LIBIJA

Post Reply
Kikibombona

#7201 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Frankfurt05 wrote: 15/06/2020 15:57Pa mi Sandzaklij smatramo nepismenim seljacinama. Dobro neki ih smatraju kao Bosnajcko topovsko meso. Je li zato imas kompleks manje vrijednosti. I jesi li mi objasnio kako neko iz Novog Pazara moze biti etnicki Bosnjak kad su mu rpeci bili Srbi pravoslavci.
Kakve ti gluposti valjas, jesi li dobar? :roll:

Bosnjaci Sandzaka su bili Bosnjaci i jesu Bosnjaci.

I nisu Sandzaklije seljacine. Seljacina ima u Novom Pazaru, Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i svakom drugom gradu. I te seljacine obicno glasaju za stranke kao sto je AKP, HDZ, SNSD, SDA itd.

EDIT

I ne smatram da su svi glasaci ovih stranaka seljacine vec dobar dio. Drugi dio su uhljebi, treci konzervativci, cetvrti vjerski fanatici, peti oportunisti itd.
Frankfurt05

#7202 Re: LIBIJA

Post by Frankfurt05 »

Kikibombona wrote: 15/06/2020 16:05
Frankfurt05 wrote: 15/06/2020 15:57Pa mi Sandzaklij smatramo nepismenim seljacinama. Dobro neki ih smatraju kao Bosnajcko topovsko meso. Je li zato imas kompleks manje vrijednosti. I jesi li mi objasnio kako neko iz Novog Pazara moze biti etnicki Bosnjak kad su mu rpeci bili Srbi pravoslavci.

I nisu Sandzaklije seljacine. Seljacina ima u Novom Pazaru, Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i svakom drugom gradu. I te seljacine obicno glasaju za stranke kao sto je AKP, HDZ, SNSD, SDA itd.
Bili Bosnjaci. U doba Tvrtka. De uozbilji se malo. Bosnjaci su postali kada je Aliji trebalo topovskog mesa. I taj posao su dobro odradili.
Kikibombona

#7203 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Ti nisi dobar sa mozgom...

...

Turko-vehabijski borac u Libiji prijeti da ce doci u Egipat i ubiti al-Sisija :lol: :lol:

MorningStar

#7204 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

Frankfurt05 wrote: 15/06/2020 16:07
Kikibombona wrote: 15/06/2020 16:05

Bili Bosnjaci. U doba Tvrtka. De uozbilji se malo. Bosnjaci su postali kada je Aliji trebalo topovskog mesa. I taj posao su dobro odradili.
:lol:
Il lud, il glup ili dijete - drugih opcija nema :D
Last edited by MorningStar on 15/06/2020 16:31, edited 1 time in total.
MorningStar

#7205 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

Frankfurt05 wrote: 15/06/2020 10:56 Francuzi si izgubili ogroman uticaj u svijetu i zato su malo nervozni. Siriju su izgubili a istu su stvorili. Sada gube Libiju koju su takodjer stvorili kao drzavu nakon povlacenja Otomana ili su imali uticaja u njezinom stvaranju. Tunis i Alazir otvoreno koketirijaju sa Sultanom. Na balkanu nemaju uticaja. Proba nesto Makron da Beogradskim aerodromom da napravi. No Turci su ipak i na balkanu mnogo prisutniji zbog ovog autoputa Beograd Sarajevo i zbog podrske stanovnistva Kosova, Albanije, BiH.

Sve u svemu potop Francuske vanjske politike.
:lol:
Frankfurt05

#7206 Re: LIBIJA

Post by Frankfurt05 »

Sve je receno sa ovim.
Nike af1 white

#7207 Re: LIBIJA

Post by Nike af1 white »

Guadalajara wrote: 15/06/2020 00:38
Frankfurt05 wrote: 15/06/2020 00:32 Ja mislim da vas Bosance u Bosni stvarno Bog nije za nista drugo stvorio nego za pravljenje cevapa. Pa jebemo travnicku fakultet. Ljudi napravili cijeli tenk; proizvode podmornice, nosace aviona, motore za sva svoja kopnena vozila ali eto nemaju legure jer to smo mi napravili kada nam je Tito napravio Yugo joooooooooooooooooj. :lol:

Da ponovim. Yugo vojna industrija je bila 0. Narodu je se to prodavalo kao sila na televiziji a u stvarnosti je bilo 0.
Sad smo se poceli i vrijedjati...Sta ces ti na bosanskom forumu ? Da ovdje siris tursku propagandu ? Ko si ti, sta si ti ? Sta ces ovdje ? Jesi ti azijat ?

To moze da tvrdi samo teska budala i neznalica. Do prije koju godinu nisu imali kapaciteta da proizvedu leguru za topovsku cijev, a ne nesto naprednije kao sto su legure za avionsku, brodsku i nuklearnu industriju.

