OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Tempo
ZeModerator

#226 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 09/07/2020 01:01
Tempo wrote: 08/07/2020 15:47 ukratko, ne znas od cega je nastala svijest?
Priđe čovjek šoferu i upita ga: "Kako automobil može da ide, a da ga volovi ne vuku?"

Šofer bio dobričina i sve mu lijepo objasni - i motor i klipove i karburator i benzin i svjećice i paljenje i radilicu i točkove i volan - i na kraju ga upita: "Dali ti je sada sve jasno?"

A čovjek mu odgovori: "Sve je to meni jasno, samo mi nije jasni, kako automobil može da ide, a da ga volovi ne vuku?"

I ja sam tebi takođe lijepo objasnio da Svijest nije napravljena ni od čega i ti mi opet zamjeraš da ne znam od čega je napravljena. Ona nema od čega da bude napravljena, do od sebe same, tj. od NIŠTA, jer ona je PRVA KOJA POSTOJI i zato Svijest i jeste NIŠTA.

I jedino po čemu možemo znati da postoji, jeste po tome što može, kao energija, da se napreže i kreće. I čim prestane da se napreže i kreće, ponovo se pretvara u NIŠTA.

A ako me pitaš, "kako Svijest može da se kreće a da je volovi ne vuku", i to sam objasnio. Umjesto motora, klipova, karburatora, benzina, svjećica i paljenja, ona raspolaže sa SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih se i kreće i stiče znanje o svom kretanju. Zato fizičari i tvrde da samo energija, tj kretanje i informacija, tj. znanje, postoji. Pa onda Svijest, naizmjenično i vječito, uz pomoć znanja o kretanju uzrokuje svoje kretanje, da bi kasnije uz, pomoću kretanja mogla da uzrokuje, tj. stekne znanje o svom kretanju. I tako vječito, gore-dole, kao pluća kad dišu. Uvijek iz sebe izdahne Svemir u vidu različitih sistema svog kretanja i rada, koji je NEŠTO, a zatim ga udahne i od Svemira ne ostane NIŠTA. I vječito tako, bez POČETKA I KRAJA - gore-dole...gore-dole...ili...ništa-nešto.....ništa-nešto. Kao ti što si NIŠTA, jer i ti si Svijest, kad zaspiš dubokim snom, tj. kad se umiriš, kad se ne krećeš i ništa ne opažaš, ne osjećaš, ne pamtiš i kad ništa ne misliš i ne razumiješ. A postaješ NEŠTO čim se probudiš i počneš da misliš, osjećaš, naprežeš se i krećeš, opažaš, pamtiš i razumiješ.

nemoj mi nista pricat. ovdje se javno hvalis da si otkrio tajnu postojanja materije zivota i svemira, a nisi. covjece ti se lazno predstavljas. dovodis forumski čitatorijum u zabludu, siris smutnju i paniku.
ko zna sta si jos slagao. mozda se i ne zoves ljubo2.
Ljubo2

#227 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 09/07/2020 10:18 nemoj mi nista pricat. ovdje se javno hvalis da si otkrio tajnu postojanja materije zivota i svemira, a nisi. covjece ti se lazno predstavljas. dovodis forumski čitatorijum u zabludu, siris smutnju i paniku.ko zna sta si jos slagao. mozda se i ne zoves ljubo2.
Na ovaj tvoj post ti neću odgovoriti ništa. Umjesto odgovra citiraću dio Plamenčevog posljednjeg posta, koji može da posluži kao prigodan odgovor na gore navedene tvoje primjedbe na moj račun.

Inače, i ti si sa odobravanjem u cijelosti citirao ovaj Plamančev post, riječima "jeste, u pravu si". Što znači da se ti sa Plamncem slažeš. A pošto se i ja sa Plamancem slažem, onda je sve u redu. Nikakav nikakvog nesporazuma između tebe i mene, nema.
Rekao plamanac:
Zato, kao što su nekad na turnir puštali samo međusobno ravne, učen čovjek ne treba da raspravlja sa neznalicom, jer protiv njega ne može da upotrijebi svoje najbolje argumente, pošto ovom nedostaje znanje da ih razumije i procijeni. Ako u toj bezizlaznoj situaciji ipak pokuša da ih ovom drugom objasni, to će najčešce ostati bez uspjeha. Oni će, štaviše, uz upotrebu nekog lošeg i glupog "protivargumenta", ostati u pravu u očima isto tako neukih slušalaca.
Kako to Gete kaže: "Ako čuješ glupost kada, ne protivurječi, ne zbori. Mudrac u neznanje pada kad se s neznalicom spori."

