Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

high_volume

#28651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by high_volume »

suit_up wrote: 15/06/2020 23:25 Kad smo kod autoputa, u posljednje vrijeme sve češće vidim vozače kako se zalijepe na malu udaljenost od nekog kamiona i voze za njim 90 km/h. Ne bacim pogled šta rade jer ih poprilično brzo prođem, ali ne shvatam poAntu, danas se novi XC-60 zalijepio za stari Mercedes kamion na dionici od Jošanice prema Podlugovima.
Možda vode ljubav nabrzaka :D
Optimus09

#28652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimus09 »

Neki ljudi se boje brzine,nista cudno :-D
Autoput je za vecinu ljudi u BiH nepoznanica,proci ce godine dok se naviknu .
Last edited by Optimus09 on 15/06/2020 23:45, edited 2 times in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#28653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Entropio »

suit_up wrote: 15/06/2020 23:25 Kad smo kod autoputa, u posljednje vrijeme sve češće vidim vozače kako se zalijepe na malu udaljenost od nekog kamiona i voze za njim 90 km/h. Ne bacim pogled šta rade jer ih poprilično brzo prođem, ali ne shvatam poAntu, danas se novi XC-60 zalijepio za stari Mercedes kamion na dionici od Jošanice prema Podlugovima.
Zasto je to problem? Neko ne zeli da vozi brzo, nekog strah lijeve trake, neko ubija vrijeme jer treba doci negdje tek kasnije, nekom se ne ide kuci pa odugovlaci, nekom pushi treba, neko ima nekog trocilindrasa koji ne moze vise da povuce. Milion razloga. Ali ne ugrozava saobracaj. To je bitno.
drug_profi

#28654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

XC60 u zavjetrini kamiona na 90 km/h
Meni se cini kao stednja goriva.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#28655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

na 70tak kilometara auto puta, koliko gotiva moze ustediti?
drug_profi

#28656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

opsesija je to. Kuhaju se ljeti da klima ne poveca potrosnju.
Optimist

#28657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

drug_profi wrote: 16/06/2020 00:30 XC60 u zavjetrini kamiona na 90 km/h
Covjek odmara jer je ukljucio autopilot. Auto se sam vozi na taj nacin. :)
azdralovic

#28658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by azdralovic »

zdruzdjo wrote: 15/06/2020 19:32
bitanga_sa_otesa wrote: 15/06/2020 18:44
zdruzdjo wrote: 15/06/2020 18:35 Fino kad platis putarinu. teta na naplati "pretisne" dugme, iza rampe izadje ciko u plavom sa lilihipom i ispostavi obracun.
ne izlazi ciko sa lilihipom vec ti odmah teta naplati jer nece podic rampu dok ne platis,a platit moras ako mislis da nastavis dalje,jer u rikverAc nemEre.imas to u istri na ipsilonu takav sistem ,tamo gdje je tunel ucka :)
Vjeruj mi 2019 u martu dolazim na naplatnu kucicu simanovci, pred beogradom. ispred mene je BMW cro tablica. nakon naplate i otvaranja rampe odmah iza rampe izlazi policajac i skrece ga u stranu. Dok sam ja bio na naplati, sa druge rampe drugi policajac nekoga isto tako skrece u stranu. Mislio sam da je to nacin kaznjavanja prekoracenja.
To sto stoje sa strane u Simanovcima je bezveze kontrola... mjerenje prosjecne brzine funkcionise na dva nacina:
-za drzavljane Srbije ide automatski na adresu
-za strance, u naplatnoj kucici mora biti i policajac jer samo oni imaju pristup prosjecnoj brzini... ako je policajac tu, na slipu koji otkuca ovaj sa naplatne kucice pise i prosjecna brzina inace ne pise... ako si u prekrsaju onda te uputi kolegi sa strane da te ohladi za 3000RSD ili vise :D
Laplace

#28659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 16/06/2020 00:30 XC60 u zavjetrini kamiona na 90 km/h
To je ona priča koju sam čuo prije desetak godina kako se vožnjom iza kamiona štedi gorivo jer kao otpor zraka itsl.
shape of despair

#28660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shape of despair »

