Evo, sve si u pravu, hajde ti sada nama reci zasto krscani okrenuse ledja Bosnjastvu, ako su to vec ovi "prljavi" Muhamedanci uradili?tempuser wrote: ↑23/06/2020 09:17Kad ne možemo osporiti i odbraniti da svojatanje naziva Bošnjak i ljiljana nije uzurpacija zajedničkog, ajmo malo o Rvatima!LBVIEW wrote: ↑23/06/2020 09:10Sta se tu ima dogovarati, kad se zna kako su Srbi tu jos ameba, a Hrvati od stoljeca 7-og.MorningStar wrote: ↑23/06/2020 09:03 Uranili ?![]()
Ocel to , ko je stariji ko je prije bio ovdjeste se dogovorili.
![]()
I sta ako su vjeru prominjenili, to su ucinili netom nakon dolaska na ove prostore(popunili prijavu koju ima urucise bizantski despoti i mletacki duzdevi), sto im, za razliku od Bosnjaka, daje pravo na koristenje imena naroda koje su dotad rabili.
Dana Gospodnjeg 23-og juna 2020 by Tempuser.![]()
Kakvi mozgovi!![]()
![]()
![]()
Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
- salik79
#926 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
-
tempuser
- salik79
#928 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Nisi mi odgovorio - koju banku?!
Moj praamidza je bio isuvise posten, a bio je jako ugledan clan svicarskog drustva, da bi se druzio sa tamo nekim koji su "dosli bez franka u dzepu i kupili banku". A, inace, Svicarci su levati, pa svaki lik sa sumnjivom pozadinom moze doci i kupovati banke po Svici. A, pogotovo u tom vaktu....
-
sumirprimus
#929 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
ovaj salik ko da je od roda pozderaca...
smanji ribu salice
smanji ribu salice
- salik79
#930 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Pa, konstantno upires prstom u "dijasporu", a cijelu noc visis na forumu. Ne mislim ja na geolokaciju, u smislu koordinata, nego opcenito - da vidimo jesi li u BiH, ili nisi, a ako jesi, otprilike u kojem dijelu. Evo, ovako:

-
sumirprimus
#931 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
i kakve koristi, nijedne recenice o poplavama u rodnom kraju, o virusu samo iran, alija, zlocesta amerika.
pa vise se dijapsora brine za stanje u bosni od takvih domicilnih
pa vise se dijapsora brine za stanje u bosni od takvih domicilnih
- salik79
#932 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Raja, posto mi je ovaj napirni lik, sumirprimus, na ignore listi - moze li mi neko reci da li se, po obicaju, nesto meni obraca? 
- Point.
#933 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Jarane, tanak si za ove diskusije idi traži posao, visiš i tušiš na temi danima. Prijateljski savjet.tempuser wrote: ↑23/06/2020 08:23Još jedan dijasporac!Point. wrote: ↑23/06/2020 07:21 Meni niko ništa ne guli, uredno mi legne plata svakog 25 u mjesecu za moj rad, fina svotica za solidan familijarni život.
Ako iko zaslužuje da mu guli kožu sa leđa onda si to ti i tebi slični, koji samo kukaju a kurcem nisu mrdnuli da išta promijene, samo se vode pričom ma to je mafija ne možeš im ništa i onda onu šnjuru od nargile metnu u usta i tako u krug. Nekad zakukate i na dijasporu, izaći nezadovoljni na ulicu je naučna fantastika za takve.
OSCE redovno prati izbore, šalji njima slike i žali se. Od forumanja slaba fajda. Ili ide priče da je SDA toliko jaka da drže i njih u šaci za šaku dolara?
Mogao sam predpostaviti...
Na ovoj temi samo i jedino dijaspora brani lopovsku stranku i osnivača mu!![]()
Nije bolest sve što boli!
Da malo listaš druge teme vidio bi da ni jednim postom ne branim uhljupe zvane SDA. Al to je malo veća matematika za tebe.
Samo čekam kad ćeš napisati kako je Alija kriv i za raspad CCCP i pomor pčela prošle godine u Sjevernoj Americi.
-
sumirprimus
#934 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
boli istina ha?
jos jedan u nizu tuzlaka koji ha predje karaulu zaboravi oklen je poteko, samo kad mu zatreba za kontru ko za praamidju sjeti se korijena
prodo se ivzu pretpostavljam sa sadr centrom i irancima na celu
- salik79
#935 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Znao sam da se je opet mene nadovez'o 
Ne vidim sta pises, niti me interesuje...
Ne vidim sta pises, niti me interesuje...
