Dešavanja u Srbiji

General War

#46026 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

RunnerX wrote: 03/07/2020 10:23 Sinoć i studenti izašli na ulice.

Vučić će Srbiju dokrajčiti.
O maj gad

Image
palermo

#46027 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

vatrogasac wrote: 03/07/2020 11:46
costacurta wrote: 03/07/2020 03:22 Posebno bitan detalj je to koliko ga je uvrijedilo to što Bosanci hoće nešto da pomognu. Kao koji smo mi bilmezi, jadovi i fukara a on sila, moćna ekonomija i prosperitet :lol:
Nama ide u prilog taj komšijsko-susjedski kompleks više vrijednosti. I kada su imali nekakve podloge da budu drčni, slomili su zube ovdje jer su kretali sa lošom procjenom. U Srbiji ih toliko zaglupljuju Informerom i Pinkom da su mene jednom u Beogradu pitali da li iz Bosne u Republiku Srpsku mogu ući sa ličnom ili moram imati pasoš. :mrgreen: Kada odem na Jadran u Hrvatsku volim sjesti sa domaćima gdje igraju šaha i naslušam se sličnih komentara s visine. Nisam ni pokušavao da ih vadim iz zabluda. :mrgreen:
Pa dobro sad, i mene su u Sarajevu pitali da li gradski prevoz u Mostaru ide i sa lijeve na desnu obalu i obratno. To zaglupljivanje je generalna pojava.

Al slažem se, u Srbiji je to podignuto na viši nivo. Meni lično je najtragičniji b92, od regionalnog svjetionika slobode do nešto intelektualnije verzije Kurira.
General War

#46028 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

RunnerX wrote: 03/07/2020 10:46 E čuj Orban. :lol:

Može li se u Njemačku i Švicarsku.
I da mozes s cime ces...osim na da nabacujes fasadu:
...Stoga više nikoga ne čudi što smo i prema poeljednjem izvještaju Eurostata jedna od najsiromašnijim zemalja u Evropi. Iza nas je samo Albanija.

...I po drugom mjerilu bruto-društvenom proizvodu po glavi stanovnika ponovo smo na začelju – Albanija sa 31 posto prosjeka EU, BiH sa 32 posto prosjeka, dok Sjeverna Makedonija ima 38 posto, Srbija 41, Crna Gora 50, a Hrvatska 65 posto prosjeka EU.

http://tip.ba/2020/07/02/kad-se-zivot-p ... m-a-plate/
RunnerX

#46029 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

General War wrote: 03/07/2020 12:26

...Stoga više nikoga ne čudi što smo i prema poeljednjem izvještaju Eurostata jedna od najsiromašnijim zemalja u Evropi. Iza nas je samo Albanija.

...I po drugom mjerilu bruto-društvenom proizvodu po glavi stanovnika ponovo smo na začelju – Albanija sa 31 posto prosjeka EU, BiH sa 32 posto prosjeka, dok Sjeverna Makedonija ima 38 posto, Srbija 41, Crna Gora 50, a Hrvatska 65 posto prosjeka EU.

Upravo to, ali mi ne glumimo da smo ono što nismo. To je ono što ti nikad nećeš shvatiti, iako živiš u manjem entitetu, koji je poprilično iza ovakve Federacije.

Kakav je to paradoks, živiš u RS koja je ekonomski na samom dnu Evrope, čak i iza Albanije, a braniš Vučića i Srbiju, gdje je poprilično slična situacija ali Beograd vadi prosjek.

To je taj svijet u kojem vi živite, zato ste tu gdje jeste i svi se sprdaju sa vama.
Hemel

#46030 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

On ti zivi u multi-kulti sredini veceg entiteta.
General War

#46031 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

RunnerX wrote: 03/07/2020 13:17
General War wrote: 03/07/2020 12:26

Upravo to, ali mi ne glumimo da smo ono što nismo. To je ono što ti nikad nećeš shvatiti, iako živiš u manjem entitetu, koji je poprilično iza ovakve Federacije.

Kakav je to paradoks, živiš u RS koja je ekonomski na samom dnu Evrope, čak i iza Albanije, a braniš Vučića i Srbiju, gdje je poprilično slična situacija ali Beograd vadi prosjek.

