2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
moonca

#101 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Mogla bi biti setnja...Velikom alejom..Ilidza. :zoka:
broj dva

#102 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

Evo zasto treba parada (komentari na Klixov clanak o prvom istospolnom braku u Irskoj) :

"Ne trebaju im muškarci niti ih privlače, a puna ladica gumenih kiita."

"Dotle je doslo da se iblis i sotona udruzili da uniste svijet."

"Eto zbog tog poremećenog zakona necu u EU . Kad se budemo izjasnjavali bit cu protiv bolesne EU. Vise sam za Rusiju gdje Putin ovakve bolesne radnje zabranio sledecih 100 god."

"Prirodni impuls ih zaobišao pa hormoni divljaju u prazno"

"njihovo djete ce s.sis.at 4 s.si.s.e"

"heeeej kobiljaca...nije ih ni stid da vas dunjaluk sad zna da se lizu"

"Btw. na lijevoj se vidi devalvacija gena, a na desnoj se ocigledno radi o devalvaciji uma ;)"

"To je seksualni poremećaj koji su legalizovali kao i gej parade. Treba tim ljudima pomoći a ne podržati u bludničenju..."

"Istina je da neke ljude ne privlaci suprotni spol. Zasto da ne iskoriste to da bi ostali cedni? Zasto moraju nesto sto rade i macke i medvjedi, nazivati uzvisenim imenom "ljubav"? Cak kada muz voli zenu, da bi to zasluzilo ime "ljubav", on ne smije smatrati da mu zena duguje ljubovanje, jer tako smatraju zivotinje, a ne ljudi. Toliko vise kad te drugi spol ne privlaci, pa zar to nije najjasniji znak da ti je cednost najbolja?"
allem_77

#103 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

mali jomu wrote: 31/01/2020 11:10 Ja sad ocekivam da ce biti neki "belaj"... politicka nam je kisa bas napravila plodno tlo od svakavog mulja, da ce tu svasta nesto razgranato izrast :mrgreen:
Naslutio si belaj. I to razgranati belaj, koji se umnožava. :shock:
allem_77

#104 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

pici wrote: 02/02/2020 14:39 dze se popunjava formular za prijavu na paradu...
Ovdje

https://povorkaponosa.ba/2020/01/30/poz ... ium=Clanak
allem_77

#105 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

moonca wrote: 12/02/2020 06:52 Mogla bi biti setnja...Velikom alejom..Ilidza. :zoka:
Hoće li morati nositi maske?
Hemel

#107 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hemel »

jako bitno
esmasaric

#108 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by esmasaric »

Mene zanima hoće li opet prije te parade biti anti-parada "ključ-brava"?
JThomas

#109 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by JThomas »

doći će kraj i ovoj pro-gej i ćafirskoj vladi. tik-tak :bih:
Zox

#110 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Zox »

Jel samo meni malo nesretan ovaj slogan u jeku corone?
breuer

#111 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by breuer »

Zox wrote: 29/06/2020 12:26 Jel samo meni malo nesretan ovaj slogan u jeku corone?
pa baš je odličan jer sugeriše da su njihova osjećanja i životi u lockdownu svo vrijeme...inteligentno iskorištena corona

al i dalje mi je najbolji onaj: "On dolazi po vašu djecu", što su pred Novu postavljale vehabije :lol:
JThomas

#112 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by JThomas »

novi udar na bošnjačko nacionalno biće vojvode peđe i adžije dine.
MorningStar

#113 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MorningStar »

Cek ja mislio ono prodje parada svi problemi nestali sve rijeseno sve ljubav,prava i tako to ?
neko_sa_strane

#114 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by neko_sa_strane »

esmasaric wrote: 29/06/2020 12:11 Mene zanima hoće li opet prije te parade biti anti-parada "ključ-brava"?
Možda hoće. Neko je bio na nekom od portala ostavio komentar uoči prve parade. Neko pod ženskim nickom napisala je da 365 dana u godini varaju supruge, vodaju kroz grad ljubavnice ili mlate ženu a onda prije parade agituju za "porodične vrijednosti".
S4mpion

#115 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Opet parada sa gomilom heteroseksualaca željnih EU maraka i jeftinih poena pred izbore.

