Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Skines iz Store-a EON aplikaciju, kad je pokrenes, dobit ces jedan kod koji uneses u mojtelemach portal (mojtelemach - uredjaji - televizija), nakon unesenog koda, aktivirace ti se EON aplikacija i sav sadrzaj na koji si pretplacen paketom.
TheWatcher wrote: ↑19/06/2020 14:22
moras li biti korisnik nekog eou paketa da bi eon koristio na smart tv il mogu i drugi paketi
Zdravo @TheWatcher,
Potvrđujemo ono što je napisao @Benq. EON Smart TV App je dostupna u svim EON paketima, kao i u Trio/Duo Grande Extra i Premium. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.
TheWatcher wrote: ↑19/06/2020 14:58
kod mene je Samsung UE32J5502 smart televizor ne vidim gana spisku
Zdravo @TheWatcher,
Lista preporučenih uređaja za najbolje EON iskustvo je dostupna na stranici: https://telemach.ba/n10360/EON-TV/Preporuceni-uredjaji
Svakako, ista se redovno proširuje Podsjećamo da EON aplikaciju možete koristiti i na multiscreen uređajima poput laptopa, tableta, PC uređaja, mobilnog telefona i sl.
Zahvaljujemo se na korištenju naših usluga.
Dr_Proka wrote: ↑19/06/2020 20:38
I taj kanal nema onaj kružić ispod.
Nemaju svi kanali United Medije zaštitni kružić u donjem desnom uglu ekrana, ali na većini ovih poplarnijih koje ilegalni operateri piratski reemitiraju se nalazi taj kružić.
tap3ah75 wrote: ↑18/06/2020 22:44
@telemach što nemam opciju da promjenim komentatora na SK1 ... para mi uši ovaj večerašnji.
tnx crni vrag
Iz nekog razloga su ugasili hrvatski audio jezik na SK1 BiH kanalu.
Katastrofa komentator.
Ja utakmicu ne mogu pratiti.
Kad bi ga barem mogao na mute i da slušam samo nabijanje lopte.
Otkad ja spominjem da bi bio vrh da postoji opcija da se iskljuci komentator i da se cuje samo nabijanje lopte i huk sa tribina. I uzivo na utakmici nema komentatora, pa dobijes pravi ugodjaj. @crnivrag sta mislis je li ovo izvodljivo?
odmor wrote: ↑19/06/2020 20:54
Otkad ja spominjem da bi bio vrh da postoji opcija da se iskljuci komentator i da se cuje samo nabijanje lopte i huk sa tribina. I uzivo na utakmici nema komentatora, pa dobijes pravi ugodjaj.
@crnivrag sta mislis je li ovo izvodljivo?
Izvodivo definitivno jeste, jer je potrebno samo da puste direktan zvuk sa prenosa umjesto da preko istog puštaju svoje komentatore, i po mom mišljenju taj original zvuk bez ikakvih modifikacija i komentara preko bi trebao biti dostupan na svim sportskim kanalima.
Međutim, iz nekog razloga nijedan sportski kanal koji emituje sadržaj za naše područje ne nudi opciju puštanja originalnog zvuka sa sportskog prenosa.
Nemaju svi kanali United Medije zaštitni kružić u donjem desnom uglu ekrana, ali na većini ovih poplarnijih koje ilegalni operateri piratski reemitiraju se nalazi taj kružić.
Ja nikako nisam testirao tu njihovu zaštitu, ali jednom ću morati čisto da vidim hoće li taj sadržaj biti npr na youtube biti obrisan.
odmor wrote: ↑19/06/2020 20:54
Otkad ja spominjem da bi bio vrh da postoji opcija da se iskljuci komentator i da se cuje samo nabijanje lopte i huk sa tribina. I uzivo na utakmici nema komentatora, pa dobijes pravi ugodjaj.
@crnivrag sta mislis je li ovo izvodljivo?
Izvodivo definitivno jeste, jer je potrebno samo da puste direktan zvuk sa prenosa umjesto da preko istog puštaju svoje komentatore, i po mom mišljenju taj original zvuk bez ikakvih modifikacija i komentara preko bi trebao biti dostupan na svim sportskim kanalima.
Međutim, iz nekog razloga nijedan sportski kanal koji emituje sadržaj za naše područje ne nudi opciju puštanja originalnog zvuka sa sportskog prenosa.
Zar to nudi iko? Vrh opcija ako nude ovi strani kanali?! (koji su zna li se, da ih nađem preko KODI-a )
Dr_Proka wrote: ↑19/06/2020 21:05
Ja nikako nisam testirao tu njihovu zaštitu, ali jednom ću morati čisto da vidim hoće li taj sadržaj biti npr na youtube biti obrisan.
