Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#20401 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

daddy-kool wrote: 25/06/2020 13:00 +119

rekord, ubjedljivo ovaj put
Čestitamo propagandistima na ovom rezultatu. Potrudili su se zaista, što jest jest :thumbup: :thumbup: :thumbup: .

Idemo do 1000 'ladno :thumbup:

Dajte nam Makedoniju da se igramooooo, igramooooo, igramoooooooo :lol:
megaribi1

#20402 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

Evo i Hrvatska danas 89 slučajeva, a i Češka postigla rekord. Sad ako Slovenci i Mađari izoluju Hrvatsku, Hrvati će morati ukinuti izolaciju prema BiH, kao u skeču nadrealista iz septembra 1984, kada se završila sezona sa strancima "Dođite lipi moji, trebaju nam šoldi"
Tesla Edison

#20403 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

megaribi1 wrote: 25/06/2020 13:07 Evo i Hrvatska danas 80 slučajeva, a i Češka postigla rekord. Sad ako Slovenci i Mađari izoluju Hrvatsku, Hrvati će morati ukinuti izolaciju prema BiH, kao u skeču nadrealista iz septembra 1984, kada se završila sezona sa strancima "Dođite lipi moji, trebaju nam šoldi"
Ispravno je: "tribaju nam šoldi" :D

Ma sva ova situacija je kao iz Nadrealista. Ustvari više liči na Orvelovu 1984. godinu. Zamijeni riječ "rat" sa riječi "virus" i sve je isto.
laik1981

#20404 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Ovaj rast, kako kod nas, tako i u svijetu je ocekivan.. Brojevi koji se serviraju sustinski ne znace mnogo.. Stvarne cifre onih koji su bili i onih koji su sada pozitivni su puno vece i kod nas i u svijetu.. Ono sto je pozitivno je da struka sve vise ublazava pricu kada govori o trenutnoj snazi ovog virusa..
Horcrux

#20405 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Horcrux »

Jel ovo taj Svedski model?
sale07

#20407 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

Veigar wrote: 25/06/2020 11:17
sale07 wrote: 25/06/2020 10:59
Veigar wrote: 25/06/2020 09:41 Jeste opterećeni Hrvvatskom i njihovim morem a u Bosni i Hercegovini toliko jezera i rijeka gdje se može ugodno provesti odmor te podržati domaći turizam. Hem jeftinije hem pomažeš domaćim turističkim radnicima. Ono i dalje konta kako u hrvatsku na more. Oprostite mi na izrazu al smiješni ste.
Ljudi idu na godisnji odmor, da odmore i uzivaju.
Uplate humanitarnim organizacijama sluze za pomoc i sl.
To matere ti tvoje uživaš na odmoru kad te domaćin samo što ne popljuje što si došo, vi stvarno vlite sadomazohizam, do mene je nisam ja to uvidio prije. Ništa, samo vi i dalje idite se "odmarati" tamo gdje vas ne žele.
Zadnjih par godina ne ljetujem u hrvatskoj, al prije toga se mogu sjetiti da sam docekan kao da se znamo 100 godina(sto je normalno jer im donosim pare).
Druga stvar i u restoranima sigurno vise vole balkance od svaba,madjara ili ceha. Balkanac ne jede svaki obrok u restoranu, al isto tako kad sjedne ne gleda u kunu hocel racun biti ovakav ili onakav. Ako ima para sjedne i izgotivi se za razliku od ovih prethodno nabrojanih koji znaju gledati i u lipu.
Govorim o prosjecnim gostima kojih je vecina ne o onim sa milionskim djepovima koji su svakako manjina.
Banksy

#20408 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

TESLA_EDISON wrote: 25/06/2020 12:26
Banksy wrote: 25/06/2020 12:22 Jučer 88 novih,
Danas 119, dvoje umrlih,
RS 111 hospitaliziranih, Federacija nepoznato,

Brojevi kao usred vrha epidemije...
Ma i ne obazirem se. Ni ja niti bilo ko oko mene a bilo je paničara samo takvih. Samo budala ne vidi da je ovo sve ubleha. Prvo oni koji preporučuju mjere ne drže se toga. O čemu dalje da pričamo.

