Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
u strahu su oci goleme ,tako se kaze,iskreno imao sam utisak da je nekako elastican,nekako mekan i kao neko pusketanje se cuje ,doradjivali su ga posle neznam kako je sada ,rekao sam ,jednom i nikad vise da ne uhelacim gace
Rusi su dosta nade polagali u Super Jet, ali imao je par unfala (izgleda sve pilotska greska) posebno u Maleziji ili u Indoneziji kad su ga predstavljali potencijalnim kupcima da su se zabili u planinu zajedno sa kupcima...e tu je bilo sumnje da je Pilot bio pijan
Najlakse je otpisati na pilote jer se nemogu braniti a sacuvati obraz proizvodjacu,jedna koja je radila u toj fabrici aviona je napisala da ona nikada nebi poletila na tom avionu bas kad je bilo testiranje ,onda je ako se ne varam zavrsila na sudu
Govorili su radnici i za Dreamliner isto, pa nikome ništa.
@General War Ovo je Ilyushin IL-76, ako se ne varam?
Connaisseur Karlin wrote: ↑10/06/2020 16:08
avijacija, terminoloski, obuhvata, dizjaniranje, proizvodnju i letenje zrakoplova ( letjelica teza od zraka)
tema je o zrakoplovima , o umjetnosti letenja; slobodno mozemo pisati, pitati i odgovoarati, ali i debitirati o raznim temama i dilemama u svijetu avijecije
rasirite svoja krila
Postoji li spisak svih proizvođača aviona za civilnu avijaciju, i tipovi njihovih aviona. Takođe i helikopteri..
General War wrote: ↑13/06/2020 20:21
Rusi su dosta nade polagali u Super Jet, ali imao je par unfala (izgleda sve pilotska greska) posebno u Maleziji ili u Indoneziji kad su ga predstavljali potencijalnim kupcima da su se zabili u planinu zajedno sa kupcima...e tu je bilo sumnje da je Pilot bio pijan
Najlakse je otpisati na pilote jer se nemogu braniti a sacuvati obraz proizvodjacu,jedna koja je radila u toj fabrici aviona je napisala da ona nikada nebi poletila na tom avionu bas kad je bilo testiranje ,onda je ako se ne varam zavrsila na sudu
Govorili su radnici i za Dreamliner isto, pa nikome ništa.
@General War Ovo je Ilyushin IL-76, ako se ne varam?
Ovaj gore nije, (C17 Globemaster)a na prosloj strani jeste
Mislis koaksijalnim rotorom? To je onda ruski neki Kamov...
nije Rus, kad provjerim, javim
a, ti si izgleda vise za vojnu avijaciju samo nastavi pisati
Dabogda da nije rus, ja se ne sjecam da imaju na zapadu tj da koriste dupli rotor....
Pa civilna mi je dosadno jednoobrazna, a to mi je u sklopu posla ugodno sa korisnim.
jeste Rus Sikorsky, a ima i Kamov, no bila sma uvjerena da i Bell ima nesto slicno
ojednom maleckom dijlelu povijesti rotor letjelica :
General War wrote: ↑13/06/2020 20:16
Dabogda da nije rus, ja se ne sjecam da imaju na zapadu tj da koriste dupli rotor....
Pa civilna mi je dosadno jednoobrazna, a to mi je u sklopu posla ugodno sa korisnim.
ima na zapadu jedan i to kaman k-max i novi sikorsky s97 i tjt v22- Osprey moze ga se nazvati polu mutantnom u tom smislu i tjt i Chinook koji je klasa za sebe kao mi26
Pa zato sam pitao, je li koaksijalni rotor...ove da bog da da je vidila osim Ospreya posto je dolazio u hrvatsku...ali to je hibrid.
Ospray je OGROMAN vidjela ga u US, a ruske stare helikoptere sam vidjela u HR vojonoj kasarani
avijacija, terminoloski, obuhvata, dizjaniranje, proizvodnju i letenje zrakoplova ( letjelica teza od zraka)
tema je o zrakoplovima , o umjetnosti letenja; slobodno mozemo pisati, pitati i odgovoarati, ali i debitirati o raznim temama i dilemama u svijetu avijecije
rasirite svoja krila
Postoji li spisak svih proizvođača aviona za civilnu avijaciju, i tipovi njihovih aviona. Takođe i helikopteri..
a, ti si izgleda vise za vojnu avijaciju samo nastavi pisati
jeste Rus Sikorsky, a ima i Kamov, no bila sma uvjerena da i Bell ima nesto slicno
rasirite svoja krila
General War wrote: ↑13/06/2020 20:16
Hipotetički, kad bi neko odlučio da radi proizvodnju "šasije" ili "karoserije" malih sportskih ili poljoprivrednih aviona, zapravo - letjelica, u nas, u BiH, šta bi to moglo biti, koji dijelovi takvih letjelica?
Hipotetički, kad bi neko odlučio da radi proizvodnju "šasije" ili "karoserije" malih sportskih ili poljoprivrednih aviona, zapravo - letjelica, u nas, u BiH, šta bi to moglo biti, koji dijelovi takvih letjelica?
Pa nije Karlinka iz bosne, otkud ona zna
Sasija ili karoserija je na avijaticarskom: "Zmaj aviona"
Pa nije Karlinka iz bosne, otkud ona zna
Sasija ili karoserija je na avijaticarskom: "Zmaj aviona"
kod nas na Balkanu ( sirom nekadasnje SFRJ) je poljoprivredni bio AN-@ Anjuska , pokusali su par Anjuski sacuvaati u HR, upravo u Osijek
Slovenci su trenutno dobili licencu vlastitog sportskog modela
proizvodnja aviona iz general aviation :
The General Aviation Manufacturers Association (GAMA) is devoted to one primary purpose: to foster and advance the general welfare, safety, interests and activities of general aviation throughout the world.
muha_sa wrote: ↑14/06/2020 11:20
Možete se vi zajebavat do sutra al će vam Muhenzi jednu istinu kazat
Karlinka je doktor za avijaciju iliti zrakoplovstvo
Još jedno--Karlinka je u našem lijepom, najljepšem šeher gradu Sarajevu gradu
General War wrote: ↑14/06/2020 11:12
...Steta nastelio sam na odmor za prvi aeromiting (mislim Pula) u Hrvatskoj u devetom mjesecu..ali izgleda nista od toga.
Hajmp zajedno, mozda nece otkazati u Puli ( nisma prvojerila) , ja sam bila spremna za Osijek , jedan od prvih u HR nadam se da nece svi biti otkazani
Ha, mozda i bude...tebi je i blizu italija, ove ili sljedece je 100 godina Frece Trikolorija tu uz slovenacku granicu...pardon cini mi se 60 godina.
meni je blizu , al' kad odem kod svojih na more
Da li pratis aeromitininge na Balkanu , da se dogovorimo