Connaisseur Karlin wrote: ↑01/02/2020 18:13
hAZNADAR wrote: ↑01/02/2020 16:55
Connaisseur Karlin wrote: ↑01/02/2020 11:23
pa imas msukrace gej koji mogu biti jako privlacni strejt zenama , malo ih je , ali ima
Ili se zene samo osjecaju bezbjedno sa takvima
ali znam par osoba LGBT , a koje ne podrzavaju cirkus paradu
Obicno tamo gdje parade vise nisu senzacija, bezbjednosi rizik,... kada nema letecih kamenica i kontrademonstracija desnicara - gay parade vise i nemaju nikakav smisao,
1. zasto bi se zene osjecale sigurnije pored gej muskraca ? napisala da mogu biti privlacni, to je sve
2. pa i na Balkanu se vise ne kriju na radnim mejstima u javnom zivotu, sve ok , naravno da je obicni cirkus
Ipak kriju ispoljavanje na neki nacin na Balkanu. Nema zakonskih zabrana - ali postoji nesto sto mozemo nazvati recimo
javna sablazan. Kako god mladi hetero parovi iz arapskih zemalja vole doci turisticki u Bosnu tu se javno drzati za ruke i poljubiti na ulici, naruciti pivo u kaficu,... tako i gej parovi sa Balkana su slobodniji vani nego na Balkanu gdje se uglavnom ne drze za ruke, ne ljube javno,.... a to rade kao turisti vani. Na tvojoj privatnoj festi kod kuce gdje je uglavnom liberalno drustvo gej par ce biti zagrljen i opusten,... ali da zajedno odete na neki koncert - tu se bas nece grliti.
Gej parade upravo nemaju smisla tamo gdje mogu svoju vezu pokazati javno i ispoljavati. Ja sam se navikao da vidim gej par svaki dan na ulici, javnom prijevozu, desavanjima,.. i njihova bliskost i ispoljavanje ljubavi mi ne upada u oci a niti drugima - drustvo se naviklo na to i svako svoj posao. Kod nas to ipak na neki nacin upada, ne obavezno da ti smeta - vec ipak nesto neuobicajeno. Tu parada ima svoj smisao da se ljudi naviknu da je tolerancija i demokratija za sve.