Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

vjeshalica

#28551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 10/06/2020 10:11
Naslovnica wrote: 10/06/2020 10:09
drug_profi wrote: 10/06/2020 10:05 Ali bi moglo npr. preko CRK da se uveze za kreditnu (ne)sposobnost.
Pade mi na pamet i ideja da bi se recimo mogla podici cijena registracije za vozila kojima je nacinjen prekrsaj ili neplacena kazna vezati za vlasnika vozila, pa ti dalje ganjaj kome si dao auto.
I mislim da bi svakako trebalo uvesti da se za neplacene kazne koje dobace do 1000 maraka trebalo uvesti automatska kazna zatvora nakon 3 mjeseca od stvaranja obaveze. A za takve zatvorenike uvesti obavezu korisnog rada za vrijeme izdrzavanja kazne. 8h dnevno, tri obroka, krevet. Tusiranje jednom sedmicno. Pa nek skupljaju kese po parkovima i koritima rijeka i potoka.
Drug, kod nas presuđene ubice čekaju na izdržavanje zatvorske kazne, piju proteine i dižu tekove u zatvoru, a ti bi uvodio zatvorske kazne i fizički rad za prekršaje...
Nema od toga ništa.
Ja bih, a ti ne bi?
Ne kazem da je realno, ali je potrebno.
I to ne bi trebala biti uopste ista ustanova. Znaci posebna ustanova gdje se lezi za neplacene prekrsajne kazne i posebni uslovi za njih, ali se kazna mora odraditi. Nemas para da platis? Evo mi cemo ti omoguciti da zaradis.
Jasno i logicno.
Bahatog papka neovisno iz kojeg je sloja drustva ne zanima drustveni rad i drusyvena odgovornost
Posto oni to mrze
Rjesenje je jednostavno
Mars na poso hehehe
adodbr

#28552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adodbr »

nevira me kad su muski velki ivoze crnaauta volim zene da hin trubim sa malim autima
Naslovnica

#28553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote: 10/06/2020 10:11
Naslovnica wrote: 10/06/2020 10:09
drug_profi wrote: 10/06/2020 10:05 Ali bi moglo npr. preko CRK da se uveze za kreditnu (ne)sposobnost.
Pade mi na pamet i ideja da bi se recimo mogla podici cijena registracije za vozila kojima je nacinjen prekrsaj ili neplacena kazna vezati za vlasnika vozila, pa ti dalje ganjaj kome si dao auto.
I mislim da bi svakako trebalo uvesti da se za neplacene kazne koje dobace do 1000 maraka trebalo uvesti automatska kazna zatvora nakon 3 mjeseca od stvaranja obaveze. A za takve zatvorenike uvesti obavezu korisnog rada za vrijeme izdrzavanja kazne. 8h dnevno, tri obroka, krevet. Tusiranje jednom sedmicno. Pa nek skupljaju kese po parkovima i koritima rijeka i potoka.
Drug, kod nas presuđene ubice čekaju na izdržavanje zatvorske kazne, piju proteine i dižu tekove u zatvoru, a ti bi uvodio zatvorske kazne i fizički rad za prekršaje...
Nema od toga ništa.
Ja bih, a ti ne bi?
Ne kazem da je realno, ali je potrebno.
I to ne bi trebala biti uopste ista ustanova. Znaci posebna ustanova gdje se lezi za neplacene prekrsajne kazne i posebni uslovi za njih, ali se kazna mora odraditi. Nemas para da platis? Evo mi cemo ti omoguciti da zaradis.
Jasno i logicno.
Ja ne bih.
Šta ćemo onda sa radnicima kojima je posao da održavaju zelene površine tipa KJKP Rad, Park?
Šalu na stranu, i ti i ja znamo da od toga nema ništa, niti će se problemi o kojima pričamo moći riješiti na takav način.
Naslovnica

