih koji lažiraju brojke, koji nas vrijeđaju, prijete i govore da smo neodgovorni? Ili pak onih koji priznaju da bez potrebe ljude smještaju u izolatorije pa poslije se pravdaju da kao nisu to mislili i usput nas :izet: u zdrav mozak?

Jedino što je sigurno je to da virus postoji. Sve ostalo što je rečeno, posebno kod nas u BiH je čista laž i manipulacija, počevši od broja zaraženih, broja umrlih, izjava,... sve.
Locked