Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Behem0th

#20151 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Behem0th »

Mogy87 wrote: 22/06/2020 20:40
Behem0th wrote: 22/06/2020 20:36
Mogy87 wrote: 22/06/2020 20:18
Steta sto ces me blokirati jer jako bih cijenila da mi ukazes na kom postu je neko koristeci moj nick pisao umjesto mene kako kazes. A opet kad vidim kolicinu primitivizma i nedostatka kulture dijaloga u tvom postu zahvalna sam ako me zaobidjes :thumbup:
Image

Aj sad papa rano su te s therapije skinuli :run:
Ne druze mahalsku s foruma. Post sa mog accounta. Ne neko prepricavanje. Usput moj posljednji post je bio 01.04.2020. To se lako moze provjeriti. :wink:
Evo ss tog famoznog "odmora" koji se spominje. Cortado kaze da je bio na odmoru suprotno od tog ss sto si postavio. Ni trazilicu ne znas koristiti. Trebalo mi je punih 30 sekundi da nadjem. Ali bolje mahalati :lol: Radujem se bloku

Image
:lol: zato je popio trajni nako bzze
Jbga neki ne zive ovdje ko ti pa da znaju trazilice palce klince, jes jos na poslu :lol: vidim ne popustas forum od jutros, samo de obrazuj hin sve :thumbup: :lol: :run:
Mogy87

#20152 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Behem0th wrote: 22/06/2020 21:08

Image

Ne druze mahalsku s foruma. Post sa mog accounta. Ne neko prepricavanje. Usput moj posljednji post je bio 01.04.2020. To se lako moze provjeriti. :wink:
Evo ss tog famoznog "odmora" koji se spominje. Cortado kaze da je bio na odmoru suprotno od tog ss sto si postavio. Ni trazilicu ne znas koristiti. Trebalo mi je punih 30 sekundi da nadjem. Ali bolje mahalati :lol: Radujem se bloku

Image
Jbga neki ne zive ovdje ko ti pa da znaju trazilice palce klince, jes jos na poslu :lol: vidim ne popustas forum od jutros, samo de obrazuj hin sve :thumbup: :lol: :run:
Zivim ovdje, a zadnji post prije danas mi 01.04.? To se zove informaticka pismenost koju kao i onu klasicnu ne posjedujes. Ne bi bilo lose da ti procitas gramatiku maternjeg jezika ili bonton. Najbolje oboje.
Bloo
Globalna šefica

#20153 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

Prestanite sa prozivanjem.

NAravno da ne znas koristiti trazilici to je rocket science za novoregistrovanog korisnika, jel da...

Elem,ili se prebacite na PP pa se naduravajte ili odmor.
Mogy87

#20154 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Bloo wrote: 22/06/2020 21:14

Prestanite sa prozivanjem.

NAravno da ne znas koristiti trazilici to je rocket science za novoregistrovanog korisnika, jel da...

Elem,ili se prebacite na PP pa se naduravajte ili odmor.
Obecao me blokirati, ali šipak :lol:
banjaluka078
Moderator

#20155 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

Kakva je ovo priča kod komšija da je prijavljeno manje umrlih?
U Srbiji su od 19. marta do 1. juna 2020. od virusa korona umrla 632 pacijenata, što je za 388 više od zvanično saopštenog broja za taj period, koji iznosi 244 – saznaje BIRN na osnovu uvida u podatke koji su deo zvaničnog državnog informacionog sistema Covid19.

Podatak o broju zaraženih nalazi se u tabeli pod nazivom „Izveštaj za Vladu”, koja se pravi na osnovu pomenutog informacionog sistema. Tabela sadrži tri podatka – broj testiranih i pozitivnih u poslednja 24 sata, broj preminulih koji odobrava ministarstvo zdravlja, kao i zauzetost kreveta po bolnicama.

Najveća razlika u broju umrlih primećena je u Kliničkom centru Niš gde je prema zvanično objavljenim podacima umrlo 77 pacijenata. Podaci iz informacionog sistema u koji je BIRN imao uvid pokazuju brojku od 243 preminulih čiji je rezultat testa označen kao pozitivan, što je razlika od 166 mrtvih.

