Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
a trebalo bi da ima nesto,recimo znam da su nasi bureci drugaciji od njihovih pa mozda to? ali ne mogu burek napraviti i to je to
...u pravu si- pite su drugacije.
zasto ne mozes??
Pa doduse mozda i mogu
jeste li culi za jelo pohovana zova? ja cula od jedne sprkinje,njena baka to pravila..prvi put cujem ali zvuci interesantno
Jela cesto...kao dijete...posuto secerom u prahu...
Unazad par godina sve hocu da pravim, al' nikad da se potrefi i cisto mjesto i fini cvjetovi i ja da idem kuci dzile praviti.
To se pravi kad i sok od bazge....jednostavno od par cvjetova nspravis sebi to..ostatak u sok.
sadie_forever wrote: ↑10/06/2020 18:39
jeste li culi za jelo pohovana zova? ja cula od jedne sprkinje,njena baka to pravila..prvi put cujem ali zvuci interesantno
Ja sam to prvi put u Zenici jela, do tad nikad čula da se jede.
mislim da je recept za to bio u "jugoslavenskom kuharu" iz tamo nekih osamdesetih.
Maraschino wrote: ↑10/06/2020 20:25
Tako brate, nesto konkretno.
Pastrmka ide na jaku ili blagu vatru da se ne zalijepi?
Na roštilj na nešto blažu da joj ne ugljeniše kožu (i da se ne zalijepi, mada je prije stavljanja premažem s malo maslinovog ulja). Više je volim iz tave, u stvari u onaj pekač za picu stavim papir za pečenje i tako pečem, a skušu sa žara. Ma vraga, volim sve svakako.
Aha. Ljepše se ispeče, malo maslinovog po papiru, ribu malo pomastim i to je to. Kad ispečemo, papir u smeće i pekač opran.
Ostatak ukućana kuburi s masnoćama, pa odavno ne pržimo ništa.
Čak i pomfrit ide na papir i u rernu.
a trebalo bi da ima nesto,recimo znam da su nasi bureci drugaciji od njihovih pa mozda to? ali ne mogu burek napraviti i to je to
...u pravu si- pite su drugacije.
zasto ne mozes??
Pa doduse mozda i mogu
kod mene signora ispohuje cvjet od tikvica, ne jednom sam vidio da to radi,
ja ga nesto negotivim radije se udavim sa pohovanim tikvicama ili patlidjanom ...ma pohovano sve valja
MarlboroGold wrote: ↑11/06/2020 07:18
Brate nema ništa bolje od ribe s roštilja. Perverzija
Još kad nisu iz ribnjaka, totalno drugačiji okus. Ove su bukvalno dva sata prije plivale uzvodno od BL. Mladica ulovljena par dana prije. Poseban šmek.
exliberal-ex wrote: ↑10/06/2020 21:51
kod mene signora ispohuje cvjet od tikvica, ne jednom sam vidio da to radi,
ja ga nesto negotivim radije se udavim sa pohovanim tikvicama ili patlidjanom ...ma pohovano sve valja
Kakav je cvijet od tikvica različit od...tikvica
Kad reče cvijet ja sam pomislila na karfiol, i on je baš dobar ispohovan, inače onako. Gljive su također bolesno dobre ispohovane.