Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#10751 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Škobo Habu wrote: 10/06/2020 21:09
cLo wrote: 10/06/2020 20:36
Škobo Habu wrote: 10/06/2020 20:04
Ispod tvoje argumentacije uvijek izviruje taj viktimizirajući narativ o ženama kojem trag vodi do Edenskog vrta.
Ne znam kada UVIJEK, podastri! :D Pa ja uopće nisam bila ni aktivna mnogo na temi. Ali evo, mislim, moj prvi post na "današnji feminizam", ostavljen 23.11.2016., da te demantuje :P :zzzz: :
cLo wrote: 23/11/2016 10:00

Pa i nije feminizam, nego feminacizam. Feminaziji ne žele nikakvu ravnopravnost, žele biti ravnopravnije, demonstrirat silu, tj. žele i ravnopravnost i povlastice što nije haha smiješno, nego hahahahahaha smiješno. Glatko i tečno je biti feminazi u savremenom društvu i 21. stoljeću kada su ti već neke bosonoge utabale put i kada si zaštićen zakonima moderne države.
Pa, o.k. Nisam išao toliko unazad.

Bazirao sam se na par posljednjih stranica. Namam ništa protiv feminizma, niti feministkinja, uopšte mi ne smetaju, ali mnogo puta se na ovoj temi stekne utisak da se radi o nekoj vrsti crno-bijele podjele na muškarce i žene, koji su u vječitom fajtu, i tek kad ovu temu počnem čitati dođem u situaciju da o sebi razmišljam o muškarcu.

Muškarac sam, ali mi to nije primarni identitet. Nije mi svrha da 24 sata budem "jači pol".
Baš zato ne možeš znati kako je to.
cLo

#10752 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

Škobo Habu wrote: 10/06/2020 21:09

Pa, o.k. Nisam išao toliko unazad.

Bazirao sam se na par posljednjih stranica. Namam ništa protiv feminizma, niti feministkinja, uopšte mi ne smetaju, ali mnogo puta se na ovoj temi stekne utisak da se radi o nekoj vrsti crno-bijele podjele na muškarce i žene, koji su u vječitom fajtu, i tek kad ovu temu počnem čitati dođem u situaciju da o sebi razmišljam o muškarcu.

Muškarac sam, ali mi to nije primarni identitet. Nije mi svrha da 24 sata budem "jači pol".
Mislim da nijedna djevojka/žena na temi nije zagazila u taj radikalni/nezdravi feminizam, gdje primarni cilj biva radije uništiti muškarca, negoli se izboriti za ravnopravan status i prava.
MarlboroGold

#10753 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Jest Bloo. Kačila je jednom neku crvenu zastavu i plašila svijet :mrgreen: :P
zposao

#10754 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zposao »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 19:45
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 19:09
pustopoljina wrote: 10/06/2020 19:04 Ma pusti...jasno je svakome ko zna citati.
To nije bio ni pokušaj uvrede, već gašenje požara iz razloga što nisi shvatila čistu zajebanciju.
Inače cijenim tvoj doprinos forumu i tebe kao forumašicu.

Nešto sasvim drugo je kad sam wewi uletio kao padobranac i rekao da se ne sramoti bezveze. Karlinka nekad također zna izvući živce.
narano da znam, jer imam utisak da vecina muskraca glumi empatiju i rzumijevanje polozaja zena :-D ja ne trazim vasu pomoc, ne znam sto se nervirate , ako zene zele sebi obezbjiediti boji zivot :thumbup:
Razumiju li žene probleme muškaraca? Zašto bi samo jedna strana inzistirala na ulozi vječite žrtve koju se mora razumijeti i u isto vrijeme koju se ne može nikada razumjeti jer smo mi - da prostiš muškarci.

Imaju li muškarci problema u suvremenom svijetu? Susreću li se sa diskriminacijom i etiketiranjem? Stigmatizira li se muškost sama po sebi? Da li je postao kriminal biti muškarac? Zašto žene smiju ispoljiti svoju seksualnost a muškarcima se vaga svaki treptaj oka? Zašto je smiješno kada je muškarac žrtva u vezi a žena nasilnik (bilo psihicki bilo fizički)? Može li žena seksualno napastovati muškarca? Gdje je granica između ženinog zavođenja i "samo se sređujem da lijepo sebi izgledam" ? Koje su granice ponašanja? Kako bi muškarac trebao osvojiti bez advokata uza se? Zašto sve teške, ponižavajuće, opasne i slabo plaćene poslove rade u 99% slučajeva muškarci? Zašto su kroz historiju žene bile oslobođene ratne obveze a muškarci gnojili zemlju? Zašto u rudnicima nije zastupljena rodna ravnopravnost?

