Zasto?DEMONIKA wrote: ↑11/06/2020 21:12mene da se pita, ja bih im isto makla to malo kožice s njihovog im ponosaConnaisseur Karlin wrote: ↑11/06/2020 18:58nema svrhe unakaziti dio tijela
pitaj muskrace koji nisu obrezani![]()
mislis da kozica na klitoris nema flavor ako se ne vodi racuna o higijeni![]()
![]()
Danasnji "feminizam"
- Connaisseur Karlin
#10851 Re: Danasnji "feminizam"
- dale cooper
#10852 Re: Danasnji "feminizam"
Sve to ne može poništiti činjenicu da transgender osobe i drugi pripadnici LGBTQ populacije postoje i da neće nestati, kao i problemi sa kojima se suočavaju.MarlboroGold wrote: ↑12/06/2020 07:48 Dobro je Peterson rekao vezano za ljevicu, a to je da je otišla predaleko i da se više ne može ni vidjeti kad je počela ići predaleko.
JKR je oduvijek bila lijevo orijentirana, ali je shvatila da je ljevica krenula putem kojeg ni ona sama ne može prihvatiti. Nije jedina. Masa je ljevičara (umjerenih) koji počinju okretati leđa ultraljevičarskoj, pa donekle i fašističkoj, ideologiji zasnovana na ušutkivanju, cenzuri, outcry-u na svim platformama, forsiranoj političkoj korektnosti koja nema veze sa zdravim razumom itd.
Da sam na njenom mjestu nastavio bih istim stilom dalje, pa neka vrište i galame koliko hoće. Svakako ne prihvataju biološke činjenice.
- Connaisseur Karlin
#10853 Re: Danasnji "feminizam"
WC je u sluzbi spolova, dva spola, znaci iskljucivo za spolne razlike
WC se ne moze prakticno koristiti za rodne razlike
insistirati na korisenju WC u sluzbi rodnih razlika je obicna debilna politika raznih pokreta
WC se ne moze prakticno koristiti za rodne razlike
insistirati na korisenju WC u sluzbi rodnih razlika je obicna debilna politika raznih pokreta
- pustopoljina
#10854 Re: Danasnji "feminizam"
Nije kad postoje straight hetero koji bi ubili baju da im dodje zena sa pisom do njih...Connaisseur Karlin wrote: ↑12/06/2020 08:51 WC je u sluzbi spolova, dva spola, znaci iskljucivo za spolne razlike
WC se ne moze prakticno koristiti za rodne razlike![]()
insistirati na korisenju WC u sluzbi rodnih razlika je obicna debilna politika raznih pokreta![]()
Ljudima jednostavno nije sigurno uci u muski wc, mislim da je to jedini problem.
- cendlerbing
#10855 Re: Danasnji "feminizam"
Kad god je velika gužva a žurim, ja se poslužim muškim. 
- Connaisseur Karlin
#10856 Re: Danasnji "feminizam"
unisex WC , nahodala sam se po takvim ( najvise ih ima na univerzitetima) nisam nikad cula za poseban problempustopoljina wrote: ↑12/06/2020 08:57Nije kad postoje straight hetero koji bi ubili baju da im dodje zena sa pisom do njih...Connaisseur Karlin wrote: ↑12/06/2020 08:51 WC je u sluzbi spolova, dva spola, znaci iskljucivo za spolne razlike
WC se ne moze prakticno koristiti za rodne razlike![]()
insistirati na korisenju WC u sluzbi rodnih razlika je obicna debilna politika raznih pokreta![]()
Ljudima jednostavno nije sigurno uci u muski wc, mislim da je to jedini problem.
ima nas jos, ali to ovisi od dizajna muskog, ako je dio za pise odvojen
eh, a koliko muskraca je uslo u zenski , a upravo su zenski bolje dizjanirani
- hadzinicasa
#10857 Re: Danasnji "feminizam"
Po ovoj logici i teoriji, muskarci nemaju sta da traze na ovoj temi, a posebno teza ovdje vise puta iznosena, parafraziram, "zene imaju sva prava, sta vise hoce!?"DEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 00:12nemate kredibilitet da pričate u ime žena, niti u ime muškaraca, ponajmanje djece,
iskustvo vam je zasnovano na člancima i čitanjem članaka i prenosite ga po forumima, meni dovoljno da vas diskvalifikujem iz ozbiljnog razgovora, mada uživam u čitanju nesuvislosti
sve što napišete je vaša vizija i trpate ju svugdje i uzimate zdravo za gotovo
kada okusite plodove braka i djece onda se bacite na analizu svega ovoga što vam se sada čini normalnim
i bukvalno sve i jedan muskarac koji pise o zenama na ovoj temi, a vecinom ih je i vise nego zena, nek' se makne iz kuhinje jer nikad nije bio niti ce biti zena.
