Da, ali satelitska panevropska prava. Kod nas se utakmice zatamnjuju u kablovskim sistemima, a na satelitu se može gledati normalno (Npr Total TV)dzenanalic22 wrote: ↑09/06/2020 11:16 ZDF i drugi njemački kanali već više godina kupuju paneuropska prava emitiranja, tj. prava emitiranja sportskog sadržaja za područje cijele Europe. Neka me neko ispravi ako griješim.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- fusion_ba
#100376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- drug_profi
#100377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To sve je potpuno besmisleno. Kanal koji nema sav program licenciran i za BiH ne bi trebao uopste da se uvrstava u shemu.
- crnivrag
#100378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Deleted.
Last edited by crnivrag on 09/06/2020 12:35, edited 1 time in total.
- chakany
#100379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šteta što Telemach ne pravi neke ankete vezano za uvođenje TV kanala. Čisto da se osjeti neki puls korisnika i njihove želje.
Ne pamtim kad je ušao neki TV kanal, a da sam se onako prijatno iznenadio.Posljednji put je to bilo kada su ušli CineStar Premiere kanali, kao i Arenasport kanali.Mislim da je u pitanju ista godina.
Ako se ne varam, mislim da se posljednji put ta anketa napravila za uvođenje tri kanala : OTV VALENTINO, IZVORNA TV i K3.
Ne pamtim kad je ušao neki TV kanal, a da sam se onako prijatno iznenadio.Posljednji put je to bilo kada su ušli CineStar Premiere kanali, kao i Arenasport kanali.Mislim da je u pitanju ista godina.
Ako se ne varam, mislim da se posljednji put ta anketa napravila za uvođenje tri kanala : OTV VALENTINO, IZVORNA TV i K3.
- semirsar
#100380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne zaboravi i to, da se box nakon razlaza mora vratiti u ispravnom stanju, inace idu penali, iliti platis punu cijenu za istiMehemed wrote: ↑09/06/2020 09:47Bezobrazno skupo je nekako najbolji izraz, ništa drugo i nije. Otplatiš im box u startu i onda plaćaš rentu na njeg.photo&video wrote: ↑09/06/2020 09:42 Zar je korektna cijena 80 KM plus renta? Malo je previse iskreno, da ne kazem bezobrazno skupo.
nek me neko ispravi ako grijesim
tako je najbolje, svak gleda sto ga zanima, ali... sta kad +oces da gledas BAS OTO sto je zatamnjeno, placas legalno i gOnjas ilegalne streamove
- MTV
#100381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za pocetak postojece SD kanale zamijeniti HD verzijama a imaju na lageru makar 40-50 takvih kanala.chakany wrote: ↑09/06/2020 12:35 Šteta što Telemach ne pravi neke ankete vezano za uvođenje TV kanala. Čisto da se osjeti neki puls korisnika i njihove želje.
-
kakaljin
#100382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto bi zaboravio nesto sto sam platio, da ne placam pa uredu, ili pusti skroz da se gleda kanal ili ga izbaci iz ponude jer ne mozes ga pustiti u punom kapacitetu.
Ovo mislim na sve opreatere. Jer sa polovicnim kanalima u ponudi baratas i pravis broj kanala da ih imas dosta a ustvari nemas ga.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
- Benq
- Moderator
#100384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda zaredas po forumu od operatera do operatera i napises isto ovo pa mozda i urodi plodomkakaljin wrote: ↑09/06/2020 12:38 Sto bi zaboravio nesto sto sam platio, da ne placam pa uredu, ili pusti skroz da se gleda kanal ili ga izbaci iz ponude jer ne mozes ga pustiti u punom kapacitetu.
Ovo mislim na sve opreatere. Jer sa polovicnim kanalima u ponudi baratas i pravis broj kanala da ih imas dosta a ustvari nemas ga.
- MTV
#100385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znate valjda da bi se izbacivanjem kanala koji se zatamnjuju (HRT 2 kada ide sport, RTL HR, Prva, Prva Plus b92) ne bi bilo ni njihovih drugih kanala koji se ne tamne (HRT 3, HRT4, RTL 2 HR, RTL Kockica, RTL Living, Prva Kick, Prva World).
Isto tako kad su ukinuli RTS 1 i RTS 2 nisu ostavili RTS Svet koji se po pravilu uospte ne zatamnjuju a TM je taj kanal znao zatamniti.
Isto tako kad su ukinuli RTS 1 i RTS 2 nisu ostavili RTS Svet koji se po pravilu uospte ne zatamnjuju a TM je taj kanal znao zatamniti.