U KBC Dragiša Mišović broj umrlih je „smanjen” za 55 (39 zvanično saopšteno, 94 u informacionom sistemu), KBC Zemun zvanično ima 32 umrla pacijenta, dok se u sistemu nalaze podaci o 88 preminulih (razlika od 56), dok KBC Zvezdara zvanično ima 14, a u sistemu za 45 više – ukupno 59 mrtvih.

U ostalim bolnicama razlike su nešto manje, pa je kod KBC Srbija razlika 17 pacijenata (zvanično saopšteno 33, u bazi 50), za KBC Kragujevac je zvanično rečeno 23, dok u sistemu ima 31 (razlika osam), itd. Za 29 pacijenta nije navedeno u kojoj su bolnici izdahnuli.

Podaci pokazuju da broj smrtnih ishoda kreće da raste krajem marta, da vrhunac dostiže sredinom aprila i ostaje stabilan do kraja meseca.

Upravo je poslednjeg dana marta, kao i 1. aprila na mobilne telefone svih građana Srbije stigla sms poruka u kojoj je stajalo da je situacija dramatična i da se „približavamo scenariju iz Italije i Španije”.
cijeli tekst https://www.danas.rs/drustvo/birn-broj- ... aopstenog/
DEMONIKA

#20156 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-nem ... /200622145
BiH nema na listi zemalja čije PCR testove priznaje Njemačka
U tu svrhu moraju predočiti molekularno biološki test ili tzv. PCR test ne stariji od 48 sati. S tim u vezi RKI je predočio novu listu zemalja čije PCR testove Nejmačka prizna.

No, na toj listi se ne nalazi BiH, što znači da Njemačka trenutno ne prizna PCR testove urađene u našoj državi.

S druge strane na toj listi, čije PCR testove Njemačka prizna, nalaze se države poput Etiopije, Burkine Faso, Kambodže, Kongai itd. Također, Njemačka, sudeći prema ovoj listi, priznaje PCR testove iz Srbije i Albanije.
karanana

#20157 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by karanana »

wtf, kako se neki ljudi lako zaraze bukvalno samo budu u sobi ili negdje gdje je cak i veci prostor sa nekim od koga predje a neki ljudi u porodici u karantinu pa se ne zaraze i ne prenesu jedno na drugog. ja mislim da mi nismo ni nacisto ni kako se ovo prenosi.
BadBoy

#20158 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Ma virus je prelud, toliko random stvari ima u vezi njega da to nije normalno.

Nekoga pokosi do respiratora, nekoga prosere, nekome ništa apsolutno ne bude, čak ni ne počne šmrcati.

Neko se zarazi jer je samo prošao blizu kliconoše, neko se ne zarazi ni kad živi sa osobom.

Kako god, prepisao je sebi smrtnu kaznu jer se nameračio na ljudski rod. Ljudi su se izborili i sa gorim virusima od ovoga, tako da će i ovaj uskoro biti poslan u izumiranje. To nam barem, kao vrsti, ide od ruke :D
Tesla Edison

#20160 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

BadBoy wrote: 22/06/2020 23:35 Ma virus je prelud, toliko random stvari ima u vezi njega da to nije normalno.

Nekoga pokosi do respiratora, nekoga prosere, nekome ništa apsolutno ne bude, čak ni ne počne šmrcati.

Neko se zarazi jer je samo prošao blizu kliconoše, neko se ne zarazi ni kad živi sa osobom.

Kako god, prepisao je sebi smrtnu kaznu jer se nameračio na ljudski rod. Ljudi su se izborili i sa gorim virusima od ovoga, tako da će i ovaj uskoro biti poslan u izumiranje. To nam barem, kao vrsti, ide od ruke :D
I šta ti to govori?

Da lažu. Toliko lažu da su se sami zapetljali u laži i drugog izlaza nema osim da proglase virus oslabljenim i prestanu sa testiranjima. To su jučer i najavili.

Skontali da narod više ne puši tu priču.
bunk

#20161 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Ali zasto?
Sta je agenda?
Laganje i sve ovo sto prodjosmo.
Radi kojeg cilja i cijeg?
Tesla Edison

#20162 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

bunk wrote: 23/06/2020 08:14 Ali zasto?
Sta je agenda?
Pa stvarno da li si slijep? :D

Humanitarna stoji, mora se rasprodati. Laganjem nam se zatvaraju granice, mora se naplatiti testiranje koje iznosi 215 KM. Čak ni to nije dovoljno pa je Seka KCUS proglasila nezavisnom državom i na ulazu ti također treba test od 215 KM.