To je taj svijet u kojem vi živite, zato ste tu gdje jeste i svi se sprdaju sa vama.
:lol:
Koji si ti car :D
Sad kad treba samo nesto protiv srba...e sad nije drzava moze i entitet :lol:
Gubis se drug, gubis se...u kojem ti svom licnom svijetu zivis ja bih se zabrinuo za mentalno zdravlje.
Ne znam ko su to svi koji se sprdaju...ako si ti jedan od njih, uzmi vazduha ili odsjeci trsku voda vec preko nosa.
General War

#46032 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Hemel wrote: 03/07/2020 13:22 On ti zivi u multi-kulti sredini veceg entiteta.
Da, cak i pustamo himne na utakmicma...nemoj to zaboraviti jer je jako bitno da se forumas stigmatizuje :D
RunnerX

#46033 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

General War wrote: 03/07/2020 13:23 :lol:
Gubis se drug, gubis se...u kojem ti svom licnom svijetu zivis ja bih se zabrinuo za mentalno zdravlje.
Ne znam ko su to svi koji se sprdaju...ako si ti jedan od njih, uzmi vazduha ili odsjeci trsku voda vec preko nosa.
Ponovo ideš sa (lošim) pokušajem humora, jer si svjestan da ako krenemo sa argumentima, ne piše ti se dobro.

To je paradoks našeg društva. Živiš u ekonomski devastiranom entitetu gdje nema ni 1% šanse da se nešto promijeni nabolje, braniš društvo koje je samo malo bolje od navedenog, a ismijavaš društvo koje je negde između ta dva. Ismijavanje je još jedan (loš) pokušaj humora sa fasadom.

Svijet u kojem ja živim je svijet realnosti, gdje se dobre stvari prihvataju, a loše kritikuju bez obzira rade li ih 'moji' ili 'tvoji'. Za razliku od tvog svijeta gdje postoji samo jedna istina, koja će se životom braniti čak i onda kada je najpogrešnija moguća.

Umjesto da jebeš mamicu i jednima i drugima, ne, ti ćeš ipak braniti 'svoje', a pokušati da ismijavaš ove druge.

Zato će u Federaciji plata uvijek biti veća u javnom sektoru, zdravstvenim radnicima će biti duplo veća, prosvjetarima poprilčno veća, itd.. a tvoj vođa će pumpati plate policiji i odbrani, onima koji ga čuvaju, dok ćeš ti da šutiš i da braniš neodbranjivo.
General War

#46034 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

RunnerX wrote: 03/07/2020 13:39
General War wrote: 03/07/2020 13:23 :lol:
Ponovo ideš sa (lošim) pokušajem humora, jer si svjestan da ako krenemo sa argumentima, ne piše ti se dobro.

To je paradoks našeg društva. Živiš u ekonomski devastiranom entitetu gdje nema ni 1% šanse da se nešto promijeni nabolje, braniš društvo koje je samo malo bolje od navedenog, a ismijavaš društvo koje je negde između ta dva. Ismijavanje je još jedan (loš) pokušaj humora sa fasadom.

Svijet u kojem ja živim je svijet realnosti, gdje se dobre stvari prihvataju, a loše kritikuju bez obzira rade li ih 'moji' ili 'tvoji'. Za razliku od tvog svijeta gdje postoji samo jedna istina, koja će se životom braniti čak i onda kada je najpogrešnija moguća.

Umjesto da jebeš mamicu i jednima i drugima, ne, ti ćeš ipak braniti 'svoje', a pokušati da ismijavaš ove druge.

Zato će u Federaciji plata uvijek biti veća u javnom sektoru, zdravstvenim radnicima će biti duplo veća, prosvjetarima poprilčno veća, itd.. a tvoj vođa će pumpati plate policiji i odbrani, onima koji ga čuvaju, dok ćeš ti da šutiš i da braniš neodbranjivo.
ne sekiraj se ti kome ja jebem mamicu, a smijem se tebi koji zracis dvolicnoscu i istresas svoje frustracije :D
...Tvoj je svijet prilicno uzak... i sastoji se od: lose su obicno kod srba stvari, a dobre su sve sto je usmjereno protiv srba...vidi se tvoj forumski opus.

I Takoe, zivim u entitetu gdje nema (nadam se za sada) ni 1% da se nesto promjeni nabolje...mada i PC entite nije nesto narocito ali barem je veliki vodja neko dao po milju, ovdje ni po cvaju...
Last edited by General War on 03/07/2020 13:51, edited 1 time in total.
RunnerX

#46035 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

Naravno da će opet pokušati da budeš zabavan i duhovit, o brojevima ćemo neki drugi put, odnosno nikad.
Duka Dizel II

#46036 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

U Srbiji ih toliko zaglupljuju Informerom i Pinkom da su mene jednom u Beogradu pitali da li iz Bosne u Republiku Srpsku mogu ući sa ličnom ili moram imati pasoš. :mrgreen:
Da pogadjam, u pitanju je bio taksista. :)

Retki su ovde na forumu oni koji nisu bili u skorije vreme u Srbiji, Beogradu i koje neki taksista nije startovao sa politikom.

