Dešavanja u Srbiji

sumirprimus

#47176 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

EVO IZ JUTARNJEG...
Što se krije iza nasilnih prosvjeda u Beogradu u noći s utorka na srijedu? Je li to, na kraju, ipak nekakva poruka Aleksandru Vučiću iz Moskve, uoči razgovora o Kosovu ovih dana u Parizu i Bruxellesu, da će mu zasoliti ako bude "solirao"? Ili je sve to tek kremaljsko-vučićevska igra? Je li sve to šarada da se Bruxelles nagovori da ne pritišće Vučića oko (očekivanog) priznanja Kosova? Je li spominjanje Rusa kao mogućih organizatora koji stoje iza tih nereda poruka i Bruxellesu da ga ne stišću oko priznanja Kosova jer mu "Rusi rade o glavi"? Još jedan argument koji može iskoristiti. Sve je na stolu, barem sada.
hrvati poprilicno hladno i objektivno reklo bi se... za razliku od navijackog rtsa i pinka :D

Već se dugo nagađa da Rusi šalju poruku Vučiću da im ne okreće leđa, a i u ruskim se medijima spominjalo kako u Srbiji Rusija ima još svojih igrača na koje računa, osim na Vučića. On svakako jest onaj na koga Rusi računaju, ali ne može baš "solirati" koliko misli. Rusija se boji da bi rješenjem kosovskog pitanja, odnosno pristajanjem na bruxelleske odluke, ona bila istisnuta iz posljednje točke na koju se u Europi upire - Srbije. Vučić sjedi na nekoliko stolaca, pregovara s EU, oslanja se na Rusiju, a sada se okrenuo i Kini kao dodatnom stolcu na kojem bi sjedio.
Last edited by sumirprimus on 09/07/2020 10:13, edited 1 time in total.
costacurta

#47177 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 10:04
costacurta wrote: 09/07/2020 09:47
Ko MI?
Ovo što piše većina ovdje su informacije koje se nalaze na srbijanskim medijima, sa konferencija za novinare ministra MUPa Srbije, MVPa Dačića, Premijerke Brnabićke, Predsjednika Vučića....... o čemu pričaš?
Pa da...Čitate i slušate medije iz Srbije, ne propuštate nijednu konferenciju za štampu, gledate sve političke emisije, znate sve jednog ministra u vladi Srbije, sve jednog opozicionara...i onda doje Škobo i meni kaže da sam ja podjarmljen medijima iz Srbije. :D

Doduše, tačno je da je Srbija medijski podjarmila i tržište BiH u svakom pogledu.

Ali bar danas u vreme interneta postoji alternativa.
I idemo ponovo u krug,
Opet su svi drugi krivi, vi ste bezgrešni.
Mi smo opčinjeni Srbijom jer ebete k9nstantno 30 godina ovu regiju. Umjesto da idemo naprijed vi ste tu da ujebete sve. Kuhate sa Kosovom, Frka sa CG, Konstantno huškate Dodika, Ponižavate sve druge, i da ne nabrajam.
Nema kraja, ali najveći krivac je narod Srbije koji sa 62% odluči da chetnik bude prvi u njihA.
Jesmo opčibjeni ali i zadivljeni koliko je narod Srbije zaluđen, eh vidi, meni to ne bio bio problem da nas hoće pustiti na miru, ali malo im je njihovog sranja pa de da i Bosance karamo.
Naravno da znam ko su vam političari kad su najbitniji u regiji, ko ne bi znao Vulina? :lol:
Duka Dizel II

