Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
JohnnyS

#19826 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

dječak sa šibicama wrote: 20/06/2020 12:05 Ima li ovdje moderatora? predugo se tolerisu ad hominem napadi od strane pojedinaca.

Ili da svi poceno tako primitivno vrijedjati?
Slažem se, kaznimo forumaše koji šire govor mržnje.
dječak sa šibicama wrote: 20/06/2020 11:55 Ne znam sta se mi cudimo, dudlaone u punom zamahu, neki dan dole kod Beska i Zmaja ona kafancuga, milion ih se zakacilo na slauf i dudlaju. Sve klosari neki.

U tramvajima, autobusima, niko ne postuje one krizice, sjedaju kako ko hoce. Guzve, penzioneri, skolarci, niko nista.

Kafici, restorani, nikakve discipline nema.

Derneci, proslave titula, demonstracije, sve na sto smo pojedini upozoravali i znalo se da ce se tako i dogoditi. Ali ne mozes protiv bolesnog mentaliteta.

Kaznimo ove koji sugrađane vrijeđaju jer su izašli iz podruma na sunce.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19827 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Ironmen wrote: 20/06/2020 12:05
pici wrote: 20/06/2020 11:26
Ironmen wrote: 20/06/2020 10:36

Jesteli vas dvojica svjesni koliko ljudi zivi od turizma od sitnih djelatnosti i prodaje nekog suvenira, itd..

Sram da vas bude.
joK et tis mi reci...

Od 183 testirane osobe u protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo, 14 ih je pozitivno na koronavirus. S ovim brojem, ukupan broj aktivnih slučajeva COVID infekcije u KS-u je 80, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.
ljubakajte se i selamajte po carsiji paste imat turiste i dijasporce svake prestupne godine... jojjj ne mogu ovih moralnih lord cHivas vertikala...

Ajde pojedi snickers i smiri se, procitaj prvo 3 puta sta si napisao, razmisli malo.
Hajde zaobidji Allahati... ides na ignore i odjebaus... i ti i lord chivas moralisanje...
pici

#19828 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

TUZLA, ZENICA, SARAJEVO..
U Federaciji BiH do 12 sati registrovano 36 pozitivnih na koronavirus
hoste setkat ferhadijom i titovom i ljubakat se i selamat... a bolnice nam ko mesare... samo nastavi te...
winpin

#19829 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

Nadzorna_ploca wrote: 20/06/2020 11:53 Lijepo se druzite. :bih:
Jel' se rostiljalo? :-D
pici

#19830 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

winpin wrote: 20/06/2020 12:20
Nadzorna_ploca wrote: 20/06/2020 11:53 Lijepo se druzite. :bih:
Jel' se rostiljalo? :-D
idem mahalom to se pustili kalesijski zvuci, rostilj se raspalio, djece na svakom cosku, okupilo se drustvo, femilija na okupu... izadje komsija sto ce ti maska jel se to bojis obicne gripe... reko ja nosim masku radi zastitnih mjera i preporuka ljudi koji se bave tim poslom... da si ti stavio zastitne naocale kad si oko izgubio stemajuci plocice sad bi bila druga prica... jebem ti ko sve se pametan pravi...
Altsa

#19832 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Altsa »

TESLA_EDISON wrote: 20/06/2020 12:01 Da 30 000

Sad idem u Tešanj da se vidim sa prijateljima a poslije malo i do Živinica, ima jedno jezero da sjednemo, nas 20-tak. Jedva čekam da ih izgrlim , nisam ih vidio sto godina. Sutra ću malo po Sarajevu, SCC, Alta. Tramvajem ću, poželio sam a i dosadilo mi je stalno biti u autu.

Sve bez maski i distance, naravno.
to ti glumis zajebang frajera. :lol:
red evil

#19833 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

Daju pare da budeš pozitivan to jest da imaš lažan nalaz da si pozitivan? Ko daje? Treba se prijaviti, dobro će mi doći te pare koliko god da je. :D
Casual's

#19834 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Ima li mrtvih po ulicama? Padaju li ljudi?
high_volume

#19835 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Sad idem u Tešanj da se vidim sa prijateljima a poslije malo i do Živinica, ima jedno jezero da sjednemo, nas 20-tak. Jedva čekam da ih izgrlim , nisam ih vidio sto godina. Sutra ću malo po Sarajevu, SCC, Alta. Tramvajem ću, poželio sam a i dosadilo mi je stalno biti u autu.

