Čestitamo propagandistima na ovom rezultatu. Potrudili su se zaista, što jest jest
Idemo do 1000 'ladno
Dajte nam Makedoniju da se igramooooo, igramooooo, igramoooooooo
Moderator: O'zone
Čestitamo propagandistima na ovom rezultatu. Potrudili su se zaista, što jest jest
Ispravno je: "tribaju nam šoldi"megaribi1 wrote: ↑25/06/2020 13:07 Evo i Hrvatska danas 80 slučajeva, a i Češka postigla rekord. Sad ako Slovenci i Mađari izoluju Hrvatsku, Hrvati će morati ukinuti izolaciju prema BiH, kao u skeču nadrealista iz septembra 1984, kada se završila sezona sa strancima "Dođite lipi moji, trebaju nam šoldi"
Zadnjih par godina ne ljetujem u hrvatskoj, al prije toga se mogu sjetiti da sam docekan kao da se znamo 100 godina(sto je normalno jer im donosim pare).Veigar wrote: ↑25/06/2020 11:17To matere ti tvoje uživaš na odmoru kad te domaćin samo što ne popljuje što si došo, vi stvarno vlite sadomazohizam, do mene je nisam ja to uvidio prije. Ništa, samo vi i dalje idite se "odmarati" tamo gdje vas ne žele.sale07 wrote: ↑25/06/2020 10:59Ljudi idu na godisnji odmor, da odmore i uzivaju.Veigar wrote: ↑25/06/2020 09:41 Jeste opterećeni Hrvvatskom i njihovim morem a u Bosni i Hercegovini toliko jezera i rijeka gdje se može ugodno provesti odmor te podržati domaći turizam. Hem jeftinije hem pomažeš domaćim turističkim radnicima. Ono i dalje konta kako u hrvatsku na more. Oprostite mi na izrazu al smiješni ste.
Uplate humanitarnim organizacijama sluze za pomoc i sl.
De, živ bio, ne citiraj me više, jel važi?TESLA_EDISON wrote: ↑25/06/2020 12:26Ma i ne obazirem se. Ni ja niti bilo ko oko mene a bilo je paničara samo takvih. Samo budala ne vidi da je ovo sve ubleha. Prvo oni koji preporučuju mjere ne drže se toga. O čemu dalje da pričamo.
Prošle godine skoro 2000 uboljelih od gripe i 5 umrlo u 7 dana u Tuzlanskom kantonu i onda neko kaže korona opasna.
Ako ti se ne čita ili ne sviđa moje pisanje, imaš za to rješenje u postavkama accounta. Citiranje nije kršenje pravila foruma tako da...Banksy wrote: ↑25/06/2020 13:18De, živ bio, ne citiraj me više, jel važi?TESLA_EDISON wrote: ↑25/06/2020 12:26Ma i ne obazirem se. Ni ja niti bilo ko oko mene a bilo je paničara samo takvih. Samo budala ne vidi da je ovo sve ubleha. Prvo oni koji preporučuju mjere ne drže se toga. O čemu dalje da pričamo.
Prošle godine skoro 2000 uboljelih od gripe i 5 umrlo u 7 dana u Tuzlanskom kantonu i onda neko kaže korona opasna.
Previše je gluposti okolo ovih dana, još tebe da trpim...
Hrvatska s nule na osamdeset.
Teško je to očekivati među ruljom koja živi po pravilu " a valjda neće mene"
Dole je baš katastrofa. Malo Bajram, malo izbori, najviše iracionalni raspašoj, svojstven svima u regiji. Sjećam se slika iz NP još prije Bajrama, niko ni maske, ni rukavica, a korzo vri, jedno na drugom. Realno, ista slika u Sarajevu prije mjesec dana.pinturicchio wrote: ↑25/06/2020 13:28
Zanimljivo je da u Novom Pazaru zbog broja teških slučajeva sada smatraju da je virus mutirao u opasniju verziju, a nije, virus je isti, nego se samo nekontrolisano raširio u populaciji i tamo ćemo uskoro imati strašne slike, a prije 20 dana su pričali kako je epidemija prošlost.
