Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#4176 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

Drot puca, u onim kucistima stacionarnih kamera imaju mali ljudi k'o u "radionu", oni pucaju. :-)
ruud

#4177 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ruud »

presmješno :lol:
escobar__

#4178 Re: mobilni radari tj kamere

Post by escobar__ »

Romeo 80 wrote: 06/07/2020 20:25 I dodju hulje u plavom i postave radar. Rade na "prevenciji" sta li
Hulje, dobro si rekao. Otkako su hulje počele radit na prevenciji (i država pooštrila kaznenu politiku) na cestama ljudi ginu masovno i mislim da to najbolje govori o efikasnosti takvih mjera. Prirodom posla često putujem i kod nas se definitivno može reći da se aktivno radi na usporavanju saobraćaja širom države - na većem broju lokacija se ograničenja spuštaju sa 70 na 60, sa 60 na 50 i tako dalje, jedno opšte ludilo.
vjeshalica

#4179 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Gine se od preticanja,rakije,neiskustva i brzine
Ne samo brzine...samo kreteni pune budzet,radar je nebitan
Daryl Dixon

#4180 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Daryl Dixon »

Znaju li se lokacije kamera za ocitavanje ukradenih vozila i vozila kojima je istekla registracija? Koliko sam shvatio u vecini slucajeva se nalaze na izlazima/ulazima u KS, cini mi se da je jedna takva locirana i na Otoci
drug_profi

#4181 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Imas i ove avaxe sto kruze. Jutros ga vidim kraj alipasine dzamije u koloni se vozi
esso_sa

#4182 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

Daryl Dixon wrote: 10/07/2020 11:50 Znaju li se lokacije kamera za ocitavanje ukradenih vozila i vozila kojima je istekla registracija? Koliko sam shvatio u vecini slucajeva se nalaze na izlazima/ulazima u KS, cini mi se da je jedna takva locirana i na Otoci
Jedna je na Otoci, pravac Ilidza-Ceeeentar :D , jedna u Binjezevu (juzni ulaz u Sarajevo) i bila je jedna na sjevernom ulazu kod Lapisnice
alipasijaner

#4183 Re: mobilni radari tj kamere

Post by alipasijaner »

Daryl Dixon wrote: 10/07/2020 11:50 Znaju li se lokacije kamera za ocitavanje ukradenih vozila i vozila kojima je istekla registracija? Koliko sam shvatio u vecini slucajeva se nalaze na izlazima/ulazima u KS, cini mi se da je jedna takva locirana i na Otoci
Ima ih pun grad... osim sto neregistrovanim autom vise ne mozes otici na izlet ne mozes se vozat ni po gradu :D
vjeshalica

#4184 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Dobrinja kod OŠ Osman Nuri Hadzic 2x
Dobrinja u Zelimira Vidovica Kelija
Otoka
Aerodromsko
Izlaz iz Sarajeva prema Lapisnici
Ima negdje prema Kobiljači tamo gdje se bus okrece ili tako nekako
Ugl dosta mjesta
alipasijaner

#4185 Re: mobilni radari tj kamere

Post by alipasijaner »

vjeshalica wrote: 10/07/2020 22:47
Dobrinja kod OŠ Osman Nuri Hadzic 2x
Dobrinja u Zelimira Vidovica Kelija
Otoka
Aerodromsko
Izlaz iz Sarajeva prema Lapisnici
Ima negdje prema Kobiljači tamo gdje se bus okrece ili tako nekako
Ugl dosta mjesta
Raskrnica Derviša Numića i Put mladih Muslimana.. svuda ih ima...
Optimist

#4186 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Semizovac kod EP pumpe takodje.
ruud

#4187 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ruud »

Nije baš odgovarajuća tema, al' ne znam ima li bolja, neko reče hulje...

Zaustavlja me policajac PU Stari Grad u vozilu kod Careve džamije. Pojas uredan, papiri uredni, oprema na broju.
Nema šta, pa valjda mu krivo, i umjesto hvala i prijatno, "haj' razguli", tim riječima.

Fuj.
muz66

#4188 Re: mobilni radari tj kamere

Post by muz66 »

ruud wrote: 11/07/2020 00:55 Nije baš odgovarajuća tema, al' ne znam ima li bolja, neko reče hulje...

Zaustavlja me policajac PU Stari Grad u vozilu kod Careve džamije. Pojas uredan, papiri uredni, oprema na broju.
Nema šta, pa valjda mu krivo, i umjesto hvala i prijatno, "haj' razguli", tim riječima.

Fuj.
Debil. Kaze meni jednom-gdje radis?

Gospodine, nije ovo socijalna sluzba. Nije bitno gdje radim. Kaze-to ti neki pametnjakovic?

Sta ce, on je jadan u skolu isao da nekome broji ziherice u prvoj pomoci. Narocito jesi li u kombiju, kamionu...serem im se u diplomu.
ruud

#4189 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ruud »

muz66 wrote: 11/07/2020 01:11
ruud wrote: 11/07/2020 00:55 Nije baš odgovarajuća tema, al' ne znam ima li bolja, neko reče hulje...

Fuj.
Debil. Kaze meni jednom-gdje radis?

Gospodine, nije ovo socijalna sluzba. Nije bitno gdje radim. Kaze-to ti neki pametnjakovic?

Sta ce, on je jadan u skolu isao da nekome broji ziherice u prvoj pomoci. Narocito jesi li u kombiju, kamionu...serem im se u diplomu.
Pitao me gdje radim :) :-)
drug_profi

#4190 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Uvijek to pitaju. Valjda da vide sta se moze ocekivati.
ruud

#4191 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ruud »

U jednu ruku razumijem, "profilisanja" radi, u drugu ne tice te se ni najmanje...

