Pa stavio sam to je ovo.Guadalajara wrote: ↑14/06/2020 23:22 Sta je turbo saft...de nama laicima objasni sta je to...dje su im te silne fabrike...
Fabrike su tu ili se prave. Ovako ce im izgledati fabrika za composite aerospace dijelove:
Pa stavio sam to je ovo.Guadalajara wrote: ↑14/06/2020 23:22 Sta je turbo saft...de nama laicima objasni sta je to...dje su im te silne fabrike...
Guadalajara wrote: ↑14/06/2020 23:39 Prvi klip
Osim hale za montažu nista drugo nisam vidio...![]()
Drugi klip
Ovo je sve imao SOKO u Mostaru i jos vise. Imali su i livnica duraluminija. Jedino je nedostajala livnica titanija. To Rusi drze...
Frankfurt05 wrote: ↑14/06/2020 23:41Guadalajara wrote: ↑14/06/2020 23:39 Prvi klip
Osim hale za montažu nista drugo nisam vidio...![]()
Drugi klip
Ovo je sve imao SOKO u Mostaru i jos vise. Imali su i livnica duraluminija. Jedino je nedostajala livnica titanija. To Rusi drze...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kao tinejdžer sam hodao po tekijama i zapamtio jednu mudrost: "Sa p'janim i zaljubljenim se ne može raspravljati". Uzalud ti trud druže, nema tu argumenata, samo puke emocije.

Dimenzije autoklava
Jesi li ti svjestan kolko se provaljujes?
Sta si pobio.
Mozes li mi samo reci; kakvi motori su isli u silni Super Galeb , Galeb i taj Yugo helikopter? Je li iko ziv izasao ikada iz takvog helikoptera?
Ne interesuje me kakvi su motori isli. Ja o motorima veoma malo znam, osim da imaju dizel i benzinFrankfurt05 wrote: ↑15/06/2020 00:18Mozes li mi samo reci; kakvi motori su isli u silni Super Galeb , Galeb i taj Yugo helikopter? Je li iko ziv izasao ikada iz takvog helikoptera?
Da vidimo taj silni yugo motor. Kolko ja vidim sve je kopija Ruskog sovijet smeca i to losa a motori su Rols Roycevi za Galeb a Fiatovi za Yugo copter.![]()
![]()
![]()
Ja mislim da vas Bosance u Bosni stvarno Bog nije za nista drugo stvorio nego za pravljenje cevapa. Pa jebemo travnicku fakultet. Ljudi napravili cijeli tenk; proizvode podmornice, nosace aviona, motore za sva svoja kopnena vozila ali eto nemaju legure jer to smo mi napravili kada nam je Tito napravio Yugo joooooooooooooooooj.Guadalajara wrote: ↑15/06/2020 00:29Ne interesuje me kakvi su motori isli. Ja o motorima veoma malo znam, osim da imaju dizel i benzinFrankfurt05 wrote: ↑15/06/2020 00:18Mozes li mi samo reci; kakvi motori su isli u silni Super Galeb , Galeb i taj Yugo helikopter? Je li iko ziv izasao ikada iz takvog helikoptera?
Da vidimo taj silni yugo motor. Kolko ja vidim sve je kopija Ruskog sovijet smeca i to losa a motori su Rols Roycevi za Galeb a Fiatovi za Yugo copter.![]()
![]()
![]()
![]()
Video klip te Turske firme na kojoj je prikazan pogon za testiranje avionskih/helikopterskih motora.
isti takav pogon ima Orao u Bijeljini, koji je opljackan/dislociran iz Rajlovca.
O metalima Turci nista ne govore, odakle im legure za te motore.![]()
Sad smo se poceli i vrijedjati...Sta ces ti na bosanskom forumu ? Da ovdje siris tursku propagandu ? Ko si ti, sta si ti ? Sta ces ovdje ? Jesi ti azijat ?Frankfurt05 wrote: ↑15/06/2020 00:32 Ja mislim da vas Bosance u Bosni stvarno Bog nije za nista drugo stvorio nego za pravljenje cevapa. Pa jebemo travnicku fakultet. Ljudi napravili cijeli tenk; proizvode podmornice, nosace aviona, motore za sva svoja kopnena vozila ali eto nemaju legure jer to smo mi napravili kada nam je Tito napravio Yugo joooooooooooooooooj.
Da ponovim. Yugo vojna industrija je bila 0. Narodu je se to prodavalo kao sila na televiziji a u stvarnosti je bilo 0.
