Dešavanja u Srbiji

Duka Dizel II

#47151 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Tomahawk11 wrote: 09/07/2020 09:30
Pa jesu li protesti zbog korone ili tih Kineza, Kosova...nečeg trećeg?

Ma zadužiće se Vučić koliko god bude trebalo. Bar to nije problem.
Protesti su protiv Vučića i njegove partokratske i diktatorske vladavine.
Eto, najednostavnije objašnjenje.

Konkretni planovi i ciljevi ne postoje. Čista stihija.
Zato će brzo biti ugašeni, kao i svi dosadašnji.
Možda će biti malo više polupanih glava, nego ranije.

Korona samo dodatno unervozuje narod, jer niko nije načisto kako se treba prema njoj postaviti.
Ljudi neće da se zatvaraju, ali neće ni da zaglave na respiratoru.
Teško je tu biti pametan.
Eno videli smo šta se desilo u Novom Pazaru.

Još je tu ekonomija što se Srbije tiče, najmanji problem.

Ali jeste problem Vučić i njegov način vladavine. Dosta naroda ne može to slušati.
Škobo Habu

#47152 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Škobo Habu »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:31
Jel ti stvarno veruješ u ovo što pišeš?

Ne postoje nikakve iole značajne grupacije u Srbiji, koje nisu pod Vučićevom kontrolom.
Kakav Levijatan? Kakav Obraz?
Ja vjerujem. Sasvim je druga stvar što ste vi u Srbiji podjarmljeni vučićevskim medijima da i ne vidite širu sliku.
Svi mainstream mediji u Srbiju su pod njegovom kontrolom. Svi ti mediji su duboko pro-ruski orjentisani. Rusi kada patentiraju novi zatvarač na "kalašnjikovu" u srpskim medijima zavlada histerija.

To da postoje ekstremističke grupacije koju su sposobne i brojne da paralizuju Beograd, a i Srbiju, gledamo svako večer. Vučić je svjestan da je kontrola Beograda i prezentacija moći na ulicama suština vladanja Srbijom. No, ono što izlazi na vidjelo da iza njegove velike priče o napretku, rastu životnog standarda i investicijama, jeste jedan očit haos. Novi Pazar, Tutin i druge sandžačke opštine su najočitiji primjer kako se iskače iz kolosjeka.

Druga bitna stvar u cijeloj priči - svi oni sinošnji litijaši su, recimo, u Crnoj Gori - obespravljen srpski narod, dok su na beogradskim ulicama - desničarski ekstremisti. U suštini - nema tu nikakve razlike, osim u interpretaciji vučićevskih medija.

Kada crnogorska policija tuče prosvjednike - onda je to brutalnost Milovog režima, kada to radi Vučićeva žandarmerija - onda je sasvim normalna reakcija u zaštiti ustavnog poretka. Već viđeno još od Miloševićeva vremena.
zilog

#47153 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:26 U suštini je dobro da se narod malo izduva i iskaže nezadovoljstvo. A policija je tu da bije ako se pretera.
To smo gledali i u Americi i Francuskoj
I u Budvi i u ostatku Crne Gore... :pisnuo:

Samo nisi tako pisao na temi o CG... :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#47154 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:40

Korona samo dodatno unervozuje narod, jer niko nije načisto kako se treba prema njoj postaviti.

Ali jeste problem Vučić i njegov način vladavine. Dosta naroda ne može to slušati.
A alternativa još gora...da ne kažem da je nema.
Duka Dizel II

#47155 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

costacurta wrote: 09/07/2020 09:12
Opšta bolnica u Novom Pazaru poslednjih godina dobila je značajne donacije ne samo Srbije.

