Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#101101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fortaleza wrote: 06/07/2020 13:01 Šta uraditi kad Unifi ne radi na telefonu, spremi mrežu, ali samo vrti "povezivanje" i "dohvaćanje IP adrese" i po par minuta i onda izbaci. Pokušao sam unos anonimnog identiteta, brisanje mreže iz telefona kao i na stranici, spajanje sa druge adrese, mijenjanje postavki, druge faze autentifikacije i slično, mijenjana lozinka također.

Na drugom telefonu i laptopu radi bez problema, a radilo je i na ovom do nedavno.

Ikakav prijedlog?
Zdravo @fortaleza,
Žao nam je što su se pojavile poteškoće pri radu aplikacije. Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite podatke u pp kako bismo izvršili detaljnu provjeru. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju. :wink:
fortaleza

#101102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

crnivrag wrote: 06/07/2020 13:03 To se obično dešava kad mreža nije dovoljno jaka, odnosno ima jednu ili dvije crtice, pa se onda ne prenesu potrebi podaci za povezivanje.
Drugi telefon se spaja uredu, al ovaj ne na istoj mreži. Laptop također uredu. A i ovaj je radio do nedavno.
Benq wrote: 06/07/2020 13:18 Iako si napisao da si to vec uradio, pokusaj ponovo ovako, obrisi unifi mrezu iz telefona.

EAP Method - PEAP
Phase 2 Authentication - MSCHAPv2
CA certificate - Do not validate
Identify - tu uneses email kojim si se registrovan na mojtelemach portal
Anonymous identity - ostavi prazno polje
Password - unesi pass koji koristis za mojtelemach portal

Meni kad zabaguje unifi, odnosno dodje do preuzimanja IP adrese i nece dalje, ja samo iskljucim i ukljucim wifi i spoji se odmah na mrezu, mada se i to rijetko desava, obicno se spoji automatski kad se nadjem u zoni pokrivenosti.
Ovako sam se pokušao i prvi put spojiti, nisam preskočio
nijedan korak, i danas par puta. Jednostavno ne može pokupiti IP adresu.
Benq
Moderator

#101103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

fortaleza wrote: 06/07/2020 14:02 Ovako sam se pokušao i prvi put spojiti, nisam preskočio
Nista, javi im se da provjere gdje je zapelo sa tim telefonom.
crnivrag

#101104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fortaleza wrote: 06/07/2020 14:02
Da nisi profurao kvotu od 5 registrovanih UniFi uređaja?

Probaj provjeriti na portalu koliko ih imaš registrovanih, pa obriši one koji ti ne trebaju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#101105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

crnivrag wrote: 06/07/2020 14:04

Probaj provjeriti na portalu koliko ih imaš registrovanih, pa obriši one koji ti ne trebaju.
i ja imam probleme sa ovim IP registracijama... zvao sam nekoliko puta i rekli mi obrisi (mjesecno max 2 puta) ja prebrisem i opet se pojavi... jednom mi je vas serviser prebrisao sve i ja ponovo jedan po jedan uredjaj regam i opet mi se pojavi... kako na unifiju tako i na eonu... neki bug ima, najvjerovatnije prosli uredjaji sa mac adresom i samo ga stavi na moj profil... pet uredjaja mi eon prijavi a samo tri sam regao... mijenjao sifru i nista... imali lijeka ovome...
Benq
Moderator

#101106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pici wrote: 06/07/2020 14:12 pet uredjaja mi eon prijavi a samo tri sam regao... mijenjao sifru i nista... imali lijeka ovome...
Sa tvoje strane pripazi na slijedece:

-da se ne logujes na EON u anonimnom nacinu rada u browseru
-da nisi setovao browser da brise cookies prilikom zatvaranja, jer tada ce ti svaki put isti uredjaj prijaviti kao "novi" jer za identifikaciju koristi cookies i ako ga obrises u racunaru, dobijes novi prilikom novog logiranja a samim tim i novu registraciju na portalu. Ovo se odnosi i na istovremeno koristenje vise browsera (ako se logujes na Chrome, pa na Edge..) svaki browser ce biti registrovan kao novi uredjaj.
-da ne koristis CCleaner ili slican alat koji brise smece iz racunara, ako koristis nesto od tih programa, onda filtriraj da ne brise cookies