Možda ljudi u Beogradu stvarno ne znaju da pasoš ne treba za RS iz Federacije, ali biće zbog toga što ih ne interesuje dovoljno šta ima u BiH, a ne zato što ih Informer i Kurir krivo informišu.
General War

#46037 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

RunnerX wrote: 03/07/2020 13:49 Naravno da će opet pokušati da budeš zabavan i duhovit, o brojevima ćemo neki drugi put, odnosno nikad.
Naravno, kada pricam sa likom koji je totalno se pogubio i zakljucke vadi sa juzne strane... a brojeve sam ti quotao od eurostata pa bujrum...bit ce mi jos zabavije.
General War

#46038 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Duka Dizel II wrote: 03/07/2020 13:51
U Srbiji ih toliko zaglupljuju Informerom i Pinkom da su mene jednom u Beogradu pitali da li iz Bosne u Republiku Srpsku mogu ući sa ličnom ili moram imati pasoš. :mrgreen:
Da pogadjam, u pitanju je bio taksista. :)

Retki su ovde na forumu oni koji nisu bili u skorije vreme u Srbiji, Beogradu i koje neki taksista nije startovao sa politikom.

Možda ljudi u Beogradu stvarno ne znaju da pasoš ne treba za RS iz Federacije, ali biće zbog toga što ih ne interesuje dovoljno šta ima u BiH, a ne zato što ih Informer i Kurir krivo informišu.
A koji ce moj iz Metropole ici uopste za Bosnu :? Sajam Auta u Beogradu, sajam Knjige u Beogradu...e sajam sljive u Gradaccu :D
Jedino diaspora...a oni su itekako upuceni.
RunnerX

#46039 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

General War wrote: 03/07/2020 13:53Naravno, kada pricam sa likom koji je totalno se pogubio i zakljucke vadi sa juzne strane... a brojeve sam ti quotao od eurostata pa bujrum...bit ce mi jos zabavije.
Piše li ovo u Eurostatu?
Iz sindikata koji okupljaju zdravstvene radnike Srpske poručuju da će to biti sve masovnije, s obzirom na daleko bolje uslove rada u tamošnjim ustanovama.

Primjera radi, medicinska sestra u UKC RS mjesečno prima oko 870 KM, dok su ukupna primanja medicinske sestre u UKC Tuzla do 1.400, a u KC Univerziteta u Sarajevu 1.700 KM, saopštili su nedavno iz Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti RS.

U Sindikatu zdravstva i socijalne zaštite RS kažu da je za očekivati da će sestre iz Srpske u još većem broju prelaziti u FBiH kako zbog duplo veće plate, tako i zbog plaćenog toplog obroka i regresa.

Slična situacija je i sa ljekarima iz RS, čija je plata, u poređenju sa iznosima koje primaju njihove kolege u FBiH, duplo manje.

Na primjer, osnovna plata specijalista je oko 1.680, a njihova ukupna primanja kreću se oko 2.000 KM. U KCUS, s druge strane, plata ljekara specijalista je od 3.700 do 4.100 KM, u zavisnosti od broja dežurstava.
Ipak je 'bolji dio BiH' uzrok tako loše pozicije u Eurostatovom istraživanju.
Hemel

#46040 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

General War wrote: 03/07/2020 13:28
Da, cak i pustamo himne na utakmicma...nemoj to zaboraviti jer je jako bitno da se forumas stigmatizuje :D
pa dobro sada, znas i sam da to ne moras raditi :D
General War

#46041 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

RunnerX wrote: 03/07/2020 14:00
General War wrote: 03/07/2020 13:53Naravno, kada pricam sa likom koji je totalno se pogubio i zakljucke vadi sa juzne strane... a brojeve sam ti quotao od eurostata pa bujrum...bit ce mi jos zabavije.
Piše li ovo u Eurostatu?
Iz sindikata koji okupljaju zdravstvene radnike Srpske poručuju da će to biti sve masovnije, s obzirom na daleko bolje uslove rada u tamošnjim ustanovama.

Primjera radi, medicinska sestra u UKC RS mjesečno prima oko 870 KM, dok su ukupna primanja medicinske sestre u UKC Tuzla do 1.400, a u KC Univerziteta u Sarajevu 1.700 KM, saopštili su nedavno iz Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti RS.

