Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Duka Dizel II

#2376 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

RunnerX wrote: 30/06/2020 10:33 Za par godina će ti trebati pasoš da uđeš u Crnu Goru, a ja se nadam i viza.
Eeee....to je ono.
Ti ne pišeš ovde ni za sendvič, već u fazonu "što je babi milo, to joj se i snilo".

To blage veze sa realnošću nema, već su samo tvoja jalova nadanja u pitanju.

Što se mene tiče, pasoši i vize sa CG mogu sutra da se uvedu.
Na kraju krajeva, evo granice su zatvorene već 4 meseca.

Na stranu propala turistička sezona u CG, no da te zakucamo jednom skorašnjom izjavom direktora državne crnogorske firme u koju je iz džepova gradjana ove godine silan novac "prosut".
Zbog zabrane slijetanja MA trpi veliku štetu

Izvršni direktor Montenegroerlajnsa (MA) Vlastimir Ristić rekao je da nacionalna aviokompanija trpi izuzetno veliku štetu zbog zabrane slijetanja na beogradski aerodrom Nikola Tesla, jer je u pitanju regionalno najbolja linija, za koju uvijek postoji veliko interesovanje putnika.

"Još uvijek željno iščekujemo informacije o tome kada će avioni MA moći ponovo da slijeću na beogradski aerodrom. Naše interesovanje i interesovanje putnika je veliko. To su tradicionalne veze, poslovne veze, studenti, zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezano", rekao je Ristić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), navodeći da je MA spreman da obnovi linije čim se riješi to pitanje.

Zabrana slijetanja je izuzetno teška odluka, jer je u pitanju ne samo naša, već regionalno najbolja linija.

"Sumarno posmatrano, to je najbolja linija. Ne možemo da zamislimo da opstanemo bez te linije. To je linija koja ima generator tražnje, tu imamo uvijek veliko interesovanje, itekako je bitna za našu turističku privrede razvoj. I mi trpimo izuzetno veliku štetu zbog toga", kazao je Ristić.

Kovid 19 ima razarajuće posljedice po avioindustriju, kaže Ristić.

"Nama, recimo, u MA, imamo obaveze koje se tiču lizing rata aviona, kredita, to su obaveze koje ne možemo da izbjegnemo. Postoje određeni minimumi u letačkoj operativi, koliko moraju da lete naše letačke posade. Svako probijanje tih termina može da izazove kasnije probleme u obuci", pojasnio je Ristić.

http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija/28 ... stetu.html
Šta veliš? Vize će nam uvesti CG? Nadaš se... :lol:
trocadero

#2377 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Duka ne laprdaj. :-D
Radosnom muštuluk, ima da časti kao EUropljanin za par godina...čestitam!

Image
Last edited by trocadero on 30/06/2020 16:07, edited 1 time in total.
spreca

#2378 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by spreca »

spreca

#2379 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by spreca »

RunnerX wrote: 29/06/2020 21:11
Duka Dizel II wrote: 29/06/2020 21:00 I Vikipedija je u ovom slučaju sasvim pouzdan izvor.
Nema tu nikakvih tajni i špekulacija. Pregovarački proces je prilično transparentan i svako ko je zainteresovan, može vrlo lako videti koliko je država odmakla u njemu.
Ponovo mnogo zujiš a ništa meda ne daješ.

Pregovarački proces uopšte nije transparentan i Wiki nije nikakav relevantan izvor informacija. Osam godina lavovskog posla, jer pričamo o zemlji koja je krenula sa nule, ako ne iz minusa zbog toga što je godinama bila okupirana i sve joj je krenulo kako treba onog momenta kad je prekinula sve veze sa okupatorom.

Džaba rokaš te smajlije, jer su uglavnom od muke zato što ode Sparta i uništi svaki most sa vama.

Morate naučiti kad ste poraženi i potučeni do koljena.