Pre tri godine, ovde je otvoren savremeni Dijagnostički centar, koji su sa više od tri miliona evra finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati.
Evropska unija namenjuje Srbiji 200 miliona evra godišnje, kaže za RSE Ana Ilić, konsultant i nekadašnja zamenica direktora i koordinator za EU fondove u Kancelariji vlade Srbije za evropske integracije. 
Nemoj da si Tošo
Kakve to veze ima sa finansiranjem navijača, koje si pomenuo?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47156 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:40

sinoc sam dosta vidio desnicarkih ekstrema i povika nedamo kosovo, vucicu pederu, nosanja krstova i ikona itd... po meni ovo nije narodni protest protiv rezima piČkoustog neg obracun desnicara... bio sam u srbiji i pricao sa mnogima, ne vole vucica ALI...
Haris.ba

#47157 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

Tomahawk11 wrote: 09/07/2020 09:43
Uvijek ima alternativa. Pa i Vučko je bio dio alternative 90ih. Pa jedno vrijeme i u vlasti. Ko bi potpisao 90ih da će taj lik danas biti ono što jeste?

Da se ne lažemo. Da Vučko nije na vlasti, on bi bio na protestima i urlao ne damo Kosovo, izdajnici, ravna zemlja, 5g, vakcine...
costacurta

#47158 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:26
Niko ne zna kakva nas jesen čeka u vezi korone, a pogotovo u vezi ekonomije.

A vi ovde o Rusima, Kinezima, NATO, Kosovu...i geopolitičkim igrama, kao da se ništa drugo u svetu ne dešava i svet nema drugih jada do balkanskih vukojebina.
Ko MI?
Ovo što piše većina ovdje su informacije koje se nalaze na srbijanskim medijima, sa konferencija za novinare ministra MUPa Srbije, MVPa Dačića, Premijerke Brnabićke, Predsjednika Vučića....... o čemu pričaš?
Ko smišlja zavjere osim njih?
Pogledaj paranoje i ludila kod raznoraznih srbijanskih političkih analitičara. Toliko nisu normalni da su povezali i Sarajevo tj federalnu OSAu sa demonstracijama u Bg :shock: :lol:
Trebal dalje?
Mi jesmo u qurcu ali bismo se daleko lakše izborili sa našim političkim kriminalni establišmentom da nemaju podršku političkih moćnika iz Beograda i Zagreba. Ovako zavisimo od vas, vaših glavešina, njihovih političkih odluka koje slijepo slijede Dodik i Čović. Bakira ne spominjem jer je karinaš najobičniji i nebitan u konstalaciji
palermo

#47159 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

cyprus wrote: 09/07/2020 09:31 Vučić je maksimum dobrog što im se može desiti, koliko god njegova vladavina nadrealna bila...
Eto te kao Acin glasnogovornik. Upravo je to poruka koju je Aco poslao i Srbima i zapadu.

Ciuvajte me ka zjenicu oka svoga, svi drugi su mnogo gori
Tomahawk11
Globalni moderator

#47160 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

Haris.ba wrote: 09/07/2020 09:46
Tomahawk11 wrote: 09/07/2020 09:43
Uvijek ima alternativa. Pa i Vučko je bio dio alternative 90ih. Pa jedno vrijeme i u vlasti. Ko bi potpisao 90ih da će taj lik danas biti ono što jeste?

Da se ne lažemo. Da Vučko nije na vlasti, on bi bio na protestima i urlao ne damo Kosovo, izdajnici, ravna zemlja, 5g, vakcine...
Trenutno stanje je takvo da ih je doveo u to da su statusom ništavni.
sumirprimus

#47161 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

nego ima li najavljenih protesta za veceras?
pici

#47162 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić: Letim za Pariz da se borim za našu Srbiju! PREDAJA NIKADA NIJE BILA OPCIJA, SRBIJA POBEĐUJE!
Predsednik Vučić obratio se putem video poruke na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" tokom svog puta u Francusku i građanima Srbije uputio snažnu poruku!
beži piČka... ako ga večeraske ne srusite, neste nikad...
Škobo Habu

#47163 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Škobo Habu »

costacurta wrote: 09/07/2020 09:47
Pogledaj paranoje i ludila kod raznoraznih srbijanskih političkih analitičara. Toliko nisu normalni da su povezali i Sarajevo tj federalnu OSAu sa demonstracijama u Bg :shock: :lol:
Trebal dalje?
Za Duku i slične je to svakodnevnica.