Kad ce Turci ovo proizvoditi :|

pokusavas objasniti nesto liku koji se je klonirao brat bratu 30 puta suti nisi ga citao kad je htio sa tenkovima da ide preko trebevica da oslobadja lukavicu bosnjo koji zivi u holandiji a glumi da je turcin vidi se da je legalno zeleno gore hahahahahhaa 😂😂
Frankfurt05

#7208 Re: LIBIJA

Post by Frankfurt05 »

Nike af1 white wrote: 15/06/2020 17:30
Frankfurt05 wrote: 15/06/2020 00:32 Ja mislim da vas Bosance u Bosni stvarno Bog nije za nista drugo stvorio nego za pravljenje cevapa. Pa jebemo travnicku fakultet. Ljudi napravili cijeli tenk; proizvode podmornice, nosace aviona, motore za sva svoja kopnena vozila ali eto nemaju legure jer to smo mi napravili kada nam je Tito napravio Yugo joooooooooooooooooj. :lol:

Da ponovim. Yugo vojna industrija je bila 0. Narodu je se to prodavalo kao sila na televiziji a u stvarnosti je bilo 0.
Sad smo se poceli i vrijedjati...Sta ces ti na bosanskom forumu ? Da ovdje siris tursku propagandu ? Ko si ti, sta si ti ? Sta ces ovdje ? Jesi ti azijat ?

To moze da tvrdi samo teska budala i neznalica. Do prije koju godinu nisu imali kapaciteta da proizvedu leguru za topovsku cijev, a ne nesto naprednije kao sto su legure za avionsku, brodsku i nuklearnu industriju.

pokusavas objasniti nesto liku koji se je klonirao brat bratu 30 puta suti nisi ga citao kad je htio sa tenkovima da ide preko trebevica da oslobadja lukavicu bosnjo koji zivi u holandiji a glumi da je turcin vidi se da je legalno zeleno gore hahahahahhaa 😂😂
Momak pobrkao si me sa nekim drugim :)
MorningStar

#7209 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

Nike af1 white wrote: 15/06/2020 17:30

Jes jes , zaboravio sam mu nick kako je al sjetio sam se price , usnio da je janjicar , djeluje iz holandije - pobjego iz bosne - a srcem turcin :lol:
@mba

#7210 Re: LIBIJA

Post by @mba »

:thumbup:

Libijska vojska obavlja posljednje pripreme za oslobađanje Sirta

2020-06-15 16:34:52
Vojska međunarodno priznate Vlade nacionalnog jedinstva Libije sprema se za ključne akcije u okviru operacije “Put pobjede“, koju je nedavno počela s ciljem oslobađanja strateški važnog grada Sirta koji je pod okupacijom nelegitimnih militantnih snaga koje predvodi Khalifa Haftar, javlja Anadolu Agency (AA).

Libijska vojska proteklih dana ostvaruje velike uspjehe u borbi protiv Haftarovih militantnih snaga koje su u proteklim danima izgubile kontrolu u više gradova koje su držali pod okupacijom u Libiji, uključujući kompletnu provinciju Tripoli i Tarhunu, kao i zračnu bazu Al-Watiya.

Libijska vojska uspostavila je kontrolu i u vojnim kampovima El-Tekbali, Hamza i Yermuk, kao i nad 350 kilometara dugom koridoru koji je povezivao Haftarove militante na zapadu i jugu zemlje

Sljedeći cilj libijske vojske je oslobađanje Sirta, grada na obali Sredozemnog mora koji je smješten između Tripolija i Benghazija, a reporterska ekipa AA snimila je posljednje pripreme koje vojska obavlja u nedavno oslobođenim regijama Wishka i Abu Grein.

Libijska vojska je prošle sedmice oslobodila grad Wishka i došla na svega stotinjak kilometara od Sirta i njemu susjedne provincije Juftra u kojoj se nalazi i vojna zračna baza, a čije oslobađanje je također cilj pokrenute operacije.

Neidentificirani bombarderi u redovima Haftarovih pučista su zračnim napadima privremeno zaustavili napredovanje libijske vojske ka Sirtu, ali nakon posljednjih priprema vojska će krenuti i ključni napad za oslobađanje tog grada.

Sirte je rodni grad bivšeg libijskog lidera Muammara al-Gaddafija, a nakon “Arapskog proljeća“ jedno vrijeme je bio i pod okupacijom terorističke organizacije ISIS. Grad je od ISIS-a oslobođen 2016. godine, ali je krajem prošle godine pao u ruke Haftarovih militanata i to zahvaljujući lokalnim radikalnim militantima koji su stali na njegovu stranu.

Područje gradova Wishke i Abu Grein bila su poprište žestokih sukoba između libijske vojske i Haftarovih militanata, a na svakom mjestu su i danas vidljivi tragovi tih sukoba.

