FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
karanana

#12726 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Banksy wrote: 22/06/2020 17:57 Vojna akcija bi bila legitimno djelovanje s ciljem očuvanja integriteta zemlje, Bosna bi izgubila svaku legitimaciju i međ. priznanje, Hrvatska bi sigurno izašla, ovako ili onako, ali uz siguran i dogovoren amin Srbije, a Bosnu bi raščerelili - Hercegovinu po banovini '39 Hrvatskoj, ostatak Srbiji. I sve kao unutarnja stvar jedne suverene (Yu) zemlje, bez ino intervencija i opravdanosti miješanja u njene unutarnje stvari.
edit, mnogim Srbima i Hrvatima to ne bilo tako strašno, taj raspad Bosne i pripajanje "maticama", ali za većinu Bošnjaka to bi bio kraj priče.
Ogorčeni ste i ljuti na postratne pljačke bošnjačkih elita i srozavanje Bosne na bliskoistični feud, ali ne dozvolite da vam taj bijes bude prepreka normalnom i zdravom rasuđivanju.
po kojem presedanu bi u tom slucaju sloveniji i hrvatskoj bilo dozvoljeno da izadju a u isto vrijeme da bosnu poklope? mislim, donekle se to desilo ionako.
po kojem bi presedanu u slucaju dizanja ruke bosna bila unutrasnja stvar jedne suverene zemlje (YU) a hrvatska i slovenija ne bi bile unutrasnja stvar te iste zemlje?
Banksy

#12727 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

karanana wrote: 22/06/2020 18:09
Banksy wrote: 22/06/2020 17:57 Vojna akcija bi bila legitimno djelovanje s ciljem očuvanja integriteta zemlje, Bosna bi izgubila svaku legitimaciju i međ. priznanje, Hrvatska bi sigurno izašla, ovako ili onako, ali uz siguran i dogovoren amin Srbije, a Bosnu bi raščerelili - Hercegovinu po banovini '39 Hrvatskoj, ostatak Srbiji. I sve kao unutarnja stvar jedne suverene (Yu) zemlje, bez ino intervencija i opravdanosti miješanja u njene unutarnje stvari.
edit, mnogim Srbima i Hrvatima to ne bilo tako strašno, taj raspad Bosne i pripajanje "maticama", ali za većinu Bošnjaka to bi bio kraj priče.
Ogorčeni ste i ljuti na postratne pljačke bošnjačkih elita i srozavanje Bosne na bliskoistični feud, ali ne dozvolite da vam taj bijes bude prepreka normalnom i zdravom rasuđivanju.
po kojem presedanu bi u tom slucaju sloveniji i hrvatskoj bilo dozvoljeno da izadju a u isto vrijeme da bosnu poklope? mislim, donekle se to desilo ionako.
po kojem bi presedanu u slucaju dizanja ruke bosna bila unutrasnja stvar jedne suverene zemlje (YU) a hrvatska i slovenija ne bi bile unutrasnja stvar te iste zemlje?
Po dogovoru iz Karađorđeva, gdje Srbija ne bi pravila problem Hrvatskoj oko izlaska, možda nešto fingiranih sukoba, već bi to bio sporazumni razlaz federativne zemlje i njenih republika,
S teritorijalnim apetitima i dogovorom Bg i Zg oko dijeljenja Bosne, a uz politički vrh Fikreta Abdića (koji je na izborima dobio najviše glasova), Zulfikarpašića, Tunju, Kecmanovića, Kalinića, Borasa, Bobana. JNA Srbi i Hrvati, ali i Muslimani, već su bili instalirani u politički vrh odlučivanja u Bosni, djelovalo bi se onako kako Bg i Zg žele i narede, ovi bi izvršavali,
I ne bi bilo Bosne i njene neovisnosti i suverenosti, s vodstvom iznad, drugim putem bi otišao referendum o izlasku, ako bi nam se i dala određena autonomija, pojela bi se u par narednih decenija utapanjem u velike ove i one, itd.
Posmatrajte stvari iz vizure i konteksta kad su se one dešavale, ne iz današnje perspektive.
Duga priča, svakako veliki ot.
vatrogasac

#12728 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

karanana wrote: 22/06/2020 17:45 ..... nit je alija 95. ista dobio na tacni poklonjeno a da valja.
Ne samo '95. nego nije nikada bilo nešto da je u potpunosti valjalo. Svaki dogovor ili kompromis je bio manjkav ili krio opasnost. Mi nemamo ovako pojma kako bi se realizovali na terenu svi ti nuđeni sporazumi. Da nije potpisao Dayton danas bi bila galama kako je taj sporazum imao Aneks 7, pa morale bi se poštovati presude Ustavnog suda države itd....itd... iako ovaj sporazum ima svoje garante koji uglavnom šute kada se krši.
chelo

#12729 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by chelo »

