Znojenje ispod pazuha
Moderator: anex
- muha_sa
#201 Re: Znojenje ispod pazuha
Redovno se perite i ne bojte se 
-
zijancer
#202 Re: Znojenje ispod pazuha
Naravski, izgleda da to ima veze sa ishranom, ali botox je bolesno rješenje. Prisilno zaustavljanje znojenja.Tomahawk11 wrote: ↑29/06/2020 09:15Ko ima problema, kome vonja znoj, ok.
Kome ne, to mi je bezze.
Moraš se znojiti kad imaš napore, ko trenira, bavi se sportom i slično.
p.s. govorila sam o konkretnom slučaju, lik koji je stavio botox, pa su i ostali koji su od njega čuli za tu varijantu počeli razmišljati tome. ne znam šta se na kraju desilo. švicarci.
- muha_sa
#203 Re: Znojenje ispod pazuha
Što si ti zijancerzijancer wrote: ↑29/06/2020 10:18
Naravski, izgleda da to ima veze sa ishranom, ali botox je bolesno rješenje. Prisilno zaustavljanje znojenja.
p.s. govorila sam o konkretnom slučaju, lik koji je stavio botox, pa su i ostali koji su od njega čuli za tu varijantu počeli razmišljati tome. ne znam šta se na kraju desilo. švicarci.![]()
- esmasaric
#204 Re: Znojenje ispod pazuha
Nevezano za temu, ali ima li nešto za prestanak zaljepljivanja butina po stolicama?
Jeste da ovo ljeto sigurno neće biti prilike za to, ali ne mogu nositi šorc ni neku kratku haljinu a da mi se ne zalijepi sve-
Jeste da ovo ljeto sigurno neće biti prilike za to, ali ne mogu nositi šorc ni neku kratku haljinu a da mi se ne zalijepi sve-
-
kakavdanakneiskustvu
-
moonca
#206 Re: Znojenje ispod pazuha
Tushiranje naravno, kao i mijenjanje odjece... ne dva puta ista kosulja, dzemper.. itd..
-
AmirBaa
#207 Re: Znojenje ispod pazuha
Ja koristim eucerin anti perspirant i radi posao odlicno, smanjuje znojenje za nekih 90% ja mislim. Znam da nije bas zdravo, ali nisam vise mogao nositi samo crnu i bijelu odjecu, i tad se nekad vidjela lokva
Svaku drugu noc se nasprica ispod pazuha pred spavanje i to je to, nikakve osipe nisam imao.
- Euphoria
#208 Re: Znojenje ispod pazuha
Antipespirant tj roll-on, obični koji ide ispod pazuha
-
zijancer
- oldtajmer
#210 Re: Znojenje ispod pazuha
https://lavandamia.hr/perspi-guard-sprej-proizvod-109/
je li neko koristio i ima li se uzeti kod nas gdje
je li neko koristio i ima li se uzeti kod nas gdje
-
Marihuana007
#211 Re: Znojenje ispod pazuha
Imam problem sa prekomjernim znojenjem najčešće oko lica i kose i ponekad oko ledja. Inače uvijek osjećam neku vrućinu kada drugi oko mene hladno. Naravno da se tusiram nekad i dva puta dnevno prije i poslije posla ali dzaba. Kupio sam galvanim pomoglo mi samo oko pazuha međutim problem ostaje izražen na licu i kosi. Istražujem na internetu i nadjem Iontophoresis za hyperhidrosis. Ima li se to kod nas probati inače su mašine skupe za kupiti ali djeluje kratkog vijeka i trebaju se ponavljati tri puta sedmično.
Valja li šta ovo:
Electro Antiperspirant ELITE namijenjen za lice i kosu
Appropriate for treatment of sweating for: hands, feet, armpits, face, forehead, back, head, chest, groin, butt, belly, hips
https://www.iontophoresis.reviews/machi ... rant-elite
Na olx sam našao sličan model
Elektro antiperspirant ( sensitive ) ali nije namijenjen za lice već samo ispod pazuha i košta 1100 km .
https://olx.ba/artikal/54150887
Ima li ko iskustva sa ovim mašinama
Valja li šta ovo:
Electro Antiperspirant ELITE namijenjen za lice i kosu
Appropriate for treatment of sweating for: hands, feet, armpits, face, forehead, back, head, chest, groin, butt, belly, hips
https://www.iontophoresis.reviews/machi ... rant-elite
Na olx sam našao sličan model
Elektro antiperspirant ( sensitive ) ali nije namijenjen za lice već samo ispod pazuha i košta 1100 km .
https://olx.ba/artikal/54150887
Ima li ko iskustva sa ovim mašinama
-
1Dante1
#212 Re: Znojenje ispod pazuha
Probaj Old Spice Ultra Defence Antiperspirant & Deodorant Stick
Tesko ga naci iz nepoznatog razloga. Perfektan za sve koji imaju problem, ali napominjem ULTRA i stick.