-
sumirprimus
- Kejn
#937 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Lik je trol. Po njegovoj logici jedan Ahhmed Paša Hercegović nije više Bošnjak jer je promjenio ime iz Stjepan u Ahmed. Nema veze što je sin Stjepana Herceg Kosačesalik79 wrote: ↑23/06/2020 00:10Lik misli da su Bosnjaci izmisljeni 1993. u Holiday Innu![]()
Evo, knjiga koju je napisao Pero Blaskovic, a objavljena je 1939.:
https://katalog.kgz.hr/pagesresults/bib ... =370009360
Pero je vjerovatno mislio na neku hrvatsku obitelj Bosnjak (odakle im to prezime), s kojom je zajedno ratovao.
![]()
-
tempuser
#938 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Jok, fini Svicarci svet, ne bi oni sumnjiv novac, tipa nacistički, nikad deponovali u svoje banke!salik79 wrote: ↑23/06/2020 09:24Nisi mi odgovorio - koju banku?!![]()
Moj praamidza je bio isuvise posten, a bio je jako ugledan clan svicarskog drustva, da bi se druzio sa tamo nekim koji su "dosli bez franka u dzepu i kupili banku". A, inace, Svicarci su levati, pa svaki lik sa sumnjivom pozadinom moze doci i kupovati banke po Svici. A, pogotovo u tom vaktu....
-
tempuser
#939 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Znam ja na šta ti misliš.
Ako nisi do sad skontao da bi mene bilo sramota da branim državu i politiku od koje sam pobjegao da budem rob tuđincu od onih koji su ostali, onda ti ja ne mogu pomoći!
- LBVIEW
#940 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Boga ti, jesi li ti prirodno tup ili samo glumis?tempuser wrote: ↑23/06/2020 09:17Kad ne možemo osporiti i odbraniti da svojatanje naziva Bošnjak i ljiljana nije uzurpacija zajedničkog, ajmo malo o Rvatima!LBVIEW wrote: ↑23/06/2020 09:10Sta se tu ima dogovarati, kad se zna kako su Srbi tu jos ameba, a Hrvati od stoljeca 7-og.MorningStar wrote: ↑23/06/2020 09:03 Uranili ?![]()
Ocel to , ko je stariji ko je prije bio ovdjeste se dogovorili.
![]()
I sta ako su vjeru prominjenili, to su ucinili netom nakon dolaska na ove prostore(popunili prijavu koju ima urucise bizantski despoti i mletacki duzdevi), sto im, za razliku od Bosnjaka, daje pravo na koristenje imena naroda koje su dotad rabili.
Dana Gospodnjeg 23-og juna 2020 by Tempuser.![]()
Kakvi mozgovi!![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#941 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
adil zulfikarpasic. zanimljivo nisam znao da je bio potpukovnik u nob.u, kao i zamjenik ministra trgovine a da je ozenio kcerku ministra policije u ndh?
jel ovo tacno?
jel ovo tacno?
- salik79
#942 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Jok, suvise konzervativni i nepovjerljivi svicarski svet.tempuser wrote: ↑23/06/2020 09:56Jok, fini Svicarci svet, ne bi oni sumnjiv novac, tipa nacistički, nikad deponovali u svoje banke!salik79 wrote: ↑23/06/2020 09:24Nisi mi odgovorio - koju banku?!![]()
Moj praamidza je bio isuvise posten, a bio je jako ugledan clan svicarskog drustva, da bi se druzio sa tamo nekim koji su "dosli bez franka u dzepu i kupili banku". A, inace, Svicarci su levati, pa svaki lik sa sumnjivom pozadinom moze doci i kupovati banke po Svici. A, pogotovo u tom vaktu....![]()
Sta zelis reci:
1. Da je Adil radio za naciste?
2. Da nikada nisi cuo za svicarsku neutralnost, koja im je bila i privilegija i obaveza?
3. Da je u tada ultrakonzervativnu svicarsku mogao doci neki Bosnjo, musliman, masuc' saka pokucati na vrata banke, pitat posto i kupit je?
Stalno izbjegavas odgovoriti, kako se zvala ta banka koju je, navodno, kupio?!
Last edited by salik79 on 23/06/2020 10:22, edited 1 time in total.
- salik79
#943 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ko brani drzavu i politiku?! Branimo ono sto bi ti da nam osporis, nasu autohtonost, porijeklo i naziv (naroda)!tempuser wrote: ↑23/06/2020 10:06Znam ja na šta ti misliš.
Ako nisi do sad skontao da bi mene bilo sramota da branim državu i politiku od koje sam pobjegao da budem rob tuđincu od onih koji su ostali, onda ti ja ne mogu pomoći!
Dakle, geolokacija nula poena?!