Dakle, takva "eristička dijalektika" samo služi onima koji bi željeli raspravljati, prepirati se i da budu u pravu bez obzira na istinu. Jer tu kolo ne vodi intelekt već volja.
Rekao Tempo:
Jeste, u pravu si.
Ljubo2

#228 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

--------
Last edited by Ljubo2 on 09/07/2020 20:51, edited 1 time in total.
Tempo
ZeModerator

#229 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

pa jesi li otkrio tajnu postojanja ili nisi?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#230 Re: OTKRIO SAM HALDOL!

Post by dr.gog »

Završiću ti gostovanje u Ćirilici Milomira Marića uz Miroljuba Petrovića za 24 h.

U 30 godina rada nisam naišao na žešći primjer mesijanskog sindroma, uz dužno poštivanje prema tvojoj ličnosti i ličnoj bezazlenosti kao čovjeka.

Na ovo me navela reakcija na moj emotikon "mr green"( :D ), koji je uzrokovao tepih post razlaganja "nerazumnosti " u arijevskom stilu 30-ih.

Da pojasnim, ono što ti je Ahilova peta je baš tvoje ignoriranje sugovornikovih , veoma precizno postavljenih pitanja iz oblasti općeg znanja religije i filozofije, logike, ili čak NAJOBIČNIJIH tekstova koje (što te otkriva kao osobu sa mentalnom anomalijom, doduše bezopasnom)- koje sa "prezirom i olako" odbacuješ, ili ih uopšte nisi upoznao ili pročitao, poput mladog Rosenbergovog arijevca koji u uredu konstruira razradu ideje koja treba razobličiti religiju i ustoličiti novog Mesiju. Grubo poređenje? Jeste. Ali se odnosi samo na tvoju psihijatrijsku anomaliju koja od inače vrlo analitičnog uma pravi kašu skribomanije.

Džaba ti sve, oprosti mi, ali ti si bolestan čovjek.

Ovim se odjavljujem sa teme,a moja ponuda za TV ili gostovanje uživo na barem tri gradska medija , stoji i spreman sam je ispuniti bez ikakvih uslova.
Dotada, pokušaj ne pisati 7 dana, nigdje i nikako. Zaustavi messiah-chain koji ti širi um u imploziju.

Iskren pozdrav.

Gog, bolničar.
Ljubo2

#231 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 09/07/2020 16:21 pa jesi li otkrio tajnu postojanja ili nisi?
JOK, TI SI.
Tempo
ZeModerator

#232 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

onda to trebas objaviti u nekom naucnom casopisu. na klix forumu se ionako skupljaju samo budale, botovi, nacionalisti i nekoliko entuzijasta koji misle da se od govana moze napraviti pita.
Ljubo2

#233 Re: OTKRIO SAM HALDOL!

Post by Ljubo2 »

dr.gog wrote: 09/07/2020 22:22 Džaba ti sve, oprosti mi, ali ti si bolestan čovjek.

...ono što ti je Ahilova peta je baš tvoje ignoriranje sugovornikovih , veoma precizno postavljenih pitanja iz oblasti općeg znanja religije i filozofije...

Gog, bolničar.
Jesam, bolestan sam, od znanja i razumijevanja ZAKONA POSTOJANJA. Ali ne brinem se, imam tebe, "bolničara" i tvoju ponudu da me izliječiš, tj. da mi amputiraš iz glave to moje znanje i razumijevanje ZAKONA POSTOJANJA, a umjesto njega mi u glavu - pomoću neke od dobro nam poznatih inkvizicijskih metoda ("gluho bilo") - usadiš, kako si rekao, "opće znanje iz religije i filozofije". Zakiti se snjim, da izvineš.