Neki dan sam se valj'o od smijeha kada sam pročitao u Novostima, koje u Srbiji važe kao ozbiljne novine, gotovo u rangu Politike, u kojima nekakv analitičar tvdi da je OSA, zapravo, ekspozitura britanskog MI5, preko koje Britanci ruše Vučića.

I nema tu razlike između desničara koji jurišaju na Palatu Pravde i vučićevaca. Oni u to vjeruju. U oba tabora su zavjere dio političkih agendi.
Duka Dizel II

#47164 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 09/07/2020 09:42
Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:31
Jel ti stvarno veruješ u ovo što pišeš?

Ne postoje nikakve iole značajne grupacije u Srbiji, koje nisu pod Vučićevom kontrolom.
Kakav Levijatan? Kakav Obraz?
Ja vjerujem. Sasvim je druga stvar što ste vi u Srbiji podjarmljeni vučićevskim medijima da i ne vidite širu sliku.
Svi mainstream mediji u Srbiju su pod njegovom kontrolom. Svi ti mediji su duboko pro-ruski orjentisani.
:D

Da li si ozbiljan? 2020 godine ti pišeš o nekoj podjarmljenosti medijima.

Koje ti medije u BiH možeš gledati, a ja ne mogu?

Čuj, širu sliku vi vidite. :D
Škobo Habu

#47165 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Škobo Habu »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:55

Osim N1 i NOVA.rs, koja je to sinoć srbijanska televizija prenosila uživo proteste?

B92? RTS? TV Vojvodine? Studio B? Navedi sam.
sumirprimus

#47166 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

pink :D
huligani napadaju policiju koja je prinudjena da se brani :D
Duka Dizel II

#47167 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

costacurta wrote: 09/07/2020 09:47
Ko MI?
Ovo što piše većina ovdje su informacije koje se nalaze na srbijanskim medijima, sa konferencija za novinare ministra MUPa Srbije, MVPa Dačića, Premijerke Brnabićke, Predsjednika Vučića....... o čemu pričaš?
Pa da...Čitate i slušate medije iz Srbije, ne propuštate nijednu konferenciju za štampu, gledate sve političke emisije, znate sve jednog ministra u vladi Srbije, sve jednog opozicionara...i onda doje Škobo i meni kaže da sam ja podjarmljen medijima iz Srbije. :D

Doduše, tačno je da je Srbija medijski podjarmila i tržište BiH u svakom pogledu.

Ali bar danas u vreme interneta postoji alternativa.
costacurta

#47168 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Duka Dizel II wrote: 09/07/2020 09:44
costacurta wrote: 09/07/2020 09:12
Opšta bolnica u Novom Pazaru poslednjih godina dobila je značajne donacije ne samo Srbije.

Pre tri godine, ovde je otvoren savremeni Dijagnostički centar, koji su sa više od tri miliona evra finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati.
Evropska unija namenjuje Srbiji 200 miliona evra godišnje, kaže za RSE Ana Ilić, konsultant i nekadašnja zamenica direktora i koordinator za EU fondove u Kancelariji vlade Srbije za evropske integracije. 
Nemoj da si Tošo
Kakve to veze ima sa finansiranjem navijača, koje si pomenuo?
Sad me ložiš :roll:
Al hajd:
Firma iza koje stoji vođa navijača Zvezde zajedno s gradskom firmom dobila posao od EPS-a

Objavljeno: 19.12.2018

Građevinska firma Ultra kop iza koje, prema istraživanju Insajdera, stoji jedan od vođa navijača Crvene Zvezde Marko Vučković – Komandant, ponovo je angažovana na poslu za Elektroprivredu Srbije. Ovoga puta je posao vredan ukupno 840.000 evra firma Ultra Kop dobila zajedno s Elektroizgradnjom, firmom u vlasništvu Grada Beograda. Ovo je zanimljivo i tim pre što je dosad Ultra kop na poslovima za državu uglavnom bio angažovan kao podizvođač dok se na ovom tenderu pojavio kao jedan od izvođača unutar konzorcijuma.