IP adresa nema nista sa novim registracijama EON-a na portalu, mozes mijenjati IP koliko hoces puta, sve ce raditi kako treba.
Kockasti

#101107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

:evil: ko nosorog zasticen. Poserem se na forum gdje brisu postove ako imas drugacije misljenje
Telemach

#101108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pici wrote: 06/07/2020 14:12
crnivrag wrote: 06/07/2020 14:04

i ja imam probleme sa ovim IP registracijama... zvao sam nekoliko puta i rekli mi obrisi (mjesecno max 2 puta) ja prebrisem i opet se pojavi... jednom mi je vas serviser prebrisao sve i ja ponovo jedan po jedan uredjaj regam i opet mi se pojavi... kako na unifiju tako i na eonu... neki bug ima, najvjerovatnije prosli uredjaji sa mac adresom i samo ga stavi na moj profil... pet uredjaja mi eon prijavi a samo tri sam regao... mijenjao sifru i nista... imali lijeka ovome...
Zdravo @pici,
Uvijek Vam stojimo na raspolaganju :wink:
Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite podatke u pp. Izvršiti ćemo detaljnu provjeru i otkloniti problem koji se pojavio.
Mraka

#101109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mraka »

Telemache da li mi mozete restartovati na EONU app sifru ,sifra nije 1234 dok na TVu jeste..Znam da mi je neko govorio da se vama obratim.Podatke sam posalo na pp.
Last edited by Mraka on 06/07/2020 14:49, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#101110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

Kockasti wrote: 06/07/2020 14:34 :evil: ko nosorog zasticen. Poserem se na forum gdje brisu postove ako imas drugacije misljenje
:lol: pa vi zajebavate crnogvraga iz chista mira, je malo na svoju ruku ali sta ste se nasadili na njega, sta vam je, ko vam je on,samo chekate priliku da ga prcate i prozivate. Mislim popustite malo :D.

Na ovaj post nema niko prava replike,slijede samkcije, upozorenje je veoma jasno.
Telemach

#101111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mraka wrote: 06/07/2020 14:44 Telemache da li mi mozete restartovati na EONU app sifru ,sifra nije 1234 dok na TVu jeste..Znam da mi je neko govorio da se vama obratim.Podatke sam posalo na pp.
Zdravo @Mraka,
Uspješno je izvršen reset PIN koda. Zamoliti ćemo da provjerite sada. Ako i dalje budete imali poteškoće, znate da smo tu. Budite slobodni da nam se obratite. :)
Telemach

#101112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mraka wrote: 06/07/2020 14:44 Telemache da li mi mozete restartovati na EONU app sifru ,sifra nije 1234 dok na TVu jeste..Znam da mi je neko govorio da se vama obratim.Podatke sam posalo na pp.
Zdravo @Mraka,
Uspješno je izvršen reset PIN koda. Zamoliti ćemo da provjerite sada. Ako i dalje budete imali poteškoće, znate da smo tu. Budite slobodni da nam se obratite. :)
fusion_ba

#101113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Nama su uvalili Pink Film koji vrti 10 istih domacih filmova a recimo mtel ima Klasik TV i Film Klub koji su za klasu bolji. Ali sta je tu je.
Bobi
Forum administrator

#101114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

Kockasti wrote: 06/07/2020 14:34 :evil: ko nosorog zasticen. Poserem se na forum gdje brisu postove ako imas drugacije misljenje
Kockasti 7 dana out, ova dvojca sto su lajkala po 14 dana pa nek lajkaju i dalje :mrgreen:
Telemach

#101115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fusion_ba wrote: 06/07/2020 15:36 Nama su uvalili Pink Film koji vrti 10 istih domacih filmova a recimo mtel ima Klasik TV i Film Klub koji su za klasu bolji. Ali sta je tu je.
Zdravo @fusion_ba,
Hvala Vam što dijelite Vaše mišljenje sa nama.
S obzirom da smo zaista našim korisnicima omogućili mnoštvo kanala, od čega i jako puno onih sa filmskim sadržajem, vjerujemo da ćete pronaći onaj u kojem uživate. :wink:
Svakako, uvijek smo otvoreni za prijedloge kada je uvođenje novih kanala u pitanju i vrlo rado ćemo iste uzeti u razmatranje te ukoliko budu postojale mogućnosti realizirati ih. Korisničko zadovoljstvo nam je na prvom mjestu. :)
kakotakonikako

