Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
high_volume

#7026 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

drug_profi wrote: 14/06/2020 00:36 Ja se iskreno nadam da je moguce objediniti patriote u jedan pokret. Kao sto je to bio nekad NOP. Naravno da ce, kako glavni neprijatelj bude slabio, tako jacati i politicka profilacija pokreta ali to ne znaci da je to lose. Imacemo slobodne izbore pa cemo odvagivati.
Kakvo god, političko objedinjenje sa trajnijim opstankom, postići će se jedino uvećanjem izbornog praga, kojim bi se male stranke morale udružiti ili pridružiti većim, čime bismo dobili kvalitetnije politike i veće stranke, itd. Ne bih NOP prljao niti poredio s današnjicom :-)
drug_profi

#7027 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

NOP je samo primjer iz nase istorije, kako ljudska vrsta ima sposobnost prevazici medjusobne podjele kad joj zaprijeti opstanak.
A ovdje se de fakto radi o opstanku nacije i drzave.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#7028 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

drug_profi wrote: 14/06/2020 00:49 NOP je samo primjer iz nase istorije, kako ljudska vrsta ima sposobnost prevazici medjusobne podjele kad joj zaprijeti opstanak.
A ovdje se de fakto radi o opstanku nacije i drzave.
da si umjesto nacije, upotrijebio riječ bošnjaka, pomislio bih da si se u posljednje vrijeme druzio sa nekim sdaovcem.

ovaj post je baš u maniru prosječnog sda glasača.
drug_profi

#7029 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Za mene je nacija Bosanska. Etnije su za vas.
pinkman

#7030 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

Bilo kako bilo, Busuladzica se treba odreci s tim sto nije samo tu Konakovic, nego i ostali koji su glasali za. Svi trebaju skupa odbaciti Busuladzica.

Svidjalo se kome ili ne, nama trebaju dobri odnosi sa Jevrejima.
drug_profi

#7031 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Dapace rekao bih da je za nas nuzan imidz antifasista i anti-antisemita (Skaka talk).
Styling

#7032 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

pinkman wrote: 14/06/2020 02:13 Bilo kako bilo, Busuladzica se treba odreci s tim sto nije samo tu Konakovic, nego i ostali koji su glasali za. Svi trebaju skupa odbaciti Busuladzica.

Onda trebaju Fahro i Bakir da daju zajednicku izjavu. Njihovi puleni su glasali za promjenu naziva skole. Mene niko nije ni pitao.

Ja bih ovakve stvari stavljala na referendum.
high_volume

#7033 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Styling wrote: 14/06/2020 11:52
pinkman wrote: 14/06/2020 02:13 Bilo kako bilo, Busuladzica se treba odreci s tim sto nije samo tu Konakovic, nego i ostali koji su glasali za. Svi trebaju skupa odbaciti Busuladzica.

Onda trebaju Fahro i Bakir da daju zajednicku izjavu. Njihovi puleni su glasali za promjenu naziva skole. Mene niko nije ni pitao.

Kad bude izglasan zakon o zabrani veličanja fašzma.... itd, neće trebati ni referendum, što je glupost za ovakve stvari, niti će ko moći veličati fašizam na bilo kakav način, pa ni imenima ulicama, školama i sl.
last mohicans

#7034 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Najgore u svemu ovom što se Busuladzic fakturise NiPu i time se samo etiketira Dino. Sto nepoznaovaocima stvranih činjenica moze biti čudno. NiP nije ni postajao kad se davao naziv školi. SDA i mladomuslimanska politika je rehabilitovala Busuladzica i slične, dala je nazive ulica i škola po ovakvim osobama. Dino je samo kriv sto je kazao da mu to ne smeta i to mu se moze spočitati. Ali to je toliko irelevantno, trenutno, na cjelokupnoj poltičkoj sceni. Vrlo dobro smisljeno, jer time pokazuju toliku nemoc pred NiPom, osobito Fahro, a naravno da i SDA to nije nimalo mrsko. Mislim da je smišljeno iz zajedničke kuhinje SDA i SBBa. Ovo iz State Departmenta je apsolutno izlobirano, ne znam koliku veličinu i bitnost uopce ima, ne pratim toliko američke odluke i te kvalifikacije. Mile je na crnoj listi, pa Zeljka iz iste partije ode na inaguraciju Trumpa ( u publiku, naravno). Pojam fašista i antifašista na ovim područjima mozda razumiju samo pojedini američki historičari, koji su crpli relevantnu historijsku literaturu. Za mnoge od njih je Draza antifašista, jer je spasio neke pilote, čak odlikovan. Taman su toliko NiP i Dino bitni američkoj administraciji, State Departmentu, a na tri strane, tri kiklopa, tri radikalna kočničara u vidu Bakira,Čovketa i Mileta zapaljivom retorikom svaki dan nas podsjecaju na devedesete.
bunk