Last edited by MTV on 09/06/2020 12:49, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#100386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo se podrazumjeva za sve operatere, ali ovdje na temi telemach ima zvanicni predstavnik koji cita i lakse moze doci do nadleznih koji mogu donjeti te odluke, ali se ovo vise odnosilo na crnog vraga koji brani neodbranjivo, prije je bio racionalniji sa komentarima.Benq wrote: ↑09/06/2020 12:41Onda zaredas po forumu od operatera do operatera i napises isto ovo pa mozda i urodi plodomkakaljin wrote: ↑09/06/2020 12:38 Sto bi zaboravio nesto sto sam platio, da ne placam pa uredu, ili pusti skroz da se gleda kanal ili ga izbaci iz ponude jer ne mozes ga pustiti u punom kapacitetu.
Ovo mislim na sve opreatere. Jer sa polovicnim kanalima u ponudi baratas i pravis broj kanala da ih imas dosta a ustvari nemas ga..
Da li se ti slazes sa ovim mojim postom da se trebaju izbaciti iz ponude kanali koji se ne mogu prikazivati u punom kapacitetu kod svih opratera.
Ili da se napse da taj i taj sadrzaj mozete gledati na tom i tom kanalu, najgore kada nesto zatamne a to je ili bilo ranije prokazivano ili je do sda pustano normalno dok neka nasa tv kuca nije otkupila prava za neku seriju, a vec proslo stotinjak epizoda, pa zatamne a na nasem kanalu to krene iz pocetka. Tu bas nevidim razlog, jedino bih mogao shvatiti da u isto vrijem pocinje i kod nas i kdo kanal drugih drzava, pa hajde da to prodje.
Last edited by kakaljin on 09/06/2020 12:52, edited 1 time in total.
- Benq
- Moderator
#100387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Korisnik je potpisom ugovora pristao na opce uslove poslovanja u kojima izmedju ostalog stoji:kakaljin wrote: ↑09/06/2020 12:46 Ovo se podrazumjeva za sve operatere, ali ovdje na temi telemach ima zvanicni predstavnik koji cita i lakse moze doci do nadleznih koji mogu donjeti te odluke, ali se ovo vise odnosilo na crnog vraga koji brani neodbranjivo, prije je bio racionalniji sa komentarima.
Da li se ti slazes sa ovim mojim postom da se trebaju izbaciti iz ponude kanali koji se ne mogu prikazivati u punom kapacitetu kod svih opratera.
Link: https://telemach.ba/Binary/20751/TMCH_B ... t-2020.pdf (strana 15.)10.14. Telemach kreira programsku listu za uslugu osnovnih TV paketa u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima te
vlastitim procjenama poduzima aktivnosti kako bi svoju programsku listu učinio što kvalitetnijom i gledanijom. Programsku
listu Telemach objavljuje na svojoj web stranici i na info kanalu. Telemach ne odgovara za privremena zatamnjenja određenih
dijelova TV programa, koje je Telemach dužan izvesti u skladu sa zahtjevima programskih dobavljača ili odredbama propisa o
kablovskoj retransmisiji. Ova odredba važi i za uslugu digitalne televizije i EON TV.
Da ovoga nema u opcim uslovima, slozio bih se i sa tobom i sa svim forumasima koji pisu vezano za zatamnjenje kanala u odredjenom periodu. Nema potrebe dalje na ovu temu..
-
kakaljin
#100388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eto da uzmemo da je to tacno, zasto se ne objavi taj dopis za taj odredjeni sadrzaj da imaju argument radi cega to rade. I da napisu taj sadrzaj gledajte na tom i tom domacem kanalu, a ne da ja nagadjam gdje mogu taj sadrzaj gledati, najgore kada nesto zatamne a to je ili bilo ranije prikazivano ili je do sada pustano normalno dok neka nasa tv kuca nije otkupila prava za neku seriju, a vec proslo stotinjak epizoda, pa zatamne a na nasem kanalu to krene iz pocetka. Tu bas nevidim razlog, jedino bih mogao shvatiti da u isto vrijem pocinje i kod nas i kdo kanal drugih drzava, pa hajde da to prodje.Benq wrote: ↑09/06/2020 12:50Korisnik je potpisom ugovora pristao na opce uslove poslovanja u kojima izmedju ostalog stoji:kakaljin wrote: ↑09/06/2020 12:46 Ovo se podrazumjeva za sve operatere, ali ovdje na temi telemach ima zvanicni predstavnik koji cita i lakse moze doci do nadleznih koji mogu donjeti te odluke, ali se ovo vise odnosilo na crnog vraga koji brani neodbranjivo, prije je bio racionalniji sa komentarima.