#28554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Nerviraju me debili koji ne znaju voziti ujednačenom brzinom, nego imaju stil vožnje "dodam gas, pustim, pa nakon 10-20 sec opet dodam gas...".
Jutros debil na M-17.
Tabla - ograničenje 80.
Vozi 85, pa lagano spusti na 65, pa opet doda gas 80-90, pa spušta, i tako kilometrima.
Vidim ga u retrovizoru, ne drka mobilni nego vozi, lik srednjih godina, nije čiča, nije teta s viklerima, nema P.
A gust saobraćaj, ne može se bezbijedno preteći.
DEBIL.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#28555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

artur morgan wrote: 10/06/2020 10:14
Laplace wrote: 10/06/2020 09:50
Uglavnom, već dvadesetak godina neodgovorni vozači koriste rupe u sistemu da nekažnjeno krše propise, a niko nije skontao kako da te rupe zakrpi neko samo dižu kazne.
Već dvadesetak + godina najeklatantniji primjer svakodnevnog, bahatog i opasnog nekažnjenog kršenja propisa su vozila pod pratnjom odnosno naši političari na cesti. Ok, znam da je njima zakonom dozvoljeno da divljaju cestom ali bez obzira na to oni u faktu nekažnjeno krše propise. Pored njih primjer grubog kršenja saobraćajnih propisa često su i policijska vozila na cesti. Uglavnom, oni koji mogu nekažnjeno da krše propise, to maksimalno rade, a za njih oni koji su pisali zakon očigledno misle da zakoni fizike, ili uvjeti na cesti ne važe, oni to sve prelete. :-D
Sinoć se vraćam iz grada, vidim u retrovizoru bijele LED-ove slalom prave negdje već oko Mašinske, a ja kod kamere kod kampusa.

Kad priđe, 7-ca golf policijski, bez žmigavaca se prestrojavaju, sigurno preko ograničenja, spustio malo kod kamere i opet ode ko flak, desno prema Pofalićima naravno bez žmigavaca.
Laplace

#28556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Vlasnici firmi u čiji krug ulaze veliki kamioni, a u krugu nema prostora za manevrisanje pa kamioni manevrišu na glavnoj cesti, pri čemu - jasno - blokiraju saobraćaj. Kog vraga si tu nasadio firmu ako za to nemaš sve potrebne uslove?
vjeshalica

#28557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Laplace wrote: 10/06/2020 11:58 Vlasnici firmi u čiji krug ulaze veliki kamioni, a u krugu nema prostora za manevrisanje pa kamioni manevrišu na glavnoj cesti, pri čemu - jasno - blokiraju saobraćaj. Kog vraga si tu nasadio firmu ako za to nemaš sve potrebne uslove?
Pitas onoga ko mu je dozvolio da natakne firmu
Laplace

#28558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 10/06/2020 11:59
Laplace wrote: 10/06/2020 11:58 Vlasnici firmi u čiji krug ulaze veliki kamioni, a u krugu nema prostora za manevrisanje pa kamioni manevrišu na glavnoj cesti, pri čemu - jasno - blokiraju saobraćaj. Kog vraga si tu nasadio firmu ako za to nemaš sve potrebne uslove?
Pitas onoga ko mu je dozvolio da natakne firmu
Taj je najgori.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#28559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Nemoj da te nervira vozač, on se mora tu nasadati kako zna i umije, gazde su problem. Ne može odbiti vožnju, jer ima neko ko hoće, a to je već naš problem.
Maraschino

#28560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

mene nerviraju svi drugi vozaci na cesti
najvolim kad sam sam. :D
high_volume

#28561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by high_volume »

Maraschino wrote: 10/06/2020 12:50 mene nerviraju svi drugi vozaci na cesti
U vrijeme "corona krize", policijskih sati i raznoraznih zabrana, vozio sam raznim cestama u BiH. Nigdje nikoga, osim rijetkih kamiona. Onda sam shvatio da je naveče promet još manji... Ne mogu ti opisati ugođaj i brzinu na cesti :D
Logovan