Last edited by salik79 on 23/06/2020 10:18, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#944 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
jednom je muhamed filipovic nesto reko za adila, a to je malo zaparalo usi. pa eto sad, ko zna sta je istina

- MorningStar
#945 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Znao je Filipovic svasta reci kad je ostario , meni je zaparalo usi kad je bio na senadovoj emisiji i reklamirao svoju knjigu cijelo vrijeme...sumirprimus wrote: ↑23/06/2020 10:18 jednom je muhamed filipovic nesto reko za adila, a to je malo zaparalo usi. pa eto sad, ko zna sta je istina![]()
![]()
-
sumirprimus
#946 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
moze bit, al je stari svasta znao e sad jel pakovo il istinu zborio pojma nemam.MorningStar wrote: ↑23/06/2020 10:19Znao je Filipovic svasta reci kad je ostario , meni je zaparalo usi kad je bio na senadovoj emisiji i reklamirao svoju knjigu cijelo vrijeme...sumirprimus wrote: ↑23/06/2020 10:18 jednom je muhamed filipovic nesto reko za adila, a to je malo zaparalo usi. pa eto sad, ko zna sta je istina![]()
![]()
pa tako i za adila i njegov odlazak iz juge.
-
tempuser
#947 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Kakav tupav spin! Valjda ne možeš bolje!
Niko ne spori da je Ahhmed Paša Hercegović bio Bošnjak, ali spori Alijinu politiku koja je naziv Bošnjak uzirpirala i njime zamjenila dotadašnji naziv Musliman, čime je uzurpirala nešto što pripada svima.
To je isto kao da sutra neki hrvatski sabor "intelektualaca" u BiH zasjedne, kao što su zasjeli 1993. u Sarajevu, i odluči da se naziv Hrvat u BiH mijenja u naziv Hercegovac i da na sljedećem popisu imaš Bošnjaci, Hercegovci, Srbi i Ostali. Da li bi Bošnjak iz Hercegovine i dalje identifikovao kao Hercegovac? Bi dupe moje, a niko mu neće braniti da se osjeća Hercegovcem
Svaki put kad pomenen uzurpaciju naziva i simbola, svi tupe samo o nazivu niko da obrazloži otkud ljiljan u identitetu SDA!
- MorningStar
#948 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Necemo tako , ljiljan je dodan naknadno u identitet sdatempuser wrote: ↑23/06/2020 10:28Kakav tupav spin! Valjda ne možeš bolje!![]()
Niko ne spori da je Ahhmed Paša Hercegović bio Bošnjak, ali spori Alijinu politiku koja je naziv Bošnjak uzirpirala i njime zamjenila dotadašnji naziv Musliman, čime je uzurpirala nešto što pripada svima.
To je isto kao da sutra neki hrvatski sabor "intelektualaca" u BiH zasjedne, kao što su zasjeli 1993. u Sarajevu, i odluči da se naziv Hrvat u BiH mijenja u naziv Hercegovac i da na sljedećem popisu imaš Bošnjaci, Hercegovci, Srbi i Ostali. Da li bi Bošnjak iz Hercegovine i dalje identifikovao kao Hercegovac? Bi dupe moje, a niko mu neće braniti da se osjeća Hercegovcem
Svaki put kad pomenen uzurpaciju naziva i simbola, svi tupe samo o nazivu niko da obrazloži otkud ljiljan u identitetu SDA!![]()
- Veigar
#949 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Skontali smo te da si četalj, ne moraš se više pretvarat ba.tempuser wrote: ↑23/06/2020 08:23Još jedan dijasporac!Point. wrote: ↑23/06/2020 07:21 Meni niko ništa ne guli, uredno mi legne plata svakog 25 u mjesecu za moj rad, fina svotica za solidan familijarni život.
Ako iko zaslužuje da mu guli kožu sa leđa onda si to ti i tebi slični, koji samo kukaju a kurcem nisu mrdnuli da išta promijene, samo se vode pričom ma to je mafija ne možeš im ništa i onda onu šnjuru od nargile metnu u usta i tako u krug. Nekad zakukate i na dijasporu, izaći nezadovoljni na ulicu je naučna fantastika za takve.
OSCE redovno prati izbore, šalji njima slike i žali se. Od forumanja slaba fajda. Ili ide priče da je SDA toliko jaka da drže i njih u šaci za šaku dolara?
Mogao sam predpostaviti...
Na ovoj temi samo i jedino dijaspora brani lopovsku stranku i osnivača mu!![]()
Nije bolest sve što boli!
-
tempuser
#950 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Tebi igleda treba ipak malo više crtati, nije Adil radio za naciste, ali kad je nacista mogao doći u Švicarsku i računati na Švicarsku netralnost i diskreciju mogao je doći i Adil Beg sa umjetninama koje su mu se slučano našle u prtljazi!salik79 wrote: ↑23/06/2020 10:16 1. Da je Adil radio za naciste?
2. Da nikada nisi cuo za svicarsku neutralnost, koja im je bila i privilegija i obaveza?
3. Da je u tada ultrakonzervativnu svicarsku mogao doci neki Bosnjo, musliman, masuc' saka pokucati na vrata banke, pitat posto i kupit je?
Stalno izbjegavas odgovoriti, kako se zvala ta banka koju je, navodno, kupio?!
Ne izbjegavam, nego ne znam napamet, a mrsko mi je sad tražiti...