Virusom korona zaraženo 20 lekara i 40 sestara u Novom Pazaru, pacijenti se prebacuju u druge gradove
Ocenio je da je virus mutirao i rekao da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku.
"Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana, ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća."
koje mjere i pridrzavanje istih, niko ne nosi masku nit se drzi distanca... polako al sigurno ce mo krenut ka talijanskom scenariu... bolnice su nam karna...Prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u našoj državi je u posljendja 24 sata registrovano 119 osoba pozitivnih na koronavirus.
Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12 sati), u Federaciji BiH testirano je 539 uzoraka, od kojih je 57 pozitivnih na koronavirus.
Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (29), Zeničko-dobojskom (3), Srednjobosanskom (4), Hercegovačko-neretvanskom (5) i Kantonu Sarajevo (16).
"U Federaciji BiH do sada je testirano 50.815 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.732 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.012 pacijenata, dok je trenutno aktivan 671 slučaj-oboljeli od COVID-19. Do sada je zabilježeno 49 smrtnih slučajeva, dva smrtna slučaja zabilježena su u posljednja 24 sata, radi se o starijim muškim osobama iz Živinica i Tuzle", kaže se iz Zavoda. dodajući da je važno da se u ovom momentu i vremenu koje je pred nama svi odgovorno ponašamo i da jedni druge podstičemo na odgovorno ponašanje.
"Neophodno je i od ključnog značaja da se svi posvetimo provođenju mjera lične/osobne zaštite i da se poslodavci pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima kako bismo spriječili širenje virusa i porast broja oboljelih”, poručuju iz Kriznog štaba.
Banksy wrote: ↑25/06/2020 13:42Dole je baš katastrofa. Malo Bajram, malo izbori, najviše iracionalni raspašoj, svojstven svima u regiji. Sjećam se slika iz NP još prije Bajrama, niko ni maske, ni rukavica, a korzo vri, jedno na drugom. Realno, ista slika u Sarajevu prije mjesec dana.pinturicchio wrote: ↑25/06/2020 13:28
Zanimljivo je da u Novom Pazaru zbog broja teških slučajeva sada smatraju da je virus mutirao u opasniju verziju, a nije, virus je isti, nego se samo nekontrolisano raširio u populaciji i tamo ćemo uskoro imati strašne slike, a prije 20 dana su pričali kako je epidemija prošlost.
Virusom korona zaraženo 20 lekara i 40 sestara u Novom Pazaru, pacijenti se prebacuju u druge gradove
Ocenio je da je virus mutirao i rekao da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku.
"Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana, ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća."
Sto se tice kapaciteta, bitno je zadrzati trend do 3 prijema dnevno. Za 15dana je ocekivati da se pola od ovog sadasnjeg broja hospitaliziranih oporavi jer ce im to biti skoro 3 sedmice boravka a svi su prilicno dobro. Na ruku ide lijepo vrijeme pa nije bas toliki broj ljudi u zatvorenom.pinturicchio wrote: ↑25/06/2020 13:28 Što se tiče Sarajeva, 21 hospitalizirano, kapacitet Podhrastova oko 100 kreveta. Obzirom da brojke počinju eksponencijalno rasti, očekujem u julu otvaranje Covid bolnice na arhitekturi i dvoznamenkasti broj umrlih na dnevnoj bazi u FBiH. Vjerovatno će Tesla i ovi njemu slični i tada pričati priče da je ovo svjetska zavjera, pa malo domaća profiterska, pa da je ovo slabije od prehlade, samo će im tada argumenti biti izvučeni iz nekog drugog konteksta. Mi kasnimo sedam do deset dana za Makedonijom, tu imamo ogledalo u kojem pravcu idemo. Srbija je isto u ogromnom problemu samo je kod njih medijski mrak pa ne izgleda tako iz vana. Zanimljivo je da u Novom Pazaru zbog broja teških slučajeva sada smatraju da je virus mutirao u opasniju verziju, a nije, virus je isti, nego se samo nekontrolisano raširio u populaciji i tamo ćemo uskoro imati strašne slike, a prije 20 dana su pričali kako je epidemija prošlost.
bum ga najebal svi...https://www.index.hr/
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ
Danas je već potvrđeno preko 80 novih slučajeva: Najviše u Đakovu i Zagrebu