Počele su me nervirati žene. Kad treba da da gas ona uspori, kod ubacivanja, semafora i sl. počne guslati ničim izazvana. To jednostavno nije prirodna vožnja u datom trenutku, u 90% slučajeva znam i pogodim "s leđa" da žena vozi.
Stvaraju gužve, nikako ne propuštaju, nezna ta da propusti, zahvali se kad je propustiš, ma jok, u svom nekom svjetu. Čim sjednu za volan ko da im se aktivira lobotomija.
Jutros u kranjčevićevoj tamo na raskrsnici kod doma pisaca, covjek regularno ide pravo i ženska mu se ubacuje odozdo od konzuma sa one uzbrdice. Čujem škripu guma, u trenutku gledam kako je ostalo 5 cenata za sudar, prolijeće mi kroz glavu: sigurno je žensko, ubacila mu se nasilu,, kad fakat-zena.
Juče neka guzva oko UNITICA, neko "parkirao" , pa ko parkirao je on na cestu al se nije dobro sklonio, ostao guzicom dobro vani, i sad se tu stvara guzva, nemoze se lako proc, reko ko moze ovako ostavit auto, kad dolazi dotična u datom trenutku da preparkira.
Semafor na skenderiji, zeleno debelo, ženska ispred mene, vidim ja nju popravlja usne, keca se nekim labelom, nista ona, svirnem joj podobro, ajde glupaco kreni, jebo te usne. Fakat moram napisati glupaco,da se ko ne uvrijedi, niste sve iste za volanom al skoro ste iste.
Neki dan, negdje, neznam vise gdje, ide auto pravo na glavnoj cesti, čekam da ga propustim da se ukljucim, kad odjednom skrenu, nit žmigavca nit ista, pa mogao sam davno krenuti, al jok, gospođa na telefon sere.
Izlazim sa parkinga u rikverc, medutim vidim ulazi mi auto sa strane, haj reko nek me prode jer nemogu od njega nikud dalje. Malo se vratim naprijed da mu dam prostora, sad cekam ja, čeka ONA, nista, ne konta da je pustam da prode i ne konta da ja od nje ne mogu u rikverc dalje. Jedva je ona to nekako dohavizala i prode.
Znam 5 bliskih zenskih osoba koje su podobro izudarale svoja auta. Ova jedna 8 puta u godini (njene rijeci), ova jedna 3-4 puta udara u zid u rikvercu, ova spržila lamelu za mjesec dana,.
Pa evo MOJA ŽENA, pa to je nevjerovatno. Punu jebenu godinu joj ponavljam iste stvari, trebaš ovako, nemoj tako, sad si čovjeku oduzela prvenstvo prolaza, gdje ti je žmigavac itd. ali ona i dalje pita iste stvari ko da prvi put vozi.
Onda kad joj se ugasi auto, nije joj jasno po 100-ti put sto joj se ugasilo, pa reko krećeš iz 3. brzine, ne valja ti vaga, brzo otpustas kvacilo, al sve to poslije kilometara i kilometara vožnje.
I onda dolazi ona zenska sueta i pocne hanuma ume komentaristi ostale zene za volanom: te gledaj je kako vozi, vidi sto ti se ubaci, ja glupace kako vozi... pa reko srećo moja, ti si ista ako ne i gora.
Al fakat sto sam primjetio, zaboravimo sve ovo gore napisano, sa koliko sam se god zena vozio i kakve god osobe bile, čim sjednu za volan odma osjetiš tu neku nervozu, strah i nesigurnost i mislim da je to izvor svih ovih gore "problema".
Kaze mi jednom tako jedna: mene strah za volanom? ma sta ti je. Pa reko kako saltas brzine i dajes gas vidi se da si sva u grču.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#28661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