Tesko ga naci iz nepoznatog razloga. Perfektan za sve koji imaju problem, ali napominjem ULTRA i stick.
- mirota
#213 Re: Znojenje ispod pazuha
ovo smo rodjak i ja probali, sjajno je, nanosi se jednom u 2 nedelje, PERSPI GUARD, 95% smanjeno znojenje
-
Marihuana007
#214 Re: Znojenje ispod pazuha
Pojavilo mi se jos od adolescencije kada nisam obraćao mnogo pažnju. Mislim da je uzrok moja anksioznosti i moje pretjerana nervoza sto je dovelo do ostecenja parasimpatickog nervnog sistema koji stalno dalju signale u mozak da se trebam ohladiti moje tijelo. Uvijek osjećam neku toplinu cak i kada obučem jaknu tj. kada skinem jaknu, majica mi je oznojena kao da sam bio na nekom maratonu.
Sada kada mi je javni izgled bitan pokušavam da suzbijem ili da kontroliram hiperhidrozu.
Sprejovi mi ne pomažu mnogo tj. ublaže oni miris oko pazuha ali ne otklanja problem smanjim znojenje na licu i kosi. Izgledam kao da me je neko polio vodom, doduše zimi je to manje izraženo. Svi se cude sto se ja tako mnogo znojim a svi oko mene imaju suhu kožu meni bude bas ofirno a ja znam da je to moj medicinski problem a ne samo stvar licne higijene koju vodim.
Moram nešto jače probati: ima li neka poliklinika u Sarajevu da nudi iontophoresis za smanje znojenje a da nije Botox.
Ili tablete ima li se ove tablete kupiti kod nas u Sarajevu?
Propranolol, benzodzepines,oxybutynin hydrocloride glycoppyrolaye/ robinul, clonidine
Kao nus pojave navode se suha koža tj usta, glavobolja, malaksalosti i pospanost.
Ili da probam sa beta blockers protiv anksioznosti.
Sada kada mi je javni izgled bitan pokušavam da suzbijem ili da kontroliram hiperhidrozu.
Sprejovi mi ne pomažu mnogo tj. ublaže oni miris oko pazuha ali ne otklanja problem smanjim znojenje na licu i kosi. Izgledam kao da me je neko polio vodom, doduše zimi je to manje izraženo. Svi se cude sto se ja tako mnogo znojim a svi oko mene imaju suhu kožu meni bude bas ofirno a ja znam da je to moj medicinski problem a ne samo stvar licne higijene koju vodim.
Moram nešto jače probati: ima li neka poliklinika u Sarajevu da nudi iontophoresis za smanje znojenje a da nije Botox.
Ili tablete ima li se ove tablete kupiti kod nas u Sarajevu?
Propranolol, benzodzepines,oxybutynin hydrocloride glycoppyrolaye/ robinul, clonidine
Kao nus pojave navode se suha koža tj usta, glavobolja, malaksalosti i pospanost.
Ili da probam sa beta blockers protiv anksioznosti.
-
mali_balon
#215 Re: Znojenje ispod pazuha
Nesta juce za svojim zenskinjem hodam kroz dm vidim dezodorans na bazi magnezijuma....pa da pitam korsti li iko i valja li sta i tako to....
-
DonieBrasco
#216 Re: Znojenje ispod pazuha
Muskarci koji dezodorans koristitie ili antirespirant, sprej - stik - roll, da funkcionise i ima efekta na ovim vrucinama ?