Uz zahvalnost za tvoju brigu za moje mentalno "zdravlje" i ponuđenu pomoć i tebi iskren pozdrav.
Ljubo2

#234 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 10/07/2020 01:00onda to trebas objaviti u nekom naucnom casopisu. Na klix forumu se ionako skupljaju samo budale, botovi, nacionalisti i nekoliko entuzijasta koji misle da se od govana moze napraviti pita.
I šta bi se desilo kad bi u naučnom časopisu objavio? Ništa! Jer i naučnici svijeta, kao i filozofi, teolozi, ideolozi i političari su takođe budale i to originalne. U odnosu na samo "poneke" na "kliks" forumu koji su samo njihove kopije. Budale su zato jer već hiljadama godina, uz pomoć svojih nauka, filozofija, vjera, ideologija, politika i ratnih tehnologija od svijeta prave govna, da bi zatim od tih govana napravili za sebe ukusnu pitu koja lako može da se jede. Upravo zato sa njima ne treba šurovati, već naći način da im se stavi do znanja da nisu ljudi svijeta govna, već oni koji svijet zagađuju svojim govnima.
breba

#235 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Vratite originalnog Ljubu. Ljubo2 je lazni Valter.
Ljubo2

#236 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 09/07/2020 16:21 pa jesi li otkrio tajnu postojanja ili nisi?
Jesam. Otkrio sam, da postoji samo Svijest i da su Svemir i Svijest jedno i isto.

I otkrio sam od čega je Svijest = Svemir, napravljena. To si me i pitao: "od čega je napravljena Svijest"? Napravljena je od istog "materijala" od kojeg je napravljen i Svemir, s obzirom da je Svemir samo napregnuta i pokrenuta Svijest.

Ovo je odgovor:

Napravljena je od SEBE SAME, tj. od svojih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji: naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja.

Osim Svijesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, ničeg drugog nema i ovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, sa značenjem ZAKONA POSTOJANJA, su Svijesti sasvim dovoljne, da bi postojala sama po sebi, kao svoj i uzrok i posljedica, bez Početka i Kraja, od uvijek i zauvijek.

Ovo je naučna činjenica, podudarna sa naučnim saznanjem da samo energija i informacija pustoji, koja se ne može negirati, kako to uvaženi dr. Gog miusli, ni uz pomoć logike, ni "općeg znanja iz religije i filozofije".
Ljubo2

#237 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/07/2020 02:00 Vratite originalnog Ljubu. Ljubo2 je lazni Valter.
Da bi se spasili, ne treba vam ni pravi, ni lažni, ni Valter (brani Sarajevo), ni Ljubo, već samo znanje i razumijevanje ISTINE po kojoj sve postoji, sa značenjem ZAKONA POSTOJANJA.

Trenutno važeće svjetske naučne teorije, filozofije, religije, ideologije i politike, nemaju značenje ISTINE i pomoću njih se niko ne može spasiti, već samo do kraja propasti. Zar ne primjećujete da vam zagovornici ovih lažnih istina, svojim ratnim tehnologijama i hemijskim i biološkim oružjima, zastrašujuće snage, rade o glavi i da je "smak svijeta" blizu.
breba

#238 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 10/07/2020 02:39
breba wrote: 10/07/2020 02:00 Vratite originalnog Ljubu. Ljubo2 je lazni Valter.
Da bi se spasili, ne treba vam ni pravi, ni lažni, ni Valter (brani Sarajevo), ni Ljubo, već samo znanje i razumijevanje ISTINE po kojoj sve postoji, sa značenjem ZAKONA POSTOJANJA.

Trenutno važeće svjetske naučne teorije, filozofije, religije, ideologije i politike, nemaju značenje ISTINE i pomoću njih se niko ne može spasiti, već samo do kraja propasti. Zar ne primjećujete da vam zagovornici ovih lažnih istina, svojim ratnim tehnologijama i hemijskim i biološkim oružjima, zastrašujuće snage, rade o glavi i da je "smak svijeta" blizu.
Ode Ljubo iz filozofije u teorije zavjera.
Ljubo2

#239 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/07/2020 02:52 Ode Ljubo iz filozofije u teorije zavjera.
Zavjere protiv zavjerenika.... uz pomoć NAUKE i ISTINE.
breba

#240 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 10/07/2020 03:02
breba wrote: 10/07/2020 02:52 Ode Ljubo iz filozofije u teorije zavjera.
Zavjere protiv zavjerenika.... uz pomoć NAUKE i ISTINE.
Onda dajte naucnu metodu da ovjerimo tu istinu.

Meni ovo lici na kult.
Ljubo2

#241 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/07/2020 03:12 Onda dajte naucnu metodu da ovjerimo tu istinu.