Da ne govorim o ostalim malverzacijama koje se rade.
sumirprimus

#20163 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

poprilicno neobjasnjivo na globalnom nivou.
problem nije lokalne prirode.
Tesla Edison

#20164 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

sumirprimus wrote: 23/06/2020 08:42 poprilicno neobjasnjivo na globalnom nivou.
problem nije lokalne prirode.
Nema ba veze ovo sa globalnim nivoom. U HR je vjerovatno više zaraženih nego kod nas pa ne prikazuju. Niko im nije udario rampu. Jučer tek načelnica kriznog štaba reče da se prestaje sa testiranjem asimptomatskih pacijenata. Samo što je kasno sada, sve je zatvoreno. Bakir Nakaš također počeo smirivati situaciju, govori da je virus oslabio al kasno Marko na Kosovo stiže. Proglašeni smo zemljom gubavaca i gotovo je.

Naši vidjeli da raste broj zaraženih u svijetu pa krenuli agresivno da testiraju i pumpaju brojke, uz pomoć medija i ostalih propagandista po društvenim mrežama. Na kraju im se to vratilo kao bumerang.

Skontali idioti da je veća finansijska šteta od zatvorenih granica nego od novca kojeg će pokupiti prodavajući humanitarnu pomoć. Vjerovatno će još danas divljati brojka, od sutra će biti od 10-15 novih slučajeva. Pokušaće oni ovo sve smiriti i sanirati štetu ali, kažem opet, bojim se da je za to sada kasno. Ova godina je propala i turistički i ekonomski u svakom pogledu. Ne ispašta samo turizam, ispaštaju svi. Koliko će samo manji prihod telekomima biti jer nema turista da kupuju brojeve i dopune, masa ljudi bez posla, neće imati da plate rečune za režije, manji prihod i EP-u i svima ostalim. Namjerno spominjem gigante jer ako oni osjete pad i štetu, šta je tek sa ostalim sektorima i granama privrede.
freelancerBIH

#20165 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

TESLA_EDISON wrote: 23/06/2020 08:40
Sta je agenda?

Humanitarna stoji, mora se rasprodati. Laganjem nam se zatvaraju granice, mora se naplatiti testiranje koje iznosi 215 KM. Čak ni to nije dovoljno pa je Seka KCUS proglasila nezavisnom državom i na ulazu ti također treba test od 215 KM.

E jebiga sad Edisone ode ti u skroz neku desetu krajnost koja izgleda nema veze sa istinom, sta je onda sa Njemackom i onom fabrikom sto je zatvorena gdje je 1300 bilo zarazeno ? Zatvorili je tek tako da bi spasili zivotinje od ubijanja jer su mozda borci za prava zivotinja tako trazili i naredjivali? :lol:

Mislim to za testiranje i naplatu testova je apsurdno i to sto kazes da se mora naplatit bar nesto da nadoknade gubitke - jeste istina... Ali brate mili gledam ti postove, jos malo pa ces reci da virus i ne postoji... :roll:
Tesla Edison

#20166 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

freelancerBIH wrote: 23/06/2020 09:04
TESLA_EDISON wrote: 23/06/2020 08:40
Sta je agenda?

E jebiga sad Edisone ode ti u skroz neku desetu krajnost koja izgleda nema veze sa istinom, sta je onda sa Njemackom i onom fabrikom sto je zatvorena gdje je 1300 bilo zarazeno ? Zatvorili je tek tako da bi spasili zivotinje od ubijanja jer su mozda borci za prava zivotinja tako trazili i naredjivali? :lol:

Mislim to za testiranje i naplatu testova je apsurdno i to sto kazes da se mora naplatit bar nesto da nadoknade gubitke - jeste istina... Ali brate mili gledam ti postove, jos malo pa ces reci da virus i ne postoji... :roll:
Ne, virus postoji i dobro je došao kleptomatskom režimu. Istim tim je i rat dobro došao. Samo da je nesreće kakve da se može fino hajrovati.

Ja ne mogu da vjerujem da poslije ratnog profiterstva, dezerterstva, ratne i poratne privatizacije, pljački, javnih nabavki, lažnih obećanja, nepotiznma, korupcije, kriminala,... vi i dalje vjerujete u zvanične podatke institucija i lica koje su sprovele a i dalje sprovode sve nabrojano. Nikako mi ne ulazi u glavu da poslije toliko nedaće i svega ostalog što je ova vlast prizvela, vi i dalje u nju vjerujete. Zašto? Kako? Na osnovu čega?

