Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zdruzdjo

#28626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Concord wrote: 15/06/2020 11:50 …………………………... U BiH najvise volim kada nema niko oko mene......
Iskreno ja se trudim da postignem to ako vozim gdje dalje. najgore mi je kad mi neko na cesti diktira moj stil voznje svojom voznjom. nerijetko mi se desi da stanem ako ne mogu da preteknem. Suvise volim sebe i svoje zivce da bih se nervirao zato sto neko se boji uci u blagu okuku na otvorenom putu sa 70 pa krkne na 50 pa onda popne na 80 a ja iza njega. Stanem minutu-dvije. ili jednostavno napravim lagano razmak.
Na auto putu pogotovo. Tacno vidis vozi i ponese ga otvoren put i onda po reakciji vidis da je u momentu bacio pogled na brzinomjer i skotntao brzinu pa brze-bolje pustaj gas. ma pritisnem da sarafi poispadaju dok ne preteknem. i onda nastavim sa udaljavanjem.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#28627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

jutros oko 9 ilidza -ciglane 43 minute :shock: :-? :roll: :( :twisted:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#28628 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Laplace wrote: 15/06/2020 11:46 Ograničenje 130 znači da je cesta projektovana za bezbjednu vožnju tom brzinom, a sve preko ne garantuje bezbjednost bez obzira na to kakvo ti je auto. U prevodu, vožnja preko ograničenja je rizična po definiciji, a vožnja mnogo iznad ograničenja je izazivanje smrti.

Tako da, kako rekoše u reklami, nije svejedno.
Kako onda isti autoput u njemackoj bez ogranicenja brzine i van DE sa ogranicenjem, a nije da u njemackoj ginu zbog toga vise...
zdruzdjo

#28629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kakaljin wrote: 15/06/2020 08:06…….Tek kada se desi nesto u tunelu onda se gleda brzina, do tada te kamere i podatci sluze samo za nadzor

Ugrubo receno, "overkill".
Ovako, u rs-u tacnije na svim entitetskim ulaz/izlaz iz federacije su oni poredali kamere. Nadzorne. Medjutim svaka od tih kamera ima onu famoznu opciju sto ima tzv sparta kod nas u federaciji. znaci usputno dok te gleda kako ulazis/izlazis ti prati i registraciju. Znaci dvije muhe jedim udarcem.

Ta varijanta u tunelima je veoma jednostavna. Od tacke A do tacke B ima toliko i toliko metara. prostom matematikom se dodje do podatka brzine u skladu sa vremenom za koliko predjes taj put. Tablice i cvak salji kaznu. Kakve skupe speed-kamere i qurtzi paltzi.
Kao u srbiji. Mjeri ti vrijeme od naplatne kucice do naplatne kucice I uzme se srednja brzina kojom si isao. Fino kad platis putarinu. teta na naplati "pretisne" dugme, iza rampe izadje ciko u plavom sa lilihipom i ispostavi obracun.
Gledao sam na tv-u podavno u nekoj pustinji u nekoj americkoj drzavi. Put ko strijela ravan. na sred ceste je veliki X preko cjele ceste I nakon cca kilometar-dva jos jedan isti. Na obliznjem brdu sjedi policajac pod suncobranom sa pregledom na cjelu dionicu puta. sa ogromnim durbinom. kad naidje auto na x pokrene stopericu i kad predje drugi x zaustavi. ima pred sobom tablicu u kojoj ima kojom se brzinom kretao u skladu sa vremenom od jednog do drugog X-a. ima najobicniju sony kameru kojom snima situaciju. ne znam zoom i to. Ako je prekoracenje, odmah javlja patroli koja je udaljena na par kilometara dalje, jer lola nema gdje skrenuti osim da nastavi putem na kojem je. i fino kazna.
Cemu maltretiranje, kupovina I instalacija ultra skupih stacionarnih kamera po par desetina hiljada.....jednostavna matematika i eto ga.
bitanga_sa_otesa