Napravite okrugli sto s Adilom u nedjelju, od mene vam je prevoz i piće.
Banksy

#12730 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

:lol: :thumbup: :mrgreen:
leffe

#12731 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by leffe »

Po nekima ovde, ispade da bi bilo bolje da nas je predstavljao Dragan Kalinić. Aferim.
muha_sa

#12732 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by muha_sa »

chelo wrote: 22/06/2020 19:08 Napravite okrugli sto s Adilom u nedjelju, od mene vam je prevoz i piće.
:lol: :lol:
RtrnOfSalisbury

#12733 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by RtrnOfSalisbury »

...jel na tri noge, tronozac :cry:
pustopoljina

#12734 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

Hvala ti za ovaj lijep i jasan post.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12735 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote: 22/06/2020 18:01
svi pili i jeli a mi platili ceh.
jedino se ne bih slozio sa opcijom ostanka u krnjoj jugoslaviji, tad bi bili srpsko meso za hrvatske topove i metke. ne bi mogli ostat po strani i cekat da se srbi i hrvati poubijaju. posebno jer bi definitivno buknula pogranicna mjesta sa hrvatskom, hercegovina i posavina, ma sta da smo mi (ne)uradili. i onda eto ti sukoba u cijeloj BiH ko sto je i bio. najbolja opcija je da je sve buknulo u isto vrijeme.
Hm da, mada eto Sandzosi ostadose manje vise po strani, kao i Crnogorci, ali recimo da je tu i geografija odigrala ulogu. Zakuhalo bi se dobro to je neminovno, zapad i sjever bi bili gutavi, veselo bi bilo i u centralnoj Bosni....... e sad ostaje mogucnost da bi nas Srbi vise ispostovali nego Hrvati. U smislu da nas ne bi iskoristili kao odstupnicu, pa nas odbacili kao kurton, pa onda opet pred kraj rata zbog svoje guzice i nama posljedicno pomogli....nego ono idemo skupa u rat protiv ustasa mamu im jebemo u nabedjenu picku :evil:

Smijesno je to i nemoralno navoditi i kao mogucnost poslije svega sto su napravili, ali jebes ga pricamo o hipotetskim scenarijima. Dakle 1991 je godina i karanana i Zivojinovic su u prcjednistvu SFRJ ispred SRBIH.
bunk

#12736 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bunk »

Kamo srece da su ameri 92 strmopizdili 4 ili 5 tomahawk raketa na ybn beograd.
Razlaz bi bio.miran.
Stotine hiljada bi ostalo zivo.
Pout ceske i slovacke.
dr_Evil

#12737 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dr_Evil »

bunk wrote: 23/06/2020 07:53 Kamo srece da su ameri 92 strmopizdili 4 ili 5 tomahawk raketa na ybn beograd.
Razlaz bi bio.miran.
Stotine hiljada bi ostalo zivo.
Pout ceske i slovacke.
Iako niko ne moze da se nosi sa amerima, ali nije bilo isto napasti Jugoslaviju '92 kao '98. Mislim rezultat bi bio isti, samo bi gubitci na strani amera bili i te kako veci. Ne zaboravi da je tu masineriju pravila citava Juga
saale

#12738 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by saale »

U Senada je glavna prića kako SDA ne valja, OK legitiman stav :D , ali zaboravlja Senad da te načelnike opština u KS(Njega zanima samo to) biraju građani iz te lokalne zajednice, a u svakoj lokalnoj zajednici ljudi znaju ko šta radi, i ko je ko! I može Senad da priziva nake promjene ali dok ta opozicija ne bude imala jake i sposobne ljude na lokalu, nikad SDP,NS,NIP neće uzet ni jednog načelnika SDA,jer Efendić, Kolđo,BeriliLO, načelnik Ilijaša-Fazlić,Vogošće-Smajić pa i Ajnadzic rade posao, i to ljudi znaju, prepoznaju, i VOZDRA :D
sumirprimus

#12739 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

poslije svega svih ovih decenija bit sda simpatizer, bot ,glasac svejedno, strahota jebte :-)
saale

#12740 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by saale »

sumirprimus wrote: 23/06/2020 09:23 poslije svega svih ovih decenija bit sda simpatizer, bot ,glasac svejedno, strahota jebte :-)
Pa de ti budi bot, usput nadješ jos 40.000 botova i skineš Semira Efendića s mjesta načelnika, a tako i ostale načelnike koje sam nabrojao :D
dr_Evil

#12741 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dr_Evil »

saale wrote: 23/06/2020 09:31
sumirprimus wrote: 23/06/2020 09:23 poslije svega svih ovih decenija bit sda simpatizer, bot ,glasac svejedno, strahota jebte :-)
Pa de ti budi bot, usput nadješ jos 40.000 botova i skineš Semira Efendića s mjesta načelnika, a tako i ostale načelnike koje sam nabrojao :D
Prijatelju mogu ja naci 80.000 botova, vi cete opet 80.001 glas ukrasti, nista na dunjaluku se ne moze porediti sa kriminalom SDA
sumirprimus