- Tvrtko II Kotromanić
#217 Re: Znojenje ispod pazuha
https://www.dm-drogeriemarkt.ba/p/d/185 ... eo-roll-onDonieBrasco wrote: ↑16/07/2026 13:36 Muskarci koji dezodorans koristitie ili antirespirant, sprej - stik - roll, da funkcionise i ima efekta na ovim vrucinama ?
ovaj koristim zadnjih pola godine
ne ostavlja tragove na odjeci
ne dismr
ugl preporuka
-
DonieBrasco
#218 Re: Znojenje ispod pazuha
Hvala probat cu. 
-
zposao
- darius_maximus
#220 Re: Znojenje ispod pazuha
Kako ovu temu nisam prije viđao? 
Ja se znojim otkako znam za sebe.
Nije to samo ispod pazuha, majica se zalijepi na meni, samo ako je nešto usko i uz tijelo (tipa strukirana košulja).
Sve boje osim bijele i crne možeš zaboraviti.
Mislim da mi je to porodično tako, jer znam da nisam jedini.
Jedino rješenje je nositi što manje odjeće i što šire i prozračnije.
Čim moram pantole ili jaknu obući, bolje me ubij.
To i redovno pranje i bude to OK.
Skontaš da ne možeš biti kao "obični" narod i prilagodiš se.
Botoks meni svakako ne bi pomogao, jer bih se morao sav botoksirati.
Nije to samo ispod pazuha, majica se zalijepi na meni, samo ako je nešto usko i uz tijelo (tipa strukirana košulja).
Botoks meni svakako ne bi pomogao, jer bih se morao sav botoksirati.
- black
#221 Re: Znojenje ispod pazuha
ovaj dobro radi a ja se bas znojim, unisex je...DonieBrasco wrote: ↑16/07/2026 13:36 Muskarci koji dezodorans koristitie ili antirespirant, sprej - stik - roll, da funkcionise i ima efekta na ovim vrucinama ?
https://www.dm-drogeriemarkt.ba/p/d/208 ... s-u-spreju
-
yoyoyo96
#222 Re: Znojenje ispod pazuha
Borotalco je tito. I ja ga koristimTvrtko II Kotromanić wrote: ↑16/07/2026 13:40https://www.dm-drogeriemarkt.ba/p/d/185 ... eo-roll-onDonieBrasco wrote: ↑16/07/2026 13:36 Muskarci koji dezodorans koristitie ili antirespirant, sprej - stik - roll, da funkcionise i ima efekta na ovim vrucinama ?
ne dismr![]()
ugl preporuka
- Sanjarko
#223 Re: Znojenje ispod pazuha
Isto, mislim da je to neki poremećaj ali ne znam koji i šta tačno, da li žlijezda ili genetski ili jetra ili štitna ili neka druga žlijezda.darius_maximus wrote: ↑16/07/2026 13:54 Kako ovu temu nisam prije viđao?
Botoks meni svakako ne bi pomogao, jer bih se morao sav botoksirati.![]()
Prije je ovo prvo dvoje.
Može biti i nervna baza isto tako.
- nepass1
#224 Re: Znojenje ispod pazuha
Kupio borotalko isto onaj puder sto se bebama na guzicu stavlja, to mi je najgori miris ikad. To i vlazne maramice, fuj mirisiyoyoyo96 wrote: ↑16/07/2026 15:36Borotalco je tito. I ja ga koristimTvrtko II Kotromanić wrote: ↑16/07/2026 13:40https://www.dm-drogeriemarkt.ba/p/d/185 ... eo-roll-onDonieBrasco wrote: ↑16/07/2026 13:36 Muskarci koji dezodorans koristitie ili antirespirant, sprej - stik - roll, da funkcionise i ima efekta na ovim vrucinama ?
ne dismr![]()
ugl preporuka![]()
Nivea protect sprej i old spice stikovi pomazu vrlo dobro.
- nepass1
#225 Re: Znojenje ispod pazuha
A mozda i znojne zlijezde samo vise luce pogledati zinedin zidanSanjarko wrote: ↑16/07/2026 16:09Isto, mislim da je to neki poremećaj ali ne znam koji i šta tačno, da li žlijezda ili genetski ili jetra ili štitna ili neka druga žlijezda.darius_maximus wrote: ↑16/07/2026 13:54 Kako ovu temu nisam prije viđao?
Botoks meni svakako ne bi pomogao, jer bih se morao sav botoksirati.![]()
Prije je ovo prvo dvoje.
Može biti i nervna baza isto tako.