#28630 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote: 15/06/2020 18:35 Fino kad platis putarinu. teta na naplati "pretisne" dugme, iza rampe izadje ciko u plavom sa lilihipom i ispostavi obracun.
ne izlazi ciko sa lilihipom vec ti odmah teta naplati jer nece podic rampu dok ne platis,a platit moras ako mislis da nastavis dalje,jer u rikverAc nemEre.imas to u istri na ipsilonu takav sistem ,tamo gdje je tunel ucka :)
zdruzdjo

#28631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote: 15/06/2020 18:44
zdruzdjo wrote: 15/06/2020 18:35 Fino kad platis putarinu. teta na naplati "pretisne" dugme, iza rampe izadje ciko u plavom sa lilihipom i ispostavi obracun.
ne izlazi ciko sa lilihipom vec ti odmah teta naplati jer nece podic rampu dok ne platis,a platit moras ako mislis da nastavis dalje,jer u rikverAc nemEre.imas to u istri na ipsilonu takav sistem ,tamo gdje je tunel ucka :)
Vjeruj mi 2019 u martu dolazim na naplatnu kucicu simanovci, pred beogradom. ispred mene je BMW cro tablica. nakon naplate i otvaranja rampe odmah iza rampe izlazi policajac i skrece ga u stranu. Dok sam ja bio na naplati, sa druge rampe drugi policajac nekoga isto tako skrece u stranu. Mislio sam da je to nacin kaznjavanja prekoracenja.
Optimist

#28632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Da se nadovezem na voznju autoputem, u zadnjih par dana nekoliko ruznih scena usljed nepostojece saobracajne kulture.

Auto stoji u zaustavnoj traci, pocinje da se krece, odmah po pokretanju namota ulijevo i ukljuci se u desnu traku, a da pri tome nije ni pogledao ima li iko iza njega. Zadnji put neki P206 se tako ukljuci ispred kamiona sa prikolicom, a ovaj ga nije mogao izbjeci ulijevo jer je vec bilo auto u tom trenutku koje je preticalo kamion.
Metri su falili da ga sustigne, dzaba sto mu je kamion i blicao i svirao.
Ovoj izuzetno opasnoj radnji sam vise puta svjedocio. Zar je toliki problem ubrzati zaustavnom na 80-90 i onda se ukljuciti u desnu traku??????

Jutros scena nadomak Visokog, auto udara patku na cesti. :roll:

Iz Visokog prema Sarajevu se ukljucuje A klasa, na nacin da ga je zaletio koliko je moglo od naplatnih i direktno prelijece ispred mene, bez da je vozio ukljucnom trakom prvo.

Ima tu jos scena, ove su mi prve na pamet pale.
bitanga_sa_otesa

#28633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote: 15/06/2020 19:32
Vjeruj mi 2019 u martu dolazim na naplatnu kucicu simanovci, pred beogradom. ispred mene je BMW cro tablica. nakon naplate i otvaranja rampe odmah iza rampe izlazi policajac i skrece ga u stranu. Dok sam ja bio na naplati, sa druge rampe drugi policajac nekoga isto tako skrece u stranu. Mislio sam da je to nacin kaznjavanja prekoracenja.
ja nekad 2010. promasio ulaz sa neke regionalne ceste na tu obilaznicu ,imaju dvije rampe bez posade samo uzmes karticu .jedna rampa je prema puli druga prema rijeci ,nikoga nije bilo ,pustara i ja se vratio rikvercom 20m i udjem na rampu prema rijeci uzmem karticu i odem .kad sam dosao tamo na ucku kaze snimila vas je kamera vracali ste se u rikverc reko znam i koga sam ugrozio,kaze niste nikoga ali ne smijete to raditi 300 kuna, plati ,odmah :lol:
bitanga_sa_otesa

#28634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Optimist wrote: 15/06/2020 19:39 Ima tu jos scena, ove su mi prve na pamet pale.
u zadnje vrijeme sve cesce i cesce se desava da u traci za ubrzavanje iz otesa prema gradu stoji papak i prica na telefon .i to stane na pocetku ili na sredini tako da se ne mozes regularno ubaciti vec moras cekati da ne bude bas nikoga na brzoj cesti.ja ne znam da li ti idioti misle sta rade i sta mogu napraviti?? nece govno bahato stat na kraj jer onda on ne moze iz stanja mirovanja ubrzat da se ubaci ...
Bakir1