U Živinicama je jako mnogo zaraženih ljudi coronavirusom. Ti ovdje zlobno provociraš i rugaš se svima, odlaziš u Živinice pa potom u Sarajevo među ljude, da nekog inficiraš coronavirusom.

Znaš li da je krivično djelo namjerno inficiranje ljudi?

Prepisat ću tvoj gornji post i poslati ga federalnoj policiji i Federalnom kriznom štabu, neka oni procjene jesli li stvarno idiot, neiživljena stoka koja zlobno provocira po javnim društvenim mrežama, ili si "terorist", prikriven forumskom nickom, opasan po javno zdravlje ljudi
Casual's

#19836 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Pitaj ih jel kupe ljude bagerima
He1972

#19837 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

pici wrote: 20/06/2020 12:19
TUZLA, ZENICA, SARAJEVO..
U Federaciji BiH do 12 sati registrovano 36 pozitivnih na koronavirus
hoste setkat ferhadijom i titovom i ljubakat se i selamat... a bolnice nam ko mesare... samo nastavi te...
nastavite -piše se spojeno pichich
Casual's

#19838 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Bolnica u Zrnici nikad praznija. Kažu da rak kao da ne postoji.
Tesla Edison

#19839 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

high_volume wrote: 20/06/2020 12:54

U Živinicama je jako mnogo zaraženih ljudi coronavirusom. Ti ovdje zlobno provociraš i rugaš se svima, odlaziš u Živinice pa potom u Sarajevo među ljude, da nekog inficiraš coronavirusom.

Prepisat ću tvoj gornji post i poslati ga federalnoj policiji i Federalnom kriznom štabu, neka oni procjene jesli li stvarno idiot, neiživljena stoka koja zlobno provocira po javnim društvenim mrežama, ili si "terorist", prikriven forumskom nickom, opasan po javno zdravlje ljudi
:lol: :lol: :lol:
Ironmen

#19840 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Opstina Zivinice 66 000 stanovnika broj zarazenij korona virusom od pocetka pandemije okruglo 100. :roll:
high_volume

#19841 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

TESLA_EDISON wrote: 20/06/2020 13:05

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sačekaj neko vrijeme :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#19842 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Altsa wrote: 20/06/2020 12:49

Ako ovo pitaš ironično, vjeruj da je tako. Evo me u manjem gradu, niko ne poštuje mjere. Ja u apoteku ušao, tri radnice I šef bez maske. O čemu onda da pričamo?

Ja sam bio u kontaktu sa 30 ljudi do sada, a u ponedjeljak vjenčanje, 30tak ljudi. Prije toga sam bio u shoppingu u Sa pa se opet vraćam u Sarajevo. Malo se dozovite pameti, ne skače bolest kad te neko pogleda, niti padaju ljudi mrtvi. Danas nema zatvaranja, svi prelaze na tzv. Švedski model.

Za one koji se nadaju da će se uvesti bilo koja restrikcija koja nije sada aktivna, sanjaju. Neće se ponoviti policijski sat, zabrane rada, što radi jačine bolesti, tako i radi ekonomije.
Tesla Edison

#19843 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Casual's wrote: 20/06/2020 13:02 Bolnica u Zrnici nikad praznija. Kažu da rak kao da ne postoji.
Pa naravno kad ljude testiraju testovima koji su pozitivni na papaju. Prije dvije sedmice najavljivali apokalipsu u Makedoniji, apokalipsu u Tešnju, ranije apokalipsu u Maglaju. Niko ništa, svi živi i zdravi (hvala Bogu).

Ovdje je sve jasno. Brojke se pumpaju da bi ljudima utjerali strah u kosti i sprovode kampanju nošenja brnjica kako bi se iste i prodale. Zbog ovoga niko ne pušta preko granice bez testa kad ono gle, test iz humanitarne 215 KM. Da bi ih još više prodali, a potom i zaradili, KCUS za ulazak u krug bolnice isto traži negativan test. Opet novih 215 KM.

Dakle, primjer, moram očnom na DIP, tu platim 215 KM za test. Hoću u julu na more, ja i porodica još po 3x215 KM. I tako nekih milion stanovnika. Računica jasna.

Još u nju ne ulazi novac prikupljen od prodaje maski koje su besplatno stigle kao humanitarna pomoć.