Link: https://telemach.ba/Binary/20751/TMCH_B ... t-2020.pdf (strana 15.)10.14. Telemach kreira programsku listu za uslugu osnovnih TV paketa u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima te
vlastitim procjenama poduzima aktivnosti kako bi svoju programsku listu učinio što kvalitetnijom i gledanijom. Programsku
listu Telemach objavljuje na svojoj web stranici i na info kanalu. Telemach ne odgovara za privremena zatamnjenja određenih
dijelova TV programa, koje je Telemach dužan izvesti u skladu sa zahtjevima programskih dobavljača ili odredbama propisa o
kablovskoj retransmisiji. Ova odredba važi i za uslugu digitalne televizije i EON TV.
Da ovoga nema u opcim uslovima, slozio bih se i sa tobom i sa svim forumasima koji pisu vezano za zatamnjenje kanala u odredjenom periodu. Nema potrebe dalje na ovu temu..
- Benq
- Moderator
#100389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema sta da uzimamo
Svi operateri zatamnjuju na osnovu zahtjeva, i kad bi izbacivali kanale iz sheme koji se zatamnjuju, malo bi sta ostalo
Vidim tamo na temi se borba vodi oko Pink paketa, traze izbacivanje, hajd izbaci taj paket pa da vidis kakav ces haos napravit kod korisnika jer "niko ne gleda to smece".
-
kakaljin
#100390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote: ↑09/06/2020 12:59Nema sta da uzimamo, tako stoji u dokumentu. Svakako im mozes poslati prijedlog da dopisu na kom kanalu se moze gledati ako je zatamnjeno, ali nisu duzni ni to jer koliko sam upratio, to nijedan operater ne radi kad zatamni sadrzaj.
Svi operateri zatamnjuju na osnovu zahtjeva, i kad bi izbacivali kanale iz sheme koji se zatamnjuju, malo bi sta ostalo.
Vidim tamo na temi se borba vodi oko Pink paketa, traze izbacivanje, hajd izbaci taj paket pa da vidis kakav ces haos napravit kod korisnika jer "niko ne gleda to smece".
Za taj prijedlog sam ovdje davno pisao. A i ideja je pravo dobra da kada su vec onaj tekst napisali tako mogu i ovo sto govorim napisati, i jos vise da doprinose da se korisnici osjecaju bitni da oni misle i o sitnim detaljima.
Ja nisam za izbacivanje bilo kojeg kanala, jer svaki kanal ima gledaoca, ali sam za to da se ljudima ne namece sta ce gledati, vec da gledaju sta hoce i da samo to plate sto zele gledati.
- Benq
- Moderator
#100391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sam za to, ali opet, to nema nigdje tako da placas po kanalu. Uzmes paket pa napravis sebi favorit listu kanala koje gledas, a ako ti je i to skupo, trazis operatera koji ce zadovoljiti tvoje potrebe.
-
kakaljin
#100392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam da ne moze po kanalu, ali moze po paketima kanala.
osnovni
Pink
dokumentarni
sport
filmski
muzicki
edukativni
itd
Pa neka svako izabere koje pakete zeli da gleda i to plati, a ne da mi se namece da moram uzeti neki paket a taj ne gledam a placam ga.
- Benq
- Moderator
#100393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovaj tvoj post se moze smatrati prijedlogom za unapredjenje ponude.
Pola paketa vec imamo na taj nacin koji si naveo:

-
kakaljin
#100394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemas, jer u prosirenom paketu je mix svega
dok po ovme mom bi u sport paketu isli SK, arene i eurosport kanali
u filmske HBO cinestar, fox,tv1000 i svi kanali koji imaju tematiku filmovi i serije
udokumentarni znas koji su u ponudi da ne nabrajam, znaci svi sa tom tematikom
Mizicki isto
edukativni isto
itd
Pa korisnik bira koji ce paket uzeti i placati, a koji ne zeli,
a trenutno je u EON paketima imas sve i placas a mozda neko ne gleda i zeli da plati manje a da ima vecu brzinu interneta i da ima sportski i filmski paket, a ostalo ga ne interesuje.