Ovo je ono za šta se ti boriš, poslušajte ovo ludilo,

Nije ovaj majmun jedini....
https://t.co/HSZ7OteHrV
RunnerX

#2380 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Duka Dizel II wrote: 30/06/2020 12:34 Na stranu propala turistička sezona u CG, no da te zakucamo jednom skorašnjom izjavom direktora državne crnogorske firme u koju je iz džepova gradjana ove godine silan novac "prosut".
E jesi me zakucao. :lol:

Sezona je propala svima, svakoj državi na svijetu, ali su Vlade tih zemalja napravile kvalitetan plan i sanirale štetu koja će nastati, uključujući i Crnu Goru. Usvojen je rebalans budžeta i posljedice su svedene na minimum.

Tako rade ozbiljne države.

Što se tiče viza, nadam se da će vam ih svi uvesti, svaka zemlja regiona, samo tako se može smanjiti kontaminacija.
trocadero

#2381 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

spreca wrote: 30/06/2020 14:37
RunnerX wrote: 29/06/2020 21:11
Duka Dizel II wrote: 29/06/2020 21:00 I Vikipedija je u ovom slučaju sasvim pouzdan izvor.
Nema tu nikakvih tajni i špekulacija. Pregovarački proces je prilično transparentan i svako ko je zainteresovan, može vrlo lako videti koliko je država odmakla u njemu.
Ponovo mnogo zujiš a ništa meda ne daješ.

Pregovarački proces uopšte nije transparentan i Wiki nije nikakav relevantan izvor informacija. Osam godina lavovskog posla, jer pričamo o zemlji koja je krenula sa nule, ako ne iz minusa zbog toga što je godinama bila okupirana i sve joj je krenulo kako treba onog momenta kad je prekinula sve veze sa okupatorom.

Džaba rokaš te smajlije, jer su uglavnom od muke zato što ode Sparta i uništi svaki most sa vama.

Morate naučiti kad ste poraženi i potučeni do koljena.

Ovo je ono za šta se ti boriš, poslušajte ovo ludilo,

Nije ovaj majmun jedini....
https://t.co/HSZ7OteHrV
Isti lik je na obadva snimka.
A ima još tih zilota izbačenih iz SPC a neki još čekaju na red.
Duka Dizel II

#2382 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

RunnerX wrote: 30/06/2020 15:35

E jesi me zakucao. :lol:

Sezona je propala svima, svakoj državi na svijetu, ali su Vlade tih zemalja napravile kvalitetan plan i sanirale štetu koja će nastati, uključujući i Crnu Goru. Usvojen je rebalans budžeta i posljedice su svedene na minimum.

Tako rade ozbiljne države.

Što se tiče viza, nadam se da će vam ih svi uvesti, svaka zemlja regiona, samo tako se može smanjiti kontaminacija.
Ma u redu je što ti pišeš čemu se nadaš.
To razobličava tvoj karakter i neke tvoje svetonazore.

Nego brinu frustracije kao posledica nerealnih nadanja i očekivanja. :lol:

Ionako sve manje pišeš na ovoj temi, jer ništa ne ide onako kako si se ti "nadao".

Pa sad iz frustracija prizivaš vize.

A zamisli još da se ozbiljno dotaknemo tog rebalansa budžeta u CG. :run:
Blek Stena

#2383 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

Kako je kreno i kletve ce pocet da baca :lol:
radostan dan

#2384 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ovaj je luđi od @šejka....
RunnerX

#2385 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

radostan dan wrote: 30/06/2020 17:09 ovaj je luđi od @šejka....
Šta ti bi sa Carevićem. :kiss:
Kikibombona

#2386 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

RunnerX wrote: 30/06/2020 21:35
Sta je bilo, preuzeo Milo Budvu?
RunnerX

#2387 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Kikibombona wrote: 30/06/2020 21:37
RunnerX wrote: 30/06/2020 21:35
Sta je bilo, preuzeo Milo Budvu?
Džaba im sva balvanijada i plaćeni huligani, pade mu Carević.
radostan dan

#2388 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

zakucava ko eurosmijeh na vicu dana....
RunnerX

#2389 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

radostan dan wrote: 15/05/2020 13:07 uzgred, jel pao carević, javio si prije tri strane da jeste, pa čisto da priupitam. 8)
Vidiš...

