Kad hocu obući nešto svijetlije na par sati, zalijepim carefree uložak ispod pazuha hanzaplastom, to mogu uraditi jednom sedmično ako radim češće pojave mi se ranice/ojedi od hanzaplasta
Imali još neko sličan problem, imate li savjeta????
Moderator: anex
maj26 wrote:Užasno puno se znojim ispod pazuha i ljeti i zimi, najviše me nervira što se vidi na garderobi, nosim stalno crno il tamne boje, ružno izgleda onda mi nezgodno kad ljudi gledaju, stalno se ''njuškam'' da ne smrdim, ma katastrofa. Uradila sam nalaze štitnjače, u redu je, ne znoje mi se ruke, dr. kaže nervoza, al se ja ne osječam nervoznom
![]()
Kad hocu obući nešto svijetlije na par sati, zalijepim carefree uložak ispod pazuha hanzaplastom, to mogu uraditi jednom sedmično ako radim češće pojave mi se ranice/ojedi od hanzaplasta![]()
stachu wrote:Imao sam druga, koji je imao problema sa tim, bilo vani +50 ili -30 on se znoji ispod pazuha. I jednom je nesto isao u Zagreb, i tamo je otisao kod plasticnog hirurga, i kaze vise se nikada nije ispod pazuha oznoijo! Fazon je, da kad odes kod plasticnog (estetskog) hirurga, oni ti provjere gdje se najvise znojis (ima fazon sa kukuruznim brasnom i jodom, mrsko mi pojasnjavat), i tu ti puknu botoks, i garantovano se natrednih 6 mjeseci neces ni sekunde oznojiti ispod pazuha! Pa se raspitaj ima li toga ovuda, ako bas patis oko toga! Nadam se da sam ti barem malo pomogao!
To se uspiješno riješava ubrizgavanjem botoxa u područje prekomjernog znojenja!maj26 wrote:Užasno puno se znojim ispod pazuha i ljeti i zimi, najviše me nervira što se vidi na garderobi, nosim stalno crno il tamne boje, ružno izgleda onda mi nezgodno kad ljudi gledaju, stalno se ''njuškam'' da ne smrdim, ma katastrofa. Uradila sam nalaze štitnjače, u redu je, ne znoje mi se ruke, dr. kaže nervoza, al se ja ne osječam nervoznom
![]()
Kad hocu obući nešto svijetlije na par sati, zalijepim carefree uložak ispod pazuha hanzaplastom, to mogu uraditi jednom sedmično ako radim češće pojave mi se ranice/ojedi od hanzaplasta![]()
Da, bas sam i ja to gore napisao!grunt wrote:To se uspiješno riješava ubrizgavanjem botoxa u područje prekomjernog znojenja!maj26 wrote:Užasno puno se znojim ispod pazuha i ljeti i zimi, najviše me nervira što se vidi na garderobi, nosim stalno crno il tamne boje, ružno izgleda onda mi nezgodno kad ljudi gledaju, stalno se ''njuškam'' da ne smrdim, ma katastrofa. Uradila sam nalaze štitnjače, u redu je, ne znoje mi se ruke, dr. kaže nervoza, al se ja ne osječam nervoznom
![]()
Čuo sa da može pomoći i čaj od kamilice!
Ali najprije treba da odeš kod doktora pa da utvrdi pravi razlog zbog čega se tako znojiš,i to obavezno!!!
Pokušaj sa rastvorom sode bikarbone umjesto dezodoransa.maj26 wrote:Užasno puno se znojim ispod pazuha i ljeti i zimi, najviše me nervira što se vidi na garderobi, nosim stalno crno il tamne boje, ružno izgleda onda mi nezgodno kad ljudi gledaju, stalno se ''njuškam'' da ne smrdim, ma katastrofa. Uradila sam nalaze štitnjače, u redu je, ne znoje mi se ruke, dr. kaže nervoza, al se ja ne osječam nervoznom
![]()
d2 wrote:da ti nemas previse kila ?
ja se prije nisam ni ljeti znojio, kad je najtoplije ja sam ok, od kako sam dosao na 130 kila oznojim se svako malo i bez nekog posebnog napora.
