Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
jagugu

#7251 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jagugu »

Večeras

Image
Image
Image
last mohicans

#7252 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Kikibombona

#7253 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Ubi Dino prevaru Komsica na FACE! :D
last mohicans

#7254 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Odličan, ubi brasno u njima,ni covid mu nista ne moze, akamoli trojka SDA,SBB i DF.
General War

#7255 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by General War »

invincible1921 wrote: 19/06/2020 14:06
drug_profi wrote: 19/06/2020 11:46 Nije bas prelako biti Hrvat ili Srbin u Sarajevu. Ne moze se to vjerovatno mjeriti sa drugom stranom, ali kad kazes Stefan, Snjezana, Ivana, postoji podozrenje.
Drugo, pristojan posao je teze naci. Niko ti nece reci u lice, ali se ispostavi da si otpao radi imena. Imam dosta primjera iz okruzenja gdje se jadamo jedni drugima.
Naravno da to nije stav vecine Bosnjaka u Sarajevu, ali dzaba je kad naletis na jednog kome je to bitno, a koji odlucuje o necemu sto je tebi bitno.
Dobro da se ispravim lakse je bit hrvat ili srbin tamo gdje sh bosnjaci vecina nego obratno...pojedinacnih slucajeva debilizma ima sigurno svugdje.
A sto im je lakse?
Nezavisni_lik

#7256 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nezavisni_lik »

Elmedin tuče nema šta.Može svim opozicionim kocku kroz noge da provlači a da oni i ne primijete.
madner

#7257 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Ovo prije nisu pustali prije 0:00.
don vito

#7258 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by don vito »

Čita Senad moje postove :-D Face TV jedna od još uvijek rijetkih oaza koje nije poklopila SDA medijska hobotnica. Nadajmo se da neće.

Kifla ubio brašno u Ljuljanu... Nadam se da je ljudima koji vode SDP i NS jasno da imaju historijsku odgovornost za skidanje SDA kartela i da neće prokockati priliku koju ima Četvorka. Dino je više nego nagodan, spreman prepustiti drugim članovima Četvorke više nego u Sarajevu mogu svojim glasovima donijeti.

Nerko i Peđa, ne dozvolite da SDA spavači u vašim strankama (Minić) i frustrirani pojedinci (Čudićka) budu prevaga za propuštanje historijske šanse.

Pamet u glavu, jasno je da će glasači podržati fajtere koji na SDA kartel idu bez kalkulacija, znači konkretno Konaković i Damir Nikšić mogu očekivati najveći rast, a ovi koji se bave ideologijom, busuladžićima mogu očekivati potop, pogotovo bez Četvorke.
Last edited by don vito on 19/06/2020 21:34, edited 1 time in total.
drug_profi

#7259 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Po mom avataru vidite šta sam i ko sam i kakvi su mi nazori.
Ali ako SDP radi svoje gluposti sjebe ovu koaliciju i time spasi SDA, mogu slobodno reći da su definitivno ubili i ime SDP i stranku. Od mene nikad vise glasa (i sad su ga jedva dobili), a vjerovatno je jos more ovakvih kao ja.
madner

#7260 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Cudicka je opasna jer je mozda kompromitovana od strane SBBa.

SDP ako napravi ovaj autogol moze komotno staviti kljuc u bravu, na 95% puta se okrenuti i razjebati stvar bez ikakvog dobitka kako bi SDA ostala na vlasti, bilo bi jasno da su najveci id svih satelita.
Prpa.ba

#7261 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Kakvo javno uriniranje po liderima DF-a i SBB-a. :lol:

Na njihovom mjestu je najbolje da se vise ne oglasavaju po pitanju NiP-a, jer bi ovim tempom mogli zavrsiti i ispod cenzusa. :mrgreen:

Vec je evidentno da je NiP stekao ogromne simpatije u inace nedodirljivom SDA glasackom tijelu jer se samo omaleni sateliti oglasavaju i izgaraju u sukobu, dok SDA ne smije ici direktno dzonom zbog velike opasnosti da dodje do kontraefekta. Sve vise elemenata u IZ a i dzematlija otvoreno propituje opravdanost SDA strelica koje se ispaljuju prema NiP-u, i niko to ne percipira kao nemir i razjedinjavanje, nego kao osnazivanje i rast naseg naroda.

