Kakvo god, političko objedinjenje sa trajnijim opstankom, postići će se jedino uvećanjem izbornog praga, kojim bi se male stranke morale udružiti ili pridružiti većim, čime bismo dobili kvalitetnije politike i veće stranke, itd. Ne bih NOP prljao niti poredio s današnjicomdrug_profi wrote: ↑14/06/2020 00:36 Ja se iskreno nadam da je moguce objediniti patriote u jedan pokret. Kao sto je to bio nekad NOP. Naravno da ce, kako glavni neprijatelj bude slabio, tako jacati i politicka profilacija pokreta ali to ne znaci da je to lose. Imacemo slobodne izbore pa cemo odvagivati.
Narod i Pravda (Konakovic)
-
high_volume
#7026 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- drug_profi
#7027 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NOP je samo primjer iz nase istorije, kako ljudska vrsta ima sposobnost prevazici medjusobne podjele kad joj zaprijeti opstanak.
A ovdje se de fakto radi o opstanku nacije i drzave.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#7028 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
da si umjesto nacije, upotrijebio riječ bošnjaka, pomislio bih da si se u posljednje vrijeme druzio sa nekim sdaovcem.drug_profi wrote: ↑14/06/2020 00:49 NOP je samo primjer iz nase istorije, kako ljudska vrsta ima sposobnost prevazici medjusobne podjele kad joj zaprijeti opstanak.
ovaj post je baš u maniru prosječnog sda glasača.
- drug_profi
#7029 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za mene je nacija Bosanska. Etnije su za vas.
-
pinkman
#7030 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bilo kako bilo, Busuladzica se treba odreci s tim sto nije samo tu Konakovic, nego i ostali koji su glasali za. Svi trebaju skupa odbaciti Busuladzica.
Svidjalo se kome ili ne, nama trebaju dobri odnosi sa Jevrejima.
Svidjalo se kome ili ne, nama trebaju dobri odnosi sa Jevrejima.
- drug_profi
#7031 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dapace rekao bih da je za nas nuzan imidz antifasista i anti-antisemita (Skaka talk).
- Styling
#7032 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Onda trebaju Fahro i Bakir da daju zajednicku izjavu. Njihovi puleni su glasali za promjenu naziva skole. Mene niko nije ni pitao.
Ja bih ovakve stvari stavljala na referendum.
-
high_volume
#7033 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kad bude izglasan zakon o zabrani veličanja fašzma.... itd, neće trebati ni referendum, što je glupost za ovakve stvari, niti će ko moći veličati fašizam na bilo kakav način, pa ni imenima ulicama, školama i sl.
-
last mohicans
#7034 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Najgore u svemu ovom što se Busuladzic fakturise NiPu i time se samo etiketira Dino. Sto nepoznaovaocima stvranih činjenica moze biti čudno. NiP nije ni postajao kad se davao naziv školi. SDA i mladomuslimanska politika je rehabilitovala Busuladzica i slične, dala je nazive ulica i škola po ovakvim osobama. Dino je samo kriv sto je kazao da mu to ne smeta i to mu se moze spočitati. Ali to je toliko irelevantno, trenutno, na cjelokupnoj poltičkoj sceni. Vrlo dobro smisljeno, jer time pokazuju toliku nemoc pred NiPom, osobito Fahro, a naravno da i SDA to nije nimalo mrsko. Mislim da je smišljeno iz zajedničke kuhinje SDA i SBBa. Ovo iz State Departmenta je apsolutno izlobirano, ne znam koliku veličinu i bitnost uopce ima, ne pratim toliko američke odluke i te kvalifikacije. Mile je na crnoj listi, pa Zeljka iz iste partije ode na inaguraciju Trumpa ( u publiku, naravno). Pojam fašista i antifašista na ovim područjima mozda razumiju samo pojedini američki historičari, koji su crpli relevantnu historijsku literaturu. Za mnoge od njih je Draza antifašista, jer je spasio neke pilote, čak odlikovan. Taman su toliko NiP i Dino bitni američkoj administraciji, State Departmentu, a na tri strane, tri kiklopa, tri radikalna kočničara u vidu Bakira,Čovketa i Mileta zapaljivom retorikom svaki dan nas podsjecaju na devedesete.
- bunk
#7035 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pises bezze.
Zeljka je otisla privatnim letom i slikala se mobitelom ispred Bijele kuce sa guardijanovom zenom onako kako bi i ja mogao otici da se slikam kao turist da imam viska love.