Nervoza. Ne boj se ništa. Malo ti se pore proširile i imaš pojačan rad znojnih žlijezda. Koristi Lady speed stick. Nema "mirisa" znoja, a nije prejak miris stika. I pazi kad ga nanosiš. Ne oblači se odmah jer će ostati fleka. Malo sačekaj da se osuši i ne beri brigu. Manje ćeš s od toga i znojiti. Kad se opteretiš nečim to ti se i pojača, a sa ovim tretmanom češ to sigurno riješiti. Sretnomaj26 wrote:probala sam ne djeluje, zna mi se desiti sjedim kući i znojim se
i ja sam na TV vidjela ovaj postupak...sad ne znam jel na HR televiziji ili je cak bio onaj Extreme makeover..uglavnom ima procedura s botoksom i 6 mjeseci si miranstachu wrote:Imao sam druga, koji je imao problema sa tim, bilo vani +50 ili -30 on se znoji ispod pazuha. I jednom je nesto isao u Zagreb, i tamo je otisao kod plasticnog hirurga, i kaze vise se nikada nije ispod pazuha oznoijo! Fazon je, da kad odes kod plasticnog (estetskog) hirurga, oni ti provjere gdje se najvise znojis (ima fazon sa kukuruznim brasnom i jodom, mrsko mi pojasnjavat), i tu ti puknu botoks, i garantovano se natrednih 6 mjeseci neces ni sekunde oznojiti ispod pazuha! Pa se raspitaj ima li toga ovuda, ako bas patis oko toga! Nadam se da sam ti barem malo pomogao!
upravo sam to htjela reci, nema to bas neke pretjerane veze sa kilazom,mozda samo malo, ali problem generalno postoji imali idealnu tezinu ili nesto preko. i mozes obici sve dermatologe svijeta i uraditi sve nalaze, ali niko ti ne pomaze, osim eto, taj botox, koji opet nije rjesenje. ne znam sta da ti kazem, ali izgleda da je jedino rjesenje da se covjek nauci zivjeti s tim i......nada se da ce jednog dana prestati ili se bar smanjiti.maj26 wrote:još jednom hvala
zaboravila sam napomenutu da sam se ja počela tako znojiti jos u osnovnoj školi a sad mi je 30 godinabila sam i deblja i mršavija i problem bio isti, i ne merem više durati, pravo me smeta, uradila sam kompletnu krvnu sliku, nalaz urina, sve ok, bila kod dermatologa koja me blijedo gledala kao ne zna kako bi mi pomogla i kao što sam uopšte došla dermatologu...
Nista ti nije ! Zdrava si ko dren .To je nervoza koju ti ne mozes kontrolisati .to ce uskoro biti proslost .Dzaba ides kod doktora i trosis novac i vrijeme .Koristi suhi deo .maj26 wrote:još jednom hvala
zaboravila sam napomenutu da sam se ja počela tako znojiti jos u osnovnoj školi a sad mi je 30 godinabila sam i deblja i mršavija i problem bio isti, i ne merem više durati, pravo me smeta, uradila sam kompletnu krvnu sliku, nalaz urina, sve ok, bila kod dermatologa koja me blijedo gledala kao ne zna kako bi mi pomogla i kao što sam uopšte došla dermatologu...
I ja imam isti problemmaj26 wrote:Užasno puno se znojim ispod pazuha i ljeti i zimi, najviše me nervira što se vidi na garderobi, nosim stalno crno il tamne boje, ružno izgleda onda mi nezgodno kad ljudi gledaju, stalno se ''njuškam'' da ne smrdim, ma katastrofa. Uradila sam nalaze štitnjače, u redu je, ne znoje mi se ruke, dr. kaže nervoza, al se ja ne osječam nervoznom
![]()