Ljubo2 wrote: ↑09/07/2020 01:01Priđe čovjek šoferu i upita ga: "Kako automobil može da ide, a da ga volovi ne vuku?"
Šofer bio dobričina i sve mu lijepo objasni - i motor i klipove i karburator i benzin i svjećice i paljenje i radilicu i točkove i volan - i na kraju ga upita: "Dali ti je sada sve jasno?"
A čovjek mu odgovori: "Sve je to meni jasno, samo mi nije jasni, kako automobil može da ide, a da ga volovi ne vuku?"
I ja sam tebi takođe lijepo objasnio da Svijest nije napravljena ni od čega i ti mi opet zamjeraš da ne znam od čega je napravljena. Ona nema od čega da bude napravljena, do od sebe same, tj. od NIŠTA, jer ona je PRVA KOJA POSTOJI i zato Svijest i jeste NIŠTA.
I jedino po čemu možemo znati da postoji, jeste po tome što može, kao energija, da se napreže i kreće. I čim prestane da se napreže i kreće, ponovo se pretvara u NIŠTA.
A ako me pitaš, "kako Svijest može da se kreće a da je volovi ne vuku", i to sam objasnio. Umjesto motora, klipova, karburatora, benzina, svjećica i paljenja, ona raspolaže sa SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih se i kreće i stiče znanje o svom kretanju. Zato fizičari i tvrde da samo energija, tj kretanje i informacija, tj. znanje, postoji. Pa onda Svijest, naizmjenično i vječito, uz pomoć znanja o kretanju uzrokuje svoje kretanje, da bi kasnije uz, pomoću kretanja mogla da uzrokuje, tj. stekne znanje o svom kretanju. I tako vječito, gore-dole, kao pluća kad dišu. Uvijek iz sebe izdahne Svemir u vidu različitih sistema svog kretanja i rada, koji je NEŠTO, a zatim ga udahne i od Svemira ne ostane NIŠTA. I vječito tako, bez POČETKA I KRAJA - gore-dole...gore-dole...ili...ništa-nešto.....ništa-nešto. Kao ti što si NIŠTA, jer i ti si Svijest, kad zaspiš dubokim snom, tj. kad se umiriš, kad se ne krećeš i ništa ne opažaš, ne osjećaš, ne pamtiš i kad ništa ne misliš i ne razumiješ. A postaješ NEŠTO čim se probudiš i počneš da misliš, osjećaš, naprežeš se i krećeš, opažaš, pamtiš i razumiješ.
nemoj mi nista pricat. ovdje se javno hvalis da si otkrio tajnu postojanja materije zivota i svemira, a nisi. covjece ti se lazno predstavljas. dovodis forumski čitatorijum u zabludu, siris smutnju i paniku.
ko zna sta si jos slagao. mozda se i ne zoves ljubo2.