Niti ih je netko zvao niti ce na inauguraciju Trumpa.
A stati na zulj Amerima.
To je kraj.
Osim ako juzna osetija,krmak orban i zapadna pripizdonija i nacisti iz austrije nisu relevantan faktor u svjetskoj politici..
Zeljka je otisla privatnim letom i slikala se mobitelom ispred Bijele kuce sa guardijanovom zenom onako kako bi i ja mogao otici da se slikam kao turist da imam viska love.
A stati na zulj Amerima.
To je kraj.
Osim ako juzna osetija,krmak orban i zapadna pripizdonija i nacisti iz austrije nisu relevantan faktor u svjetskoj politici..
- General War
#7036 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
DA im treba pet referenduma bi napravili jedan za drugim, ovako dovoljan im je onaj iz 92...tad demokratija, a za ostalo, kakva demokratija, ne treba vise.
- RunnerX
#7037 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakve ti gluposti mlatiš.bunk wrote: ↑14/06/2020 13:27 Pises bezze.
A stati na zulj Amerima.
To je kraj.
U stvari, nadam se da trolaš.
-
last mohicans
#7038 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ugledo se na tebe i malakha koji non stop pišete bezeze i trabunjate. Čuj pišem bezveze, je li član partije čiji je predsjednik na crnoj američkoj listi? Šta nije tačno? Gdje sam napisao da je otisla ispred drzave, entiteta RS ili da je zvanično pozvana? Samo sam uporedio te dvije situacije, koji nemaju opet podjednaku tezinu. Spinovanje Fahre,Avaza i ostalih, među kojima si i ti, nikakvu štetu nece nanijeti NiPu, ni Dini lično.bunk wrote: ↑14/06/2020 13:27 Pises bezze.
A stati na zulj Amerima.
To je kraj.
- RunnerX
#7039 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To je jedan sasvim novi nivo šizofrenije.last mohicans wrote: ↑14/06/2020 15:14Spinovanje Fahre,Avaza i ostalih, među kojima si i ti, nikakvu štetu nece nanijeti NiPu, ni Dini lično.
2016. godine SDA i SBB izglasali da se škola zove po Busuladžiću. U DF su bili bijesni kada se to izglasalo.
2018. godine SDA odbornici glasali protiv povlačenja te odluke.
Danas SDA i SBB napadaju Dinu jer mu ne smeta odluka koju su upravo oni donijeli.
Pa razmišlja li tamo iko, imaju li mozak...
-
last mohicans
#7040 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Upravo to, masu ljudi pamcenje kao u zlatne ribice. Toliko se govori i spinuje da bi covjek pomislio NiP dao skoli ime po Busuladzicu. Mnogi povrsno prate politiku i događaje, a glasači su, zagovornici i simpatizeri partija koje su donijele ovakve odluke.RunnerX wrote: ↑14/06/2020 15:43To je jedan sasvim novi nivo šizofrenije.last mohicans wrote: ↑14/06/2020 15:14Spinovanje Fahre,Avaza i ostalih, među kojima si i ti, nikakvu štetu nece nanijeti NiPu, ni Dini lično.
2016. godine SDA i SBB izglasali da se škola zove po Busuladžiću. U DF su bili bijesni kada se to izglasalo.
Danas SDA i SBB napadaju Dinu jer mu ne smeta odluka koju su upravo oni donijeli.
- Kikibombona
#7041 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Konakovic komentarisao ovu sliku na fb
Sta je sada lik, Gavrilo ili vehabija, bosnjacki nacionalista ili bosnjacki izdajnik. SDA udara sa jedne SBB i DF sa druge strane.

Sta je sada lik, Gavrilo ili vehabija, bosnjacki nacionalista ili bosnjacki izdajnik. SDA udara sa jedne SBB i DF sa druge strane.

- tovarish
#7042 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni je SDA Dino nenormalno mrzak, a da li je ovaj novi Dino išta bolji, vrijeme će pokazati. Ja se nadam, za dobro svih nas, da jeste.
A to što je rekao da mu Buduladžić ne smeta, mislim da je tokom te izjave bio pragmatičan, te ako se stvarno promijenio i kad dođe vrijeme, on pristati na uklanjanje fašista iz javnog života.
I slažem se da mi svi koji podržavamo neku od pravih opzicionih stranaka, trebamo zbiti redove i ne dozvoliti da nam se sa strane ruši jedinstvo.
