Dešavanja u Srbiji

MorningStar

#45501 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MorningStar »

horkesh wrote: 17/06/2020 00:38

O, mati mila. Opet to na kraju posta osjeća potrebu da ima neku neartikulaciju, ako nije smajli onda je - bla bla buu... :-)

Kakvim, bolan, definicijama? Ti, momče, ne možeš priznati da nisi znao dugme pogoditi pri quotanju ovdje, a očekuješ da ja tebi serviram neke definicije :lol:

Nisam znao da je to toliki problem otići u Beograd i reći šta misliš i kako se osjećaš. Mislim, očito da tebi jeste, ali moraš pokušati da shvatiš da nisu baš svi ljudi na ovome svijetu neke anacionalne muhe koje samo uz vjetar lete.

Tebi baš toplo oko srca kad te Beograđani lajkaju, awwww :-D

Wink ;-)
Pa kako necu kad izbjegavas pitanja a usao si u raspravu i to onda pokrivas sa nekom logikom da bi neko trebao otici u beograd obucen u agu i nositi rijecnik bosanskog jezika u ruci dok ponavlja vi ste poceli rat i samo takva posjeta je propisna :lol:

Ne ocekujem ja nista od tebe vec jedno 8 postova kad te pocelo zanosit :D
horkesh

#45502 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

MorningStar wrote: 17/06/2020 00:41

O, mati mila. Opet to na kraju posta osjeća potrebu da ima neku neartikulaciju, ako nije smajli onda je - bla bla buu... :-)

Kakvim, bolan, definicijama? Ti, momče, ne možeš priznati da nisi znao dugme pogoditi pri quotanju ovdje, a očekuješ da ja tebi serviram neke definicije :lol:

Nisam znao da je to toliki problem otići u Beograd i reći šta misliš i kako se osjećaš. Mislim, očito da tebi jeste, ali moraš pokušati da shvatiš da nisu baš svi ljudi na ovome svijetu neke anacionalne muhe koje samo uz vjetar lete.

Wink ;-)
Pa kako necu kad izbjegavas pitanja a usao si u raspravu i to onda pokrivas sa nekom logikom da bi neko trebao otici u beograd obucen u agu i nositi rijecnik bosanskog jezika u ruci dok ponavlja vi ste poceli rat i samo takva posjeta je propisna :lol:

Ah, opet Vučićevsko karikiranje i hiperbolizacija. Ono, ako se slučajno odlučiš beknuti dok si u Begešu, onda si nacionalista koji provocira domaćine. Bez obzira šta tebi domaćini kažu :lol:

Dečko... Već si ponosno priznao da kad ideš kod komšija šutiš kao mali miš. Ja kad odem, a vjerovatno idem češće od tebe, nikoga ne provociram, ali ni ne prešućujem.

Razumijem ja da je to za tebe inovativan koncept. Wink ;-)
MorningStar

#45503 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MorningStar »

horkesh wrote: 17/06/2020 00:45
MorningStar wrote: 17/06/2020 00:41

Wink ;-)

Ah, opet Vučićevsko karikiranje i hiperbolizacija. Ono, ako se slučajno odlučiš beknuti dok si u Begešu, onda si nacionalista koji provocira domaćine. Bez obzira šta tebi domaćini kažu :lol:

Dečko... Već si ponosno priznao da kad ideš kod komšija šutiš kao mali miš. Ja kad odem, a vjerovatno idem češće od tebe, nikoga ne provociram, ali ni ne prešućujem.

Razumijem ja da je to za tebe inovativan koncept. Wink ;-)
Cuj pa malo prije si napisao da ti to .. uletis razmases se nema na prvu odmah sta je ja sam Bosnjak , ocete da pricate na bosanskom jeziku aa ko to ima problem odje :lol:
horkesh wrote: 17/06/2020 00:15

Ti, generalno, slabo šta znaš, ali pokazuješ i zavidnu razinu neznanja o stvarima o kojima ne želiš da znaš. No, to je generalno bolest čitavog srpskog društva, tako da - oprošteno ti je.