U Sindikatu zdravstva i socijalne zaštite RS kažu da je za očekivati da će sestre iz Srpske u još većem broju prelaziti u FBiH kako zbog duplo veće plate, tako i zbog plaćenog toplog obroka i regresa.

Slična situacija je i sa ljekarima iz RS, čija je plata, u poređenju sa iznosima koje primaju njihove kolege u FBiH, duplo manje.

Na primjer, osnovna plata specijalista je oko 1.680, a njihova ukupna primanja kreću se oko 2.000 KM. U KCUS, s druge strane, plata ljekara specijalista je od 3.700 do 4.100 KM, u zavisnosti od broja dežurstava.
Ipak je 'bolji dio BiH' uzrok tako loše pozicije u Eurostatovom istraživanju.
Care!!! :thumbup: :mrgreen:
General War

#46042 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Hemel wrote: 03/07/2020 14:05
General War wrote: 03/07/2020 13:28
pa dobro sada, znas i sam da to ne moras raditi :D
Neka se malo krcka, sta fali :D
RunnerX

#46043 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

General War wrote: 03/07/2020 14:06 :lol:
Pošto si me ponovo uništio komentarom, idemo dalje,
Srpska plaća sve veću kamatu na obveznice
BANJALUKA – Republika Srpska bila je danas prisiljena platiti veću kamatnu stopu na petogodišnje obveznice da bi uspijela prodati te hartije od vrijednosti u iznosu od 33 miliona maraka.
Obzirom da ih niko nije htio kupiti jer su previše rizične, kupac je Srbija,
Posljednja aukcija hartija od vrijednosti RS bila je emisija petogodišnjih obveznica kojom se RS zadužila za 33,4 miliona KM uz kamatnu stopu od 3 posto, što je znatno skuplje nego na nekim prethodnim aukcijama.

Komercijalna banka a.d. Beograd učestvovala je u posljednjoj aukciji hartija od vrijednosti Republike Srpske, otkrio je Boško Mekinjić, predsjednik Uprave podružnice ove banke u Bosni i Hercegovini, Komercijalne banke a.d. Banja Luka.
Je li moguće da se 'bolji dio BiH' više ne može ni zadužiti. :?
General War

#46044 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

RunnerX wrote: 03/07/2020 14:16
General War wrote: 03/07/2020 14:06 :lol:
Pošto si me ponovo uništio komentarom, idemo dalje,

Je li moguće da se 'bolji dio BiH' više ne može ni zadužiti. :?
Unistavas sam sebe...samo nastavi, nedaj se smesti :D
RunnerX

#46045 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

Daj nam još malo Eurostata.
Tomahawk11
Globalni moderator

#46046 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

@Hemel @General War @RunnerX kakve veze ima sa temom ovo što vi pišete?
bingov buraz

#46047 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

Može li nornalan čovjek izjaviti da bolnica u Novom Pazaru je opremljenija i bolja od sve i jedne bosanske?
General War

#46048 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 14:41 @Hemel @General War @RunnerX kakve veze ima sa temom ovo što vi pišete?
Ako je pitanje, samo sam napomenuo sve sto se ovdje pise da mi nismo zemlja koja bi trebala neke moralne pridike drzati drugima s obzirom na nasu situaciju ..pa je forumas kao sto vidis poceo sa navodjenjem primjera iz PC koji veze samnom nemaju nebi li probao poentirati...pogledaj pocetak diskusije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#46049 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

General War wrote: 03/07/2020 14:55
Tomahawk11 wrote: 03/07/2020 14:41 @Hemel @General War @RunnerX kakve veze ima sa temom ovo što vi pišete?
Ako je pitanje, samo sam napomenuo sve sto se ovdje pise da mi nismo zemlja koja bi trebala neke moralne pridike drzati drugima s obzirom na nasu situaciju ..pa je forumas kao sto vidis poceo sa navodjenjem primjera iz PC koji veze samnom nemaju nebi li probao poentirati...pogledaj pocetak diskusije.
Pa ste odveli temu u kontrasmjeru i sveli na ličnu raspravu.
Sve sam vidio, zato pitam, kontam možda ja ne vidim dublju pozadinu i smisao postova napisanih u tu svrhu.
RunnerX

#46050 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RunnerX »

Omalovažavanje BiH da bi se Srbija stavila na pijedestal, a onaj ko omalovažava dolazi iz sredine koja bi posljednja na svijetu to trebala raditi.
Post Reply