Ako se ovi trendovi nastave, NiP ce rasti i na daljem urusavanju SBB-a i DF-a, i na uzimanju neodlucnih glasaca od minijaturnih stranaka, ali slijedi odlomljavanje barem jos 5 do 10% SDA glasova koji u NiP-u vide malo ciscu SDA.

U retrospektivi, mozda ovi potezi SDP-a i imaju smisla. NiP bi mogao postati prevelik u odnosu na saveznike, a nacin politickog razmisljanja u SDP-u ne dozvoljava opciju da NiP u tom slucaju ostane lojalan Cetvorci... :mrgreen:
mirza_15

#7262 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

MUNAFIK wrote: 19/06/2020 15:16
invincible1921 wrote: 19/06/2020 14:06
drug_profi wrote: 19/06/2020 11:46 Nije bas prelako biti Hrvat ili Srbin u Sarajevu. Ne moze se to vjerovatno mjeriti sa drugom stranom, ali kad kazes Stefan, Snjezana, Ivana, postoji podozrenje.
Drugo, pristojan posao je teze naci. Niko ti nece reci u lice, ali se ispostavi da si otpao radi imena. Imam dosta primjera iz okruzenja gdje se jadamo jedni drugima.
Naravno da to nije stav vecine Bosnjaka u Sarajevu, ali dzaba je kad naletis na jednog kome je to bitno, a koji odlucuje o necemu sto je tebi bitno.
Dobro da se ispravim lakse je bit hrvat ili srbin tamo gdje sh bosnjaci vecina nego obratno...pojedinacnih slucajeva debilizma ima sigurno svugdje.
Da budemo posteni u drzavnoj sluzbi ako nisi SDA tesko je kao bosnjak dobiti posao...

Privatni sektor vala znam bosnjaka kamaru koji su skupili puno odbijenica u Sarajevu... Nacionalna pripadnost je tu minimalan faktor buduci da se srecem po kompanijama sa puno osoba koji bar po imenu nisu Bošnjaci...
Ne samo to. More je kompanija sa sjedištem u Sarajevu kojima vlasnici nisu Bošnjaci. Banke, tržni centri, osiguravajuća društva, telekomunikacione kompanije... Pored toga imaš niz državnih službi u kojima je potrebno ispoštovati nacionalnu zastupljenost. Pošto je broj Srba i Hrvata manji, veća je vjerovatnoća zaposlenja. Ja u svojoj firmi radim sa kolegama koji se izjašnjavaju svakako i niko, ni u primisli ne spominje nacionalnu pripadnost nekog drugog. Nikada nisam čuo da neko spominje nečiju nacionalnu pripadnost u bilo kom kontekstu.
pinkman

#7263 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

Prpa.ba wrote: 19/06/2020 22:44 Kakvo javno uriniranje po liderima DF-a i SBB-a. :lol:

Na njihovom mjestu je najbolje da se vise ne oglasavaju po pitanju NiP-a, jer bi ovim tempom mogli zavrsiti i ispod cenzusa. :mrgreen:

Vec je evidentno da je NiP stekao ogromne simpatije u inace nedodirljivom SDA glasackom tijelu jer se samo omaleni sateliti oglasavaju i izgaraju u sukobu, dok SDA ne smije ici direktno dzonom zbog velike opasnosti da dodje do kontraefekta. Sve vise elemenata u IZ a i dzematlija otvoreno propituje opravdanost SDA strelica koje se ispaljuju prema NiP-u, i niko to ne percipira kao nemir i razjedinjavanje, nego kao osnazivanje i rast naseg naroda.

Ako se ovi trendovi nastave, NiP ce rasti i na daljem urusavanju SBB-a i DF-a, i na uzimanju neodlucnih glasaca od minijaturnih stranaka, ali slijedi odlomljavanje barem jos 5 do 10% SDA glasova koji u NiP-u vide malo ciscu SDA.