Odjednom odlučio glumiti kako ne zna šta se dešava u Srbiji... Hajde de, i to je neka strategija.

Upitaj malo Odbor za standardizaciju srpskog jezika pri SANU ima li službeni stav o bosanskom jeziku.

Da, Odbor za standardizaciju srpskog jezika ima stav o bosanskom jeziku. I shit you not.

Možeš, usput, upitati i voditelje na srbijanskim televizijama zašto odbijaju koristiti sintagmu "bosanski jezik". Short answer - jer je SANU tako rek'o.

Tebe i dalje zanima koji ću ja klinac u Srbiji, kad tamo dolazim da provociram naše dobre srpske domaćine temama poput jezika, genocida i nacije? Awwww... Gdje su ona divna, dobra vremena kad si mi mogao stati na granicu i reći "koji ćeš ti ku*ac u Srbiji, balijo" (true story).
horkesh

#45504 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

MorningStar wrote: 17/06/2020 00:51
Cuj pa malo prije si napisao da ti to .. uletis razmases se nema na prvu odmah sta je ja sam Bosnjak , ocete da pricate na bosanskom jeziku aa ko to ima problem odje :lol:

Ti, generalno, slabo šta znaš, ali pokazuješ i zavidnu razinu neznanja o stvarima o kojima ne želiš da znaš. No, to je generalno bolest čitavog srpskog društva, tako da - oprošteno ti je.

Odjednom odlučio glumiti kako ne zna šta se dešava u Srbiji... Hajde de, i to je neka strategija.

Upitaj malo Odbor za standardizaciju srpskog jezika pri SANU ima li službeni stav o bosanskom jeziku.

Da, Odbor za standardizaciju srpskog jezika ima stav o bosanskom jeziku. I shit you not.

Možeš, usput, upitati i voditelje na srbijanskim televizijama zašto odbijaju koristiti sintagmu "bosanski jezik". Short answer - jer je SANU tako rek'o.

Tebe i dalje zanima koji ću ja klinac u Srbiji, kad tamo dolazim da provociram naše dobre srpske domaćine temama poput jezika, genocida i nacije? Awwww... Gdje su ona divna, dobra vremena kad si mi mogao stati na granicu i reći "koji ćeš ti ku*ac u Srbiji, balijo" (true story).
Oj, sinko dragi... Pa imaš moj post ispred sebe. Koji je, BTW, replika na konrektni Dukin post. O kakvom ti mom razmahivanju pričaš? No dobro, desi se to kad repliciraš u pokušaju da se udvoriš Duki. Ti i dalje misliš da će te on voliti i grliti ako budeš dobar, poslušan, kao pokažeš koliko se groziš ovih tema poput "bosanskog jezika" (ma hajte, pa svi govorimo isti jezik - srpski) i ako budeš izbjegavao teške teme. Hoće - do jednom.

Čitav post je o statusu bosanskog jezika u Srbiji. Sve fino i faktualno. Prouči pa se javi.

To tvoje karikiranje, kanda, treba da pokaže kako si ti cool anacionalista - pardon, Jugosloven. Je li ja to treba tebi i Duki da se izvinim što sam Bošnjak prije nego mi lupite vize za Srbiju? Da obećam da neću ništa ružno domaćinima reći kad mi - sve u šali, razumijete vi mene - krenu da se šprdaju s nacijom i jezikom?

Što je najgore, ovakvi malograđanski polufašisti glume liberalnu elitu u Srbiji danas. Poput Trifunovića, ma - identično.

Nit' smrdi, nit' miriše, a hoće da bude cool.

Wink ;-)
Duka Dizel II

#45505 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Duka Dizel II wrote: 17/06/2020 00:07
horkesh wrote: 16/06/2020 23:08

Jesam li to možda trebao pozivnicu od tebe lično da dobijem da bih smio otići u Srbiju?

