costacurta wrote: ↑23/06/2020 11:55
Našem fosilu je krajnji domet neko počasno mjesto u nekom udruženju pisaca, sve preko toga za njega je previše.
Kad već kritikuješ sarajevske načelnike vjerovatno je to zato što kod nas nema tih ili sličnih problema, pa smo mi svijetao primjer kakvog treba imat zgradonačelnika.
Mene interesuju investicije, dok njegove vjerne glasače penzionere da je temperatura vode i slanost vode na Panonici optimalna. Dok istovremeno, njegovi po zvanju a samim time i ingerenciji, načelnici Živinica, Gračanice, Srebrenika, Gradačca, Jelaha, Tešnja itd itd dovode investitore. On se evo drugi mandat hvali industrijskom zonom Kreka Sjever a samo jedan objekat izgrađen, drugi načelnici kukaju da nemaju dovoljno kapacitrta kolika je potreba on uvodi komunalnu naknadu da se kosi trava
Dok KS raspolaže sa milijardom budžeta mi imamo 400M na 13 opština/gradova zbog neravnomjerne raspodjele čega se fosil sjeti samo pred izbore, umjesto da razapne šator ispred institucija FBiH i INSISTIRA na promjeni zakona njemu se ebe ba, dosta mu 50M da sređuje Banju, Panoniku, oko opštine i između Brčanske i Slatine.....
De ba sumire. Možemo ovako hevtu ali razlika između ovih i onih ne postoji. Dok se narod drastično ne promjeni viđenje svoje uloge u ovom životu i sudbinu preuzme u svoje ruke slušaćemo Efendiće koji kažu da nema veze što ga je Asim ispalio opet on vjeruje SDA, Novaliće koji pričaju o egzotičnim firmama i Imamovićima kako nema potrebe čistiti grad od snijega kad će se sam istopiti, ni u Norveškoj ne čiste.
ok mozemo normala samo bez psovanja
pazi kanton sarajevo je visi nivo vlasti, pandan bi bio TK, a opet nije isto jer sk je sarajevo, a mi sa tk fakticki nemamo nista jer je uvijek bio sa izuzetkom par godina u rukama sda.i kako godine prolaze sve je veci antagonizam. a to je nama ko i ostali nivoi vlasti. skoro pa nikad i nista od njih.
gradonacelnici odgovaraju za lokalni nivo i lokalnu upravu. pa samim tim raspolazu i lokalnim budzetom i imaju lokalne ingerencije. dakle pricamo o lokalnom nivou. satore trebaju razapinjat ovi sa viseg nivoa, a oni su partijski poslusnici i njih zaboli za tuzlom, jel prejdu karaulu ko da nikad u tuzli ni bili nisu.
mene u svoj toj prici kanton ni najmanje ne interesuje, i jedva cekam dan kada ce se rasformirati iskreno i sva ta silna bulumenta od vlada i drzavnih sluzbenika raspustit.
razlika postoji itekako. evo jedan ocigledan primejr,lokalnog nivoa iz zenice, fudo bivsi sdaovac a sada kao sda odmet, uspjesno je sproveo ideju i skoro do kraja o gasenju celika. lokalna vlast u tuzli izdvoji brate milion i po godisnje za slobodu, malo li je?
ili primjer ovih poplava, prosli put je jala napravila belaj u simin hanu gornjoj tuzli, taj potez je sad reguliran, i bas me interesuje da li je izdrzao ovogodisnji udar i nalet vode? vidim po okolnim opstinama kako se radilo lokalno i kako izgleda alternativa.
itekako ima fula i kod nas, ali kad pogledam brojne pirmjere gdje je sda na vlasti i kako NAROD ZNA bit jos suroviji, neka hvala. to se tice i svih ostalih sda saveznika.
sto se mene tice ovaj neki savez sdp ns i nip.a i mogu progutat i apsolutno mi nebitno ko je iz koje od tih stranaka dok god oponiraju vladajucem rezimu.
a propos imamovica, nit ja njeg idealiziram nit mislim da je trebo ostat, naprotiv, mislim da se trebao povuci prije dvije godine, prepusti nekom mladjem energicnijem a i izbi im i taj adut kritike...opet kad vidim alternativu, koja je u ponudi u vidu sda i satelita neka hvala.