#101116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

@ Telemach,

Jos uvijek nije rijeseno da na vasoj zvanicnoj stranici https://mojtelemach.ba/ u dijelu: racuni/pregleda racuna, imate NE TACAN podatak za izvrsene uplate a tacne u dijelu: Moje uplate.
Zar je to toliko tesko usaglasiti ?
Rekli ste da radite rekonstrukciju stranice, ali bi ovo bilo dobro i zbog vas a i nas korisnika da to rijesite sto je moguce prije. Nije pohvalno imati ne tacne podatke na svojoj stranici.
Srdacan pozdrav.
r_faruk

#101117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

r_faruk wrote: 05/07/2020 08:55
Telemach wrote: 04/07/2020 12:51
r_faruk wrote: 04/07/2020 09:52

Skenirao sam kanale, ali i dalje nista... skeniracu opet, pa cu ih zvati ako ne proradi
Zdravo r_faruk,
Molimo Vas za povratne informacije, da li je problem s distribucijom kanala i dalje prisutan?
Ukoliko želite, javite nam se u pp, kolege će Vas pozvati u najkraćem roku kako bi pružili dodatnu podršku.

Da, problem jos uvijek postoji, Fox-ovi i dalje ne rade. Nat qeo radi. Pozvacu Vas sutra kada budem kuci pa cemo probati napraviti
Dolazili su tehnicari, kazu da su ti kanali presli u visi paket... Korisnik sam HS-a, u sustini ostao sam bez dva fox-a i nemogu ih vise gledati. Kada sam zvao podrsku korisnicima, skenirali smo kanale, ganjali, trazili i nismo uspjeli napraviti pa je podrska odlucila poslati tehnicare na adresu. Gdje ja mogu provjeriti koje kanale imam prema ugovoru?
Benq
Moderator

#101118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

r_faruk wrote: 07/07/2020 11:03 Dolazili su tehnicari, kazu da su ti kanali presli u visi paket... Korisnik sam HS-a, u sustini ostao sam bez dva fox-a i nemogu ih vise gledati. Kada sam zvao podrsku korisnicima, skenirali smo kanale, ganjali, trazili i nismo uspjeli napraviti pa je podrska odlucila poslati tehnicare na adresu. Gdje ja mogu provjeriti koje kanale imam prema ugovoru?
Koji paket digitalne uopste koristis? Start, Osnovni ili Prosireni? I ja sam korisnik HKB-a ali sam presao na novu ponudu.

Kanali su cak sta vise presli iz vecih paketa u manje pakete, tako da nisu presli u visi paket.
FOX HD iz Osnovnog u Start
FOX Life i FOX Crime iz Prosirenog u Osnovni
FOX Movies HD iz Osnovnog u Start
zateznistub

#101119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Bobi wrote: 06/07/2020 18:55
Kockasti 7 dana out, ova dvojca sto su lajkala po 14 dana pa nek lajkaju i dalje :mrgreen:
Četvorica su lajkala, koja dvojica su popušila bananu? :run:
Telemach

#101120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

r_faruk wrote: 07/07/2020 11:03
r_faruk wrote: 05/07/2020 08:55
Telemach wrote: 04/07/2020 12:51

Zdravo r_faruk,
Molimo Vas za povratne informacije, da li je problem s distribucijom kanala i dalje prisutan?
Ukoliko želite, javite nam se u pp, kolege će Vas pozvati u najkraćem roku kako bi pružili dodatnu podršku.