U retrospektivi, mozda ovi potezi SDP-a i imaju smisla. NiP bi mogao postati prevelik u odnosu na saveznike, a nacin politickog razmisljanja u SDP-u ne dozvoljava opciju da NiP u tom slucaju ostane lojalan Cetvorci... :mrgreen:
Samo u KS imaju sansu da postanu prva stranka. A u ostalim izbornim jedinicama nemaju neke velike sanse tako da kako god okrenes SDA ce vladati.
smjesko071

#7264 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by smjesko071 »

pinkman wrote: 19/06/2020 23:26
Prpa.ba wrote: 19/06/2020 22:44 Kakvo javno uriniranje po liderima DF-a i SBB-a. :lol:

Samo u KS imaju sansu da postanu prva stranka. A u ostalim izbornim jedinicama nemaju neke velike sanse tako da kako god okrenes SDA ce vladati.
Pa moras od necega krenuti. SA bi bilo odlicna pocetna tacka
palermo

#7265 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 19/06/2020 22:44
Zasto? Pa i Vucic je ostao lojalan i dobrostiv prema socijalstima. Ja vec vidim Nerku kao bosnjackog Dacica.... :D
bunk

#7266 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

:lol: :lol:
Point.

#7267 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Never forget. No pasaran!

Image
drug_profi

#7268 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

mirza_15 wrote: 19/06/2020 22:44 Nikada nisam čuo da neko spominje nečiju nacionalnu pripadnost u bilo kom kontekstu.
Ja uvijek kad ovo cujem moram da vam napomenem da niste u tudjim cipelama i ne mozete primjetiti znakovito cutanje, poglede i sl.
A da takav mentalni sklop jeste prilicno zastupljen u Sarajevu pokazuju izjave politicara kada su osuli bljuvotine o Pedji Kojovicu, Igoru Stojanovicu, Srđanu Mandicu... to se ne govori ako ce ti naskoditi, vec ako mislis da ce imati korisnog efekta.
A naskoditi nece i efekta imati moze samo ako je glasacka baza tog istog ili slicnog mentaliteta.
Da napomenem, znam da nisu svi isti ali ima dovoljno tih istih da ucine da se ljudi s vremena na vrijeme osjecaju lose, ne svojom krivicom.
Kikibombona

#7269 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

madner wrote: 19/06/2020 22:14 Cudicka je opasna jer je mozda kompromitovana od strane SBBa.

SDP ako napravi ovaj autogol moze komotno staviti kljuc u bravu, na 95% puta se okrenuti i razjebati stvar bez ikakvog dobitka kako bi SDA ostala na vlasti, bilo bi jasno da su najveci id svih satelita.
Izemdju NiP i NS nema nikakvih problema. Pricu sa Cudickom su izmislili SDA i SBB mediji.

SDP je nagazna mina. Plase se da bi im NiP mogao uzeti znacajan broj glasova, a mnogim SDP-eovcima je vaznija njihova guzica od rusenja SDA. Samo se nadati da su takvi likovi u SDP-eu manjina.
donBeton

#7270 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by donBeton »

Ko im je kriv kad koketiraju sa nacionalizmom, Dževad Bećirović hu ha
A_A_AKCIJA

#7271 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Evo, ja te prvi razumijem i stid me je kao Sarajliju ako se imalo osjećaš nejednakijim od mene. Iskreno iz dubine duše me je stid, jer to nije ideja grada i društva za koji se vrijedi boriti. Ja se kao tinejdžer sjećam slogana pod kojim se glasalo za nezavisnost ove države, sjećam se tog početnog entuzijazma u odbrani te iste države i društva i jako mi je krivo ako i jedan moj sugrađanin nije sretan.

Ali hajmo malo ući u genezu svega toga, pa da vidimo koliko je dobar taj naš rezultat, u odnosu na to kakve su nam karte podijeljene, sa kakvim smo resusrima ušli u igru i kakve su nam sudije i saveznici. Ja za Sarajevo volim reći da je teško ranjeno, da jeste izgubilo dosta od svoje multikulturalnosti, ali da je ipak preživjelo u suštini i u ideji ono što je bilo prije. Nije ostao taj kapacitet, slažem se. Može bolje, apsolutno. Ali, nemojte molim vas da nas izjednačavate sa onima koji su uništili čitav region svojim zločinačkim idejama, jer to jednostavno nije istina. Pogotovo vi koji volite reći da ste antifašisti iz onog rata (bez obzira što sam i ja i što su partizani i moja strana). Nemojte umanjivati antifašističku borbu jednog Safeta Zajke čija je godišnjica smrti bila prije par dana, a koji se nije borio ni za kakvo drugo Sarajevo od onoga koje ti želiš.