Ovaj je mogao svasta ocekivati, pa je opet ispao kreten. Nije da nema 'straha' vec mu jednostavno fali kucnog odgoja.

Tako ga je babo tjero kad gleda pink, haj razguli u sobu, pa sad on to prosipa po ulici. Bez maske, bez prsluka, u po noci.
Naslovnica

#4192 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote: 11/07/2020 02:13 Uvijek to pitaju. Valjda da vide sta se moze ocekivati.
Pitao mene jednom prilikom "redovne kontrole saobraćaja" gdje radim... rek'o u "esforu". Ka'e "ih, vi tamo imate para". Ma rek'o, nije baš tako. Imamo para ali i trošimo više, pa na kraju mjeseca nemamo, k'o i svi ostali. Čini mi se da je cijenio moju iskrenost, poželio mi sretan put. :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4193 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Mene je jednom zaustavio nakon preticanja i pita zasto preticem :lol:
Sve regularno urađeno 1000%
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4194 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bitanga_sa_otesa »

Naslovnica wrote: 11/07/2020 08:08

Pitao mene jednom prilikom "redovne kontrole saobraćaja" gdje radim... rek'o u "esforu". Ka'e "ih, vi tamo imate para". Ma rek'o, nije baš tako. Imamo para ali i trošimo više, pa na kraju mjeseca nemamo, k'o i svi ostali. Čini mi se da je cijenio moju iskrenost, poželio mi sretan put. :lol:
prije desetak godina me zaustavise oko 2h ujutro,pratili me od marindvora i na malti na prosirenje me zaustavise,ja svezan,trijezan,vozio 60.
i kaze meni sto se ti vozas ovako kasno? sto reko jel se ne smijem vozat? ima neki clan zakona ili policijski sat? opet pitanje gdje radis,reko na birou radim ,nezaposlen.a odakle ti pare da se vozas.reko slusaj jesi ti mene zaustavio da me zajebavas ili sam ja nesto uradio? kaze ne budi drzak,ok reko ,brojevi znacki i vasi podaci i idemo kod vaseg sefa smjene odmah da vidimo kakve vi imate veze s mojim parama,benzinom,vozanjem..odmah promijeni pristup,pa dbro u redu je ,vraca dokumenta,reko nije u redu ,kaze u redu je idi,reko kako je sad u redu ?? i samo sjedose u auto i odose, dokumente mi ostavio na krov...
Naslovnica

#4195 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 11/07/2020 09:51

prije desetak godina me zaustavise oko 2h ujutro,pratili me od marindvora i na malti na prosirenje me zaustavise,ja svezan,trijezan,vozio 60.
i kaze meni sto se ti vozas ovako kasno? sto reko jel se ne smijem vozat? ima neki clan zakona ili policijski sat? opet pitanje gdje radis,reko na birou radim ,nezaposlen.a odakle ti pare da se vozas.reko slusaj jesi ti mene zaustavio da me zajebavas ili sam ja nesto uradio? kaze ne budi drzak,ok reko ,brojevi znacki i vasi podaci i idemo kod vaseg sefa smjene odmah da vidimo kakve vi imate veze s mojim parama,benzinom,vozanjem..odmah promijeni pristup,pa dbro u redu je ,vraca dokumenta,reko nije u redu ,kaze u redu je idi,reko kako je sad u redu ?? i samo sjedose u auto i odose, dokumente mi ostavio na krov...
Debili jebeni, banditi.
alipasijaner

#4196 Re: mobilni radari tj kamere

Post by alipasijaner »

Kada me zaustave uvijek prvi započnem razgovor s poštovanjem prema njima, a i oni tako nastave prema meni. Uglavnom nikada namjerno ne napravim prekršaj tipa preticanje preko pune ili kolone vozila, ako vidim znak ograničenja držat ću se unutar +10 i ako napravim nekakav bezvevzni prekršaj pitam mogu li proći s opomenom, ako vrate dokumente kažem hvala, a ako kažu moramo pisati kažem pišite i nikada, ali baš nikada ne pitam možemo li se dogovoriti.
Meutim dok sam bio mlad jak i glup pravio se pametan naplaćao sam se kazni i izvrnuli su mi auto xy puta bez obzira bila koje sam auto vozio od fiće do...
noviclan

#4197 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

Vracao se sa gostujuceg terena :lol: ali fakat tako i treba sa njima, naravno kada znas da si zdrav/prav, nego koga stignu gnjave a ova tamna stakla i dzipove ni da prismrde
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4198 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bitanga_sa_otesa »

noviclan wrote: 11/07/2020 15:53

Vracao se sa gostujuceg terena :lol: ali fakat tako i treba sa njima, naravno kada znas da si zdrav/prav, nego koga stignu gnjave a ova tamna stakla i dzipove ni da prismrde
ma vracao se s posla ,alat mi bio u gepeku i zato su me nesto peglali ...uglavnom nemam problema s policijom niti pravim sranja ali ta dvojica su me bas ispizdili tu noc s glupim pitanjima...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4199 Re: mobilni radari tj kamere

Post by konektovan »

drug_profi wrote: 11/07/2020 02:13 Uvijek to pitaju. Valjda da vide sta se moze ocekivati.
To pitaju, kad ima prostora za kićenje.... :mrgreen:
drug_profi

#4200 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Ma bio siguran da nisi dobar i onda nije znao sta ce....
Post Reply