#7035 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Pises bezze.
Zeljka je otisla privatnim letom i slikala se mobitelom ispred Bijele kuce sa guardijanovom zenom onako kako bi i ja mogao otici da se slikam kao turist da imam viska love.
Niti ih je netko zvao niti ce na inauguraciju Trumpa.
A stati na zulj Amerima.
To je kraj.
Osim ako juzna osetija,krmak orban i zapadna pripizdonija i nacisti iz austrije nisu relevantan faktor u svjetskoj politici..
General War

#7036 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by General War »

Styling wrote: 14/06/2020 11:52

DA im treba pet referenduma bi napravili jedan za drugim, ovako dovoljan im je onaj iz 92...tad demokratija, a za ostalo, kakva demokratija, ne treba vise.
RunnerX

#7037 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

bunk wrote: 14/06/2020 13:27 Pises bezze.
Zeljka je otisla privatnim letom i slikala se mobitelom ispred Bijele kuce sa guardijanovom zenom onako kako bi i ja mogao otici da se slikam kao turist da imam viska love.
A stati na zulj Amerima.
To je kraj.
Osim ako juzna osetija,krmak orban i zapadna pripizdonija i nacisti iz austrije nisu relevantan faktor u svjetskoj politici..
Kakve ti gluposti mlatiš.

U stvari, nadam se da trolaš.
last mohicans

#7038 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

bunk wrote: 14/06/2020 13:27 Pises bezze.
A stati na zulj Amerima.
To je kraj.
Ugledo se na tebe i malakha koji non stop pišete bezeze i trabunjate. Čuj pišem bezveze, je li član partije čiji je predsjednik na crnoj američkoj listi? Šta nije tačno? Gdje sam napisao da je otisla ispred drzave, entiteta RS ili da je zvanično pozvana? Samo sam uporedio te dvije situacije, koji nemaju opet podjednaku tezinu. Spinovanje Fahre,Avaza i ostalih, među kojima si i ti, nikakvu štetu nece nanijeti NiPu, ni Dini lično.
RunnerX

#7039 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

last mohicans wrote: 14/06/2020 15:14Spinovanje Fahre,Avaza i ostalih, među kojima si i ti, nikakvu štetu nece nanijeti NiPu, ni Dini lično.
To je jedan sasvim novi nivo šizofrenije.

2016. godine SDA i SBB izglasali da se škola zove po Busuladžiću. U DF su bili bijesni kada se to izglasalo.

2018. godine SDA odbornici glasali protiv povlačenja te odluke.

Danas SDA i SBB napadaju Dinu jer mu ne smeta odluka koju su upravo oni donijeli.

Pa razmišlja li tamo iko, imaju li mozak...
last mohicans

#7040 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

RunnerX wrote: 14/06/2020 15:43
last mohicans wrote: 14/06/2020 15:14Spinovanje Fahre,Avaza i ostalih, među kojima si i ti, nikakvu štetu nece nanijeti NiPu, ni Dini lično.

2016. godine SDA i SBB izglasali da se škola zove po Busuladžiću. U DF su bili bijesni kada se to izglasalo.

Danas SDA i SBB napadaju Dinu jer mu ne smeta odluka koju su upravo oni donijeli.

Upravo to, masu ljudi pamcenje kao u zlatne ribice. Toliko se govori i spinuje da bi covjek pomislio NiP dao skoli ime po Busuladzicu. Mnogi povrsno prate politiku i događaje, a glasači su, zagovornici i simpatizeri partija koje su donijele ovakve odluke.
Kikibombona

#7041 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Konakovic komentarisao ovu sliku na fb :lol: :lol:

Sta je sada lik, Gavrilo ili vehabija, bosnjacki nacionalista ili bosnjacki izdajnik. SDA udara sa jedne SBB i DF sa druge strane. :D

Image
tovarish

#7042 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tovarish »

Meni je SDA Dino nenormalno mrzak, a da li je ovaj novi Dino išta bolji, vrijeme će pokazati. Ja se nadam, za dobro svih nas, da jeste.