I onda meni neko kaže, korona opasna a bolnice prazne. Jedino što je puno to su džepovi ovih koji nam razvlače pamet i #ostanidoma botovi i uhljebi.
pinturicchio

#19844 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

@TESLA_EDISON

Čitav ovaj topic kako je počela pandemija, ponekad stvarno čitajući tvoje postove osjetim nalet optimizma, ali kad ti vidim argumente skontam da smo mi u ogromnom sranju. Nadam se da će ti neko iz nadležnih službi pokucati na vrata u narednim danima zbog onih gore navedenih "prijetnji".
Tesla Edison

#19845 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

un1ted wrote: 20/06/2020 13:07
Altsa wrote: 20/06/2020 12:49

Ako ovo pitaš ironično, vjeruj da je tako. Evo me u manjem gradu, niko ne poštuje mjere. Ja u apoteku ušao, tri radnice I šef bez maske. O čemu onda da pričamo?

Ja sam bio u kontaktu sa 30 ljudi do sada, a u ponedjeljak vjenčanje, 30tak ljudi. Prije toga sam bio u shoppingu u Sa pa se opet vraćam u Sarajevo. Malo se dozovite pameti, ne skače bolest kad te neko pogleda, niti padaju ljudi mrtvi. Danas nema zatvaranja, svi prelaze na tzv. Švedski model.

Za one koji se nadaju da će se uvesti bilo koja restrikcija koja nije sada aktivna, sanjaju. Neće se ponoviti policijski sat, zabrane rada, što radi jačine bolesti, tako i radi ekonomije.
Merkator Ilidža, niko masku ne nosi. U tramvaju zna se. Da ne govorim o poštama, bankama,....

Po njihovoj logici, do sada bi trebalo bar na desetine hiljada novih slučajeva dnevno da ima i na stotine mrtvih.

Svi propagandisti znaju pravu istinu. Da je ovo sve i 5% zarazno i opasno kako se i predstavlja u propagandnim glasilima, bio bi uveden takav karantin da ne bi mogao ni na balkon izaći. Ne bi to uradili zbog naroda nego zbog svojih guzica isto kao što su to uradili u martu. Samo zbog sebe. Dodika nikad više uplašenog nisam vidio ko tada a Bakir pobjegao u trezor, nije ga mjesec dana bilo u javnosti.

Ove sve brojke služe jednoj svrsi a to je da se prodaju testovi (planski se računalo da će nam svi zatvoriti granice pred godišnje odmore), prodaju rukavice, prodaju maske i sl.

Tzv. "drugi val" je krenuo od onog momenata kada je Bisera zapomagala kako nemaju skladišta za svu humanitarnu pomoć. Dok se zalihe ne isprazne i testovi ne potroše, svakim danom će biti od 60 do 100 novih slučajeva.
Tesla Edison

#19846 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

pinturicchio wrote: 20/06/2020 13:28 @TESLA_EDISON

Čitav ovaj topic kako je počela pandemija, ponekad stvarno čitajući tvoje postove osjetim nalet optimizma, ali kad ti vidim argumente skontam da smo mi u ogromnom sranju. Nadam se da će ti neko iz nadležnih službi pokucati na vrata u narednim danima zbog onih gore navedenih "prijetnji".
A ste se prepali :lol: :lol: :lol:

Mirno spavajte, nigdje ja ne idem :D.

Mislio sam naći par slika sa svadbe u Tešnju prošle godine da vas malo "razvlačim" al kad vidim koliko ste se uspaničili, žao mi vas ipak :D

Nije vam to dobro za zdravlje. Hipohondrija je također oboljenje.

A nadležni? Pa taj BolaBola me već "priavljivao" SIPI i apelovao kod nadležnih :lol:
TESLA_EDISON wrote: 10/06/2020 09:14
arminvlv wrote: 10/06/2020 09:09 @TESLA_EDISON @Escobar i njima slicni. Protiv njih cu podnijeti krivicnu prijavu za krivicno djelo protic zdravlja ljudi pa neka se SIPa sa bavi sa njima.