Zašto misliš da bi muškarci trebali svaki dan sebe bičevati jer ne mogu shvatiti žene? Trebaju li i mogu li žene uopce shvatiti muškarce?
S4mpion

#10755 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Dajte borcima šansu da navedu postignuća modernog feminizma.

Možda se desi čudo i stvarno navedu nešto što nije postignuće prvobitnog feminizma. Dajte im šansu da opravdaju postojanje ove komedije.
Connaisseur Karlin

#10756 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

zposao wrote: 11/06/2020 00:25
Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 19:45
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 19:09
To nije bio ni pokušaj uvrede, već gašenje požara iz razloga što nisi shvatila čistu zajebanciju.
Inače cijenim tvoj doprinos forumu i tebe kao forumašicu.

Nešto sasvim drugo je kad sam wewi uletio kao padobranac i rekao da se ne sramoti bezveze. Karlinka nekad također zna izvući živce.
narano da znam, jer imam utisak da vecina muskraca glumi empatiju i rzumijevanje polozaja zena :-D ja ne trazim vasu pomoc, ne znam sto se nervirate , ako zene zele sebi obezbjiediti boji zivot :thumbup:
Razumiju li žene probleme muškaraca? Zašto bi samo jedna strana inzistirala na ulozi vječite žrtve koju se mora razumijeti i u isto vrijeme koju se ne može nikada razumjeti jer smo mi - da prostiš muškarci.

Imaju li muškarci problema u suvremenom svijetu? Susreću li se sa diskriminacijom i etiketiranjem? Stigmatizira li se muškost sama po sebi? Da li je postao kriminal biti muškarac? Zašto žene smiju ispoljiti svoju seksualnost a muškarcima se vaga svaki treptaj oka? Zašto je smiješno kada je muškarac žrtva u vezi a žena nasilnik (bilo psihicki bilo fizički)? Može li žena seksualno napastovati muškarca? Gdje je granica između ženinog zavođenja i "samo se sređujem da lijepo sebi izgledam" ? Koje su granice ponašanja? Kako bi muškarac trebao osvojiti bez advokata uza se? Zašto sve teške, ponižavajuće, opasne i slabo plaćene poslove rade u 99% slučajeva muškarci? Zašto su kroz historiju žene bile oslobođene ratne obveze a muškarci gnojili zemlju? Zašto u rudnicima nije zastupljena rodna ravnopravnost?

Zašto misliš da bi muškarci trebali svaki dan sebe bičevati jer ne mogu shvatiti žene? Trebaju li i mogu li žene uopce shvatiti muškarce?
susocjecam i sa vama, imas mogucnost postati clan organizacije za muska prava i ravnopravnost :thumbup:

evo, jedan primjer , oni se bore protiv obrezivanja, a i ja sam protiv obrezivanja penisa:

Image
omar little

#10757 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

kakve veze ima obrezivanje kurca bilo sa feminizmima bilo sa "feminizmima"?
MarlboroGold

#10758 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Šta će oni kojima je već obrezan? :lol:

Ko o čemu Karlinka o penisima :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#10759 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 11/06/2020 15:07 Šta će oni kojima je već obrezan? :lol:

Ko o čemu Karlinka o penisima :mrgreen:
hahaha, ne znam :lol:

pa organizacija za prava muskaraca upravo se bori protiv obrezivanja :)

tip je postavio jako dirljiv post, pa sam mu predlozila da se uclani organizaciju :oops:
zposao

#10761 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zposao »

Connaisseur Karlin wrote: 11/06/2020 14:58
evo, jedan primjer , oni se bore protiv obrezivanja, a i ja sam protiv obrezivanja penisa:
:lol: a zašto si ti protiv? Zbog flavoura ili ?
1Dante1

#10762 Re: Danasnji "feminizam"

Post by 1Dante1 »

Sta je pogresno rekla pa je toliko napadaju?
MorningStar

#10763 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MorningStar »

1Dante1 wrote: 11/06/2020 18:02
Rekla da se “osobe koje imaju menstruaciju” zovu zene - to je uvrijedilo transgenderice .. koje hoce da se zovu osobe koje imaju menstruaciju..
The row began last weekend, after Rowling responded to a headline on an online article discussing "people who menstruate" by writing in a tweet: "I'm sure there used to be a word for those people. Someone help me out. Wumben? Wimpund? Woomud?"
Oslo sve u tri lijepe. :lol:
MarlboroGold

#10764 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:-)

jbt šta pročitah :-)
1Dante1

#10765 Re: Danasnji "feminizam"

Post by 1Dante1 »