Ja kad javim, to ti obično bude tako. :kiss:
golman

#2390 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by golman »

RunnerX wrote: 30/06/2020 23:05
radostan dan wrote: 15/05/2020 13:07 uzgred, jel pao carević, javio si prije tri strane da jeste, pa čisto da priupitam. 8)
Vidiš...

Ja kad javim, to ti obično bude tako. :kiss:
Nije to buraz bas sve tako, kao sto ti mislis da jeste, vjeruj mi. Jesu oni doveli novog gradonacelnika, ali 80% Budvana ga nemoze gledat ocima, a bar polovina mu jebe mater svaki dan i pljuje ga. U svakom razgovoru sa ljudima to primjetim. Ne smije se pojaviti na ulici ova 3 dana, a Dzakovic da ne pricam. Njega i iz kafana izbacuju. I Vlado Bulatovic je neki dan izbacen iz jednog kafica stotinu metara prije ulaza u stari grad. Pa te pitam, sta ce im takav zivot i cemu to? Od nameta nema selameta, vazda je bilo. Jutros su doveli magarca pred opstinu i okacili mu oko vrata natpis "Je suis president Divanovic". Iva Bajkovic rodjena Budvanka je to uradila.
Sto se tice Carevica, njega gradjani Budve obozavaju. To ti tvrdim i garantujem,a ti vjeruj ako hoces, a ako neces ne moras. Naravno, ima i onih koji ga ne vole, ali hajde mi samo nadji nekog uspjesnog covjeka, a da nekome ne smeta. Nakon nereda u Budvi 24.juna, ovi iz DPS.a su ga optuzili da rusi drzavu, a njegov sin brani za reprezentaciju Crne Gore. Momak je golman u Barceloni jbt, nije to mala stvar. Glupo je i porediti Carevica i Divanovica u svakom smisu.
Ne znam koliko vi uopste razumijete sve ovo sto pisem, ali zamolio bih one koji nisu u toku sta se desava trenutno u CG,a pogotovo u Budvi, da se ni ne javljaju i ne komentarisu, jer sam se nacitao tolikih gluposti i lazi, da imam osjecaj da polovina forumasa na ovoj temi dodje samo da nesto lupi onako iz dosade.
RunnerX

#2391 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

golman wrote: 01/07/2020 01:50 Nije to buraz bas sve tako, kao sto ti mislis da jeste, vjeruj mi. Jesu oni doveli novog gradonacelnika, ali 80% Budvana ga nemoze gledat ocima, a bar polovina mu jebe mater svaki dan i pljuje ga. U svakom razgovoru sa ljudima to primjetim. Ne smije se pojaviti na ulici ova 3 dana, a Dzakovic da ne pricam. Njega i iz kafana izbacuju. I Vlado Bulatovic je neki dan izbacen iz jednog kafica stotinu metara prije ulaza u stari grad. Pa te pitam, sta ce im takav zivot i cemu to? Od nameta nema selameta, vazda je bilo. Jutros su doveli magarca pred opstinu i okacili mu oko vrata natpis "Je suis president Divanovic". Iva Bajkovic rodjena Budvanka je to uradila.
Sto se tice Carevica, njega gradjani Budve obozavaju. To ti tvrdim i garantujem,a ti vjeruj ako hoces, a ako neces ne moras. Naravno, ima i onih koji ga ne vole, ali hajde mi samo nadji nekog uspjesnog covjeka, a da nekome ne smeta. Nakon nereda u Budvi 24.juna, ovi iz DPS.a su ga optuzili da rusi drzavu, a njegov sin brani za reprezentaciju Crne Gore. Momak je golman u Barceloni jbt, nije to mala stvar. Glupo je i porediti Carevica i Divanovica u svakom smisu.
Ne znam koliko vi uopste razumijete sve ovo sto pisem, ali zamolio bih one koji nisu u toku sta se desava trenutno u CG,a pogotovo u Budvi, da se ni ne javljaju i ne komentarisu, jer sam se nacitao tolikih gluposti i lazi, da imam osjecaj da polovina forumasa na ovoj temi dodje samo da nesto lupi onako iz dosade.
Kao prvo, nije baš tačno da 80% Budvana ne može očima gledati Divanovića. Čovjek bez mrlje, kulturan, odmjeren, obrazovan, i zaista ne vidim zašto bi se upoređivao sa Carevićem. Naravno da ga litijaši mrze, kao što mrze sve što ima veze sa DPS-om, a ta manjina je uvijek glasnija.