Kad ugasimo SDA i njene satelite, te saveznike iz druge dvije noge tronošca, onda ćemo se ideološki "ćerati".
A to što je rekao da mu Buduladžić ne smeta, mislim da je tokom te izjave bio pragmatičan, te ako se stvarno promijenio i kad dođe vrijeme, on pristati na uklanjanje fašista iz javnog života.
I slažem se da mi svi koji podržavamo neku od pravih opzicionih stranaka, trebamo zbiti redove i ne dozvoliti da nam se sa strane ruši jedinstvo.
Kad ugasimo SDA i njene satelite, te saveznike iz druge dvije noge tronošca, onda ćemo se ideološki "ćerati".
- RunnerX
#7043 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne odustaju od taktike da se unese nemir među partnere četvorke.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/159 ... sda_u.html
-
Patton44
#7044 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Konakovic , Ademovic ,Okeric , Mekic. Izlazak iz sda ih ne amnestira za davanje imena i protivljenju promjene istog.Sad imaju priliku da u skupstini,kad je sda u manjini izglasaju promjenu imena.last mohicans wrote: ↑14/06/2020 16:22Upravo to, masu ljudi pamcenje kao u zlatne ribice. Toliko se govori i spinuje da bi covjek pomislio NiP dao skoli ime po Busuladzicu. Mnogi povrsno prate politiku i događaje, a glasači su, zagovornici i simpatizeri partija koje su donijele ovakve odluke.RunnerX wrote: ↑14/06/2020 15:43To je jedan sasvim novi nivo šizofrenije.last mohicans wrote: ↑14/06/2020 15:14Spinovanje Fahre,Avaza i ostalih, među kojima si i ti, nikakvu štetu nece nanijeti NiPu, ni Dini lično.
-
winpin
#7045 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Lesinari ne biraju sredstva za niske udarce i diskreditaciju. Nanjusili su oni da ce im Dino biti tvrd orah. Sva ova hajka koju provode u zadnje vrijeme je samo potvrdila da su DF i SBB produzena ruka SDA klike. Ako im Dino i koalicioni partneri uzmu Sarajevo na predstojicim izborima, (Kasumovic ce Zenicu sigurno, Tuzla je tu negdje) sa sigurnoscu se moze ocekivati pocetak kraja SDA i njenih prisljepaka. Bez sumnje bice tu jos svega, na blatnjavom terenu igra ce biti i te kako prljava.RunnerX wrote: ↑14/06/2020 18:13 Ne odustaju od taktike da se unese nemir među partnere četvorke.
-
high_volume
#7046 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa šta se čuditewinpin wrote: ↑14/06/2020 18:53Lesinari ne biraju sredstva za niske udarce i diskreditaciju. Nanjusili su oni da ce im Dino biti tvrd orah. Sva ova hajka koju provode u zadnje vrijeme je samo potvrdila da su DF i SBB produzena ruka SDA klike. Ako im Dino i koalicioni partneri uzmu Sarajevo na predstojicim izborima, (Kasumovic ce Zenicu sigurno, Tuzla je tu negdje) sa sigurnoscu se moze ocekivati pocetak kraja SDA i njenih prisljepaka. Bez sumnje bice tu jos svega, na blatnjavom terenu igra ce biti i te kako prljava.RunnerX wrote: ↑14/06/2020 18:13 Ne odustaju od taktike da se unese nemir među partnere četvorke.
Najveće novinarsko i ljudsko smeće u našoj državiPiše: Danijal Hadžović
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7047 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sada bi najbolji odgovor bio pokretanje inicijative za izmjenu imena 
- Fuzzy Dunlop
#7048 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uporediti Konakovića sa Vucicem i ova slika sa Karadžićem... omfg što bi rekli amerikanci. Kakav šljam, ne mogu zamisliti da nekog mrzim toliko da ga sa njima uporedim. Ko nije mislio, treba u inat kontra glasati. Fuj.
- Point.
#7049 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo u BiH desničar može biti vođa takozvane ljevice. Na šta spade kuća ljevičarska, da je predvodi bivši SDA kadar koji je i dalje ideološki SDA. Siđi SDA, da te zamjeni mini SDA. Good luck Chuck.
-
high_volume
#7050 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nema u BiH neke desnice, barem deklarativno i po programu. Niti po djelovanju. S druge strane, registrovanih stranaka ljevice imamo, ali one skoro da i ne postoje. Uglavnom, u nas je svega po malo, kod skoro svake stranke. Svi nešto demokratski, nešto narodno, zajedno, itd.