#28635 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Ma ja samo sViram :mrgreen:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#28636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Entropio »

Nerviraju me debili koji kao testiraju auta i ubrzanje na autoputu. Voze normalno, stanu na zaustavnu traku, i onda kao krecu iz mjesta... pa mamu vam jebem, nije autoput neka trkaca staza za vase raspale cunirane kante. On sa nekom raspalom Astrom starom 15 godina nesto ubrzava... i jos to snima. Siguran sam da ima u zakonu nesto da se ne smije zaustavljati onako iz cejfa na zaustavnu.
suit_up

#28637 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by suit_up »

Entropio wrote: 15/06/2020 20:12 Nerviraju me debili koji kao testiraju auta i ubrzanje na autoputu. Voze normalno, stanu na zaustavnu traku, i onda kao krecu iz mjesta... pa mamu vam jebem, nije autoput neka trkaca staza za vase raspale cunirane kante. On sa nekom raspalom Astrom starom 15 godina nesto ubrzava... i jos to snima. Siguran sam da ima u zakonu nesto da se ne smije zaustavljati onako iz cejfa na zaustavnu.
To dragon testira ubrzanje :lol:
Edin H.

#28638 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Edin H. »

Uzasno me nervira i strasno me ljuti kada frajer sa Lamburdjini Aventadorom opali u frajera sa Lamburdjini Aventadorom :-x

Image
bitanga_sa_otesa

#28639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Bakir1 wrote: 15/06/2020 20:11 Ma ja samo sViram :mrgreen:
ja im se jos sjetim famAlije :D
Bakir1

#28640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Ma jok ono skroz miran izraz lica i ruku na sirenu i jos po mogućnosti se okrecem iza da vidim ko svira :mrgreen:
drug_profi

#28641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ovaj iza ima tigar ljetne gume.
BadBoy

#28642 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Optimist wrote: 15/06/2020 19:39 Jutros scena nadomak Visokog, auto udara patku na cesti. :roll:
A dobro realno, šta je mogao tu... I ja sam vidio jednom u Hr da je frajer tako pokupio gavrana ili vranu (nešto je poveliko bilo). Ostala mu zaglavljena u prednjoj maski.
Logovan

#28643 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 15/06/2020 18:23 jutros oko 9 ilidza -ciglane 43 minute :shock: :-? :roll: :( :twisted:
Hahah :mrgreen: :-)
tyrdh

#28644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tyrdh »

un1ted wrote: 14/06/2020 22:07 @nermissmajlovic tiktok javan video, da li je on ili ne, nadam se da ce nadlezni organi provjeriti :)

Image

Ja ovog lika znam...

Kako da ga prijavim policiji, da li je ovo dovoljan dokaz?

Muka mi je vise od ovakvih budala od kojih ljudi ni krivi ni duzni ginu, pa hajde sve, ali u tunelu...
bitanga_sa_otesa

#28645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Logovan wrote: 15/06/2020 20:53
bitanga_sa_otesa wrote: 15/06/2020 18:23 jutros oko 9 ilidza -ciglane 43 minute :shock: :-? :roll: :( :twisted:
meni nije bilo smijesno...
Logovan

#28646 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 15/06/2020 21:15
Smijem se od tuge i žalosti.
zdruzdjo

#28647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote: 15/06/2020 21:15
I onda te neko zamoli nesto ili naredi u uz ono "ma hajde za čas češ to autom". A ono petak 14:30. :-D :-D

Najbolje meni kad mi šef tako kaže da nešto završim u gradu autom i kaže: "ma možeš to završiti za pola sata do 45 minuta plafon". Samo predam kljućeve od službenog auta i kažem: "evo dedera ti to ćaskom onda jer ja ne mogu tako brzo pa da ne gubimo vrijeme".
Laplace

#28648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Optimist wrote: 15/06/2020 19:39 Da se nadovezem na voznju autoputem, u zadnjih par dana nekoliko ruznih scena usljed nepostojece saobracajne kulture.