Ne shvatate da su svi epidemiolozi i svi uhljebi iz zdravstva pod potpunom kontrolom vlasti. Ko god je na budžetu mora da radi kako mu vlast kaže inaće leti. O kakvoj struci govorimo? O kakvim i čijim brojkama pričamo?

Ma hajte molim vas :run:
BadBoy

#20167 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

TESLA_EDISON wrote: 23/06/2020 07:50
I šta ti to govori?

Da lažu. Toliko lažu da su se sami zapetljali u laži i drugog izlaza nema osim da proglase virus oslabljenim i prestanu sa testiranjima. To su jučer i najavili.

Ja apsolutno nemam pojma kako si ti uspio izvući takav zaključak. Sve ovo što sam napisao je na GLOBALNOM NIVOU. Ili stvarno misliš da tamo neki Kinezi i Amerikanci kuju zavjeru kako bi Radeljaš mogao prodati maski za 2 KM po komadu?

Naši lopovi kradu 30 godina NEOMETANO. Za to im ne treba nikakva globalna pandemija, ne treba im nikakav paravan ne treba im nikakav izgovor.

NAŠI VLASTODRŠCI KRADU 30 GODINA NEMILICE, BEZOBRAZNO, PRED OČIMA SVIMA, BEZ IKAKVOG PARDONA I IZGOVORA. NAŠ NAROD ŠUTI I TRPI, SAMO IM PONEKAD BACE NACIONALISTIČKU KOSKU DA SE ZABAVE.

Pročitaj ovo boldano još jednom. Našima ne treba nikakvo stanje nesreće, vanredno stanje ili globalni virus da bi krali.
sumirprimus

#20168 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

nasi su pokusali da prate rast virusa testiranjem, sto su svi na kraju krajeva koliko se sjecam i trazili, da bi probali da ga obuzdaju i kontroliraju u nekoj mjeri.
otvaranjem granica, to je postala nemoguca misija. to se vidi iz perioda pred otvaranje granica imali smo jedan period skoro pa i nije bilo virusa u bih.
to je ona famozna recenica o dijaspori i hediji...
haos u vezi ovog virusa smo imali od pocetka, a sad smo i fakticki prepusteni sami sebi pa kud koji mili moji i kako se ko snadje.
ignorisanje postojanja virusa je bemsisleno jer je isti dokazan i nemougce bi bilo drzati toliku teoriju zavjere sa ovoliko upletenih neprovaljenom.
e sad o njegovoj jacini, da je vecina sigurna da je toliko bezazlen sami bi se zarazili i odradili heftu dvije sa blazim simtpomima, samo sto nesto ne vidim ni takve dobrovoljce jer jebga... :D
Tesla Edison

#20169 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

BadBoy wrote: 23/06/2020 09:15
TESLA_EDISON wrote: 23/06/2020 07:50
I šta ti to govori?

Ja apsolutno nemam pojma kako si ti uspio izvući takav zaključak. Sve ovo što sam napisao je na GLOBALNOM NIVOU. Ili stvarno misliš da tamo neki Kinezi i Amerikanci kuju zavjeru kako bi Radeljaš mogao prodati maski za 2 KM po komadu?

Naši lopovi kradu 30 godina NEOMETANO. Za to im ne treba nikakva globalna pandemija, ne treba im nikakav paravan ne treba im nikakav izgovor.

NAŠI VLASTODRŠCI KRADU 30 GODINA NEMILICE, BEZOBRAZNO, PRED OČIMA SVIMA, BEZ IKAKVOG PARDONA I IZGOVORA. NAŠ NAROD ŠUTI I TRPI, SAMO IM PONEKAD BACE NACIONALISTIČKU KOSKU DA SE ZABAVE.

