isto ko sot nemamo luksuz svedskog modela, jer nenmamo njihov zdravstveni sistem, to ko ne konta dzaba sva rasprava.TESLA_EDISON wrote: ↑23/06/2020 09:28Pa Srbija je fantastičan primjer. Mi nemamo takav luksuz da prikazujemo stvarne brojeve zaraženih, posebno ako nam ti brojevi ne donose mrtve ljude a ne donose hvala Bogu. Bolnice prazne. Pa ako je tako, prestani sa tesiranjem, otvaraj granice spašavaj ekonomiju. Međutim mi radimo suprotno, umjesto da nastojimo da nam ukinu obavezu testiranja na granici mi je uvodimo sami sebu u centru Sarajeva na KCUSU. Šta dalje pričati?sumirprimus wrote: ↑23/06/2020 09:20 moguce da manje testiraju, kao sto je moguce da su bili u fazi u kojoj smo mi bili prije dvije sedmice, sto ce rec da kasne za nama.
mozda nama uslo vise dijaspore iz vana?ko ce znat.
ne kazem da nema politike u vezi virusa, pa pogledaj strbiju pred izbore ka oda nije ni bilo virusa, dan nakon izbora vracaju pricu na staro.
hrvati, turizam ko zna...
za bolnice se slazem, lego im nerad i prazne bolnice ko kasika u med. moraju pojednostavit ulazak u bolnice i olaksat put za usluge pacijentima.
neke bolesti i stanja ne mogu cekat kraj korone. veca steta od koristi.
ako su doktori i med.osoblje vojnici onda neka ratuzju na svoj nacin sa koronom ali pacijenti moraju dobijat usluge a ne pravit klastere pred ulazima u klinicke centre.