To što fizički nasrću na njih dovoljno govori o opoziciji i njihovoj nesposobnosti da podnesu poraz. Klasični modus operandi DF-a, kao i potez Ive Bajković, ne samo ovaj sa magarcem, već i onaj video prije toga. Divljaštvo, primitivizam, nekultura, ukratko sve ono što gledamo od njih već godinama. Neredi i huliganizam su njihovo prirodno okruženje i jedino u kojem se snalaze.

Carević je po mom mišljenju bio dobar predsjednik opštine, ali se uklopio u sivilo partije iz koje dolazi. Jednostavno ga je ponijelo, a Bečić i ovi iz fronta su to iskoristili. On je to tek sad shvatio, jer je napravio magarca od sebe. O njemu znam dovoljno, znam i kako radi, znam da mu se inspekcije šalju na sedmičnom nivou, bio sam na Krimovicama, čisto da shvatiš koliko sam upućen.

Znam ja da će njega sad ovi zakivati u zvijezde, biće njihov heroj, ali to nema neku preveliku težinu, nije on zadobio simpatije glasača DPS-a. Simpatije glasača DPS-a će dobiti kada napusti DF i formira svoju stranku. Budvi su nanijeli neviđenu sramotu, a to kulturan narod itekako prati.

Preletači su normalna pojava u našoj politici i ako nemaš stabilnu većinu kao recimo u Herceg Novom, uvijek možeš očekivati da budeš smijenjen. DPS nikad ne spava. I ti i ja znamo da Crnogorska nikad ne bi dobila ovoliko glasova da su glasači znali da će ići sa DF-om u koaliciju. Pošto vidim da znaš šta se dešava, onda znaš šta se desilo u Kotoru, znaš šta se dešava u Herceg Novom, gdje manjinske lokalne partije ucjenjuju Demokrate i DF, iskaču iz koalicionih ugovora, a ovi pristaju na sve samo da bi ostali na vlasti, dok je grad propao.

Da zaključim, ovdje nije problem Carević, problem je DF i sve ono što oni dotaknu. Oni nikada neće biti dio vlasti u Crnoj Gori.
Duka Dizel II

#2392 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

RunnerX wrote: 01/07/2020 02:26

To što fizički nasrću na njih dovoljno govori o opoziciji i njihovoj nesposobnosti da podnesu poraz. Klasični modus operandi DF-a, kao i potez Ive Bajković, ne samo ovaj sa magarcem, već i onaj video prije toga. Divljaštvo, primitivizam, nekultura, ukratko sve ono što gledamo od njih već godinama. Neredi i huliganizam su njihovo prirodno okruženje i jedino u kojem se snalaze.
Jedini modus operandi koji postoji tamo je lopovsko otimanje vlasti na lokalu od strane DPS-a.
Isto tako su korupcijom i podmićivanjem oteli vlast i u Kotoru.