#OstaniDoma #BudiOdgovoran
Zna li neko dobrog advokata?
Last edited by Tesla Edison on 20/06/2020 13:36, edited 2 times in total.
victom

#19847 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by victom »

kad se pojavi u Bih, ja ću pobjeć u Njemačku.
Last edited by victom on 01/03/2021 02:35, edited 2 times in total.
Ali_G

#19848 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

TESLA_EDISON wrote: 20/06/2020 13:16
Casual's wrote: 20/06/2020 13:02 Bolnica u Zrnici nikad praznija. Kažu da rak kao da ne postoji.
Pa naravno kad ljude testiraju testovima koji su pozitivni na papaju. Prije dvije sedmice najavljivali apokalipsu u Makedoniji, apokalipsu u Tešnju, ranije apokalipsu u Maglaju. Niko ništa, svi živi i zdravi (hvala Bogu).

Ovdje je sve jasno. Brojke se pumpaju da bi ljudima utjerali strah u kosti i sprovode kampanju nošenja brnjica kako bi se iste i prodale. Zbog ovoga niko ne pušta preko granice bez testa kad ono gle, test iz humanitarne 215 KM. Da bi ih još više prodali, a potom i zaradili, KCUS za ulazak u krug bolnice isto traži negativan test. Opet novih 215 KM.

Dakle, primjer, moram očnom na DIP, tu platim 215 KM za test. Hoću u julu na more, ja i porodica još po 3x215 KM. I tako nekih milion stanovnika. Računica jasna.

Još u nju ne ulazi novac prikupljen od prodaje maski koje su besplatno stigle kao humanitarna pomoć.

I onda meni neko kaže, korona opasna a bolnice prazne. Jedino što je puno to su džepovi ovih koji nam razvlače pamet i #ostanidoma botovi i uhljebi.
Pa ne trazimo mi nalaz testa pa da se nadamo zaradi. Svi nam traze nalaz jer nam raste broj zarazenih.
Citajuci tvoje postove, ja u neku ruku razumijem tvoje pisanje i razmisljanja. Al brate onda skreces u teorije koje nikako ne drze vodu i odlazis u krajnost.
Sad cekam teoriju da politicari znaju da ako nam poraste broj zarazenih da ce se traziti testovi pa namjerno broj raste da bi se testovi prodali.
A ja ne znam ko je tolika budala da na aranzman za Hr recimo pljune jos dodatnu milju testova (4oclana porodica)?
Tesla Edison

#19849 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ali_G wrote: 20/06/2020 13:41
TESLA_EDISON wrote: 20/06/2020 13:16

Pa ne trazimo mi nalaz testa pa da se nadamo zaradi. Svi nam traze nalaz jer nam raste broj zarazenih.
Citajuci tvoje postove, ja u neku ruku razumijem tvoje pisanje i razmisljanja. Al brate onda skreces u teorije koje nikako ne drze vodu i odlazis u krajnost
Pa traže nalaz jer se stvorio takav ambijent a naši te nalaze debelo naplaćuju. 2+2=4.

A ovo što pišem nisu teorije već slobodno razmišljanje i korištenje mozga.

Teorije su ti 5G, Bill Gates i sl.

Ranije sam napisao da ovo moje sve pada u vodu i prestajem pisati ako mi neko kaže kojoj struci da vjerujem? Od 6 epidemiologa čujemo 6 različitih priča. Prva je da je virus isti ko prehlada a zadnja je da će nas bagerima mrtve kupiti. WHO svaki dan druga priča.

Normalno je da se onda razmišlja i drugačije nego što se predstavlja.
Last edited by Tesla Edison on 20/06/2020 13:51, edited 1 time in total.
megaribi1

#19850 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

Ali_G wrote: 20/06/2020 13:41 Pa ne trazimo mi nalaz testa pa da se nadamo zaradi. Svi nam traze nalaz jer nam raste broj zarazenih.
Citajuci tvoje postove, ja u neku ruku razumijem tvoje pisanje i razmisljanja. Al brate onda skreces u teorije koje nikako ne drze vodu i odlazis u krajnost.
Sad cekam teoriju da politicari znaju da ako nam poraste broj zarazenih da ce se traziti testovi pa namjerno broj raste da bi se testovi prodali.
A ja ne znam ko je tolika budala da na aranzman za Hr recimo pljune jos dodatnu milju testova (4oclana porodica)?
Između ostalog ima nas koji smo uplatili rani booking još početkom februara u 100% iznosu aranžmana. Taj novac se ne može vratiti, jer je bo specijalni popust i novac je odavno uplaćen hotelu i potrošen.
Locked