#47178 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 10:12 EVO IZ JUTARNJEG...
Što se krije iza nasilnih prosvjeda u Beogradu u noći s utorka na srijedu? Je li to, na kraju, ipak nekakva poruka Aleksandru Vučiću iz Moskve, uoči razgovora o Kosovu ovih dana u Parizu i Bruxellesu, da će mu zasoliti ako bude "solirao"? Ili je sve to tek kremaljsko-vučićevska igra? Je li sve to šarada da se Bruxelles nagovori da ne pritišće Vučića oko (očekivanog) priznanja Kosova? Je li spominjanje Rusa kao mogućih organizatora koji stoje iza tih nereda poruka i Bruxellesu da ga ne stišću oko priznanja Kosova jer mu "Rusi rade o glavi"? Još jedan argument koji može iskoristiti. Sve je na stolu, barem sada.
hrvati poprilicno hladno i objektivno reklo bi se... za razliku od navijackog rtsa i pinka :D
Hladnokrvna analiza...Podseća me na onaj serijal History chanella o vanzemaljcima, koji se svodi na pitanja Jel moguće da je to ovo ili je ipak ono? Ili je pak nešto drugo?
sumirprimus

#47179 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

lijepa pa pa paranoja
Vučić je nekoliko puta spomenuo da su u neredima sudjelovali i stranci, te da ima dokaza da je to istina.

- Neću govoriti da su i druge osobe s područja bivše Jugoslavije sudjelovale u neredima sinoć u Beogradu. Pitat ćemo naše susjede - što su oni radili tamo, koji je bio njihov cilj?
Ponovno je napao medije iz regije.

- Izrazito su antisrpski nastrojeni, traže priznanje Kosova, stali su na stranu onih koji su napali policajce. Oni imaju jedan cilj - nanijeti štetu Srbiji i oslabiti našu poziciju prije pregovora u Parizu i Bruxellesu. Razumijem političke frustracije, ali nemate pravo ugrožavati živote policajaca. Nećemo to dopustiti!
:D :izet:
sumirprimus

#47180 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

pusti ti vanzemaljce i te vucicevske spinove o 5g i ravnozemljasima, neko vam o stabilnosti radi...
cyprus

#47181 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by cyprus »

Ja i dalje mislim da je riječ o dubokoj državi :D Oprobani recept i autostrada pakla kojom su krenuli Sirija i Libija :mrgreen: :oops:
sumirprimus

#47182 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

vazda kriv neko drugi i oko njih :lol: :evil:
sumirprimus

#47183 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

jebg sto se tice nas, navijam da je to putinko i da je razlaz neminovan i istinit... :P
samo europska srbija kao clanica EU I NATO pakta je garant stabilnosti zapadnog balkana i regije :D
Tempo
ZeModerator

#47184 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tempo »

eto do sad nisu bili banana drzava
sumirprimus

#47185 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

jebte zamisli srbiju u nato.u :shock: :skoljka: :D
madner

#47186 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by madner »

Ljepo mu je Putko poklonio pusku koja je presudila Obrenovicima. I on se lizao sa EU. :D
cyprus

#47187 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by cyprus »

Samo duboka država :D Srpska vrata opet došla na red :D

Image
sumirprimus

#47188 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

Vučić je potom krenuo s floskulama o 'snažnoj i neuništivoj Srbiji', ponovno je spominjao oporbu i ekstremne desničare, a na kraju polusatnog izlaganja je završio:

- Nasilje neće proći, mir i stabilnost ćemo sačuvati, a u Bruxellesu i Parizu ćemo se boriti za Kosovu i Metohij
evo zar ovo nije objektivno... :D zar nisu floskule? :lol: :izet:
costacurta

#47189 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 10:12
costacurta wrote: 09/07/2020 10:06
Sad me ložiš :roll:
Al hajd:
Ajd sad ti mene uči kako Vučić kupuje Zvezdine navijače.

Nego ti reče da on za to koristi nekakve medjunarodne fondove...

Pa u fazonu, kad presuše ti fondovi, a apetiti navijača porastu...