A to što je rekao da mu Buduladžić ne smeta, mislim da je tokom te izjave bio pragmatičan, te ako se stvarno promijenio i kad dođe vrijeme, on pristati na uklanjanje fašista iz javnog života.

I slažem se da mi svi koji podržavamo neku od pravih opzicionih stranaka, trebamo zbiti redove i ne dozvoliti da nam se sa strane ruši jedinstvo.

Kad ugasimo SDA i njene satelite, te saveznike iz druge dvije noge tronošca, onda ćemo se ideološki "ćerati".
RunnerX

#7043 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Ne odustaju od taktike da se unese nemir među partnere četvorke.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/159 ... sda_u.html
Patton44

#7044 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

last mohicans wrote: 14/06/2020 16:22
RunnerX wrote: 14/06/2020 15:43

Upravo to, masu ljudi pamcenje kao u zlatne ribice. Toliko se govori i spinuje da bi covjek pomislio NiP dao skoli ime po Busuladzicu. Mnogi povrsno prate politiku i događaje, a glasači su, zagovornici i simpatizeri partija koje su donijele ovakve odluke.
Konakovic , Ademovic ,Okeric , Mekic. Izlazak iz sda ih ne amnestira za davanje imena i protivljenju promjene istog.Sad imaju priliku da u skupstini,kad je sda u manjini izglasaju promjenu imena.
winpin

#7045 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by winpin »

RunnerX wrote: 14/06/2020 18:13 Ne odustaju od taktike da se unese nemir među partnere četvorke.

Lesinari ne biraju sredstva za niske udarce i diskreditaciju. Nanjusili su oni da ce im Dino biti tvrd orah. Sva ova hajka koju provode u zadnje vrijeme je samo potvrdila da su DF i SBB produzena ruka SDA klike. Ako im Dino i koalicioni partneri uzmu Sarajevo na predstojicim izborima, (Kasumovic ce Zenicu sigurno, Tuzla je tu negdje) sa sigurnoscu se moze ocekivati pocetak kraja SDA i njenih prisljepaka. Bez sumnje bice tu jos svega, na blatnjavom terenu igra ce biti i te kako prljava.
high_volume

#7046 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

winpin wrote: 14/06/2020 18:53
RunnerX wrote: 14/06/2020 18:13 Ne odustaju od taktike da se unese nemir među partnere četvorke.

Lesinari ne biraju sredstva za niske udarce i diskreditaciju. Nanjusili su oni da ce im Dino biti tvrd orah. Sva ova hajka koju provode u zadnje vrijeme je samo potvrdila da su DF i SBB produzena ruka SDA klike. Ako im Dino i koalicioni partneri uzmu Sarajevo na predstojicim izborima, (Kasumovic ce Zenicu sigurno, Tuzla je tu negdje) sa sigurnoscu se moze ocekivati pocetak kraja SDA i njenih prisljepaka. Bez sumnje bice tu jos svega, na blatnjavom terenu igra ce biti i te kako prljava.
Pa šta se čudite
Piše: Danijal Hadžović
Najveće novinarsko i ljudsko smeće u našoj državi
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7047 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by un1ted »

Sada bi najbolji odgovor bio pokretanje inicijative za izmjenu imena :)
Fuzzy Dunlop

#7048 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Fuzzy Dunlop »

Uporediti Konakovića sa Vucicem i ova slika sa Karadžićem... omfg što bi rekli amerikanci. Kakav šljam, ne mogu zamisliti da nekog mrzim toliko da ga sa njima uporedim. Ko nije mislio, treba u inat kontra glasati. Fuj.
Point.

#7049 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Samo u BiH desničar može biti vođa takozvane ljevice. Na šta spade kuća ljevičarska, da je predvodi bivši SDA kadar koji je i dalje ideološki SDA. Siđi SDA, da te zamjeni mini SDA. Good luck Chuck.
high_volume

#7050 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Point. wrote: 14/06/2020 19:23 Samo u BiH desničar može biti vođa takozvane ljevice. Na šta spade kuća ljevičarska, da je predvodi bivši SDA kadar koji je i dalje ideološki SDA. Siđi SDA, da te zamjeni mini SDA. Good luck Chuck.
Nema u BiH neke desnice, barem deklarativno i po programu. Niti po djelovanju. S druge strane, registrovanih stranaka ljevice imamo, ali one skoro da i ne postoje. Uglavnom, u nas je svega po malo, kod skoro svake stranke. Svi nešto demokratski, nešto narodno, zajedno, itd.
Post Reply