Ako snimiš i postaviš video koji krši copyright sadržaje, isti će biti odmah blokiran (muzika, serije, film, sport), možeš snimiti promo materijale (najave, vizuelni identitet, špice za reklame i sl. sadržaje).
Na Mojoj TV nema tih kružića
Ali na Eon Smart TV Aplikaciji ima
REDDEVILS wrote: ↑19/06/2020 21:12
Na Mojoj TV nema tih kružića
Ali na Eon Smart TV Aplikaciji ima
Kružići su dostupni samo na kanalima United Medije koji se reemituju u ponudi operatera United Grupe (SBB, Telemach BiH, Telemach SI, Telemach CG, Total TV i Net TV Plus).
Dr_Proka wrote: ↑19/06/2020 21:05
Ako snimiš i postaviš video koji krši copyright sadržaje, isti će biti odmah blokiran (muzika, serije, film, sport), možeš snimiti promo materijale (najave, vizuelni identitet, špice za reklame i sl. sadržaje).
diablobih wrote: ↑19/06/2020 21:58
A ako kropujes gdje nema tog kruga ?
Nije krug problem, problem su strikna pravila YouTube-a, a @MTV ti to može potvrditi jer je lično osjetio te copyright probleme na svom kanalu, iako se na video materijalima nalazio promo sadržaj neke utakmice, filma, serije ili pjesme.
Krug služi da se identificira sa kojeg streama ide kanala ako dođe do toga da ga neko ilegalno reemituje u svojoj ponudi, pa tako Telemach ima u kružiću gorni desni podiok označen, kod SBB-a je to donji desni, na EON-u donji lijevi i sl.
sencobih wrote: ↑19/06/2020 22:47
Ovaj SK HD je kriza kvalitet,najjadniji HD do sada, narezane treperave linije, pa daj malo samo odvrnite da se ovo malo izoštri, ovo je baš iritantno
tako je godinama
mada je ovo veceras i dobro...jedva se primjete nazubljenja...znalo je biti izreckano skroz...da je negledljivo
i stalno se ovdje to spominje,ne znam zasto @Telemach ne prenese to svojoj tehnickoj sluzbi,da probaju to rijesiti
sencobih wrote: ↑19/06/2020 22:47
Ovaj SK HD je kriza kvalitet,najjadniji HD do sada, narezane treperave linije, pa daj malo samo odvrnite da se ovo malo izoštri, ovo je baš iritantno
tako je godinama
mada je ovo veceras i dobro...jedva se primjete nazubljenja...znalo je biti izreckano skroz...da je negledljivo
i stalno se ovdje to spominje,ne znam zasto @Telemach ne prenese to svojoj tehnickoj sluzbi,da probaju to rijesiti
Na englezima i nije lose sada, ali na barsa sevilja je uzas
@Telemach molim za info zasto se na EON box ne moze promijeniti zvuk komentatora na srpski, a na D3 obicnom resiveru ide bez problema??
Nije samo SK, vec i vecina drugih kanala?
mahalaš wrote: ↑19/06/2020 23:28
Veci je problem iritantni komentator
@Telemach molim za info zasto se na EON box ne moze promijeniti zvuk komentatora na srpski, a na D3 obicnom resiveru ide bez problema??
Nije samo SK, vec i vecina drugih kanala?
Na EON box-u se može promijeniti zvuk za sadržaj uživo kao i na svim ostalim D3 resiverima, a to radiš tako što u postavkama odabereš prvi jezik zvuka srpski ili hrvatski po želji i onda prebaciš na drugi kanal i ponovo se vratiš na taj isti.
Na taj način će prihvatiti podešavanja za novi jezik zvuka i moći ćeš uživati u izboru komentatora kojeg želiš.
Da li ovo uvijek moram ponavljati, jer je meni podeseno prvi jezik zvuka Srpski, ali kad sam prebacio komentator je bio Hrvatski...
Nije povukao jezik koji je na postavkama.
Koliko sam shvatio, moram uci opet u podesavanja, kliknuti OK i ici kanal naprijed-nazad?
Da li ovo uvijek moram ponavljati, jer je meni podeseno prvi jezik zvuka Srpski, ali kad sam prebacio komentator je bio Hrvatski...
Nije povukao jezik koji je na postavkama.
Koliko sam shvatio, moram uci opet u podesavanja, kliknuti OK i ici kanal naprijed-nazad?
Da, pošto se neće prešaltati odmah na tom kanalu, potrebno je da prebaciš na neki drugi i da se onda ponovo vratiš na njega i biće ti novi zvuk koji si odabrao, i zapamtiće ti taj novi odabir sve dok se ponovo ne odlučiš da izvršiš promjenu zvuka kroz postavke.