Znači, ko maksim po diviziji...
Bojim se da se ne razumijemo,
Ne odvaja Vučić od svoje plate za navijače niti im plaća iz svog novčanika, već izmeđuostalog i kroz ovakve firme, uzme država pare iz IPA fonda, raspise tender za neki projekat koji vrijedi 400k €, javi se Ultra Kop sa ponudom od 399 850k € i dobije tender. Nađe podizvođača, plate im 200k € razliku uzmu sebi.
Selam alejk, merhaba ljudino
Da se razumijemo, većina navijača ni ne vidi tu lovu, oni su tu zbog Zvezde, ideala pichki materina, ali oni koji organizuju sve i nalaze huligane i uzmu najveći dio kolača
Možel ovako?
splinter

#47190 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by splinter »

Maraschino

#47191 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 10:16 lijepa pa pa paranoja
Vučić je nekoliko puta spomenuo da su u neredima sudjelovali i stranci, te da ima dokaza da je to istina.

- Neću govoriti da su i druge osobe s područja bivše Jugoslavije sudjelovale u neredima sinoć u Beogradu. Pitat ćemo naše susjede - što su oni radili tamo, koji je bio njihov cilj?
Ponovno je napao medije iz regije.

- Izrazito su antisrpski nastrojeni, traže priznanje Kosova, stali su na stranu onih koji su napali policajce. Oni imaju jedan cilj - nanijeti štetu Srbiji i oslabiti našu poziciju prije pregovora u Parizu i Bruxellesu. Razumijem političke frustracije, ali nemate pravo ugrožavati živote policajaca. Nećemo to dopustiti!
:D :izet:
Napali ih djetici, ustase, balije i siptari...jedva su se izborili.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#47192 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by un1ted »

cyprus wrote: 09/07/2020 10:09
palermo wrote: 09/07/2020 09:48
cyprus wrote: 09/07/2020 09:31 Vučić je maksimum dobrog što im se može desiti, koliko god njegova vladavina nadrealna bila...
Eto te kao Acin glasnogovornik. Upravo je to poruka koju je Aco poslao i Srbima i zapadu.

Ciuvajte me ka zjenicu oka svoga, svi drugi su mnogo gori
Nije to samo poruka - to je istina... Na njoj se i zasniva, i zasnivat će se do kraja čitava Acina vladavina... Dok je opozicija takva kakva jeste, il možda bolje ovako da kažemo - dok je kolektivno mentalno stanje srpskog naroda takvo kakvo jeste, Vučić može da radi doslovno šta hoće... Iz ovih protesta će izać jači nego ikad...
Ovo je apsolutno tačno, a isto je i u BIH, gdje je Dodick najbolja opcija za sve.

Ako to nije tačno, ko je alternativa u Srbiji, a ko u BIH?
Duka Dizel II

#47193 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

costacurta wrote: 09/07/2020 10:13

I idemo ponovo u krug,
Opet su svi drugi krivi, vi ste bezgrešni.
Mi smo opčinjeni Srbijom jer ebete k9nstantno 30 godina ovu regiju. Umjesto da idemo naprijed vi ste tu da ujebete sve. Kuhate sa Kosovom, Frka sa CG, Konstantno huškate Dodika, Ponižavate sve druge, i da ne nabrajam.
Nema kraja, ali najveći krivac je narod Srbije koji sa 62% odluči da chetnik bude prvi u njihA.
Jesmo opčibjeni ali i zadivljeni koliko je narod Srbije zaluđen, eh vidi, meni to ne bio bio problem da nas hoće pustiti na miru, ali malo im je njihovog sranja pa de da i Bosance karamo.
Naravno da znam ko su vam političari kad su najbitniji u regiji, ko ne bi znao Vulina? :lol:
A ko vama drma kavez?
Jel mi glasamo umesto vas 30 godina za SDA?
Ili smo i Crnogorcima krivi što 30 godina imaju jednog čoveka na vlasti?

Kako vi zamišljate taj put unapred? Hoćete da raspišemo i u Federaciji izbore za predsednika Srbije i parlament, pa da i vi birate?

Jer očigledno vas ovde više interesuje politika u Srbiji i smatrate da se vaša sudbina kroji u Beogradu, a ne u Sarajevu.