#12742 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

ne bi ja nikad glaso u sarajevu. :thumbup:
a i taman takav nacelnik kakavog sda glasaci zasluzuju? sta bi s njegovog predmeta i sudjenja? :oops:
bunk

#12743 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bunk »

dr_Evil wrote: 23/06/2020 09:38
Prijatelju mogu ja naci 80.000 botova, vi cete opet 80.001 glas ukrasti, nista na dunjaluku se ne moze porediti sa kriminalom SDA
To je sdpovsko objasnjenje za gubljenje na izborima.
Fakat je da sdp vise nije kapacitet da uzme Drzavu( barem ono gdje su Bosnjaci vecina) a ove druge sto derivate sda( asda,pda,nip,sepic) zanima samo.kako zadrzati sapu na kantonu ili opcini iz koje crpe korist.
Nasa stranka koja je realno trebala iskoraciti i biti predvodnik neke pozitive i u manjem entitetu to nije uspjela.
dr_Evil

#12744 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dr_Evil »

bunk wrote: 23/06/2020 09:50
dr_Evil wrote: 23/06/2020 09:38

To je sdpovsko objasnjenje za gubljenje na izborima.
Fakat je da sdp vise nije kapacitet da uzme Drzavu( barem ono gdje su Bosnjaci vecina) a ove druge sto derivate sda( asda,pda,nip,sepic) zanima samo.kako zadrzati sapu na kantonu ili opcini iz koje crpe korist.
Nasa stranka koja je realno trebala iskoraciti i biti predvodnik neke pozitive i u manjem entitetu to nije uspjela.

SDP je trenutno propala stranka, ovi drugi su dovoljno jaki da uzmu na kantonu, Nasa Stranka bi mogla dobro stajati na sljedecim izborima. Ali eto vidis to nije objasnjenje nego realnost.

Opozicija ne zna da animira glasace da izadju na izbore, ali kradja je zaista ogromna, da opet ponovim. 500.000 nevazecih glasova na proslim izborima

500.000

Eto vidis kako se krade ;)
sumirprimus

#12745 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

opozicija se mora ujedinit.inace bi sda i sateliti lako mogli zavrsit ko vucicev sns. kao totalitarni jednopartijski parazitski parlamentarni organizam.
sve sto se uboga svjetina ismijavala u vezi vucica i izobra u srbiji lako bi se i nama moglo desit.ista su to g..
Tomahawk11
Globalni moderator

#12746 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 23/06/2020 09:56 opozicija se mora ujedinit.inace bi sda i sateliti lako mogli zavrsit ko vucicev sns. kao totalitarni jednopartijski parazitski parlamentarni organizam.
sve sto se uboga svjetina ismijavala u vezi vucica i izobra u srbiji lako bi se i nama moglo desit.ista su to g..
Tako je već u Hercegovini (hrvatski dio) i u RS.
Ostaje bošnjački dio da potvrdi tu matricu.
sumirprimus

#12747 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

kako si se udruzio protiv mene sa onim provokatorom lsdom i ne sumnjam :oops:
costacurta

#12748 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by costacurta »

sumirprimus wrote: 23/06/2020 09:39
ne bi ja nikad glaso u sarajevu. :thumbup:
a i taman takav nacelnik kakavog sda glasaci zasluzuju? sta bi s njegovog predmeta i sudjenja? :oops:
Zato mi u Tz imamo načelnika za primjer :lol:
De sumire de trolaj narod
sumirprimus

#12749 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

za imamovica mozes rec da je ne znam sta, al ko efendic nije sigurno :thumbup:
uostalom ima sud pa nek kaze
costacurta

#12750 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by costacurta »

Osim što raspolaže sa mnjim budžrtom samim tim manje i krade. A matrica mu ista, u čemu je razlika?
Nepotizma nema u Tz? Nema korupcije? Nema namještenih tendera? Nema kriminala?
Tuzla je multikulturna dok ne dođe tužilac iz Bijeljine da procesuira Imamoglua, e onda je odjednom chetnik iako već godinama radi tu u tužilaštvu ili,
Tuzla je osim sto je multikulturna turistički grad ali ne za arape i pokrivene žene jer su oni povezani sa banovićkim lobijem. Ustvari, kad malo bolje razmislim možda si u pravu, ne mogu ove SDA Sarajlije papuča okrenuti ovom našem fosilu po namazanosti, samo da mu kojim slučajem daju više para, ovlaštenja veća on neće niti mu matična stranka, dovoljno mu je da bude guru na lokalnom nivou.
De ža vu već 19 godina
Locked