Prošle godine skoro 2000 uboljelih od gripe i 5 umrlo u 7 dana u Tuzlanskom kantonu i onda neko kaže korona opasna.
De, živ bio, ne citiraj me više, jel važi?
Previše je gluposti okolo ovih dana, još tebe da trpim...
Tesla Edison

#20409 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Banksy wrote: 25/06/2020 13:18
TESLA_EDISON wrote: 25/06/2020 12:26
Danas 119, dvoje umrlih,

Ma i ne obazirem se. Ni ja niti bilo ko oko mene a bilo je paničara samo takvih. Samo budala ne vidi da je ovo sve ubleha. Prvo oni koji preporučuju mjere ne drže se toga. O čemu dalje da pričamo.

Prošle godine skoro 2000 uboljelih od gripe i 5 umrlo u 7 dana u Tuzlanskom kantonu i onda neko kaže korona opasna.
De, živ bio, ne citiraj me više, jel važi?
Previše je gluposti okolo ovih dana, još tebe da trpim...
Ako ti se ne čita ili ne sviđa moje pisanje, imaš za to rješenje u postavkama accounta. Citiranje nije kršenje pravila foruma tako da...
Banksy

#20410 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

daddy-kool wrote: 25/06/2020 12:59
Danas 119, dvoje umrlih,

Gore.
Hrvatska s nule na osamdeset.
Srbiju bolje i ne gledati. Prvo su smanjili brojeve "relaksiranjem" kriterija, a onda i otvoreno lagali.
Zanimljivo je da su svima "blaži simptomi", a bolnice pretrpane, gore od aprilskih brojeva.
Zabrinjavajuće je, zaista, što preboljeli gube antitijela u vrlo kratkom roku, što je nezabilježeno.
Totalno nepoznato, bez poznatih pravila i sasvim van kontrole.
A kad dođe jesen i opet se sve zatvori u dvije sobe...
oldtajmer

#20411 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

Horcrux

#20412 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Horcrux »

U kojem trenutku, sta treba da se desi ili koja je to granica koju predjemo, kada priznajemo sebi da se nismo u stanju drzati mjera i da je ponovo potrebno uvoditi strozije mjere (zatvaranje kafica, zabrana izlaska mladim i starim, policijski sat, i drugo)?
pinturicchio

#20413 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

Što se tiče Sarajeva, 21 hospitalizirano, kapacitet Podhrastova oko 100 kreveta. Obzirom da brojke počinju eksponencijalno rasti, očekujem u julu otvaranje Covid bolnice na arhitekturi i dvoznamenkasti broj umrlih na dnevnoj bazi u FBiH. Vjerovatno će Tesla i ovi njemu slični i tada pričati priče da je ovo svjetska zavjera, pa malo domaća profiterska, pa da je ovo slabije od prehlade, samo će im tada argumenti biti izvučeni iz nekog drugog konteksta. Mi kasnimo sedam do deset dana za Makedonijom, tu imamo ogledalo u kojem pravcu idemo. Srbija je isto u ogromnom problemu samo je kod njih medijski mrak pa ne izgleda tako iz vana. Zanimljivo je da u Novom Pazaru zbog broja teških slučajeva sada smatraju da je virus mutirao u opasniju verziju, a nije, virus je isti, nego se samo nekontrolisano raširio u populaciji i tamo ćemo uskoro imati strašne slike, a prije 20 dana su pričali kako je epidemija prošlost.
Tesla Edison

#20414 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ja uhljeba što se množe. Slavite lažne brojke ili?

Bolnice nikad praznije. Nema ukupno 10 umrlih od korone na cijelom balkanu. To što vi spinujete kako bi se vratile mjere je nešto drugo.