moram se usprvotiviti ovakvoj tezi u svrhu diskreditiranja sugovornika. muskarci mozda nisu bili u kozi zene i neke stvari zaista covjek ne moze u potpunosti razumom obujmiti, ako ih nije dozivio (a i onda su iskustva, interpretacije, nauk i reakcije na situacije i dozivljaje drugaciji ovisno o licnosti), medjutim imaju majke, sestre, kolegice, prijateljice, ljubavnice.... pola populacije zensko... a i da nemaju, mogu imati teorijsku predstavu, pravo na slobodu govora.
ono na sta niko nema pravo jeste - osudjivanje tudjih izbora i etiketiranje i predstavljanje svoje istine kao univerzalne (pogotovo u nedostatku iskustva) i tu govorim i za zene i muskarce, da se razumijemo. pogotovo nema pravo na shaming, govor s visine, patronizing... a sto smo takodjer ovdje cesto citali.
Samo malo sirine, razumijevanja, uvazavanja sugovornika i plemenitosti.
- pustopoljina
#10858 Re: Danasnji "feminizam"
Pa i ja sam vise puta...
Neman nista ni protiv unisex wc-a, ali sta je onda sa onima kojima vjera zabranjuje...ili zasto djecu uvijek vode u zenski wc?
Moze i tata sincica odvesti u muski..
Zenski wc dodje ko sabirni centar, a muski je obicna klonja
Neman nista ni protiv unisex wc-a, ali sta je onda sa onima kojima vjera zabranjuje...ili zasto djecu uvijek vode u zenski wc?
- Connaisseur Karlin
#10859 Re: Danasnji "feminizam"
hahahahahaha, jao kakao se glaasno smijem, hahahahhaapustopoljina wrote: ↑12/06/2020 09:18 Pa i ja sam vise puta...
tako je pustopoljina
djecu najcesce vode u zenski WC jer muski cesce ima manji broj kabna sa wv soljama , ono jedn akabina i 5 pisoara , a kod zenskog su sve kabine
ali msuku djecu uvijek vode u muski wx, u hotelima ili restoranima sa dva wc
ah , ovim sto vjera zabranjuje, mogu pronaci adekvatan odvojen wc, obicno su tradicionalni najcesca opcija
cesto puta se koriti jedan wx za sve , imas ih BiH masu takvih primjera
- SaraFina
#10860 Re: Danasnji "feminizam"
Ova tema je najbolja preslika muško - ženskih odnosa i u R.L
Svi pripadnici muškog spola nastupaju jedinstveno, bez obzira na razlike u mišljenjima.
Ja sam upala ovdje, ne poznavajući relacije koje vladaju na ovom podforumu. (Kad su ti odnosi u pitanju)
I osjećam se poput pijuna, koji skakao za “protivničku ekipu” do kraja šahovske ploče. Te joj donio preimućstvo. Svojim “padom”.

Svi pripadnici muškog spola nastupaju jedinstveno, bez obzira na razlike u mišljenjima.
Ja sam upala ovdje, ne poznavajući relacije koje vladaju na ovom podforumu. (Kad su ti odnosi u pitanju)
I osjećam se poput pijuna, koji skakao za “protivničku ekipu” do kraja šahovske ploče. Te joj donio preimućstvo. Svojim “padom”.
- saint_mirad
#10861 Re: Danasnji "feminizam"
Ne postoji nikakav zajednicki plot muškog dela učesnika teme da branimo zajednicke interese ili stagod. Ako se čini da nastupamo ujedinjeno to je možda jer se vodimo zdravim razumom, a razum kad je zdrav funkcioniše slično kod svih ljudi.