Podsetimo, Marko Vučković, zvani Mare ili Komandant je vođa podgrupe Delija - Ultra bojs.

Od 2015. do danas Ultra kop uvećao dobit čak tri puta

Ultra kop od osnivanja svake godine ostvaruje sve veću dobit.
Kompanija Ultra kop je tokom 2015, za samo pet meseci postojanja, ostvarila prihod od 31,5 miliona dinara i dobit od 2,7 miliona. U 2016. godini Ultra Kop je imao četvorostruko veće prihode kao i povećanje profita na 7, 1 milion dinara.

I prošlu godinu završio je sa još većim prihodom i profitom. Firma je imala prihod veći od 120 miliona dinara dok je dobit bila skoro 8,5 miliona dinara.

Posao koji je ova firma u oktobru dobila od EPS-a nije jedini posao za državu u ovoj godini. Samo tokom 2018, prema dostupnim podacima, Ultra kop je radio i na izgradnji kablovske mreže za trafo stanice u Kruševcu ali kao podizvođač. Ceo posao dobila je grupa ponuđača među kojima je privatna firma Elektromontaža iz Kraljeva u većinskom vlasništvu Nenada Kovača poznatijeg kao Neša Roming. U grupi ponuđača za ovaj posao je bila I Elektroizgradnja u vlasništu Grada Beograda, kao i firma Elektroistok – izgradnja, koja je u vlasništvu EMS-a, odnosno Republike Srbije.
pici

#47169 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Škobo Habu wrote: 09/07/2020 09:58

Osim N1 i NOVA.rs, koja je to sinoć srbijanska televizija prenosila uživo proteste?

jebote sinoc PTC prikazuje seriju selo gori a baba se ceslja a beograd gori nemres prozor otvoriti od suzavaca i ono niste se ne desava i onda kazes srbijanski mediji objektivni :lol: :lol: :lol: d nije bilo N1 pisali bi da je u beogradu bio korona party...
sumirprimus

#47170 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

koja je medijska alternativa u srbiji?
sumirprimus

#47171 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

hoce to hoce kad se indoktrinira 30ak godina...
ko ona o nato agresiji a ne kazu zbog cega su dobili od nata po pičci :D
Duka Dizel II

#47172 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 09/07/2020 09:58

A šta će mi više od dve televizije da gledam šta se dešava?

Najviše sam u stvari gledao preko društvenih mreža, jer masa ljudi snima uživo i objavljuje sve najinteresantnije.

Gde si ti gledao i stekao širu sliku, živo me zanima?
cyprus

#47173 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by cyprus »

palermo wrote: 09/07/2020 09:48
cyprus wrote: 09/07/2020 09:31 Vučić je maksimum dobrog što im se može desiti, koliko god njegova vladavina nadrealna bila...
Eto te kao Acin glasnogovornik. Upravo je to poruka koju je Aco poslao i Srbima i zapadu.

Ciuvajte me ka zjenicu oka svoga, svi drugi su mnogo gori
Nije to samo poruka - to je istina... Na njoj se i zasniva, i zasnivat će se do kraja čitava Acina vladavina... Dok je opozicija takva kakva jeste, il možda bolje ovako da kažemo - dok je kolektivno mentalno stanje srpskog naroda takvo kakvo jeste, Vučić može da radi doslovno šta hoće... Iz ovih protesta će izać jači nego ikad...
pici

#47174 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 10:06 koja je medijska alternativa u srbiji?
MRAK !!
Duka Dizel II

#47175 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

costacurta wrote: 09/07/2020 10:06
Sad me ložiš :roll:
Al hajd:
Ajd sad ti mene uči kako Vučić kupuje Zvezdine navijače.

Nego ti reče da on za to koristi nekakve medjunarodne fondove...

Pa u fazonu, kad presuše ti fondovi, a apetiti navijača porastu...

Znači, ko maksim po diviziji...
Last edited by Duka Dizel II on 09/07/2020 10:12, edited 1 time in total.
Post Reply