#28562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

high_volume wrote: 10/06/2020 12:54
U vrijeme "corona krize", policijskih sati i raznoraznih zabrana, vozio sam raznim cestama u BiH. Nigdje nikoga, osim rijetkih kamiona. Onda sam shvatio da je naveče promet još manji... Ne mogu ti opisati ugođaj i brzinu na cesti :D
Tako je dosadno, bolje ovako. :P :mrgreen:
Maraschino

#28563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

Logovan wrote: 10/06/2020 13:07
high_volume wrote: 10/06/2020 12:54
Tako je dosadno, bolje ovako. :P :mrgreen:
A ne ne, onda se svadjam sa izvodjacem.
Sto mu je trebala ova krivina ovdje kada je mogao samo malo nasuti i ispraviti cestu, vidi ovaj most ko da su ga Turci radili, mogli su vala jos malo ovog brda skresati...i tako mi prodje vrijeme. :D
insaneinthebrain

#28564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insaneinthebrain »

evo jednog sa dosta promila krvi u alkoholu :zzzz:
gledati do kraja

tempuser

#28565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

U pravu su oni koji tvrde da ce vece kazne pogoditi samo one koji ionako placaju kazne i koliko-toliko postuju propise. Onima koji “naveliko” krse propose i sa hiljadama kazni je svejedno jel kazna 400 ili 1000, on je ionako nece platiti! Onaj ko pjsn sjeda za volan ne misli o kazni.
Jedini efikasan lijek je zaplijena imovine duznika i njegove porodice, da se nanin Viler skida sa zida, da nema varijante 20k KM kazni, a na sebi nema ni biciklo!
azdralovic

#28566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by azdralovic »

tempuser wrote: 11/06/2020 09:46 U pravu su oni koji tvrde da ce vece kazne pogoditi samo one koji ionako placaju kazne i koliko-toliko postuju propise. Onima koji “naveliko” krse propose i sa hiljadama kazni je svejedno jel kazna 400 ili 1000, on je ionako nece platiti! Onaj ko pjsn sjeda za volan ne misli o kazni.
Jedini efikasan lijek je zaplijena imovine duznika i njegove porodice, da se nanin Viler skida sa zida, da nema varijante 20k KM kazni, a na sebi nema ni biciklo!
Kakve veze porodica ima sa duznikom... napravim ja kazne i dodju mojima plijeniti nesto a mi mozda ni ne pricamo :D
tempuser

#28567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

azdralovic wrote: 11/06/2020 09:50
tempuser wrote: 11/06/2020 09:46 U pravu su oni koji tvrde da ce vece kazne pogoditi samo one koji ionako placaju kazne i koliko-toliko postuju propise. Onima koji “naveliko” krse propose i sa hiljadama kazni je svejedno jel kazna 400 ili 1000, on je ionako nece platiti! Onaj ko pjsn sjeda za volan ne misli o kazni.
Kakve veze porodica ima sa duznikom... napravim ja kazne i dodju mojima plijeniti nesto a mi mozda ni ne pricamo :D
Ima, upravo zato da ne bi bilo slucaj Alemko, pokrao milione, nista na sebi nema, nego kao u RH kad su Sanadera klapili, zenino, kcerkino, sve nosi, pa onda raznisljaj hoce li ti babi iznijeti minder ispod guzice!
MorningStar

#28568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MorningStar »

tempuser wrote: 11/06/2020 10:12
azdralovic wrote: 11/06/2020 09:50
Ima, upravo zato da ne bi bilo slucaj Alemko, pokrao milione, nista na sebi nema, nego kao u RH kad su Sanadera klapili, zenino, kcerkino, sve nosi, pa onda raznisljaj hoce li ti babi iznijeti minder ispod guzice!
Zaduzi ti se otac u banci ne plati oni tebi dodju i uzmu auto - dobra ideja :oops:
drug_profi

#28569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

To je moguce samo u slucajevima gdje se ocigledno ne moze dokazati porijeklo imovine, tj. ako vrijednost iste prelazi prijavljene prihode.
Dakle za krivicna djela.
Prekrsaji se ne bi mogli tako naplacivati bez parnica, a i to kosta i neizvjesno je, te na kraju sudovi ni ovako ne rade.