shape of despair wrote: 08/07/2020 10:09 Počele su me nervirati žene. Kad treba da da gas ona uspori, kod ubacivanja, semafora i sl. počne guslati ničim izazvana. To jednostavno nije prirodna vožnja u datom trenutku, u 90% slučajeva znam i pogodim "s leđa" da žena vozi.
Stvaraju gužve, nikako ne propuštaju, nezna ta da propusti, zahvali se kad je propustiš, ma jok, u svom nekom svjetu. Čim sjednu za volan ko da im se aktivira lobotomija.
Jutros u kranjčevićevoj tamo na raskrsnici kod doma pisaca, covjek regularno ide pravo i ženska mu se ubacuje odozdo od konzuma sa one uzbrdice. Čujem škripu guma, u trenutku gledam kako je ostalo 5 cenata za sudar, prolijeće mi kroz glavu: sigurno je žensko, ubacila mu se nasilu,, kad fakat-zena.
Juče neka guzva oko UNITICA, neko "parkirao" , pa ko parkirao je on na cestu al se nije dobro sklonio, ostao guzicom dobro vani, i sad se tu stvara guzva, nemoze se lako proc, reko ko moze ovako ostavit auto, kad dolazi dotična u datom trenutku da preparkira.
Semafor na skenderiji, zeleno debelo, ženska ispred mene, vidim ja nju popravlja usne, keca se nekim labelom, nista ona, svirnem joj podobro, ajde glupaco kreni, jebo te usne. Fakat moram napisati glupaco,da se ko ne uvrijedi, niste sve iste za volanom al skoro ste iste.
Neki dan, negdje, neznam vise gdje, ide auto pravo na glavnoj cesti, čekam da ga propustim da se ukljucim, kad odjednom skrenu, nit žmigavca nit ista, pa mogao sam davno krenuti, al jok, gospođa na telefon sere.
Izlazim sa parkinga u rikverc, medutim vidim ulazi mi auto sa strane, haj reko nek me prode jer nemogu od njega nikud dalje. Malo se vratim naprijed da mu dam prostora, sad cekam ja, čeka ONA, nista, ne konta da je pustam da prode i ne konta da ja od nje ne mogu u rikverc dalje. Jedva je ona to nekako dohavizala i prode.
Znam 5 bliskih zenskih osoba koje su podobro izudarale svoja auta. Ova jedna 8 puta u godini (njene rijeci), ova jedna 3-4 puta udara u zid u rikvercu, ova spržila lamelu za mjesec dana,.
Pa evo MOJA ŽENA, pa to je nevjerovatno. Punu jebenu godinu joj ponavljam iste stvari, trebaš ovako, nemoj tako, sad si čovjeku oduzela prvenstvo prolaza, gdje ti je žmigavac itd. ali ona i dalje pita iste stvari ko da prvi put vozi.
Onda kad joj se ugasi auto, nije joj jasno po 100-ti put sto joj se ugasilo, pa reko krećeš iz 3. brzine, ne valja ti vaga, brzo otpustas kvacilo, al sve to poslije kilometara i kilometara vožnje.
I onda dolazi ona zenska sueta i pocne hanuma ume komentaristi ostale zene za volanom: te gledaj je kako vozi, vidi sto ti se ubaci, ja glupace kako vozi... pa reko srećo moja, ti si ista ako ne i gora.
Al fakat sto sam primjetio, zaboravimo sve ovo gore napisano, sa koliko sam se god zena vozio i kakve god osobe bile, čim sjednu za volan odma osjetiš tu neku nervozu, strah i nesigurnost i mislim da je to izvor svih ovih gore "problema".
Kaze mi jednom tako jedna: mene strah za volanom? ma sta ti je. Pa reko kako saltas brzine i dajes gas vidi se da si sva u grču.
Kod mene stara drlja auto sve dok ne zakuje, ali bukvalno. Zadnji put kad je stala, kaže zalupalo nešto, izvučem šipku ulja, suha ko barut.
Što kažeš ženska sujeta, sve komentariše druge vozače, redovno uzima prvenstvo u kružnom, tj uvaljuje se napamet, više puta stigla ljude sa leđa, uletila u kanal jer je vozila 90 u krivini iz Rajlovca prema VG, snijeg i led na cesti. itd itd

Sinoć idem prema Rajlovcu, kroz Briješće ženska vozi 30 (iako je školska zona, iako je raspust debelo počeo, IAKO JE 00:25 ona vozi 30) i kako prođe školu, nagari ga na 70, pa raspali po kočnici na jedno 50, e reko tobejarabi.
Vozim glavnom druga ženska vozi 35-40, meni blica taksista, ja blicam njoj, sviram ništa, obiđem je kad se otvorilo sa strane, ona glavu u torbu uvukla na suvozačevom mjestu, traži nešto...................................
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#28662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

kakav si ti sin da majci bar ulje i ostale gluposti vizuelno ne pregledas :roll: :shock:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#28663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

bitanga_sa_otesa wrote: 08/07/2020 11:10 kakav si ti sin da majci bar ulje i ostale gluposti vizuelno ne pregledas :roll: :shock:
Đubre, ko da ne znaš :shock:

Ne živim ja tamo odavno, ima i ona ruke, a ima i mlađi brat da pogleda, samo mu mrsko
tempuser