Osladio vam se nerad 2 mjeseca pa hoćete još? Teško moji uhljebi, teško da će to ići. Možete vi i mediji koji rade za vas pumpati brojke koliko god želite ali narod nije toliko glup. Glup jeste ali baš toliko, ipak nije. Glup je iz razloga što je dozvolio zatvaranje u martu i aprilu međutim, novo zatvaranje neće proći.

Džaba se nadate :izet:
duh_sa_sjekirom

#20415 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by duh_sa_sjekirom »

Ma dajte, ba, ovo je ba obiĆna prehlada ba...
'Ta ba oni znaju, doktori plaćeni da izmišljaju cifre i šire strah
Samo opušteno i relax
:D
duh_sa_sjekirom

#20416 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by duh_sa_sjekirom »

Horcrux wrote: 25/06/2020 13:27 U kojem trenutku, sta treba da se desi ili koja je to granica koju predjemo, kada priznajemo sebi da se nismo u stanju drzati mjera i da je ponovo potrebno uvoditi strozije mjere (zatvaranje kafica, zabrana izlaska mladim i starim, policijski sat, i drugo)?
Teško je to očekivati među ruljom koja živi po pravilu " a valjda neće mene"
Lincoln-Burrows

#20417 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

Ako će i biti drugi val bolje sad nego na jesen,
ja sam igrom slučaja zaglavio u HR ali mi sad ova situacija itekako
odgovara, nema ljudi na plažama, mirno, sve nekako neobično prirodno.
Banksy

#20418 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

pinturicchio wrote: 25/06/2020 13:28

Zanimljivo je da u Novom Pazaru zbog broja teških slučajeva sada smatraju da je virus mutirao u opasniju verziju, a nije, virus je isti, nego se samo nekontrolisano raširio u populaciji i tamo ćemo uskoro imati strašne slike, a prije 20 dana su pričali kako je epidemija prošlost.
Dole je baš katastrofa. Malo Bajram, malo izbori, najviše iracionalni raspašoj, svojstven svima u regiji. Sjećam se slika iz NP još prije Bajrama, niko ni maske, ni rukavica, a korzo vri, jedno na drugom. Realno, ista slika u Sarajevu prije mjesec dana.

Virusom korona zaraženo 20 lekara i 40 sestara u Novom Pazaru, pacijenti se prebacuju u druge gradove

Ocenio je da je virus mutirao i rekao da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku.

"Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana, ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća."
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20419 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u našoj državi je u posljendja 24 sata registrovano 119 osoba pozitivnih na koronavirus.
Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12 sati), u Federaciji BiH testirano je 539 uzoraka, od kojih je 57 pozitivnih na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (29), Zeničko-dobojskom (3), Srednjobosanskom (4), Hercegovačko-neretvanskom (5) i Kantonu Sarajevo (16).

"U Federaciji BiH do sada je testirano 50.815 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.732 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.012 pacijenata, dok je trenutno aktivan 671 slučaj-oboljeli od COVID-19. Do sada je zabilježeno 49 smrtnih slučajeva, dva smrtna slučaja zabilježena su u posljednja 24 sata, radi se o starijim muškim osobama iz Živinica i Tuzle", kaže se iz Zavoda. dodajući da je važno da se u ovom momentu i vremenu koje je pred nama svi odgovorno ponašamo i da jedni druge podstičemo na odgovorno ponašanje.

"Neophodno je i od ključnog značaja da se svi posvetimo provođenju mjera lične/osobne zaštite i da se poslodavci pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima kako bismo spriječili širenje virusa i porast broja oboljelih”, poručuju iz Kriznog štaba.
koje mjere i pridrzavanje istih, niko ne nosi masku nit se drzi distanca... polako al sigurno ce mo krenut ka talijanskom scenariu... bolnice su nam karna...
BadBoy

#20420 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Ovom TESLI korona fakat pojela mozak :-)

Svako malo se upali sa novim šupljim argumentima, pa ga ljudi malo spuste, primiri se i onda opet nanovo.
Tesla Edison