Auto stoji u zaustavnoj traci, pocinje da se krece, odmah po pokretanju namota ulijevo i ukljuci se u desnu traku, a da pri tome nije ni pogledao ima li iko iza njega. Zadnji put neki P206 se tako ukljuci ispred kamiona sa prikolicom, a ovaj ga nije mogao izbjeci ulijevo jer je vec bilo auto u tom trenutku koje je preticalo kamion.
Metri su falili da ga sustigne, dzaba sto mu je kamion i blicao i svirao.
Ovoj izuzetno opasnoj radnji sam vise puta svjedocio. Zar je toliki problem ubrzati zaustavnom na 80-90 i onda se ukljuciti u desnu traku??????

Jutros scena nadomak Visokog, auto udara patku na cesti. :roll:

Iz Visokog prema Sarajevu se ukljucuje A klasa, na nacin da ga je zaletio koliko je moglo od naplatnih i direktno prelijece ispred mene, bez da je vozio ukljucnom trakom prvo.

Ima tu jos scena, ove su mi prve na pamet pale.
Mnogi naši vozači jednostavno se ne znaju niti uključiti na autoput, a ne znaju ni čemu služi traka za ubrzavanje/uključivanje.

Meni nije neka snaga motora (81 kW), ali uvijek bez problema na traci za uključivanje ubrzam do oko 100 km/h bez ikakve žurbe, normalno ubrzavanje, a po uključenju sam brzo na 120~130, koliko je ograničenje. Čak i sa autom od 45 kW sam mogao bez problema ubrzati na bar 80~90 km/h prije uključenja na autoput.

Ovi se uključuju brzinom od možda 60 km/h bez gledanja. Isključivanje sa autoputa je slično, mnogi i ne znaju čemu služi traka za isključivanje.

Kad smo kod toga, sve me više nerviraju ovi koji preskaču pri obilaženju na autoputu ili pri prestrojavanju. Ono, uključim se i ubrzavam kako sam gore opisao, a treće vozilo obilazi nas sve bez obzira što sam ja već dao signal i počeo da se prestrojavam, a onda ja moram nazad. Pri tome jedva da vozi za nijansu brže nego vozilo koga obilazi. Danas je neki sa punoljetnim kamionom sa pravom glasa preticao mene (vozio sam 130 na ograničenju 120), preticanje je trajalo vječnost (jer je gonio ragu preko njenih granica), pri tome je blokirao vozilo hitne pomoći koje je pokušavalo da pretiče (doduše, nije uključila rotacije). Poslije preticanja je nastavio da vozi sporije nego što sam vozio ja, bitnoj e da je on ispred.

Po isključenju na Jošanici, ka Vogošći, prije prvog kružnog ide ono prestrojavanje. Tu ja idem p propisima (ograničenje 40, idem između 40 i 50), uključim lijevi žmigavac i ne prestrojavam se na punoj nego čekam da krene isprekidana dok pratim traku sa prvenstvom. Kad sam došao do isprekidane, morao sam propustiti genijalca sa falschwagenom koji se prestrojio na punoj, a onda pustiti vozila kojima je on oduzeo prvenstvo prolaza (ja sam bio u poziciji da se prestrojim a da im ne smetam) pa tek onda ja.

Vozači u fazonu "Osjećam se haj, mozak baj-baj".
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#28649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Pa normalno da neće da daju jači gas kad se uključuje jer stalno bulji u board i prati live potrošnju, čim mu potrošnja pri ubrzavaju skoči preko 5l, automatski mu skače krvni pritisak, muti mu se pred očima, diše otežano i kune autoput i onog što je napravio uključenja itd...
suit_up

#28650 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by suit_up »

Kad smo kod autoputa, u posljednje vrijeme sve češće vidim vozače kako se zalijepe na malu udaljenost od nekog kamiona i voze za njim 90 km/h. Ne bacim pogled šta rade jer ih poprilično brzo prođem, ali ne shvatam poAntu, danas se novi XC-60 zalijepio za stari Mercedes kamion na dionici od Jošanice prema Podlugovima.
Post Reply