Tamo nije bilo nikakvog divljanja i huliganizma. Pokušalo se civilizovano, pravnim putem i žalbama sprečiti otimačina...pa ne vredi, jer DPS ne haje za odluke Upravnog suda.

I u Budvi su DF i Demokrate pravno i zakonski išamarali pučiste iz DPS-a, ali su ovi na kraju golom silom i pravnim nasiljem preuzeli vlast.

I šta preostaje drugo do da se na nasilje i primitivizam pokuša odgovoriti istom merom?
Kao prvo, nije baš tačno da 80% Budvana ne može očima gledati Divanovića. Čovjek bez mrlje, kulturan, odmjeren, obrazovan, i zaista ne vidim zašto bi se upoređivao sa Carevićem.
Može biti obrazovan i kulturan najviše na svetu, ali veća mrlja u karijeri od ove mu ne treba.

Eno i rodjeni stric ga kumi i moli da se ne bruka.
RunnerX

#2393 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Još čovjek lijepo zamoli da se ne javljaju oni koji nemaju pojma o Budvi, i đuka dizelaš se ponovo javlja.
RunnerX

#2394 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Crna Gora jedina je zemlja iz naše regije kojoj Njemačka otvara svoje granice.
Tako je to kad radiš dobar posao.
RunnerX

#2395 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Skupština je danas usvojila Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, čime je napravljen istorijski korak naprijed u borbi za ljudska prava LGBTI osoba u Crnoj Gori, saopštile su nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar.

Kako ističu, usvajanjem Zakona, koji prošle godine nije imao potrebnu većinu glasova, ispisana je nova stranica istorije crnogorskog LGBTI pokreta i poslata je jasna poruka da građanska većina u Crnoj Gori stoji uz one koji su do danas bili obespravljeni i nevidljivi u očima zakona.
Još jedan veliki korak.

Bravo za Crnu Goru.
RunnerX

#2396 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Duka Dizel II wrote: 29/06/2020 20:09 I Srbija je takodje isti dan otvorila i zatvorila ta dva poglavlja.
Što je otvarala, otvarala je. :D
EU blokirala pregovore: U Srbiji nema vladavine prava i borbe protiv kriminala

Pozivajući se na diplomatske izvore, RTS je javio da Holandija, Belgija, Danska, Švedska, Finska, Nemačka i Bugarska nisu dale zeleno svetlo za otvaranje Poglavlja 2, pozivajući se na nedostatke i kašnjenja u reformama vladavine prava, i na nedavni izveštaj Evropske komisije o ovoj oblasti.

Ova odluka znači da Srbija prvi put od početka pregovora o članstvu neće otvoriti nijedno pregovaračko poglavlje tokom jednog šestomesečnog predsedavanja EU.

Sedam zemalja članica bilo je čvrsto pri stavu da je napredak Srbije u ključnim oblastima vladavine prava već duže vreme nedovoljan da bi omogućio pozitivnu odluku o otvaranju poglavlja. Prema pravilima pregovora Srbije i EU, napredak u poglavljima 23 i 24 o vladavini prava određuje i tempo napretka u svim drugim poglavljima, a zemlje članice mogu da uspore ili čak suspenduju pregovore u celini ako u ovim ključnim oblastima nema napretka. U dosadašnjem toku pregovora koji su započeli u januaru 2014. godine, Srbija je otvorila svega 18 poglavlja od ukupno 35.
:lol:
Duka Dizel II

#2397 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Tako i treba. :oops:
Dobro su se setili.

Ovo je prvi pritisak na Vučića, koji će svako normalan pozdraviti.
RunnerX

#2398 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Nove majice za litije, četnička omladina edition,

horkesh

#2399 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

RunnerX wrote: 02/07/2020 21:28 Nove majice za litije, četnička omladina edition,

Kad god vidim četničku ikonografiju s lubanjom, sjetim se ovog skeča:

Blek Stena

#2400 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

Ozbiljna drzava, sto bi rekao kolega Runner :oops:
Post Reply