#20421 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Banksy wrote: 25/06/2020 13:42
pinturicchio wrote: 25/06/2020 13:28

Zanimljivo je da u Novom Pazaru zbog broja teških slučajeva sada smatraju da je virus mutirao u opasniju verziju, a nije, virus je isti, nego se samo nekontrolisano raširio u populaciji i tamo ćemo uskoro imati strašne slike, a prije 20 dana su pričali kako je epidemija prošlost.
Dole je baš katastrofa. Malo Bajram, malo izbori, najviše iracionalni raspašoj, svojstven svima u regiji. Sjećam se slika iz NP još prije Bajrama, niko ni maske, ni rukavica, a korzo vri, jedno na drugom. Realno, ista slika u Sarajevu prije mjesec dana.

Virusom korona zaraženo 20 lekara i 40 sestara u Novom Pazaru, pacijenti se prebacuju u druge gradove

Ocenio je da je virus mutirao i rekao da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku.

"Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana, ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća."
:lol: :lol: :lol:

Samo me zanima kad ga je prije uspio izolovati i to zaključiti :-)

Ovo za znatnu težu sliku, može okačiti mačku o rep. Sva renomirana struka se slaže da je trenutno virus toliko oslabio te da neće ni biti potrebe za vakcinom budući da će na kraju i sam nestati.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/it ... ez-vakcine
https://** No links **.ba/clanak/203938/treba-rec ... -i-zarazni

U svakom slučaju, mjera iz marta nema pa kako god. 8)
Ali_G

#20422 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

pinturicchio wrote: 25/06/2020 13:28 Što se tiče Sarajeva, 21 hospitalizirano, kapacitet Podhrastova oko 100 kreveta. Obzirom da brojke počinju eksponencijalno rasti, očekujem u julu otvaranje Covid bolnice na arhitekturi i dvoznamenkasti broj umrlih na dnevnoj bazi u FBiH. Vjerovatno će Tesla i ovi njemu slični i tada pričati priče da je ovo svjetska zavjera, pa malo domaća profiterska, pa da je ovo slabije od prehlade, samo će im tada argumenti biti izvučeni iz nekog drugog konteksta. Mi kasnimo sedam do deset dana za Makedonijom, tu imamo ogledalo u kojem pravcu idemo. Srbija je isto u ogromnom problemu samo je kod njih medijski mrak pa ne izgleda tako iz vana. Zanimljivo je da u Novom Pazaru zbog broja teških slučajeva sada smatraju da je virus mutirao u opasniju verziju, a nije, virus je isti, nego se samo nekontrolisano raširio u populaciji i tamo ćemo uskoro imati strašne slike, a prije 20 dana su pričali kako je epidemija prošlost.
Sto se tice kapaciteta, bitno je zadrzati trend do 3 prijema dnevno. Za 15dana je ocekivati da se pola od ovog sadasnjeg broja hospitaliziranih oporavi jer ce im to biti skoro 3 sedmice boravka a svi su prilicno dobro. Na ruku ide lijepo vrijeme pa nije bas toliki broj ljudi u zatvorenom.
Tesla Edison

#20423 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

BadBoy wrote: 25/06/2020 13:44 Ovom TESLI korona fakat pojela mozak :-)

Svako malo se upali sa novim šupljim argumentima, pa ga ljudi malo spuste, primiri se i onda opet nanovo.
Ja sam vakcina za vas propagandiste i paničare pa me poslali ovdje da testiram učinkovitost. Izgleda da djeluje :idea: :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20424 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

evo susedi poceli opet izvjestavati i stavljati grafikone...
https://www.index.hr/

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ
Danas je već potvrđeno preko 80 novih slučajeva: Najviše u Đakovu i Zagrebu
bum ga najebal svi...
manijak1

#20425 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by manijak1 »

Samo se nemojte svađati i vrijeđati , bude mi još teže sve ovo čitat :oops: :D
U svakom slučaju :oops: svega svuda.Posebno renomirane struke.
Locked