Najjeftini poeni su kod LGBT i migranata.
Hakiz

#116 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

Je li to opet muka zbog slobode?
mirsek

#117 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

Podrzavam kao i prosli put.
Prvi put kad spomenu bebe i djecu zabraniti skup i pohapsiti organizatore uz tuzbu za sirenje i promovisanje homoseksualizma i neprirodnih seksualnih odnosa medju osjetljivom populacijom, nesvjesnim djecijim bicima. :D
MahalacIpo

#118 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MahalacIpo »

Čitam komentare i gledam stereotipicne Bosance kako prosipaju svoju pamet ovdje.. stvarno ste odvratni.. ali bas mi se gadi nekad, kontam ući ću ovdje i vidjeti barem razumljivost, ali ne..

Uđem i vidim katastrofu, ali šta mogu i očekivati od naroda unutar BiH (čast izuzecima)..

Kao neko ko je homoseksualac, veoma se ponosim ovim, a vi heteroseksualci nemate pojma kroz šta sam JA licno prošao, i zašto je ova šetnja bitna..

Neko ko komentariše ovo, i govori da je bespotrebno, ja razumijem vašu perspektivu, ali pokušaj se staviti u moju kožu, zamisli da si stalno diskriminiran, prozivan, omalovažavan i tako dalje.. Ova šetnja nama pokazuje da barem smo donekle tu u društvu, i da ćemo uspjeti da se izborimo.. nije sve u promoviranju, vjeruj mi, niko tamo neće doći i promovirati, jer to nije nešto sto se promovise, jer ovo ne postaješ, ovako se rađaš.. i čitam bas kako govore da djeca od malih nogu postaju ovakva ako se izlože takvim ljudima, to je laž! Bas suprotno, tad će djeca biti otvorenog uma i imati dobru strukturu mišljenja..

LGBTQ nije tu da tvoje djete pretvori u lezbu / geja, nego da spoji ljude na jedno mjesto i da se svi provedu i osjećaju sigurno.. jer država ih nije uspjela zaštiti na pravi način.
Last edited by MahalacIpo on 03/07/2020 01:14, edited 1 time in total.
broj dva

#119 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

mirsek wrote: 29/06/2020 21:35 Podrzavam kao i prosli put.
Prvi put kad spomenu bebe i djecu zabraniti skup i pohapsiti organizatore uz tuzbu za sirenje i promovisanje homoseksualizma i neprirodnih seksualnih odnosa medju osjetljivom populacijom, nesvjesnim djecijim bicima. :D
A sta su prirodni seksualni odnosi oko moje ? I tko ga promovise medju (po prirodi aseksualnom) malom djecicom ?
Da se shvatimo, kao sto Mrs. Lovejoy uvjek kaze, "somebody please think of the children" i meni je drago da ta mala djeca izlozena mentalnim napadima mrskih pedera (da li i lezbjeke to rade??) imaju tebe da mislis na njih.
broj dva

#120 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

Pita me tip a sta ako tvoj sin bude peder ? Pa nista, moj sinovi odrastaju u Oslu. Ovdje mogu da se drze za ruke, da se vole, da se vjencaju, da grade buducnost. Mogu i djecu da usvajaju (i nista ne pokazuje da toj djeci nesto fali). Drugim rjecima, punopravni gradjani koji zive normalne zivote dostojne covjeka.
A da sam dole vec bi bila panika. Razmisljao bi o mobingu kroz odrastanje, o mobingu kroz cjeli zivot, o predrasudama i nasilju, o diskriminaciji, o...
Nemojte me pogresno shvatiti, ima i Norveska svojih problema ali odnos prema seksualnim orijentacijama nije jedan od njih.
breuer