Čuj, Srbija j.be ovu perspektivnu regiju. :lol:

Srbija huška Dodika? Na šta ga huška? Na lopovluk i kriminal?
Pa ko huška vaše u Federaciji na to isto?

Moram ti reći da nas ne zanimaju mnogo unutrašnji problemi BiH, zbog kojih je država nefunkcionalna. To su stvarni izvori vaših frustracija, pa zato krivite druge.
Nije drugačije ni u Makedoniji, Kosovu i Crnoj Gori.

Sve su to banana tvorevine koje imaju svoje unutrašnje probleme.
sumirprimus

#47194 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

ee ajde bre ne raspravljamo zalud,nego popijemo po jednu i zaguslamo . moze? :D
kontas brate?
mO k3

#47195 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 10:35 [
A ko vama drma kavez?
Jel mi glasamo umesto vas 30 godina za SDA?
Ili smo i Crnogorcima krivi što 30 godina imaju jednog čoveka na vlasti?

Kako vi zamišljate taj put unapred? Hoćete da raspišemo i u Federaciji izbore za predsednika Srbije i parlament, pa da i vi birate?

Jer očigledno vas ovde više interesuje politika u Srbiji i smatrate da se vaša sudbina kroji u Beogradu, a ne u Sarajevu.

Čuj, Srbija j.be ovu perspektivnu regiju. :lol:

Srbija huška Dodika? Na šta ga huška? Na lopovluk i kriminal?
Pa ko huška vaše u Federaciji na to isto?

Moram ti reći da nas ne zanimaju mnogo unutrašnji problemi BiH, zbog kojih je država nefunkcionalna. To su stvarni izvori vaših frustracija, pa zato krivite druge.
Nije drugačije ni u Makedoniji, Kosovu i Crnoj Gori.

Sve su to banana tvorevine koje imaju svoje unutrašnje probleme.
Stvarno??

Da stvarni izvor nasih frustracija je zapravo nafukcionalna drzava dobro si to zapazio i zasto ne funkcionise , sta ti mislis??

Drugar idi na krstaricu ili neki drugi forum ostavi nas ovdje na miru ...
sumirprimus

#47196 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

jos samo da zafuntaju izmedju se... jos samo to nisu uspjeli do kraja zafuntat...
mO k3

#47197 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 10:40 jos samo da zafuntaju izmedju se... jos samo to nisu uspjeli do kraja zafuntat...
ja ne gubim nadu sa se izmedju sebe porokaju .... to im iskreno zelim
Duka Dizel II

#47198 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 10:22
Vučić je potom krenuo s floskulama o 'snažnoj i neuništivoj Srbiji', ponovno je spominjao oporbu i ekstremne desničare, a na kraju polusatnog izlaganja je završio:

- Nasilje neće proći, mir i stabilnost ćemo sačuvati, a u Bruxellesu i Parizu ćemo se boriti za Kosovu i Metohij
evo zar ovo nije objektivno... :D zar nisu floskule? :lol: :izet:
Floskule, dabome...Klasična demagogija i zamena teza.

Nije to ništa specijalno.

Tako mu ortak Milo Djukanović vlada 30 godina. Na svaku krizu vlasti, on odgovara pričom o spoljašnjoj destabilizaciji, Rusima, borbi za crnogorsku nezavisnost, crnogorski identitet, pokušajima državnog udara...

Zar je u BiH drugačije?
Kojom pričom Bakir, Dodik i Čović kupuju narod?
Duka Dizel II

#47199 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

mO k3 wrote: 09/07/2020 10:38

Stvarno??

Da stvarni izvor nasih frustracija je zapravo nafukcionalna drzava dobro si to zapazio i zasto ne funkcionise , sta ti mislis??
Zbog Srbije?
sumirprimus

#47200 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

za nas a i za sve pa i za njih najbolje je da konacno progledaju i okrenu se eu integracijama i pomirenju sa komsijama. al iskrenom pomirenju...
previse su zla nacinili i napravili...dosta svima crnjaka...
Post Reply