Priobalno područje od Sirta do Misrate uglavnom odlikuju mala seoska naselja koja su trenutno prazna jer su mještani pobjegli u sigurnije regije. To napušteno područje svojim izgledom i danas svjedoči žestokim sukobima.

General libijske vojske Huseyin al-Sheltati za AA je kazao da napredovanje prema Sirtu ide planiranim tokom i da su izvedeni brojni letovi izviđačkih aviona i dronova kako bi se vojnici spremili za moguće poteškoće na tom putu.

“Naš vrhovni komandant premijer Fayez al-Saraj je naredio da idemo ka Sirtu i Jufri. Operacija je započeta 6. juna i naše vojnike odlikuje velika volja i pripremljenost. Brzo napredovanje smo zaustavili nakon zračnih napada, ali nastavili smo pripreme“, kazao je general Sheltati.

On je kazao da libijska vojska dobija snažnu podršku sa više strana, a zahvalio je Turskoj koja je u Libiju poslala deminere koji u oslobođenim dijelovima Tripolija uklanjaju mine i omogućavaju povratak prognanih mještana.

Kapetan libijske vojske Abdul Hamid Abu Zeyyan je kazao da je libijska vojska na nekim mjestima došla svega 50-ak kilometara od Sirta kojeg žele u potpunosti očistiti od Haftarovih pučista.

Ističući da oslobađanje Sirta za njega lično predstavlja veliki motiv jer je u tom gradu prije četiri godine poginuo njegov brat u borbama protiv terorista ISIS-a Abu Zeyyan je kazao da su Haftarovi militanti oskrnavili Muzej šehida u centru Sirta.

“Haftar se koristi istim metodama kao i teroristi ISIS-a i u mjestima iz kojih se povlači sije minsko-eksplozivne naprave. Mi nemamo puno iskustva na tom polju, ali u oslobođenim dijelovima Tripolija su nam pomogli stručni timovi iz Turske“, kazao je Abu Zeyyan.

Sirte je stratešški važna regija i zbog činjenica da se u susjednoj Jufri nalazi zračna baza i što je na ulazu u područje koje ima najveće rezerve nafte i prirodnog gaza.
Frankfurt05

#7211 Re: LIBIJA

Post by Frankfurt05 »

Italijanske i Turske podmornice odrzale zajednicku vojnu vjezbu pred obalom Libije. Italije ne benda Francuze ni 5 %.
HarTar

#7212 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

@mba

#7213 Re: LIBIJA

Post by @mba »

HarTar

#7214 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

Frankfurt05 wrote: 15/06/2020 21:25 Italijanske i Turske podmornice odrzale zajednicku vojnu vjezbu pred obalom Libije. Italije ne benda Francuze ni 5 %.
Samo su Englezi veći zločinci od francuzčiča, samo alžiraca su ubili oko 5 miliona.
HarTar

#7215 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

Samo ću reći, tragedija...
@mba

#7216 Re: LIBIJA

Post by @mba »

:run:
HarTar wrote: 15/06/2020 21:34
Samo ću reći, tragedija...
pa naravno da je tragedija, cijeli islamski ummet je jedna velika tragedija, a jos veca je tragedija prepustiti sva prirodna bogatstva zapadnim interesima, kao sto su to uradile mahom sve zemlje zaljeva!
Frankfurt05

#7217 Re: LIBIJA

Post by Frankfurt05 »

HarTar wrote: 15/06/2020 21:33
Frankfurt05 wrote: 15/06/2020 21:25 Italijanske i Turske podmornice odrzale zajednicku vojnu vjezbu pred obalom Libije. Italije ne benda Francuze ni 5 %.
Samo su Englezi veći zločinci od francuzčiča, samo alžiraca su ubili oko 5 miliona.
Englezi su sada saveznici. Kao i Italijani. A Fracuzi neprijatelji. :D
Kikibombona

#7218 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Tunizani protiv ihvanijskog zla

Zatucana ideologija zla pokusava arapski svijet vratiti 500 godina unazad

Tunizanske ihvanije pokusavaju da prikriju svoje namjere, lafo se distanciraju od teroristicke ihvanijske mreze, a u pozadini pokusavaju ojacati pozicije da bi uspostavili vjersku diktaturu, nametnuli rigidne zakone, silom zamotali zene i sl.

bh.tornjak

#7219 Re: LIBIJA

Post by bh.tornjak »

Guadalajara wrote: 15/06/2020 00:13 Tvoju tezu o silnoj turskoj vojnoj i avionskoj industriji :( :-)
jarane....de malo sjedi pa rastabiri na NET-u o firmama FNSS,BMC,TAI,ROKETSTAN,ASELSAN,OTOKAR i druge....

jbt.....ovde se (mada nisu tema emisije) ismijava vojna industrija jedne zemlje od onih kojima je najveci domet proizvesti okvir za neku pusku i municiju......ubise nas kompleksi....
sve strucnjaci...sve naucnici....sve svi znaju...a ni lopatu jos nisu uspjeli napraviti
HarTar

#7220 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

Kikibombona wrote: 15/06/2020 22:20 Tunizani protiv ihvanijskog zla

Zatucana ideologija zla pokusava arapski svijet vratiti 500 godina unazad

Tunizanske ihvanije pokusavaju da prikriju svoje namjere, lafo se distanciraju od teroristicke ihvanijske mreze, a u pozadini pokusavaju ojacati pozicije da bi uspostavili vjersku diktaturu, nametnuli rigidne zakone, silom zamotali zene i sl.