Meni ovo lici na kult.
Za tebe, naučne metode su šrafciger, čekić i žagica. Ali neće ti to puno pomoći jer ti ćeš opet pitati: "kako može da ide, a da ga volovi ne vuku".
breba

#242 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 10/07/2020 04:23
breba wrote: 10/07/2020 03:12 Onda dajte naucnu metodu da ovjerimo tu istinu.

Meni ovo lici na kult.
Za tebe, naučne metode su šrafciger, čekić i žagica. Ali neće ti to puno pomoći jer ti ćeš opet pitati: "kako može da ide, a da ga volovi ne vuku".
Naucne metode su ponovljive i nezavisno potvrdljive.

Nemam problem s time da se smatrate mesijom i filozofom, ali ne mijesajte nauku u ovo dok nemate metodu kojom svako moze nezavisno potvrditi isto.
Individualno promisljanje nije Nauka. Nauka se promijeni i prilagodi novim cinjenicama koje drugi naucnici mogu da utvrde istom metodom.

Tako da ovo nije nauka nego kult u koji svako treba vjerovati bez pogovora, cini se.

I to je u redu, ako se prizna.
Last edited by breba on 10/07/2020 05:17, edited 1 time in total.
Ljubo2

#243 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/07/2020 04:43 Naucne metode su ponovljive i nezavisno potvrdljive.

Nemam problem s time da se smatrate mesijom i filozofom, ali ne mijesajte nauku u ovo dok nemate metodu kojom svako moze nezavisno potvrditi isto.
Kakva nauka i njene metode - trice i kučine - kad nauka sa svojim metodama još uvijek nije riješila tajnu postojanja, ni materije, ni života, ni Svemira.

Bezbroj puta ponovljivo iskustvo svakog čovjeka, čulno i vančulno i logika, naravno, je jedina moguća metoda, pomoću koje se može provjeriti i dokazati da osim Svijesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti ničeg drugog u beskrajnom nebeskom prostoru nema. I da Svijest postoji sama po sebi, kao svoj i uzrok i posljedica, od uvijek i zauvijek, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, tako što se vječito ppretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. Postojanje tih 7 sposobnosti Svijesti su jedinstveni prirodni ZAKON po kojem u prirodi sve postoji i sve se dešava.

Za svaki moj stav koji sam sada izrekao, provjerljivi dokazi u nauci i ljudskom iskustvu već postoje i ja sam ih sve naveo, kao i logiku pomoću koje može da se razumije da to jedino tako i može da bude i nikako drugačije.

A to što pojedinci ne umiju svoja i naučna iskustva logički da analiziraju i povezuju u jedinstveni logički, tj. filozofski sistem, pa uvijek iznova moraju da pitaju: "kako može da ide a da ga volovi ne vuku" i mene zbog svog nerazumijevanja ili zbog toga što im Zakon postojanja ruši njihove dogme, proglašavaju "bolesnim čovjekom", ja tome nisam ja kriv.

Dajte, iznesite i navedite konkretno te vaše dogme na vidjelo, sa kojima mislite da možete da obezvrijedite Zakon postojanja, pa da vidimo ko je tu "bolestan", a ne da ih krijete kao zmija noge.
Last edited by Ljubo2 on 10/07/2020 05:23, edited 3 times in total.
breba

#244 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ali to su Vasi dokazi, Vase uvidjanje i promišljanje.

Vi tvrdite da je to NAUKA.

Dajte metod kojim svaki nezavisni promisljaoc moze potvrditi vase ideje.

Ako ne mozete onda ste samo ideja, nova religija, kult...Nauka svakako ne.
Ljubo2

#245 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/07/2020 05:21 Ali to su Vasi dokazi, Vase uvidjanje i promišljanje.

Vi tvrdite da je to NAUKA.

Dajte metod kojim svaki nezavisni promisljaoc moze potvrditi vase ideje.

Ako ne mozete onda ste samo ideja, nova religija, kult...Nauka svakako ne.
Evo ti metod i dokaz:

Pokušaj makar da prdneš i ako uspiješ to da izvedeš, a da ne upotrebiš svih SEDAM svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - i da se napregneš i pokreneš i opaziš i osjetiš i zapamtiš i misliš o tome i trazumiješ - oborio si Zakon postojanja.

A možeš to da provjeriš i dok kuckaš slova na svojoj tastaturi, da pomoću njih izraziš sumnju u valjanost Zakona postojanja. Pokušaj, ako možeš, makar i jedno slovo da otkucaš na svojoj tastaturi, a da zajedno, u paketu, ne upotrebiš svih sedam fizuičkih i psihičkih sposobnosti.