Najbolja varijanta, po meni, bila bi formiranje posebnih ustanova koje bi se bavile "nalazenjem posla" za otplatu duga. Drugim rjecima zatvorima za prekrsajne kazne, gdje bi se formirali radni vodovi koji bi izvrsavali poslove za koje nema zainteresovanih.
Pa se kao prekrsioc suocis sa izborom: plati u roku 90 dana ili ti ide prislina naplata preko porezne uprave ili baze CRK, a ako nemas prihode, drzava ti omoguci da odradis vrijednost kazne.
tempuser

#28570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

MorningStar wrote: 11/06/2020 10:13 Zaduzi ti se otac u banci ne plati oni tebi dodju i uzmu auto - dobra ideja :oops:
Jesi li ikad cuo da je zirant otplatio tudji dug?
MorningStar

#28571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MorningStar »

tempuser wrote: 11/06/2020 11:12
MorningStar wrote: 11/06/2020 10:13 Zaduzi ti se otac u banci ne plati oni tebi dodju i uzmu auto - dobra ideja :oops:
Jesam, zirant potpise da prihvata odgovornost tj. da dug pada na njega u slucaju da duznik ne placa ili nije u mogucnosti. Ovako netko ko apsolutno ne prihvata nikakve tudje dugove niti ima kakav ugovor obavezu bi dobio po usima.Ako se moze utvrditi da je nekome prenesena vrijednost poklonom i slicno pa nije vracan dug uredu (znaci namjerna prevara a to postoji vec u zakonu) ali netko ko nema nikakve veze osim sto su porodica da placa tudje ne ide. Svi smo individue u zakonu - neces ti tudja krsenja zakona,kazne i slicno da placas.
tempuser

#28572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

MorningStar wrote: 11/06/2020 11:17
Jesam, zirant potpise da prihvata odgovornost tj. da dug pada na njega u slucaju da duznik ne placa ili nije u mogucnosti. Ovako netko ko apsolutno ne prihvata nikakve tudje dugove niti ima kakav ugovor obavezu bi dobio po usima.Ako se moze utvrditi da je nekome prenesena vrijednost poklonom i slicno pa nije vracan dug uredu (znaci namjerna prevara a to postoji vec u zakonu) ali netko ko nema nikakve veze osim sto su porodica da placa tudje ne ide. Svi smo individue u zakonu - neces ti tudja krsenja zakona,kazne i slicno da placas.
Pa o tome se radi, ako zakon dokaze da si ukrao, a tih para nema sad je pojeo vuk magarca, bez obzira sto tvoja majka sa 400 KM penzije ili nezaposleni rodjak ima hotel na svoje ime!
MorningStar

#28573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MorningStar »

tempuser wrote: 11/06/2020 11:21

Pa o tome se radi, ako zakon dokaze da si ukrao, a tih para nema sad je pojeo vuk magarca, bez obzira sto tvoja majka sa 400 KM penzije ili nezaposleni rodjak ima hotel na svoje ime!
To vec postoji u zakonu sto se tice prevare,zloupotrebe,nelegalno stecene imovine - steknes nesto nelegalno pa preneses na drugu osobu - prilicno lako dokazivo za nekretnine auta itd , kes je problem.
azdralovic

#28574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by azdralovic »

E sad da se vratimo na temu... sta je ukrao ovaj sto ne placa kazne :D
MorningStar

#28575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MorningStar »

azdralovic wrote: 11/06/2020 11:31

E sad da se vratimo na temu... sta je ukrao ovaj sto ne placa kazne :D
Nista , tako da ne moze se naplacivati od nekog drugog jer nikakvu korist nije predao/prepisao nekom. Sta se moze jeste - oduzimanje vozacke,pasosa, svega sto posjeduje , automatsko skidanje pola plate a ako nista od tog nema onda za dugove prema kaznama vece od 5000 maraka zatvora pa malo da razmisli- a dug ostaje dok ne plati A nakon toga ako nastavi sa ponavljanjem iste gluposti onda kaznu od 3-6 godina zatvora. Pa da vidimo.
Post Reply