High technologija. To je stvar opredjeljenja zelis li imati nuklearne reaktore. Ima ih Iran, Pakistan. Zemlje koje imaju 4-8 puta manji standard od Turske. Sto ce Turskoj nuklearni reaktor kada ima najvece rijeke na kontinentu i dzaba energiju. A sa tim branama kontrolise svu vodu prema Sriji i Iraku.Guadalajara wrote: ↑15/06/2020 00:38Sad smo se poceli i vrijedjati...Sta ces ti na bosanskom forumu ? Da ovdje siris tursku propagandu ? Ko si ti, sta si ti ? Sta ces ovdje ? Jesi ti azijat ?Frankfurt05 wrote: ↑15/06/2020 00:32 Ja mislim da vas Bosance u Bosni stvarno Bog nije za nista drugo stvorio nego za pravljenje cevapa. Pa jebemo travnicku fakultet. Ljudi napravili cijeli tenk; proizvode podmornice, nosace aviona, motore za sva svoja kopnena vozila ali eto nemaju legure jer to smo mi napravili kada nam je Tito napravio Yugo joooooooooooooooooj.
Da ponovim. Yugo vojna industrija je bila 0. Narodu je se to prodavalo kao sila na televiziji a u stvarnosti je bilo 0.
To moze da tvrdi samo teska budala i neznalica. Do prije koju godinu nisu imali kapaciteta da proizvedu leguru za topovsku cijev, a ne nesto naprednije kao sto su legure za avionsku, brodsku i nuklearnu industriju.
Kad ce Turci ovo proizvoditi![]()
Najvece rijeke na kontinentuFrankfurt05 wrote: ↑15/06/2020 00:44High technologija. To je stvar opredjeljenja zelis li imati nuklearne reaktore. Ima ih Iran, Pakistan. Zemlje koje imaju 4-8 puta manji standard od Turske. Sto ce Turskoj nuklearni reaktor kada ima najvece rijeke na kontinentu i dzaba energiju. A sa tim branama kontrolise svu vodu prema Sriji i Iraku.Guadalajara wrote: ↑15/06/2020 00:38Sad smo se poceli i vrijedjati...Sta ces ti na bosanskom forumu ? Da ovdje siris tursku propagandu ? Ko si ti, sta si ti ? Sta ces ovdje ? Jesi ti azijat ?Frankfurt05 wrote: ↑15/06/2020 00:32 Ja mislim da vas Bosance u Bosni stvarno Bog nije za nista drugo stvorio nego za pravljenje cevapa. Pa jebemo travnicku fakultet. Ljudi napravili cijeli tenk; proizvode podmornice, nosace aviona, motore za sva svoja kopnena vozila ali eto nemaju legure jer to smo mi napravili kada nam je Tito napravio Yugo joooooooooooooooooj.
To moze da tvrdi samo teska budala i neznalica. Do prije koju godinu nisu imali kapaciteta da proizvedu leguru za topovsku cijev, a ne nesto naprednije kao sto su legure za avionsku, brodsku i nuklearnu industriju.
Kad ce Turci ovo proizvoditi![]()
![]()
Turska tek sada gradi nuklearke uz pomoc Rusije. Ne radi energetike nego radi nuklearnih ambicija kao sto je Erdogan rekao:"Svaka moderna drzava ima atomsku bombu, zasto nebi i mi?"
De bolan, CHP ih dva puta ponizio u Istanbulu. Trebali su treci put glasati pa da ih jos jednom otresu.Frankfurt05 wrote: ↑14/06/2020 21:55Kakav CHP. Erdogan uzima izbore sledeci put. Sve pametno radi. CHP je izgubio svaki kredibilitet gradjana. Jer su 50 godina vladali a od Turske poceli praviti nebitnu drzavu sa 80 miliona stanovnika. MHP na sledecim izborima uzima oko 20% glasova, AKP 50% a CHP oko 20%. To je uvijek tako.
Pa mi Sandzaklij smatramo nepismenim seljacinama. Dobro neki ih smatraju kao Bosnajcko topovsko meso. Je li zato imas kompleks manje vrijednosti. I jesi li mi objasnio kako neko iz Novog Pazara moze biti etnicki Bosnjak kad su mu rpeci bili Srbi pravoslavci.Kikibombona wrote: ↑15/06/2020 15:39De bolan, CHP ih dva puta ponizio u Istanbulu. Trebali su treci put glasati pa da ih jos jednom otresu.Frankfurt05 wrote: ↑14/06/2020 21:55Kakav CHP. Erdogan uzima izbore sledeci put. Sve pametno radi. CHP je izgubio svaki kredibilitet gradjana. Jer su 50 godina vladali a od Turske poceli praviti nebitnu drzavu sa 80 miliona stanovnika. MHP na sledecim izborima uzima oko 20% glasova, AKP 50% a CHP oko 20%. To je uvijek tako.![]()
Uzeli im Ankaru, Antaliju, sve vece gradove.
Samo nepismene seljacine glasaju za AKP ihvanije, isto kod nas za SDA.
...
Tursku je napravio Ataturk. Plisani sultan nikad ne moze steci ugled kao Ataturk.
...
Kemalisti ce opet preuzeti vlast na sljedecim izborima i nabiti nogom ihvanijske teroriste u Libiji drugdje. Odmah ce sklopiti savez sa Asadom i al-Sisijem.