Imaš fore cijeli život pred sobom i pokušaj da pronađeš bilo šta da možeš da uradiš - da igraš nogomet, sviraš violinu, slikaš slike, drkaš ili bilo šta drugo, a da ne uporijebiš svih svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. I tek kad pronađeš nešto što možeš da uradiš, a da ne upotrijebiš svih sedam svojioh fizičkih i psihičkih sposobnosti, onda se javi.
breba

#246 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Znaci nije NAUKA nego individualno opazanje i okusavanje stvarnosti pa kako ko je iskusi.
Ljubo2

#247 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/07/2020 06:05 Znaci nije nova Nauka nego individualno opazanje i okusavanje stvarnosti pa kako ko je iskusi.
Kako misliš da nije "nova nauka"?. Zar smo do sada imali Nauku o Svijesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, sa značenjem Nauke o nagonu samoodržanja? Nismo imali. Zato i nismo poznavali ni najbolje prirodno ješenje SAMOODRŽAVANJA, tj, najbolje rješenje o tome kako se najlakše izbjegava Zlo, a ostvaruje Dobro, koje se uvijek svodi na princip jedinstva svijeta, mira, reda, uzajamnog pomaganja, ljubavi svakoga i svačega sa svakim i iznad svega princip pravedne podjele rada i rezultata rada. Već smo živjeli i još uvijek živimo po principu podjele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj su dozvoljena sva sredstva i u kojoj samo jači preživljava i po tom principu pravimo robovlasničke, feudalne, fašističćke, komunističke i kapitalističke nepravedne društvene i ekonomske poretke i pomoću njih nanosimo sami sebi sve moguće vrste stradanja i zla. Zar vi ne znate da još i danas ima slučajeva da ljudi hvataju i zarobljavaju ljude (mahom mlade žene i djecu) i kao robove ih prodaju drugim ljudima na crnom svjetskom tržištu, za zadovoljavanje njihovih niskih strasti ili za tjelesne organe?

Nauka o Svijesti, odnosno, o Nagon u samoodržanja, je Nauka za sve ljude svijeta, pomoću koje svi ljudi svijeta mogu da postanu naučnici, jer svi mogu, ne samo da je provjere i razumiju, već i praktično, na opšte dobro svih ljudi svijeta da je upotrijebe. Nasuprot zvaničnnoj svjetskoj nauci, filozofiji, svjetskim religijama, politikama i ideologijama, koje ljudima, umjesto ZNANJA, za skupe pare prodaju "muda za bubrege" i drže ljude u NEZNANJU, da bi lakše mogli njima da manišulišu, pljačkaju ih i kao ovce, muzu, strižu i kolju. Zar takva nauka koja za interese i potrebe svjetskih moćnika, bogataša, političara i mafijaša, smišlja sve moguće najgore ratne tehnologije i biološka i hemijska oružja za masovno ubijanje ljudi svijeta, ljudima širom svijeta, treba? Ne treba. Treba srušiti takvu nauku, takve svjetske filozofije, vjere, ideologije i politike koje već hiljadama godina rade protiv čovjeka i čovječnosti. Treba ih srušiti novom, NARODNOM NAUKOM, koju i malo dijete može da provjeri i razumije, Naukom o Svijesti i njenim zakonima po kojim su sve materijalne forme u Svemiru sagrađene, Naukom o jedinstvu svijeta, o miru, redu, radu, ljubavi i pravednosti.

To su neoborive činjenice, pa vi slobodno i dalje tvrdite da je Ljubo "bolestan čovjek" koji pati od sindroma "mesijanstva". Zanemarujući činjenicu da je, zapravo, cijelo ljudsko društvo, a najviše onaj njegov manjinski, elitni dio, od svog postanka, pa sve do dana današnjeg, bolesno.
allem_77

#248 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by allem_77 »

Ljubo, nisam zadovoljan odgovorom. Možda si bio blizu rješenja, ali te zaveo onaj o kojem si pisao na početku teme. Ljubo ti si zalutao u traženju istine.
Istražuješ i plivaš u moru, umjesto da potražiš Izvor. :hmpf:
Ljubo2

#249 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

allem_77 wrote: 10/07/2020 08:01 Ljubo, nisam zadovoljan odgovorom. Možda si bio blizu rješenja, ali te zaveo onaj o kojem si pisao na početku teme. Ljubo ti si zalutao u traženju istine.Istražuješ i plivaš u moru, umjesto da potražiš Izvor.
"Izvor" svega je Svijest i ja, baveći se problemom postojanja Svijesti, osim koje ničeg drugog nema, nalazim se u samom centru "uzvora". Dok svi drugi, koji nisu riješili problem postojanja Svijesti i koje se time upšte i ne bave, veoma su udaljeni od "izvora".