MorningStar wrote: 11/06/2020 18:06
Rekla da se “osobe koje imaju menstruaciju” zovu zene - to je uvrijedilo transgenderice .. koje hoce da se zovu osobe koje imaju menstruaciju..
The row began last weekend, after Rowling responded to a headline on an online article discussing "people who menstruate" by writing in a tweet: "I'm sure there used to be a word for those people. Someone help me out. Wumben? Wimpund? Woomud?"
Pa u pravu je :D jos kad vidis ova dva lika da je napadaju a preko nje hljeb zaradili :D
Niemand

#10766 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Jednog dana cemo se probuditi u fasistickom svijetu dje nes vise smijeti ni razmisljati kako smo dosli dotle.
DEMONIKA

#10767 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

ukratko, Bizarro World, kako to lijepo i u malo riječi jedan forumaš sroči :mrgreen:
MorningStar

#10768 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MorningStar »

DEMONIKA wrote: 11/06/2020 18:18 ukratko, Bizarro World, kako to lijepo i u malo riječi jedan forumaš sroči :mrgreen:
Oprostite a kako znate da se on/ona/ono identifikuje kao forumas ? To je uvredljivo predlazem rijec forumosoba.

:lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#10769 Re: Danasnji "feminizam"

zposao wrote: 11/06/2020 17:55
nema svrhe unakaziti dio tijela

pitaj muskrace koji nisu obrezani :D

mislis da kozica na klitoris nema flavor ako se ne vodi racuna o higijeni ;-)
cendlerbing

#10770 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

Image
MarlboroGold

#10771 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:lol:
DEMONIKA

#10772 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

Connaisseur Karlin wrote: 11/06/2020 18:58
zposao wrote: 11/06/2020 17:55
nema svrhe unakaziti dio tijela

pitaj muskrace koji nisu obrezani :D

mislis da kozica na klitoris nema flavor ako se ne vodi racuna o higijeni ;-)
mene da se pita, ja bih im isto makla to malo kožice s njihovog im ponosa :mrgreen:
ExNihilo

#10773 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Pratim ovaj slučaj zadnjih dana. Zanimljiv je iz dva razloga.

JK Rowling je inače posvećeni liberal. Među javnim ličnostima, malo ko je učinio više za promociju feminizma, LGBT zajednice, pa i trans zajednice. Toliko da revidira i reinterpretira vlastite likove kao gejeve, crnkinje, i slično.

Međutim, stvar je nepravila puni krug, gender korektnost sliči gender diskriminaciji, fraza "people who menstruate" je za chip-on-the-shoulder feministkinju, kakva je Rowling, poput onog srpskog komentatora koji govori "igrač sa brojem 9" jer ne želi izreći Kodrino ime, dakle diskriminatorno, ali je istovremeno vrhunac gender korektnosti, fraza kao preuzeta iz nekog rječnika upotrebljivih termina NGO ublehaša, inkluzivna, da se niko ne naljuti. Tako se Rowling frontalno sudarila sa vlastitom ideologijom.

I važnije, bez obzira kakav liberalni track record pojedincu bio, onda kada kaže pogrešnu stvar, jadna mu majka od onih koji se nazivaju lučonošama slobode govora.
DEMONIKA

#10774 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

ExNihilo wrote: 11/06/2020 22:06

Pratim ovaj slučaj zadnjih dana. Zanimljiv je iz dva razloga.

JK Rowling je inače posvećeni liberal. Među javnim ličnostima, malo ko je učinio više za promociju feminizma, LGBT zajednice, pa i trans zajednice. Toliko da revidira i reinterpretira vlastite likove kao gejeve, crnkinje, i slično.

Međutim, stvar je nepravila puni krug, gender korektnost sliči gender diskriminaciji, fraza "people who menstruate" je za chip-on-the-shoulder feministkinju, kakva je Rowling, poput onog srpskog komentatora koji govori "igrač sa brojem 9" jer ne želi izreći Kodrino ime, dakle diskriminatorno, ali je istovremeno vrhunac gender korektnosti, fraza kao preuzeta iz nekog rječnika upotrebljivih termina NGO ublehaša, inkluzivna, da se niko ne naljuti. Tako se Rowling frontalno sudarila sa vlastitom ideologijom.

I važnije, bez obzira kakav liberalni track record pojedincu bio, onda kada kaže pogrešnu stvar, jadna mu majka od onih koji se nazivaju lučonošama slobode govora.
:thumbup:
Hakiz

#10775 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

A dobro, i inače ljudi podržavaju slobodu govora ako se govori ono šta vole čuti. Kada se govori ono šta ne vole, e onda to nije sloboda govora nego govor mržnje koji, je li tako, treba sankcionisati i zabraniti.

Živjela PC.
Post Reply