Pročitaj ovo boldano još jednom. Našima ne treba nikakvo stanje nesreće, vanredno stanje ili globalni virus da bi krali.
A šta dalje raspravljati kada se pravite englezi i ne čitate dalje od prve rečenice. Ili možda se samo tako pravite?
sumirprimus

#20170 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

moralo bi previse ljudi lagat, a zlatno pravilo za bilo kakvu tajnu, sto je manje ljudi zna sigurnija je, a opet nije sigurna jer uvijek neko progovori
Tesla Edison

#20171 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

sumirprimus wrote: 23/06/2020 09:17 nasi su pokusali da prate rast virusa testiranjem, sto su svi na kraju krajeva koliko se sjecam i trazili, da bi probali da ga obuzdaju i kontroliraju u nekoj mjeri.
otvaranjem granica, to je postala nemoguca misija. to se vidi iz perioda pred otvaranje granica imali smo jedan period skoro pa i nije bilo virusa u bih.
to je ona famozna recenica o dijaspori i hediji...
haos u vezi ovog virusa smo imali od pocetka, a sad smo i fakticki prepusteni sami sebi pa kud koji mili moji i kako se ko snadje.
ignorisanje postojanja virusa je bemsisleno jer je isti dokazan i nemougce bi bilo drzati toliku teoriju zavjere sa ovoliko upletenih neprovaljenom.
e sad o njegovoj jacini, da je vecina sigurna da je toliko bezazlen sami bi se zarazili i odradili heftu dvije sa blazim simtpomima, samo sto nesto ne vidim ni takve dobrovoljce jer jebga... :D
Ok, al haj mi objasni kako u HR skoro da nema novih slučajeva a više ljudi ušlo, granice otovorene?
sumirprimus

#20172 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

moguce da manje testiraju, kao sto je moguce da su bili u fazi u kojoj smo mi bili prije dvije sedmice, sto ce rec da kasne za nama.
mozda nama uslo vise dijaspore iz vana?ko ce znat.
ne kazem da nema politike u vezi virusa, pa pogledaj strbiju pred izbore ka oda nije ni bilo virusa, dan nakon izbora vracaju pricu na staro.
hrvati, turizam ko zna...
Tesla Edison

#20173 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

sumirprimus wrote: 23/06/2020 09:18 moralo bi previse ljudi lagat, a zlatno pravilo za bilo kakvu tajnu, sto je manje ljudi zna sigurnija je, a opet nije sigurna jer uvijek neko progovori
Pa skontali koliko su se zapetljali. Te ovo je drugi val, te ovo nije drugi val, te mrtve će kupiti bagerima, te nije ovo ništa, te prijeti nam španski scenario, te virus je oslabio, te virus nije oslabio, još je jači,......

Ovo su sve izjave "struke". U međuvremenu mediji pumpaju brojke i krenuše sa zatvaranjem granica. Skontali da su ga prećerali pa sada krenuli sa smirivanjem siutacije. Mirsada Hukić u subotu kaže "ovo je moj posljednji intervju, umorna sam". Kako da ne. Gazdarica naredila da se više ne pojavljuje na TV-u, propao pukušaj novog lockdown-a, sada spašavaj situaciju.

Mislim, situacija je jasna ko dan. Samo je dovoljno upratiti dešavanja od slijetanja B747 do danas, uporediti brojke i izjave i samo će sve kazati. Nikakva posebna interpretacija tu nije potrebna.
Tesla Edison

#20174 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

sumirprimus wrote: 23/06/2020 09:20 moguce da manje testiraju, kao sto je moguce da su bili u fazi u kojoj smo mi bili prije dvije sedmice, sto ce rec da kasne za nama.
mozda nama uslo vise dijaspore iz vana?ko ce znat.
ne kazem da nema politike u vezi virusa, pa pogledaj strbiju pred izbore ka oda nije ni bilo virusa, dan nakon izbora vracaju pricu na staro.
hrvati, turizam ko zna...
Pa Srbija je fantastičan primjer. Mi nemamo takav luksuz da prikazujemo stvarne brojeve zaraženih, posebno ako nam ti brojevi ne donose mrtve ljude a ne donose hvala Bogu. Bolnice prazne. Pa ako je tako, prestani sa tesiranjem, otvaraj granice spašavaj ekonomiju. Međutim mi radimo suprotno, umjesto da nastojimo da nam ukinu obavezu testiranja na granici mi je uvodimo sami sebu u centru Sarajeva na KCUSU. Šta dalje pričati?
sumirprimus

#20175 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

istini za volju, ovo nije drugi val i to su rekli nasi doktori, svi odreda, jedino sto kako sam skonto se ne slazu jel rep il dzep prvog vala :D
a st aje sletilo sa b747?ne razumijem
Locked