A to što nisi zadovoljan mojim odgovorom, razloga je što moj odgovor nije poduraran sa tvojom zabludom, tj. vjerom koju smatraš ISTINOM i IZVOROM. A nisi sposoban da iskustveno, naučno i logički vrednuješ i provjeriš istinitost, ni tvoje vjere, ni mog odgovora. Pa se radije držiš svoje vjere koja se tokom života, manipulacijom, kroz obrazovanje, kao navika, duboko okorijenila u tvojoj svijesti, nego mog Zakona postojanja kao nečeg novog sa čime se prvi put susrećeš.

Kad pominjem "tvoju vjeru", ne mora to da bude neka određena religija. Može da bude i nauka, filozofija, ideologija ili politika, jer sve to još uvijek je samo vjera, jer niti u jednoj oblasti dosadašnjeg ljudskog znanja ne postoji konačnan odgovor o postojanju materije, života i Svemira, sa značenjem Konačne Istine. Dakle, svo dosadašnje ljudsko znanje je, svako na svoj način, još uvijek samo vjera. Podrazumijevajući i nauku koja još uvijek nije objasnila ništa. Koja je, sa svojom metodologijom, sposobna samo da utvrđuje činjenična stanja stvarnosti, ali ne i da daje bilo kakva objašnjenja, s obzirom da sa svojom metodologijom nije sposobna da obuhvati cjelovitu stvarnost, već samo jedan njen dio.
allem_77

#250 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by allem_77 »

Ljubo2 wrote: 10/07/2020 08:27
allem_77 wrote: 10/07/2020 08:01 Ljubo, nisam zadovoljan odgovorom. Možda si bio blizu rješenja, ali te zaveo onaj o kojem si pisao na početku teme. Ljubo ti si zalutao u traženju istine.Istražuješ i plivaš u moru, umjesto da potražiš Izvor.
"Izvor" svega je Svijest i ja, baveći se problemom postojanja Svijesti, osim koje ničeg drugog nema, nalazim se u samom centru "uzvora". Dok svi drugi, koji nisu riješili problem postojanja Svijesti i koje se time upšte i ne bave, veoma su udaljeni od "izvora".

A to što nisi zadovoljan mojim odgovorom, razloga je što moj odgovor nije poduraran sa tvojom zabludom, tj. vjerom koju smatraš ISTINOM i IZVOROM. A nisi sposoban da iskustveno, naučno i logički vrednuješ i provjeriš istinitost, ni tvoje vjere, ni mog odgovora. Pa se radije držiš svoje vjere koja se tokom života, manipulacijom, kroz obrazovanje, kao navika, duboko okorijenila u tvojoj svijesti, nego mog Zakona postojanja kao nečeg novog sa čime se prvi put susrećeš.

Kad pominjem "tvoju vjeru", ne mora to da bude neka određena religija. Može da bude i nauka, filozofija, ideologija ili politika, jer sve to još uvijek je samo vjera, jer niti u jednoj oblasti dosadašnjeg ljudskog znanja ne postoji konačnan odgovor o postojanju materije, života i Svemira, sa značenjem Konačne Istine. Dakle, svo dosadašnje ljudsko znanje je, svako na svoj način, još uvijek samo vjera. Podrazumijevajući i nauku koja još uvijek nije objasnila ništa. Koja je, sa svojom metodologijom, sposobna samo da utvrđuje činjenična stanja stvarnosti, ali ne i da daje bilo kakva objašnjenja, s obzirom da sa svojom metodologijom nije sposobna da obuhvati cjelovitu stvarnost, već samo jedan njen dio.
Čuj, svijest treba odmor. Kako si došao do tog zaključka? Da li se svijest nekada brže a nekada sporije umara?

Baci oko i na ovaj tekst. Ovdje se pokušava objasniti sveti duh kroz elektromagnetne talase.
Šta ti misliš o tome?

Image
Post Reply