#121 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by breuer »

pa krasno
mirsek

#122 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

broj dva wrote: 30/06/2020 13:20
A sta su prirodni seksualni odnosi oko moje ? I tko ga promovise medju (po prirodi aseksualnom) malom djecicom ?
Da se shvatimo, kao sto Mrs. Lovejoy uvjek kaze, "somebody please think of the children" i meni je drago da ta mala djeca izlozena mentalnim napadima mrskih pedera (da li i lezbjeke to rade??) imaju tebe da mislis na njih.
Prirodni odnosi su oni za koje nas je priroda obdarila odgovarajucim organima, uglavnom sex radi reprodukcije.
Prihvatam da ljudski duh i sloboda dozvoljavaju nama ljudima da to praksiramo i radi cistog uzitka i sa jedinkama istog spola.
Medjutim djeca treba da rastu u sto prirodnijoj, normalnijoj sredini, pa na kraju kad odrastu sta bude od njih neka bude.
Ali u startu ih postavljati u sredinu gdje se taslace istospolne jedinke, vec su na neki nacin osudjeni da rastu u neprirodnoj okolini.
Big NOOOO :bih:
S4mpion

#123 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

MahalacIpo wrote: 30/06/2020 12:46 Čitam komentare i gledam stereotipicne Bosance kako prosipaju svoju pamet ovdje.. stvarno ste odvratni.. ali bas mi se gadi nekad, kontam ući ću ovdje i vidjeti barem razumljivost, ali ne..

Uđem i vidim katastrofu, ali šta mogu i očekivati od naroda unutar BiH (čast izuzecima)..

Kao neko ko je homoseksualac, veoma se ponosim onim, a vi heteroseksualci nemate pojma kroz šta sam JA licno prošao, i zašto je ova šetnja bitna..

Neko ko komentariše ovo, i govori da je bespotrebno, ja razumijem vašu perspektivu, ali pokušaj se staviti u moju kožu, zamisli da si stalno diskriminiran, prozivan, omalovažavan i tako dalje.. Ova šetnja nama pokazuje da barem smo donekle tu u društvu, i da ćemo uspjeti da se izborimo.. nije sve u promoviranju, vjeruj mi, niko tamo neće doći i promovirati, jer to nije nešto sto se promovise, jer ovo ne postaješ, ovako se rađaš.. i čitam bas kako govore da djeca od malih nogu postaju ovakva ako se izlože takvim ljudima, to je laž! Bas suprotno, tad će djeca biti otvorenog uma i imati dobru strukturu mišljenja..

LGBTQ nije tu da tvoje djete pretvori u lezbu / geja, nego da spoji ljude na jedno mjesto i da se svi provedu i osjećaju sigurno.. jer država ih nije uspjela zaštiti na pravi način.
99% povorke čine heteroseksualci koji nemaju pojma zašto je bitna šetnja u kojoj učestvuju.

Bravo.
broj dva

#124 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

mirsek wrote: 30/06/2020 13:38
broj dva wrote: 30/06/2020 13:20
Prirodni odnosi su oni za koje nas je priroda obdarila odgovarajucim organima, uglavnom sex radi reprodukcije.
Prihvatam da ljudski duh i sloboda dozvoljavaju nama ljudima da to praksiramo i radi cistog uzitka i sa jedinkama istog spola.
Medjutim djeca treba da rastu u sto prirodnijoj, normalnijoj sredini, pa na kraju kad odrastu sta bude od njih neka bude.
Ali u startu ih postavljati u sredinu gdje se taslace istospolne jedinke, vec su na neki nacin osudjeni da rastu u neprirodnoj okolini.
Big NOOOO :bih:
Po tom kriteriju i ja i ti smo imali neprirode seksualne odnose. Ono, mimo reprodukcije strogo za ceif ili jos gore, na nacin koji ne dopusta reprodukciju..
Ja to smatram svojim apsolutnim pravom (u okviru nekog ravopravnog parterstva, da ne bi gubili vrjeme na pedofiliju ili silovanja ili...) i apsulutno irelevantim po pitanju odgajanja djece. Homoseksualci i hetereoselsualci mogu odgojiti djecu i mogu sjebati djecu, seksualna orijentacija je 100 % irelevantana po tom pitanju.
Niko djecu ne odgaja da budu homoseksualci ili heteteroseksualci odgjas ih da budu ljudi a seksualna orijentacija dodje sama od sebe..
Pojam "prorodno" u sferi ljudskih odnosa nema puno znacenja jer je uvjek podlozan socijalnim konvencijama, duhu vremena, socio.ekonomskim prilikama i slicno...
Veigar

#125 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Veigar »

Ma svijet je pun raznoraznih pahuljica:
Image

Image
Locked