Da, problem jos uvijek postoji, Fox-ovi i dalje ne rade. Nat qeo radi. Pozvacu Vas sutra kada budem kuci pa cemo probati napraviti
Dolazili su tehnicari, kazu da su ti kanali presli u visi paket... Korisnik sam HS-a, u sustini ostao sam bez dva fox-a i nemogu ih vise gledati. Kada sam zvao podrsku korisnicima, skenirali smo kanale, ganjali, trazili i nismo uspjeli napraviti pa je podrska odlucila poslati tehnicare na adresu. Gdje ja mogu provjeriti koje kanale imam prema ugovoru?
Zdravo @r_faruk,
Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite vaše podatke u pp kako bismo izvršili provjeru paketa usluga koje koristite i, shodno tome, imali uvid u listu kanala koja Vam je dostupna. Stojimo Vam na raspolaganju. Hvala što sarađujete sa nama na ovaj način. :wink:
Telemach

#101121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakotakonikako wrote: 07/07/2020 10:34 @ Telemach,

Jos uvijek nije rijeseno da na vasoj zvanicnoj stranici https://mojtelemach.ba/ u dijelu: racuni/pregleda racuna, imate NE TACAN podatak za izvrsene uplate a tacne u dijelu: Moje uplate.
Zar je to toliko tesko usaglasiti ?
Rekli ste da radite rekonstrukciju stranice, ali bi ovo bilo dobro i zbog vas a i nas korisnika da to rijesite sto je moguce prije. Nije pohvalno imati ne tacne podatke na svojoj stranici.
Srdacan pozdrav.
Zdravo @kakotakonikako,
Zahvaljujemo se na javljanju,
U opciji "moji računi" su vidljive fakture sa ukupnim zaduženjem, dok u opciji "moje uplate" možete vidjeti uplaćene iznose. Ukoliko postoje određena odstupanja u Vašoj evidenciji, vrlo rado ćemo izvršiti provjeru.
Bobi
Forum administrator

#101122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

zateznistub wrote: 07/07/2020 11:26
Bobi wrote: 06/07/2020 18:55
Četvorica su lajkala, koja dvojica su popušila bananu? :run:
Dobro da si me podsjetio...nakon toga su josh dvojica..oni idu po 30 dana :mrgreen:
zateznistub

#101123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Image
r_faruk

#101124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Benq wrote: 07/07/2020 11:07
r_faruk wrote: 07/07/2020 11:03 Dolazili su tehnicari, kazu da su ti kanali presli u visi paket... Korisnik sam HS-a, u sustini ostao sam bez dva fox-a i nemogu ih vise gledati. Kada sam zvao podrsku korisnicima, skenirali smo kanale, ganjali, trazili i nismo uspjeli napraviti pa je podrska odlucila poslati tehnicare na adresu. Gdje ja mogu provjeriti koje kanale imam prema ugovoru?
Koji paket digitalne uopste koristis? Start, Osnovni ili Prosireni? I ja sam korisnik HKB-a ali sam presao na novu ponudu.

Kanali su cak sta vise presli iz vecih paketa u manje pakete, tako da nisu presli u visi paket.
Meni su tehnicari rekli da su presli u visi paket.

Ne znam koji paket koristim, odnosno ne znam u sta su me sada ubacili... nisam nikada potpisao ugovor sa Telemach-om. Ostao sam na HS-u... na racunu pise M&H. U sustini sam bio zadovoljan programima koje sam imao. Sada izbacuju jedan po jedan... Scifi je presao u HD i ja ga vise nemam, sada se isto desilo i sa Fox-ovima. Vidjecemo sta kazu iz podrske, poslao sam podatke.

Kako stoje stvari kod ostalih koji su na hs-u, ako ima takvih :)
kakaljin

#101125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

r_faruk wrote: 07/07/2020 21:50
Benq wrote: 07/07/2020 11:07

Meni su tehnicari rekli da su presli u visi paket.

Ne znam koji paket koristim, odnosno ne znam u sta su me sada ubacili... nisam nikada potpisao ugovor sa Telemach-om. Ostao sam na HS-u... na racunu pise M&H. U sustini sam bio zadovoljan programima koje sam imao. Sada izbacuju jedan po jedan... Scifi je presao u HD i ja ga vise nemam, sada se isto desilo i sa Fox-ovima. Vidjecemo sta kazu iz podrske, poslao sam podatke.

Kako stoje stvari kod ostalih koji su na hs-u, ako ima takvih :)
Ja sam na HS-u i imam te kanale normalno. Koliko znam trebamo mi da imamo prošireni paket.
Locked