#28664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

shape of despair wrote: 08/07/2020 10:09 Jutros u kranjčevićevoj tamo na raskrsnici kod doma pisaca, covjek regularno ide pravo i ženska mu se ubacuje odozdo od konzuma sa one uzbrdice. Čujem škripu guma, u trenutku gledam kako je ostalo 5 cenata za sudar, prolijeće mi kroz glavu: sigurno je žensko, ubacila mu se nasilu,, kad fakat-zena.
Ovo je redovna pojava i to dok čekaju da im se oslobodi traka izvire i zauzmu 1/3 tvoje trake, a kad ih ne propustiš kreću pogedi kao nije im jasno što ih nisam propustio, repetirane obrve i stl...
Generalno, za većinu ženskih vozača vožnja je isključivo doći do A do B i apsolutno ih nije briga kako doći od A do B, ne primjećuju druge vozače, hoće li usporiti saobraćaj, napraviti zastoj, napraviti prekršaj, najahati trotoar, očešati se, spržiti lamelu itd itd.
Naprave 5 prekršaja od A do B, ne naprave sudar samo zahvaljujući refleksima drugih vozača, i onda kažu, šta hoćeš ja nikad nisam imala sudar! :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote: 15/06/2020 18:44
zdruzdjo wrote: 15/06/2020 18:35 Fino kad platis putarinu. teta na naplati "pretisne" dugme, iza rampe izadje ciko u plavom sa lilihipom i ispostavi obracun.
ne izlazi ciko sa lilihipom vec ti odmah teta naplati jer nece podic rampu dok ne platis,a platit moras ako mislis da nastavis dalje,jer u rikverAc nemEre.imas to u istri na ipsilonu takav sistem ,tamo gdje je tunel ucka :)
Cekaj, na osnovu udaljenosti koje si presao i vremena za koju si je presao mjeri ti prosjecnu brzinu? Znaci teoretski mozes vozit 200 km/h pa stat na odmoriste i popravit prosjek :D
Maraschino

#28666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

To se zove ''tranzit kontrola'' i mora biti jasno oznacena.
nepass1

#28667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Samo sam procitao nerviraju me zene, dovoljno za lajk :D
vjeshalica

#28668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Image

:mrgreen:
tempuser

#28669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2020 11:39 Cekaj, na osnovu udaljenosti koje si presao i vremena za koju si je presao mjeri ti prosjecnu brzinu? Znaci teoretski mozes vozit 200 km/h pa stat na odmoriste i popravit prosjek :D
Da! Jaran i ja se tamo nekad 1996. ili 1997. ibretili tračima po Strada di Sole, prođu te sa 200 i onda puš pauza na odmaralištu!
Mi, odnosno on, pametni, nagazio Corrada VR6 17-18 banki i poslije napatnih kućica eto momaka u plavom. Prosječna brzina 167 kmh, plač, Bosna, rat, sirotinja, ovo-ono, jedva spasili auto i njegov pasoš da se kući vratimo, nekako ih ubjedi da naplate neku kaznu na licu mjesta.
nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#28670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nevidljiva_ »

Kad voze između dvije trake....šta li tim dokazuju ? :skoljka:
BiBi911

#28671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

nevidljiva_ wrote: 08/07/2020 12:01 Kad voze između dvije trake....šta li tim dokazuju ? :skoljka:
Orijentir im ciza po sredini sajbe.
nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#28672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nevidljiva_ »

BiBi911 wrote: 08/07/2020 12:10
nevidljiva_ wrote: 08/07/2020 12:01 Kad voze između dvije trake....šta li tim dokazuju ? :skoljka:
Ne govorim za te što imaju slabu orijentaciju, vidi se to odmah.Mislila sam na ovu drugu grupu, a većinom to rade oni što vozaju malo bolja auta.Dal im je asocijacija ja sam glavni u gradu, ti si ispod mene i ne vrijediš ili šta?
Logovan

#28673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

vjeshalica wrote: 08/07/2020 11:49 Image

:mrgreen:
:lol: :lol:
drug_profi

#28674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

nevidljiva_ wrote: 08/07/2020 12:17
BiBi911 wrote: 08/07/2020 12:10
Ne govorim za te što imaju slabu orijentaciju, vidi se to odmah.Mislila sam na ovu drugu grupu, a većinom to rade oni što vozaju malo bolja auta.Dal im je asocijacija ja sam glavni u gradu, ti si ispod mene i ne vrijediš ili šta?
pa ne vide te... :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#28675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

nevidljiva_ wrote: 08/07/2020 12:17

bjeze od ivicnjaka da ne bi opalili dok drkaju po mobitelu...
Post Reply