-
Škobo Habu
#10862 Re: Danasnji "feminizam"
Kod god pomisliš da se ova tema neda dalje banalizirati - zatekneš novi level.
Čučavac vs. wc šolja.
Čučavac vs. wc šolja.
- pustopoljina
#10863 Re: Danasnji "feminizam"
saint_mirad wrote: ↑12/06/2020 09:32 Ne postoji nikakav zajednicki plot muškog dela učesnika teme da branimo zajednicke interese ili stagod. Ako se čini da nastupamo ujedinjeno to je možda jer se vodimo zdravim razumom, a razum kad je zdrav funkcioniše slično kod svih ljudi.
Ili su muski po prirodi vise coporativni.
Zamisli zenske huligane kako pale baklje i urlaju navijacke himne?
Sve bi se samo razletile lijevo i desno
- Connaisseur Karlin
#10864 Re: Danasnji "feminizam"
dale cooper je izuzetaksaint_mirad wrote: ↑12/06/2020 09:32 Ne postoji nikakav zajednicki plot muškog dela učesnika teme da branimo zajednicke interese ili stagod. Ako se čini da nastupamo ujedinjeno to je možda jer se vodimo zdravim razumom, a razum kad je zdrav funkcioniše slično kod svih ljudi.
nastupate ujedinjeno , ali cesto puta u pogresnim momentima ili sa pogresnim stavovima
npr. vama je zenska prostitucija prihvatljiva, iako nikad niste spomenuli prsotituciju muskraca
- hadzinicasa
#10865 Re: Danasnji "feminizam"
uh ovih insinuacija... nisko, al' kao i uvijek - to vise govori o onome ko pise...saint_mirad wrote: ↑12/06/2020 09:32 Ne postoji nikakav zajednicki plot muškog dela učesnika teme da branimo zajednicke interese ili stagod. Ako se čini da nastupamo ujedinjeno to je možda jer se vodimo zdravim razumom, a razum kad je zdrav funkcioniše slično kod svih ljudi.
no hajd' tjesi se
- saint_mirad
#10866 Re: Danasnji "feminizam"
Prava usporedba su žene koje zajedno traže cipele, ili tim žena koje ogovaraju neke druge žene. I kod muških sportskih pobuda imaš uvek svoj i protivnicki tim. Tribalizam tako radi.pustopoljina wrote: ↑12/06/2020 09:37saint_mirad wrote: ↑12/06/2020 09:32 Ne postoji nikakav zajednicki plot muškog dela učesnika teme da branimo zajednicke interese ili stagod. Ako se čini da nastupamo ujedinjeno to je možda jer se vodimo zdravim razumom, a razum kad je zdrav funkcioniše slično kod svih ljudi.![]()
- saint_mirad
#10867 Re: Danasnji "feminizam"
Fakat mi nije bio cilj da insinuiram kako zene ne koriste razum,al kontam što si to skontalahadzinicasa wrote: ↑12/06/2020 09:39uh ovih insinuacija... nisko, al' kao i uvijek - to vise govori o onome ko pise...saint_mirad wrote: ↑12/06/2020 09:32 Ne postoji nikakav zajednicki plot muškog dela učesnika teme da branimo zajednicke interese ili stagod. Ako se čini da nastupamo ujedinjeno to je možda jer se vodimo zdravim razumom, a razum kad je zdrav funkcioniše slično kod svih ljudi.
no hajd' tjesi se![]()
Zene se samo češće povezuju preko emocija.