Stvarno je pitanje za medalje, kako je moguće da jedna osoba, za borca koji se borio protiv četnika 44. tvrdi da je antifašista, za ideologiju i vlast koja je to radila, isto tvrdi da je antifašistička? Onda ta osoba doživi rat 90ih, opet četnici pokušavaju da kolju, i uspijevaju, pojavi se vlast i ideja multikulturalne Bosne koja se tome opire, ali taj isti, kojeg je jedan Safet Zajko, Vikić, Šehović, spase od tog četnika, njih ne doživljava autentičnim antifašistima?!?!?!?!

Ja bih te samo zamolio da nam svima ne stavljaš na leđa preteške zadatke i nemoguće misije. Ja znam da svakoga boli njegova muka i da čovjek od svoje muke ne vidi tuđu. Apsolutno mi je jasno. Ali hajmo molim te uzeti istu mjeru za mjerenje svega što stavljamo u kontekst. Jer je mjera nacionalizma i fašizma u Beogradu i Zagerbu bila tolika da je uništavala gradove u mojoj zemlji. Mjera je tolika da je na teritoriju RS uništena svaka džamija koja je postojala, a u Sarajevu u isto vrijeme niti jedna crkva. Bukvalno, rezultat je 500:0. Jesi li svjestan da je Sarajevo tada, a i sada bilo preplavljeno izbjeglicama koji su pobjegli ispod noža, a mnogi članovi porodice nisu, pa je to isto Sarajevo opet postiglo takav rezultat? Sarajevo je jedini grad u regiji u kojem se na svim nivoima škole uče srpski i hrvatski jezici, gdje ti narodi nisu većina! Mene ako pitaš, malo je, treba nam romski i ladino, ali je opet svjetlosnu godinu ispred komšija, koji ne priznaju postojanje bosanskog jezika, i danas rade sve da to tako bude, pa i u samom Sarajevu. Djeca u osnovnoj školi čitaju i Andrića, Krležu, Miku Antića, Desanku Maksimović, dok nam komšiluk ima etnički čiste kurikulume. Par stotina metara od nas, zgrada opštine je izlijepljena slikama Ratka Mladića. U Sarajevu nema maltene nacionalističkog grafita, a kamoli šta drugo.

Ja odgovorno tvrdim da će se primjer borbe i odbrane BiH izučavati kao primjer moralne superiornosti i pobjede, gdje strana koja je preživjela užasna stradanja i genocid u konačnici, nije posegla za odmazdom. Da vas podsjetim, svaki drugi današnji kofol ljevičar, zločine komunizma pravda zločinima četnika i ustaša i osvetom, tj nemogućnošću suzdržavanja nakon zločina koje su pretrpili. Pa hajmo onda bar ljudima, tj tom istom gradu koji je to preživio, odati bar malo priznanja, a ne gurati ga u isti koš sa onima koji su i odgovorni za sve ovo zlo.

Jer kolosalna je laž da su nacionalizmi krivi za rat, da je ovo bio nacionalni sukob... Rat u BiH je bio rat povampirenih zločinačkih, fašističkih ideologija, koje su htjele silom, ubijanjem, etničkim čiščenjem i genocidom, da podjele ovu državu između dvije susjedne države. Bosnu su branili oni koji tu podjelu nisu htjeli, a najviše ih je bilo Bošnjaka. Jebiga, Bošnjaci su svakako polovina stanovništva, pa to i ima logike. To nipošto nije bila borba bošnjačkog nacionalizma, niti bošnjačke ideje, nego ideje cjelovite, građanske, sekularne, nedjeljive Bosne i Hercegovine. Nemojmo prljati tu ideju, zato jer su je drugi uprljali. Ja itekako znam kakva je SDA i šta je uradila poslije rata od ove države, ali nemojmo zbog njih uništavati, na silu, ideju ovog grada.