Čuj ti, molim te, preispitivanja. Otkud ti u Srbiji :lol:

Kao što sam već naglasio, nekoliko puta, sve je super dok se ne zagrebe patina. A ta patina nije prepričavanje nekih davnih srpsko-mađarskih (?!) ratova, nego nedavna prošlost i osporavanje osnovnih identitetskih stvari današnjice. Molim te lijepo, svako malo na televizijama s nacionalnim frekvencijama gostuju uvaženi lingvisti i etimolozi koji, eto, donose i odluke - odluke! - da se bosanski jezik ne smije zvati tako.

Jbt, u Srbiji i dalje misle da nije bilo opsade Sarajeva, da su Bošnjaci sami sebe granatirali, da je oko Srebrenice stradalo 3.200 civila i slični mitovi. I u to vjeruju svi, od tinejdžera do penzionera, jer - 30-godišnja propaganda. Četničke majice možeš kupiti na Knez Mihajlovoj, Kalemegdanu, autobuskoj stanici, čiča Draža je antifašist i cool lik...

Ali, eto, sve je to, inače, super, just don't mention the war :lol:
Kao prvo, ja koliko znam, u Srbiji je zvanično bosanski priznat kao jezik.
Šta misle razni lingvisti o tome je manje bitno. Oni niti gostuju toliko na televiziji sa nacionalnom frekvencijom (jer nisu mnogo zanimljivi javnosti) ,a još manje donose neke odluke kako kažeš.

Mene samo interesuje kojim ti povodom dolaziš u Srbiju, kad sa svojim domaćinima insistiraš na identitetskim pitanjima, politici i ratu.

SANU ima stav o bosanskom jeziku. Imam ga i ja.

Ja stvarno nisam primetio da voditelji na srbijanskim televizijama odbijaju koristiti sintagmu "bosanski jezik". Kao da je to sintagma koju su često u iskušenju koristiti. :)

Znam da nadležne institucije priznaju bosanski kao manjinski jezik i da deca u Novom Pazaru imaju nastavu na tom jeziku.
To je valjda dovoljno. Ni u Banja Luci toga nema.

Šta tebi sad znači s nekim random likom iz Srbije raspravljati o tome? Kao, stalo ti je da ti se prizna da pričaš nekim drugim jezikom. Smešno.
U stvari, istina je da će svako primetiti bosanski akcenat.
Šta ćeš više?

O ratu i politici?
Šta je svrha? Nabaciti domaćinima iz Srbije nekakvu krivicu. :)
Vrlo naivno i glupavo.
Što ovaj gore reče, o politici ne valja previše ni sa komšijom pričati.
To možemo ovako na forumu.
horkesh

#45506 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Duka Dizel II wrote: 17/06/2020 01:08
Duka Dizel II wrote: 17/06/2020 00:07

Kao prvo, ja koliko znam, u Srbiji je zvanično bosanski priznat kao jezik.
Šta misle razni lingvisti o tome je manje bitno. Oni niti gostuju toliko na televiziji sa nacionalnom frekvencijom (jer nisu mnogo zanimljivi javnosti) ,a još manje donose neke odluke kako kažeš.

Mene samo interesuje kojim ti povodom dolaziš u Srbiju, kad sa svojim domaćinima insistiraš na identitetskim pitanjima, politici i ratu.

Ja stvarno nisam primetio da voditelji na srbijanskim televizijama odbijaju koristiti sintagmu "bosanski jezik". Kao da je to sintagma koju su često u iskušenju koristiti. :)

Znam da nadležne institucije priznaju bosanski kao manjinski jezik i da deca u Novom Pazaru imaju nastavu na tom jeziku.

Šta tebi sad znači s nekim random likom iz Srbije raspravljati o tome? Kao, stalo ti je da ti se prizna da pričaš nekim drugim jezikom. Smešno.
Šta ćeš više?

O ratu i politici?
Vrlo naivno i glupavo.
Evo, sad sam 3 puta iščitao ovaj tvoj post i i dalje nemam pojma o čemu ti pričaš. "Ti nisi primijetio", pa što odmah nisi rekao šta sve ti nisi primijetio u državi u kojoj živiš :lol:

Aha, jest, bosanski je priznat. Ali se udžbenici na bosanskom ne odobravaju kad ne odgovara državi Srbiji. SANU, hej, SANU zauzima stav o bosanskom jeziku. No, dobro, najvažnije je da ti nisi ništa primijetio.

Te smijurije, molim te, ostavi za dobrodušno i naivno srbijansko društvo. Čak i ne poričeš, nego glumiš da si blentav. "Šta, vama je stalo da se prizna da pričate jezikom koji nije srpski? Smešno". Da, baš je to smiješno. Nije, naravno, smiješno višedecenijsko srbijansko osporavanje svih država, nacija i jezika oko njih. Na kraju, sve su to Srbi, čak i kad ne žele priznati, zar ne :-)

Opet ponavljam, ja nikad u Srbiji ne nabacim te teme, ali, za razliku od našeg anacionaliste kojeg u Srbiji tako vole, ne bježim od njih. Dobro znam i kako ih izvući na površinu kod dobrodušnih domaćina. Ti si samo još jedan primjer. Čim se nešto pobuniš - "otkud ti u Srbiji, ko te zvao".

No, naravno, danas u Srbiji nema četnika jer su svi glatko obrijani :thumbup:
Duka Dizel II

#45507 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Znači, horkesh, da rezimiramo.
Tebe su srpski policajci šamarali na granici jer si musliman, taksista u Beogradu ti je pričao kako mundzose sve treba pobiti, a domaćin iz NGO ti je servirao svinjsku glavu.
No, ti imaš kičmu i dalje često dolaziš u Srbiju i mater svima...Jel imaš posao neki ili trebu?
Duka Dizel II

#45508 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

horkesh wrote: 17/06/2020 01:17

Šta ćeš više?

O ratu i politici?
Vrlo naivno i glupavo.
Evo, sad sam 3 puta iščitao ovaj tvoj post i i dalje nemam pojma o čemu ti pričaš. "Ti nisi primijetio", pa što odmah nisi rekao šta sve ti nisi primijetio u državi u kojoj živiš :lol:

Aha, jest, bosanski je priznat. Ali se udžbenici na bosanskom ne odobravaju kad ne odgovara državi Srbiji. SANU, hej, SANU zauzima stav o bosanskom jeziku. No, dobro, najvažnije je da ti nisi ništa primijetio.

Te smijurije, molim te, ostavi za dobrodušno i naivno srbijansko društvo. Čak i ne poričeš, nego glumiš da si blentav. "Šta, vama je stalo da se prizna da pričate jezikom koji nije srpski? Smešno". Da, baš je to smiješno. Nije, naravno, smiješno višedecenijsko srbijansko osporavanje svih država, nacija i jezika oko njih. Na kraju, sve su to Srbi, čak i kad ne žele priznati, zar ne :-)

Opet ponavljam, ja nikad u Srbiji ne nabacim te teme, ali, za razliku od našeg anacionaliste kojeg u Srbiji tako vole, ne bježim od njih. Dobro znam i kako ih izvući na površinu kod dobrodušnih domaćina. Ti si samo još jedan primjer. Čim se nešto pobuniš - "otkud ti u Srbiji, ko te zvao".

Nisam ja pitao "Šta ćeš ovde?Ko te zvao u Srbiju? "
Ne razumeš uopšte.
Verovatno tako ni svoje domaćine u Srbiji ne razumeš, jer ti se četnici svuda prividjaju.

Ja te u stvari malo propitkujem, jer mislim da baronišeš.
horkesh

#45509 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Duka Dizel II wrote: 17/06/2020 01:20 Znači, horkesh, da rezimiramo.
Tebe su srpski policajci šamarali na granici jer si musliman, taksista u Beogradu ti je pričao kako mundzose sve treba pobiti, a domaćin iz NGO ti je servirao svinjsku glavu.
No, ti imaš kičmu i dalje često dolaziš u Srbiju i mater svima...Jel imaš posao neki ili trebu?
Izvini, ko je tebe pozvao da bilo šta rezimiraš o meni?

Taj drugi paragraf, da, sve se desilo. Šokantno, zar ne?

Opet bi on mene propitivao zašto ja dolazim u Srbiju 😂
horkesh

#45510 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Duka Dizel II wrote: 17/06/2020 01:32

Šta ćeš više?

O ratu i politici?
Vrlo naivno i glupavo.

Ne razumeš uopšte.
Verovatno tako ni svoje domaćine u Srbiji ne razumeš, jer ti se četnici svuda prividjaju.

Bukvalno pitaš "šta ćeš ti, mog klinca, u Srbiji". Ne jednom, nego u više postova zaredom.

Jest, jest, meni se priviđa i imam manjak razumijevanja 🙄 Nije do domaćina, nedobog, previše sam ih provocirao, ne bi to oni inače.

Aman, pitaju te "jesi li bio u BG ili NS", a onda se ubijaju da ti dokažu ti se nije desilo to što ti se desilo, a i ako ti se desilo - "jbg jarane, šta si se našao busati, šuti i klimaj glavom k'o ovaj jugosloven". Popustite više.
Duka Dizel II

#45511 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

horkesh wrote: 17/06/2020 01:46
Duka Dizel II wrote: 17/06/2020 01:32

Ne razumeš uopšte.

Bukvalno pitaš "šta ćeš ti, mog klinca, u Srbiji". Ne jednom, nego u više postova zaredom.

Jest, jest, meni se priviđa i imam manjak razumijevanja 🙄 Nije do domaćina, nedobog, previše sam ih provocirao, ne bi to oni inače.

Aman, pitaju te "jesi li bio u BG ili NS", a onda se ubijaju da ti dokažu ti se nije desilo to što ti se desilo, a i ako ti se desilo - "jbg jarane, šta si se našao busati, šuti i klimaj glavom k'o ovaj jugosloven". Popustite više.
Ne, ja te deset puta najnormalnije pitam šta radiš u Srbiji? Jel poslom dolaziš, turistički...?

Pitam, jer ta tvoja priča nije baš normalna. Tako se ne ponašaju ozbiljni ljudi.
A ti izbegavaš odgovor, što celoj priči daje čudan ton.
karanana

#45512 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by karanana »

Jarane, ko neki sado mazo. Samarali ga, vrijedjali, pljuvali, nepostivali i opet ide. Ne bi im ja prismrdio granici da me tako tretiraju. Mislim ne znam sta da kzem, samo neka teska nevolja i prijeka potreba bi me natjerale da odem i trpim sve to. Mozda zdravstveni neki belaj ili posjeta nekom bolesnom ili na samrti.
Duka Dizel II

#45513 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 16/06/2020 23:18
Duka Dizel II wrote: 16/06/2020 22:16
Kikibombona wrote: 16/06/2020 15:41 Eto vam Sergej T., cetnik i govno od covjeka. Odavbo nije bilo veceg debila na politickoj sceni.
Jedna od najboljih uloga Sergeja Trifunovića je ona iz Karaule. Zato što je tu glumio samog sebe.
To je jedna obična zamlata , koju ne treba ozbiljno shvatati.
Ja da sam Srbin glasao bih za onu djecu '1 od 5 miliona'.

Srbiji treba nova politika, novi mladi ljudi.

Pogledaj u RS Stanivukovica, to je buducnost.

...

A Sergej je klasicni idiot, arogantan i bahat. Ne znam kako bih sa njim komunicirao a da mu u nekom trenutku ne zafuram saku u nos.

Djilas odbojan, Tadic potrosen, Jeremic potkapacitiran, Ceda i Canak politicki fosili... o Seselju i Obradovicu ne zelim ni govoriti...

...

Djeca iz '1 od 5 miliona' se cine kao najnormalnija. Treba stare ojebine nabiti nogom u guzicu i sto vise forsirati mlade.
Ma kakva djeca iz "1 od 5 miliona"? To su neki nesvršeni studenti, kojima je prerano knjiga dosadila.
Takvih mladih lavova smo se u Srbiji nagledali. Čeda Jovanović je najpoznatiji od njih. Ne znam jel ikad uspeo završiti fakultet ili je završio nešto bezveze.
Ali je zato doktorirao politički lebac, šuplju priču i neradništvo koje donosi razne benefite.

Ta djeca iz "1 od 5 miliona" su već uspela prevariti i sebe i javnost, a da im ni imena niko zapamtio nije.
Oni su bili zagovornici bojkota izbora. Zbog toga su nastali i zbog toga mitingovali mesecima. Medjutim, udarila im valjda slava u glavu, pomisliše da su neki faktor, oformiše stranku i pravo na Vučićeve izbore.
Ni rodbina neće za njih glasati.
mO k3

#45514 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

Stanivukovic buducnost?? :shock:

On i druzina oko njega su cetnici da ih nema vecih ....
Kikibombona

#45515 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

mO k3 wrote: 17/06/2020 08:13 Stanivukovic buducnost?? :shock:

Mislim prvenstveno na ekonomiju...

...

Dino Konakovic je ideoloski udaljen od mene kao Saturn od Zemlje, brani ustasko-nacisticko govno Mustafu Busuladzica, ali ga ja opet podrzavam jer smatram da moze popraviti ekonomsku sliku BiH. Meni je moj novcanik preci od svake ideologije.
mO k3

#45516 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote: 17/06/2020 08:33
mO k3 wrote: 17/06/2020 08:13 Stanivukovic buducnost?? :shock:

Mislim prvenstveno na ekonomiju...

...

Dino Konakovic je ideoloski udaljen od mene kao Saturn od Zemlje, brani ustasko-nacisticko govno Mustafu Busuladzica, ali ga ja opet podrzavam jer smatram da moze popraviti ekonomsku sliku BiH. Meni je moj novcanik preci od svake ideologije.
:lol: ne zamjeri , o kojoj ekonomiji pricas o silnim fabrikama ??

Covjece pa Dodik i druzina ima jednostravan recept .. zaduzi , od tih para daj kuovima tendere , zaduzi i tako u krug
Kikibombona

#45517 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

mO k3 wrote: 17/06/2020 08:43 :lol: ne zamjeri , o kojoj ekonomiji pricas o silnim fabrikama ??

Covjece pa Dodik i druzina ima jednostravan recept .. zaduzi , od tih para daj kuovima tendere , zaduzi i tako u krug
Nisi me razumio, Dodik je najveci krimos u BH politici, sve je upropastio.

Stanivukovic i njegova ekipa su iskorak/napredak u odnosu na Dodika.
mO k3

#45518 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote: 17/06/2020 08:46
mO k3 wrote: 17/06/2020 08:43 :lol: ne zamjeri , o kojoj ekonomiji pricas o silnim fabrikama ??

ama razumio sam ja tebe , drugar sve je to u pet deka i opozicija bi da moze
Tesla Edison

#45519 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tesla Edison »

Kikibombona wrote: 17/06/2020 08:46

Nikakav iskorak on nije. Samo priča a ništa ne poduzima. Prijavljuje afere i podnosi krivične prijave tužilaštvu u BL a svi znamo pod kojom je on kontrolom. A zna i on i veoma je toga svjestan. Nikad nije izgovorio riječ Bosna osim kada je možda mislio na rijeku.

Pa i Gordana Tadić je rekla da ne može procesuirati afere u RS jer niti jedna nije prijavljena Tužilaštvu BiH. Da li ne priznaje to tužilaštvo ili mu se gadi da tu prijavljuje jer nosi naziv BiH, ne znam ali biće da je ovo drugo u pitanju.

Mali demagog željan medijskog prostora i ništa drugo.
spreca

#45520 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Duka Dizel II wrote: 17/06/2020 08:12
Kikibombona wrote: 16/06/2020 23:18
Duka Dizel II wrote: 16/06/2020 22:16

Jedna od najboljih uloga Sergeja Trifunovića je ona iz Karaule. Zato što je tu glumio samog sebe.
To je jedna obična zamlata , koju ne treba ozbiljno shvatati.
Ja da sam Srbin glasao bih za onu djecu '1 od 5 miliona'.

Srbiji treba nova politika, novi mladi ljudi.

Pogledaj u RS Stanivukovica, to je buducnost.

...

A Sergej je klasicni idiot, arogantan i bahat. Ne znam kako bih sa njim komunicirao a da mu u nekom trenutku ne zafuram saku u nos.

Djilas odbojan, Tadic potrosen, Jeremic potkapacitiran, Ceda i Canak politicki fosili... o Seselju i Obradovicu ne zelim ni govoriti...

...

Djeca iz '1 od 5 miliona' se cine kao najnormalnija. Treba stare ojebine nabiti nogom u guzicu i sto vise forsirati mlade.
Ma kakva djeca iz "1 od 5 miliona"? To su neki nesvršeni studenti, kojima je prerano knjiga dosadila.
Takvih mladih lavova smo se u Srbiji nagledali. Čeda Jovanović je najpoznatiji od njih. Ne znam jel ikad uspeo završiti fakultet ili je završio nešto bezveze.
Ali je zato doktorirao politički lebac, šuplju priču i neradništvo koje donosi razne benefite.

Ta djeca iz "1 od 5 miliona" su već uspela prevariti i sebe i javnost, a da im ni imena niko zapamtio nije.
Oni su bili zagovornici bojkota izbora. Zbog toga su nastali i zbog toga mitingovali mesecima. Medjutim, udarila im valjda slava u glavu, pomisliše da su neki faktor, oformiše stranku i pravo na Vučićeve izbore.
Pusti Cedu i ostale studente,stasi to ti uradio dobrog da srbija postane prosperitetna i demokratska drzava,osim sto palamudis i svakog ko imalo podrzava demokratiju i demokratske procese u startu stavljas pod noge i pljujes
Kikibombona

#45521 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Duka Dizel II wrote: 17/06/2020 08:12Ma kakva djeca iz "1 od 5 miliona"? To su neki nesvršeni studenti, kojima je prerano knjiga dosadila.

Pa vidi, Srbi nisu Svicarci da imaju kvalitetan izbor, takvi ste kakvi ste, imate to sto imate. Politicari su refleksija naroda.

Djeca iz '1 od 5 miliona' nisu kriminalci. Vidim da stranku vode zene, sto je pozitivno i ljekovito za patrijarhalno i konzervativno drustvo. Zene inace pokazuju manju sklonost kriminalu. Djeca su evidentno pametna i energicna.

Sta imas izgubiti ako im poklonis glas? Bas nista. Bolje glasati za njih nego matore jarceve, podmukle i do vrata uvaljene u kriminal i korupciju.

A ti ako cekas savrsenu politiku, u zemlji gdje preovladava nebrazovanost i primitivnim konzervativizam, to neces nikad docekati.
Kikibombona

#45522 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

TESLA_EDISON wrote: 17/06/2020 08:51Nikakav iskorak on nije. Samo priča a ništa ne poduzima. Prijavljuje afere i podnosi krivične prijave tužilaštvu u BL a svi znamo pod kojom je on kontrolom. A zna i on i veoma je toga svjestan. Nikad nije izgovorio riječ Bosna osim kada je možda mislio na rijeku.

Pa i Gordana Tadić je rekla da ne može procesuirati afere u RS jer niti jedna nije prijavljena Tužilaštvu BiH. Da li ne priznaje to tužilaštvo ili mu se gadi da tu prijavljuje jer nosi naziv BiH, ne znam ali biće da je ovo drugo u pitanju.

Stanivukovic i njegova ekipa su pro-srpski a ne pro-bosanski politicari. Oko toga je suvisno raspravljati. Tako je kako je.

Posto zivimo u istoj drzavi, posto smo u sistemu spojenih posuda, za nas bi bilo dobro da Srbi pokrenu ekonomiju, da se malo manje bave kriminalom i korupcijom itd. To bi se prelilo i na nas, imali bi koristi od takvih promjena.

Momak pokazuje silnu energiju, nesto apsolutno nevidjeno u BH politici. Obilazi sve mjesne zajednice a nije izborna kampanja. Veoma je domisljat sa performansima. Pokazuje ogroman trud za razliku od drugih politicara koji provedu cetiri godine u parlamentu a da rijec ne progovore. Ja nemam dilemu da bi radio bolje od Dodika. Zapravo, od Dodika ne moze gore, vrh kriminala i korupcije.
mO k3

#45523 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

Ma momak je namazan i to dobro ...
Tesla Edison

#45524 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tesla Edison »

Kikibombona wrote: 17/06/2020 09:01
TESLA_EDISON wrote: 17/06/2020 08:51Nikakav iskorak on nije. Samo priča a ništa ne poduzima. Prijavljuje afere i podnosi krivične prijave tužilaštvu u BL a svi znamo pod kojom je on kontrolom. A zna i on i veoma je toga svjestan. Nikad nije izgovorio riječ Bosna osim kada je možda mislio na rijeku.

Stanivukovic i njegova ekipa su pro-srpski a ne pro-bosanski politicari. Oko toga je suvisno raspravljati. Tako je kako je.

Posto zivimo u istoj drzavi, posto smo u sistemu spojenih posuda, za nas bi bilo dobro da Srbi pokrenu ekonomiju, da se malo manje bave kriminalom i korupcijom itd. To bi se prelilo i na nas, imali bi koristi od takvih promjena.

Momak pokazuje silnu energiju, nesto apsolutno nevidjeno u BH politici. Obilazi sve mjesne zajednice a nije izborna kampanja. Veoma je domisljat sa performansima. Pokazuje ogroman trud za razliku od drugih politicara koji provedu cetiri godine u parlamentu a da rijec ne progovore. Ja nemam dilemu da bi radio bolje od Dodika. Zapravo, od Dodika ne moze gore, vrh kriminala i korupcije.
Opet kažem, demagog. Lahko je obilaziti mjesne zajednice kada si na budžetu. Šta je uradio? Jedno veliko ništa. Sve njegove afere i prijave završe u kanti za smeće a on uporan i dalje prijavljuje jednim te istim. Ruku dajem da kada bi on došao na vlast, mi bi Dodika od zemlje pravili.
Kikibombona

#45525 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

TESLA_EDISON wrote: 17/06/2020 09:04Opet kažem, demagog. Lahko je obilaziti mjesne zajednice kada si na budžetu. Šta je uradio? Jedno veliko ništa. Sve njegove afere i prijave završe u kanti za smeće a on uporan i dalje prijavljuje jednim te istim. Ruku dajem da kada bi on došao na vlast, mi bi Dodika od zemlje pravili.
A sta moze uraditi? Da on uhapsi Dodika?

Ja ne vjerujem da bi bio gori. Mi smo narod koji se plasi svake promjene, zato 30 godina vlasti imamo iste.

Ako ne napravimo zaokret, ova drzava i narod ce nestati. Imamo masovno iseljavanje mladih i katastrofalan natalitet, velikom brzinom nestajemo.
Post Reply