- saint_mirad
#10868 Re: Danasnji "feminizam"
Ne kontam ovo oko nastupa ujedinjeno, niko od nas nema tajni chat dje se dogovorimo šta da pišemo. To sto se čini da nastupamo tako je stvar koincidencije. Mada nije ni koincidencija koliko su razumski principi.Connaisseur Karlin wrote: ↑12/06/2020 09:38dale cooper je izuzetaksaint_mirad wrote: ↑12/06/2020 09:32 Ne postoji nikakav zajednicki plot muškog dela učesnika teme da branimo zajednicke interese ili stagod. Ako se čini da nastupamo ujedinjeno to je možda jer se vodimo zdravim razumom, a razum kad je zdrav funkcioniše slično kod svih ljudi.![]()
nastupate ujedinjeno , ali cesto puta u pogresnim momentima ili sa pogresnim stavovima
npr. vama je zenska prostitucija prihvatljiva, iako nikad niste spomenuli prsotituciju muskraca![]()
- hadzinicasa
#10869 Re: Danasnji "feminizam"
i to je predrasuda, a ako mislis da si mi prvom recenicom "suknuo" (kao pronasla se ja), whatever makes you sleep better at nightsaint_mirad wrote: ↑12/06/2020 09:41Fakat mi nije bio cilj da insinuiram kako zene ne koriste razum,al kontam što si to skontalahadzinicasa wrote: ↑12/06/2020 09:39uh ovih insinuacija... nisko, al' kao i uvijek - to vise govori o onome ko pise...saint_mirad wrote: ↑12/06/2020 09:32 Ne postoji nikakav zajednicki plot muškog dela učesnika teme da branimo zajednicke interese ili stagod. Ako se čini da nastupamo ujedinjeno to je možda jer se vodimo zdravim razumom, a razum kad je zdrav funkcioniše slično kod svih ljudi.
no hajd' tjesi se![]()
Zene se samo češće povezuju preko emocija.
-
Škobo Habu
#10870 Re: Danasnji "feminizam"
Black friday je najbolji primjer čoporativne logike kod žena.pustopoljina wrote: ↑12/06/2020 09:37
![]()
- saint_mirad
#10871 Re: Danasnji "feminizam"
@hadzinicasa Nisam jbt, upis uopšte nije bio ni prema tebi, ni prema ženama ikako.
- hadzinicasa
#10872 Re: Danasnji "feminizam"
na temu sense and sensibilities:
kad zena nastupi razumno i racionalno - onda je hladnokrvna kucka.
kad zena nastupi emocionalno - onda je histericna
sto se mene tice, etiketirajte samo i dalje, pomaze u licnoj racionalizaciji i opravdavanju sovinizma. znam. ne bi ga bilo da zene nisu kakve jesu jel'. samo sto niko nece da kaze otvoreno kakve bi eto trebale da budu, jer bi sav mulj predrasuda izasao na vidjelo.
cula sam nekoliko puta izraz - ona je "prava zena". kad pitam sta to znaci - nema odgovora. isti ti skacu u oci na kovanicu "pravi muskarac" - kao na nesto sto je puno predrasuda.
sto opet govori o dvostrukim malogradjanskim arsinima koji su prisutni. od wc-a do prostitucije.
sto se mene tice, etiketirajte samo i dalje, pomaze u licnoj racionalizaciji i opravdavanju sovinizma. znam. ne bi ga bilo da zene nisu kakve jesu jel'. samo sto niko nece da kaze otvoreno kakve bi eto trebale da budu, jer bi sav mulj predrasuda izasao na vidjelo.
cula sam nekoliko puta izraz - ona je "prava zena". kad pitam sta to znaci - nema odgovora. isti ti skacu u oci na kovanicu "pravi muskarac" - kao na nesto sto je puno predrasuda.
sto opet govori o dvostrukim malogradjanskim arsinima koji su prisutni. od wc-a do prostitucije.
- hadzinicasa
#10873 Re: Danasnji "feminizam"
ti ne zakuhavajŠkobo Habu wrote: ↑12/06/2020 09:46Black friday je najbolji primjer čoporativne logike kod žena.pustopoljina wrote: ↑12/06/2020 09:37
![]()
stavi video istog dana na odjelu tehnike
- saint_mirad
#10874 Re: Danasnji "feminizam"
Na istu temu: Kad muškarac nastupi emotivno, onda je crybaby and not man enough, kad ne nastupi emotivno onda je bezosecajni skot. Ako već podižes generalizaciju na nivo polova, ima i suprotna varijanta.hadzinicasa wrote: ↑12/06/2020 09:49 na temu sense and sensibilities:
A stereotipi postoje i za pravu ženu i za pravog muškarca.
- pustopoljina
#10875 Re: Danasnji "feminizam"
Nema kod zena copora. Bas to ti je dokaz, svako sebi.Škobo Habu wrote: ↑12/06/2020 09:46Black friday je najbolji primjer čoporativne logike kod žena.pustopoljina wrote: ↑12/06/2020 09:37
![]()
A te scene imas i ispred prodavnica tehnickom robom....sa muskarcima