Sarajevo je težak grad za život, i neću negirati da postoje individualni nacionalizmi, kod pojedinaca. Ja znam da ti na svojoj koži, kada te oprži nacionalizam, ne pitaš je li državni ili individualni. Međutim, ne postoji nacionalistička ideja plan i politički program, fašistički pandan četnicima i ustašama, niti će postojati. Ja znam da je za tebe i to puno, ali kada pogledaš šta je sve taj narod oko tebe prošao, kolika je sila napora uložena da se u njima probudi kontra-fašizam i time zauvijek pokopa ideja multikulturalne Bosne, moraš znati odakle to dolazi i šta ga je izazvalo i da je današnji rezultat koji imamo odličan.

Da završim sa aktuelnom političkom reklamom za izbore u Hratskoj, koja je inspirisana stvarnim događajima. Naime, odavno postoji običaj da se na pojedinim svadbama upozoravaju gosti da se ne pjevaju ustaške pjesme, jer će biti i gostiju Srba. U Sarajevu i teritoriji koju je oslobodila Armija BiH, taj problem ne postoji, niti je postojao. Jednostavno, kultura, kao najbolji lakmus papir, kod nas ne poznaje pjesme koje vrijeđaju druge narode. Nema ih. I nemojmo da izmišljamo, da navlačimo da bi se nekome pokazali.

Ovo što imamo, može puno bolje. Oni koji su nam ovo obezbijedili, većinom nisu više živi. Zahvalimo im se što su nam sačuvali bar sjeme da očuvamo naš grad kakvim ga se sjećamo. Pokažimo i tim antifašistima, Zajki, Šehoviću, da su nam bitni makar jednako kao i Valter. Jer, borili su se za istu ideju i isti grad.

Sada, 30 godina poslije je do nas, nije više do njih. Oni su odradili svoj dio posla, odradimo mi svoj. Oni su imali dosta jednostavnije bitke, jer je njihov nepriajtelj bio prilično lako prepoznatljiv. Mi danas imamo druge izazove, a ulog je isti.
drug_profi

#7272 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Vidi nešto. Ja se nisam žalio ni kukao. Ja sam odavde. Ja znam ove ljude i ovaj grad. Ja imam pedigre u ovom gradu.
Ja samo skrećem pažnju, između ostalog i tebi, da se ne uljuljkujete da je ovdje isto jal bio B ili H ili S, i da je dovoljno sto niste (nismo) isti kao oni anamo.
Opet napominjem, ne zalim se, ne pravim zrtvu od sebe, samo hocu da ste svjesni toga da bi se protiv toga mogli i boriti.
Jer nije ugrozavanje tek kad ti neko opsuje mater ustasku, vec je dovoljno i kad te znacajno pogleda. Osjetis da nisi doborodosao. Na svom asfaltu, na kojem si prohodao.
I kad se pojave bljuvotine u medijima po patriotama pogresnog imena, a ne desi se nista sto ocekujes da se desi vec pocne relativiziranje i zatasakvanje umjesto krivicnih prijava.
Znas li sta je sljedece? Sljedece je nesto jos gore, jer se polako navikavate na tu paradigmu.

A ovo sto se meni obracas u vezi dvostrukih kriterija, ne znam zasto? Kada sam ja negirao antifasisticku prirodu nase borbe?
stranacc

#7273 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by stranacc »

stranacc wrote: 01/06/2020 00:57
agent_zero wrote: 01/06/2020 00:47 Dino, ako čitaš, svaka čast za nastup u Centralnom dnevniku!

Sa SDA ološem samo oštro i "u meso". Nadam se samo da će se sa riječi preći i na djela!
Dino , ako citash nadam se da si svjestan da je ovo pocetak tvoga kraja.
Neke stvari su jasnije...
Pocetak tvoga kraja.
Ne zaboravi i silajdzic je nekad bio ti..
Pa ga sebija lijeci na kraju
:mrgreen: :mrgreen:

Mozes misliti doso kod sebije da se lijeci....
Dali je donio zavoje :run:
Dali se priblizava dan kad ce adzija :mrgreen: dino kod prve dame ...podhrastove :kiss:
Evo prilike da proba i ove nove akulumatore iz kine :D
Manual

#7274 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Manual »

Ja ovih alijinih bojovnika sto se javljaju
stranacc

#7275 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by stranacc »

Manual wrote: 20/06/2020 02:41 Ja ovih alijinih bojovnika sto se javljaju
Ponos je biti Alijin bojovnik.
Jedino su alijini bojovnici bili ljudi.
Ostali fasisti , jal slucajni prolaznici :bih: