Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hadzinicasa

#11126 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 16/06/2020 12:18
hadzinicasa wrote: 16/06/2020 11:55
Niemand wrote: 16/06/2020 11:42

:|
mislim da je ovo vise generalno u kontekstu predrasuda ovako napisano.
Kako mislis?
mislim realno da je malo nas bilo u nekom direktnom kontaktu s transgender osobama. ja, evo, osobno nisam.
dakle stvaramo utisak o necemu u ovom slucaju nekome na osnovu onoga sto smo negdje procitali ili vidjeli koristeci neke zajednicke znacajke koje je ili neko izvukao za nas u opisima, ili smo ih mi sami uocili te se po njima ravnamo (manje ili vise svjesni raznoraznih "bias" koje su utjecale na to) i na osnovu toga donosimo odluke (deciding...) bez da upoznamo osobu odnosno otvorimo vrata ikakvoj mogucnosti za spoznavanjem sustine te osobe.

ako neko gleda ovu izjavu kao izolovanu - i sama smatram da je preekstremna. medjutim ako je stavimo u opceniti kontekst i pokusamo procitati kao "i never want to date any black (zamijeni s bilo kojom rjecju) person" - onda mislim da dolazimo do onoga sto se htjelo ovim reci - fobija (da budem jos i blaga). i mislim da se cesto u ovakvim clancima prilicno iskarikiraju stvari, odnosno koristi bombasticna terminologija i izjave, apelira na najosjetljivije tacke da bi se isprovociralo i dokazala point i nisam bas sklona uzimati ove rijeci bukvano i kaciti se za jednu rijec. but it is just me.

naravno ovako mozemo relativizirati "date" s bilo kim jer je to u svakom slucaju osoba (bez obzira na nase seksualne preferencije), sto i jeste djelimicno poenta - ukazivanje da su sve te marginalizirane skupine zapravo osobe i ljudska bica. i da su kao takvi vrijedni ljubavi i lijepi te ih ne treba a priori iskljucivati i uskracivati im sansu da obogate nase zivote.

da li bih ja? (kad tako fino pricas - da preduprijedim forumske dusebriznike i moraliste) ne znam. nisam nikad bila u situaciji. ne vjerujem, ali mozda i bih iz radoznalosti, mozda jer zaista ljude volim ili ne volim na osnovu njihove licnosti, a ne izgleda ili pripadnosti, ne mogu sa sigurnoscu reci.
MarlboroGold

#11127 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Hadzinice youtube je pun transrodnih osoba koje bukvalno daju uvid u svaki dio njihovog zivota i stavove o svemu. To je sasvim dovoljno.
Nisu ovo devedesete pa da znas samo za okolinu.
hadzinicasa

#11128 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

fulio stadion.
Niemand

#11129 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 12:37

Kako mislis?
mislim realno da je malo nas bilo u nekom direktnom kontaktu s transgender osobama. ja, evo, osobno nisam.
dakle stvaramo utisak o necemu u ovom slucaju nekome na osnovu onoga sto smo negdje procitali ili vidjeli koristeci neke zajednicke znacajke koje je ili neko izvukao za nas u opisima, ili smo ih mi sami uocili te se po njima ravnamo (manje ili vise svjesni raznoraznih "bias" koje su utjecale na to) i na osnovu toga donosimo odluke (deciding...) bez da upoznamo osobu odnosno otvorimo vrata ikakvoj mogucnosti za spoznavanjem sustine te osobe.

ako neko gleda ovu izjavu kao izolovanu - i sama smatram da je preekstremna. medjutim ako je stavimo u opceniti kontekst i pokusamo procitati kao "i never want to date any black (zamijeni s bilo kojom rjecju) person" - onda mislim da dolazimo do onoga sto se htjelo ovim reci - fobija (da budem jos i blaga). i mislim da se cesto u ovakvim clancima prilicno iskarikiraju stvari, odnosno koristi bombasticna terminologija i izjave, apelira na najosjetljivije tacke da bi se isprovociralo i dokazala point i nisam bas sklona uzimati ove rijeci bukvano i kaciti se za jednu rijec. but it is just me.

naravno ovako mozemo relativizirati "date" s bilo kim jer je to u svakom slucaju osoba (bez obzira na nase seksualne preferencije), sto i jeste djelimicno poenta - ukazivanje da su sve te marginalizirane skupine zapravo osobe i ljudska bica. i da su kao takvi vrijedni ljubavi i lijepi te ih ne treba a priori iskljucivati i uskracivati im sansu da obogate nase zivote.

da li bih ja? (kad tako fino pricas - da preduprijedim forumske dusebriznike i moraliste) ne znam. nisam nikad bila u situaciji. ne vjerujem, ali mozda i bih iz radoznalosti, mozda jer zaista ljude volim ili ne volim na osnovu njihove licnosti, a ne izgleda ili pripadnosti, ne mogu sa sigurnoscu reci.
Znam da je to sa identitetima uznapredovalo, al ne kontam ni sta ce drugo biti iko od nas nego ljudska bica i osobe. Bar dok pseudonauka ne izmisli kakav novi termin i za to osoba.

Ali to svakako nije poenta, vec da oni zaista vjeruju da je moguce postati suprotni spol ili da je ona zena sa zenskim penisom, a on muskarac sa muskom vaginom, da je dovoljno da se osjeca kao nesto i da nije dovoljno reci-pa dobro, fino, ako si ti sretna ili sretan, vec zele da se dozivljavaju tako u potpunosti, tj.da ih mi tako dozivljavamo. A to je vec nesto skroz drugo od tog kako oni sebe dozivljavaju.

I strah da se transzene sa penisom uvode u zenske zatvore je transfobija-strah od trans osoba, pa svejedno ne mislim da im to treba dozvoliti. Uostalom:

https://www.theguardian.com/society/201 ... der-prison

Usput, ovakvih clanaka o transfobiji i dejtovima ima koliko hoces. Nije karikiranje.
It might seem like I’d find more success if I avoided the straight klix world, but klix isn’t easy in queer spaces either. There are definitely queer people (both cis and trans) who openly aren’t interested in trans women — or they claim to be for political or social clout, but don’t actively pursue us.

Queer women’s circles are particularly plagued by transmisogyny. Being a “gold star lesbian” means never having had sex with a man or with a penis — that status is viewed as an achievement. Lesbians have to have a certain body, and only have sex with certain bodies, in order to be the “best” queer women — which doesn’t only shame trans women, but also shames the women who have loved them.

Both queer and straight people who refuse to date trans people rely upon the argument that everyone is allowed to prefer certain sets of genitalia. Sure, everyone is entitled to sexual preference, but it’s reckless to categorically dismiss all trans women under this premise. As a society, we should all urge each other to consider why these preferences exist, particularly with regard to trans people.

When I hear that someone doesn't want to have sex with a trans woman because of her penis — say, a lesbian who wants to maintain her gold star status or a straight man who insists he isn’t "gay" — I hear assumptions about how that sex would play out. Many trans women who have penises are not interested in acknowledging that body part during sex, and there are many ways to be respectful of that. Trans women don’t all have the same genital configuration or surgical history, either — our bodies are all different. When it comes to queer women's culture, in particular, many lesbians misguidedly deal with trauma from the patriarchy by attacking essentialist notions of manhood. But the penis is not an essential element of manhood — it can beautifully and comfortably coexist with womanhood in one body.

Just as I would push someone who categorically dismisses potential partners based on race to consider where those "preferences"come from, I’d encourage self-reflection from anyone who automatically writes off all trans people.
https://www.buzzfeed.com/raquelwi ... -dilemma
Connaisseur Karlin

#11130 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

ovaj put bi Niemand definitinvo mogla opravdano promjeniti naslov teme , davno ste prestali pisati o feminizmima :D
MarlboroGold

#11132 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 16/06/2020 13:18 ovaj put bi Niemand definitinvo mogla opravdano promjeniti naslov teme , davno ste prestali pisati o feminizmima :D
Cekao sam da ovo neko kaze. Ocekivano :D
hadzinicasa

#11133 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

i opet s interneta sto je exactly my point.

dakle - razliciti smo u obradi informacija i tu bih se zaustavila, jer kad citam nesto obavezno pokusavam rastumaciti kontekst, vrijeme u kojem je pisano, malo izmedju redova, i tako, da bude interesantnije. puki bukvalizam mi je dosadan. hvatanje za jednu rijec smatram plitkim i petty. ekstremizam mi je stran (u bilo kojem obliku), a jasno mi je da ima svega i ekstrema u svemu - ne treba me niko ubjedjivati u to i podastirati mi clanke s interneta - evo slazem se.

i da - date ne izjednacavam sa seksom ili vezom.

mislim da sam rekla sve sto sam imala i objasnila zasto samo napisala ono sto sam napisala.
MarlboroGold

#11134 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 13:16 fulio stadion.
Ne, naprotiv. Ne trebas imati direktan odnos sa osobama kad svoj zivot stave svima na izvoli. Naravno da ne predstavljaju vecinu, ali kad vidis 10-20 takvih osoba sa slicnim stavovima koje su u javnosti na dnevnoj bazi ipak ostave utisak.

Cak i da postoji fobija, mislis li da nije nikako opravdana?
Niemand

#11135 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 13:28 i opet s interneta sto je exactly my point.

dakle - razliciti smo u obradi informacija i tu bih se zaustavila, jer kad citam nesto obavezno pokusavam rastumaciti kontekst, vrijeme u kojem je pisano, malo izmedju redova, i tako, da bude interesantnije. puki bukvalizam mi je dosadan. hvatanje za jednu rijec smatram plitkim i petty. ekstremizam mi je stran (u bilo kojem obliku), a jasno mi je da ima svega i ekstrema u svemu - ne treba me niko ubjedjivati u to i podastirati mi clanke s interneta - evo slazem se.

mislim da sam rekla sve sto sam imala i objasnila zasto samo napisala ono sto sam napisala.
Onaj, posto smo mi zapravo trenutno na internetu i anonimno, ne znam sta bi ti tacno htjela sa tim svojim pointom, da ti prepricavam slucajeve koje ja mozda znam a ti ne znas il sta vec? Mislim ono, opet sa interneta? :-)
geralt

#11136 Re: Danasnji "feminizam"

Post by geralt »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 12:37 ako neko gleda ovu izjavu kao izolovanu - i sama smatram da je preekstremna. medjutim ako je stavimo u opceniti kontekst i pokusamo procitati kao "i never want to date any black (zamijeni s bilo kojom rjecju) person" - onda mislim da dolazimo do onoga sto se htjelo ovim reci - fobija (da budem jos i blaga). i mislim da se cesto u ovakvim clancima prilicno iskarikiraju stvari, odnosno koristi bombasticna terminologija i izjave, apelira na najosjetljivije tacke da bi se isprovociralo i dokazala point i nisam bas sklona uzimati ove rijeci bukvano i kaciti se za jednu rijec. but it is just me.

Ako smo kao drustvo prihvatili da seksualne preference nisu stvar izbora, red je da prihvatimo da to ne vazi samo za LGBT zajednicu vec i za straght populaciju, i da se ne odnose samo na spol vec i za konkretne tipove tijela.

Jesam li ja "fat-phobic" ako moje preference ne ukljucuju zene od 100+ kg, ili sam "ageist" ako ne ukljucuju zene od 50+? Smatram da nisam. Mogu ja sa tom osobom otici na date, moze meni biti prijatno u njenom drustvu, ali ako fizicki ne mogu postici erekciju u njenom prisustvu, onda to nikad ne moze otici dalje od prijateljstva/poznanstva.
hadzinicasa

#11137 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

MarlboroGold wrote: 16/06/2020 13:31
Ne, naprotiv. Ne trebas imati direktan odnos sa osobama kad svoj zivot stave svima na izvoli. Naravno da ne predstavljaju vecinu, ali kad vidis 10-20 takvih osoba sa slicnim stavovima koje su u javnosti na dnevnoj bazi ipak ostave utisak.

da, upravo jer je taj pasos na koji se referiras bio uvod, odnosno dio jedne cjeline - mog posta, ciju si poentu potpuno fulio.
Seciras i vadis iz konteksta, ali ok je to - svak se uvijek prvo zakaci za ono sto ga "svrbi". Tako, ti formiraj svoja misljenja i stavove prema 10-20 Youtubera ili stagodvec, tvoj zivot, tvoj izbor. Jer, to je normalno i zato imamo internet. Tebi.

ja kad nesto pisem, govorim samo za sebe. meni je to premalo i ne znam dovoljno i ne zelim etiketirati (iako to sigurno nekad i radim). i mislim da generalno ljudi to previse rade i ne smatram to ispravnim.

fobije ne opravdavam.
MarlboroGold

#11138 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 13:37
MarlboroGold wrote: 16/06/2020 13:31

da, upravo jer je taj pasos na koji se referiras bio uvod, odnosno dio jedne cjeline - mog posta, ciju si poentu potpuno fulio.
Seciras i vadis iz konteksta, ali ok je to - svak se uvijek prvo zakaci za ono sto ga "svrbi". Tako, ti formiraj svoja misljenja i stavove prema 10-20 Youtubera ili stagodvec, tvoj zivot, tvoj izbor. Jer, to je normalno i zato imamo internet. Tebi.

ja kad nesto pisem, govorim samo za sebe. meni je to premalo i ne znam dovoljno i ne zelim etiketirati (iako to sigurno nekad i radim). i mislim da generalno ljudi to previse rade i ne smatram to ispravnim.

fobije ne opravdavam.
Ok pošteno.
hadzinicasa

#11139 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 16/06/2020 13:34

Onaj, posto smo mi zapravo trenutno na internetu i anonimno, ne znam sta bi ti tacno htjela sa tim svojim pointom, da ti prepricavam slucajeve koje ja mozda znam a ti ne znas il sta vec? Mislim ono, opet sa interneta? :-)
mogu i ja vrtiti ocima, samo ja ne mislim da me to cini pametnijom ili naglasava moju (u ovom slucaju tvoju) poentu.

logika ti nije ok. point je bila odsustvo licnog iskustva i baziranje na clancima s interneta i onda jos seciranje istih, vadjenje jedne rijeci ili recenice iz konteksta.
Niemand

#11140 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 13:41

mogu i ja vrtiti ocima, samo ja ne mislim da me to cini pametnijom ili naglasava moju (u ovom slucaju tvoju) poentu.

logika ti nije ok. point je bila odsustvo licnog iskustva i baziranje na clancima s interneta i onda jos seciranje istih, vadjenje jedne rijeci ili recenice iz konteksta.
Pa kako ti, na internetu, na forumu, gdje pisemo anonimno mozes znati da je to odsustvo licnog iskustva? Mozes za sebe reci, ne mozes za druge. Ja tebe ne poznajem, na anonimnom smo forumu, na internetu, i sta, nemoj primjere sa interneta? Stvarno?
Hakiz

#11141 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 12:37

Kako mislis?

Stvar je u tome što se društvebna diskriminacja ne može, ne smije, prenijet ina lični odabir.

Na primjer, jeste diskriminacija za osud ako neko ko je određene boje kože, fizičkog deformiteta, transrodna osoba itd zbog te karakteristike ne dobije posao, budu joj uskraćene usluge koje svi ostali mogu dobiti itd. To jeste diskriminacija i za osudu je.

Ali, ako imam pravo da mi se kao partner ne sviđa neko sa plavom kosom ili smeđim očima, imam pravo i da ni se ne sviđa zbog patuljastog ili gigantskog rasta, pretilosti ili anoreksije, boje kože, kao i zbog toga što je transrodna osoba. To nije diskriminacija, to je pitanje lične estetike. Nemam pravo tu osobu smatrati "nižom vrstom", ali imam pravo reći da nikada ne bih bio u vezi ili braku sa takvom osobom jer me estetski, fizički, seksualno itd ne privlači.

Još čovjeka treba poslati u zatvor zato što kaže da ne želi da se zabavlja sa osobom od 1,50 m jer ga privlače djevojke sa dugim nogama ili što mu se ne sviđa žena od 130 kg, jer voli žene koje imaju uzak struk ili zato što mu crna koža nije lijepa kao ružičasta ili zato što ne želi da mu djevojka ima kurac ili ga je imala prije nego što je ugradila sise i odsjekla ga.

Otišlo je sve ovo dovraga.
hadzinicasa

#11142 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 16/06/2020 13:48
hadzinicasa wrote: 16/06/2020 13:41

Pa kako ti, na internetu, na forumu, gdje pisemo anonimno mozes znati da je to odsustvo licnog iskustva? Mozes za sebe reci, ne mozes za druge. Ja tebe ne poznajem, na anonimnom smo forumu, na internetu, i sta, nemoj primjere sa interneta? Stvarno?
joj Niemand, ti fakat neces da citas, jer ne zelim da vjerujem u zlonamjernost.

u svom sam postu napisala da "ja mislim...." i onda poslije objasnila da opet "ja mislim...." i da kad pisem, pisem za sebe i opet rekla da ja licno nisam nikoga takvog upoznala i ti ovo sad pises, sta da me napadnes? da se raspravljamo? da ti ponovim? evo jesam, ali ne kontam.

samo je za raspravu ipak potrebno dvoje, a u meni sagovornika za to nemas. ako ces lijepo komunicirati kao sto si normalno pitala zasto, pa ti ja odgovorila zasto sam nesto napisala i zasto tako mislim.... moze u svaka doba. ovo... ne bas.

na primjere s interneta sam se takodjer osvrnula - ima sve na internetu. svak moze naci ako hoce sve na internetu, formirati misljenje na osnovu toga, i tu tebi niti bilo kome takodjer ne kontriram. samo ekstremne primjere uzimati kao argumentaciju ili protumuniciju opet mislim da je zlonamjerno, a i to rekoh da ja licno ne ljubim (ekstremizam u bilo cemu)

i sta ti meni zapravo hoces da dokazes i oko cega da se raspravljas?
Niemand

#11143 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 14:02

u svom sam postu napisala da "ja mislim...." i onda poslije objasnila da opet "ja mislim...." i da kad pisem, pisem za sebe i opet rekla da ja licno nisam nikoga takvog upoznala i ti ovo sad pises, sta da me napadnes? da se raspravljamo? da ti ponovim? evo jesam, ali ne kontam.

samo je za raspravu ipak potrebno dvoje, a u meni sagovornika za to nemas. ako ces lijepo komunicirati kao sto si normalno pitala zasto, pa ti ja odgovorila zasto sam nesto napisala i zasto tako mislim.... moze u svaka doba. ovo... ne bas.

na primjere s interneta sam se takodjer osvrnula - ima sve na internetu. svak moze naci ako hoce sve na internetu, formirati misljenje na osnovu toga, i tu tebi niti bilo kome takodjer ne kontriram. samo ekstremne primjere uzimati kao argumentaciju ili protumuniciju opet mislim da je zlonamjerno, a i to rekoh da ja licno ne ljubim (ekstremizam u bilo cemu)

Sta je s tobom?

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 13:41 point je bila odsustvo licnog iskustva i baziranje na clancima s interneta i onda jos seciranje istih, vadjenje jedne rijeci ili recenice iz konteksta.
Kakvo dokazivanje i raspravljanje? Napisala sam obicni post na koji si ti odgovorila sa opet internet, odsustvo licnog iskustvo.

:roll:
Last edited by Niemand on 16/06/2020 14:17, edited 1 time in total.
dale cooper

#11144 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Bukvalno jedan provokativan thinkpiece jedne transgender osobe se uzima kao sumacija cjelokupne populacije. :-)
hadzinicasa

#11145 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 16/06/2020 14:12
hadzinicasa wrote: 16/06/2020 14:02

na primjere s interneta sam se takodjer osvrnula - ima sve na internetu. svak moze naci ako hoce sve na internetu, formirati misljenje na osnovu toga, i tu tebi niti bilo kome takodjer ne kontriram. samo ekstremne primjere uzimati kao argumentaciju ili protumuniciju opet mislim da je zlonamjerno i pogresno, te skrece diskusiju u pogresnom pravcu, a i to rekoh da ja licno ne ljubim (ekstremizam u bilo cemu)

Sta je s tobom?

quote=hadzinicasa post_id=16584643 time=1592306909 user_id=106373]
i opet s interneta sto je exactly my point.
quote=hadzinicasa post_id=16584675 time=1592307690 user_id=106373]
point je bila odsustvo licnog iskustva i baziranje na clancima s interneta i onda jos seciranje istih, vadjenje jedne rijeci ili recenice iz konteksta.
[/quote]
Kakvo dokazivanje i raspravljanje? Napisala sam obicni post na koji si ti odgovorila sa opet internet, odsustvo licnog iskustvo.

:roll:
[/quote]

hajde jos jednom evo pomoci cu ti:
(dalje cu parafrazirati i prepricavati jer nisam vicna bas kvotanju)

poenta je - da se utisak stvara na osnovu interneta a ne licnog iskustva.
onda ti dodjes pa postavis jos stvari s interneta.

ja kazem ne treba, hvala, umijem sama, a to nije bila poenta, znam da ima svega, a ekstremizam nije argument ni u kom pravcu - onda izvuces neku twisted logiku da smo mi na internetu - nigdje vezes ovim o cemu se pisalo. i jos bi se svadjala, vrtila ocima, napadala kako je to samo moje misljenje i ne mogu da govorim za sve...

a ja to i sama rekla :D - da svako je more than welcome da formira svoje misljenje na bazi interneta, (isto sam napisala i Marlboru) ali da meni licno to nije dovoljno.

i sad te opet pitam oko cega bi da se svadjas i u sta da me ubjedjujes?
Last edited by hadzinicasa on 16/06/2020 14:22, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#11146 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 16/06/2020 14:15 Bukvalno jedan provokativan thinkpiece jedne transgender osobe se uzima kao sumacija cjelokupne populacije. :-)
Ih da je samo jedan... jedan za koji se ovdje zna.
Niemand

#11147 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 16/06/2020 14:20
poenta je - da se utisak stvara na osnovu interneta a ne licnog iskustva.
onda ti dodjes pa postavis jos stvari s interneta.

ja kazem ne treba, hvala, umijem sama, a to nije bila poenta, znam da ima svega, a ekstremizam nije argument ni u kom pravcu - onda izvuces neku twisted logiku da smo mi na internetu - nigdje vezes ovim o cemu se pisalo. i jos bi se svadjala, vrtila ocima, napadala kako je to samo moje misljenje i ne mogu da govorim za sve...

a ja to i sama rekla :D - da svako je more than welcome da formira svoje misljenje na bazi interneta, (isto sam napisala i Marlboru) ali da meni licno to nije dovoljno.

i sad te opet pitam oko cega bi da se svadjas?
Onda ja dodjem pa stavim jos stvari sa interneta?

Pa sta bi ti da na anonimnom forumu, na internetu tacno stavim drugo osim primjera sa interneta? Da ogovaram i prepricavam poznanike il sta vec ti ocekujes? Twisted logika?
i jos bi se svadjala, vrtila ocima, napadala kako je to samo moje misljenje i ne mogu da govorim za sve...
:-)

Citas li ti sebe? Na moj post, dakle meni, si napisala i opet internet, odsustvo licnog iskustva.

I ja sam ta koja bi se svadjala? Jah.
dale cooper

#11148 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 16/06/2020 14:22
dale cooper wrote: 16/06/2020 14:15 Bukvalno jedan provokativan thinkpiece jedne transgender osobe se uzima kao sumacija cjelokupne populacije. :-)
Ih da je samo jedan... jedan za koji se ovdje zna.
Pa da ih ima i 50 opet ne mijenja na stvari.
saint_mirad

#11149 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Sigurno da ima i transosoba koje ne misle da je transfobija ako suprotni pol neće da izlazi s njima, ali mi ovde pričamo o poziciji onih smatraju da jest. O tom stavu smo se odredili, znajući da to nije stav od svih.
dale cooper

#11150 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

saint_mirad wrote: 16/06/2020 14:30 Sigurno da ima i transosoba koje ne misle da je transfobija ako suprotni pol neće da izlazi s njima, ali mi ovde pričamo o poziciji onih smatraju da jest. O tom stavu smo se odredili, znajući da to nije stav od svih.
Pa ja ne dobijam takav osjećaj kada čitam neke komentare.
Post Reply