Tvrtko, mani se Zukorlićeve mantre :mrgreen:
HarTar

#7221 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

bh.tornjak wrote: 15/06/2020 22:49
Guadalajara wrote: 15/06/2020 00:13 Tvoju tezu o silnoj turskoj vojnoj i avionskoj industriji :( :-)
jarane....de malo sjedi pa rastabiri na NET-u o firmama FNSS,BMC,TAI,ROKETSTAN,ASELSAN,OTOKAR i druge....

jbt.....ovde se (mada nisu tema emisije) ismijava vojna industrija jedne zemlje od onih kojima je najveci domet proizvesti okvir za neku pusku i municiju......ubise nas kompleksi....
sve strucnjaci...sve naucnici....sve svi znaju...a ni lopatu jos nisu uspjeli napraviti
Bosna pod NATO šapon, Srbija i pod ruskom i pod američkom, Hrvatska pod Hunskom i opet drugima imamo šta reći :lol:
bh.tornjak

#7222 Re: LIBIJA

Post by bh.tornjak »

HarTar wrote: 15/06/2020 23:03

Bosna pod NATO šapon, Srbija i pod ruskom i pod američkom, Hrvatska pod Hunskom i opet drugima imamo šta reći :lol:

na temi "BH Vojna industrija" dodje lik koji zivi u americi i pise o tome kako je napravio pusku (sklopio...od nabavljenih dijelova a nesto je i sam navodno radio) ...onako...to mu hobi...
lik ima pojma i zna o cemu prica....
Mangupi se okomili na njega...sta ti znas....vidi mu glOve....te ovo-te ono...vrijedanja ...nema sta nisu
znaci....lik koji se u slobodno vrijeme time bavi i zna bar nesto....bude napadnut od lezihljebovica koji pojma ni o cemu nemaju...
ono....sta ces nam ti iz inistranstva soliti pamet....dje si bio kad je grmilo i ta prica...

ovo je taj lik:
https://www.instagram.com/letacarms/?u ... =ig_embed
HarTar

#7223 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

bh.tornjak wrote: 15/06/2020 23:16
HarTar wrote: 15/06/2020 23:03

na temi "BH Vojna industrija" dodje lik koji zivi u americi i pise o tome kako je napravio pusku (sklopio...od nabavljenih dijelova a nesto je i sam navodno radio) ...onako...to mu hobi...
lik ima pojma i zna o cemu prica....
Mangupi se okomili na njega...sta ti znas....vidi mu glOve....te ovo-te ono...vrijedanja ...nema sta nisu
znaci....lik koji se u slobodno vrijeme time bavi i zna bar nesto....bude napadnut od lezihljebovica koji pojma ni o cemu nemaju...
ono....sta ces nam ti iz inistranstva soliti pamet....dje si bio kad je grmilo i ta prica...
Primjetio sam, ali mi je nabpodmuklije ismijavanje Islama što neki i više nego podmuklo rade...
bh.tornjak

#7224 Re: LIBIJA

Post by bh.tornjak »

HarTar wrote: 15/06/2020 23:22 Primjetio sam, ali mi je nabpodmuklije ismijavanje Islama što neki i više nego podmuklo rade...
da se primijetiti....previse providno...

na temi se sakupilo svega i svasta....ko u kladionici....svak za nekoga navija i na osnovu toga pise...sto opet nema veze s vezom..
niko ne pise s nekim argumentima...jedi se ospu na pominjanje Rusa....drugi na pominjanje Turaka...treci na Islam....cetvrti na zapad (ocenito)...

jbt...ne zna se ciji je u cijoj.....a svi posteni i fini...i svi sve znaju....
ima tu i Nostradamusa....koji vide buducnost....onda imas statisticara koji znaju koliko ko djece pravi...

imas i ekonomista ...koji nemaju 5 maraka u dzepu....ali bi rado da kupe pola planete
HarTar

#7225 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

Najizraženija je islamofobija, da su Turci npr. kršćani, hindusi, budisti, židovi, marsovci, ma bilo šta osim muslimani, gotovo niko ne bi prigovorio ni riječ protiv njih...
Post Reply