Ovo sve mislim i za bhtelecom
- _coRey_
#100395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne izadje ih ni pola od toga kad kupuju od kineza na veliko i jos ga moras vratiti, smijesno
evo nek mi objasne sta se podrazumijeva pod tih 80 KM zavedeno pod priključak
kao da mi opremu od NASA-e instalira a ne kinesko go.vno
- aditon
#100396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
samo način da se dodatno izvuče keš od korisnika...
ne postoji logično objašnjenje za ovaj potez. ja npr imam urađenu komplet mrežu u stanu, u svakoj sobi imam bar jednu lan utičnicu i coax, ukupno 13 takvih utičnica, i meni je priključiti box 14 sekundi bilo gdje u stanu...ne trebaju mi "inžinjeri" dolaziti da priključe obični box. Zbog čega da platim 80 KM?
- Telemach
#100397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo chakany,chakany wrote: ↑09/06/2020 12:35 Šteta što Telemach ne pravi neke ankete vezano za uvođenje TV kanala. Čisto da se osjeti neki puls korisnika i njihove želje.
Sve zahtjeve i upite vezane za nove kanale, sugerišemo da šaljete na mail adresu [email protected]
Naš tim uredno prikuplja i evidentira sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ako se ukažu realne mogućnosti, nastojaćemo uvrstiti u našu programsku shemu.
- Telemach
#100398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo MTV,MTV wrote: ↑09/06/2020 12:37Za pocetak postojece SD kanale zamijeniti HD verzijama a imaju na lageru makar 40-50 takvih kanala.chakany wrote: ↑09/06/2020 12:35 Šteta što Telemach ne pravi neke ankete vezano za uvođenje TV kanala. Čisto da se osjeti neki puls korisnika i njihove želje.
Ako se ne varam, mislim da se posljednji put ta anketa napravila za uvođenje tri kanala : OTV VALENTINO, IZVORNA TV i K3.![]()
Zahvaljujemo se na Vašoj sugestiji.
Konstantno radimo na unapređenju programske šeme i našim korisnicima nastojimo ponuditi najraznovrsniji programski sadržaj.
- odmor
#100399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sta cemo s ljudima koji nemaju prosireni paket? U svom paketu npr imaju Fox, ali nemaju Fox HD. Ili slusaj sa history kanalom ili national geographic - imaju, ali nemaju u HD verziji?MTV wrote: ↑09/06/2020 12:37Za pocetak postojece SD kanale zamijeniti HD verzijama a imaju na lageru makar 40-50 takvih kanala.chakany wrote: ↑09/06/2020 12:35 Šteta što Telemach ne pravi neke ankete vezano za uvođenje TV kanala. Čisto da se osjeti neki puls korisnika i njihove želje.
Ako se ne varam, mislim da se posljednji put ta anketa napravila za uvođenje tri kanala : OTV VALENTINO, IZVORNA TV i K3.![]()
Taj tvoj prijedlog iziskuje i komplet rebalans paketa kanala.
- MTV
#100400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eto u svom paketu umjesto FOX SD da imaju FOX HD a ne da ostanu bez FOX uopste u svom paketu.odmor wrote: ↑09/06/2020 23:56A sta cemo s ljudima koji nemaju prosireni paket? U svom paketu npr imaju Fox, ali nemaju Fox HD. Ili slusaj sa history kanalom ili national geographic - imaju, ali nemaju u HD verziji?MTV wrote: ↑09/06/2020 12:37Za pocetak postojece SD kanale zamijeniti HD verzijama a imaju na lageru makar 40-50 takvih kanala.chakany wrote: ↑09/06/2020 12:35 Šteta što Telemach ne pravi neke ankete vezano za uvođenje TV kanala. Čisto da se osjeti neki puls korisnika i njihove želje.
Taj tvoj prijedlog iziskuje i komplet rebalans paketa kanala.
Nisam mislio na te kanale
Spoiler
Show
BN HD
HB HD
HRT 3 HD
HRT 4 HD
B92 HD
Vogosca HD
Kanal 6 HD
City TV HD
NTV IC Kakanj HD
MTV Igman HD
Televizija 5 HD
Laudato TV HD
RTV Slo 1 HD
Z1 HD
HAYAT Plus HD
Izvorna TV HD
RTV 7 Tuzla HD
RTL Kockica HD
Cartoon Network HD
Hayatovci HD
Boomerang HD
Viasat Nature HD
E! HD
Outdoor Channel HD
CMC TV HD
HAYAT Folk HD
HAYAT Music HD
MTV Europe HD
Balkanika HD
CNN HD
TV5MONDE Europe HD
Euronews HD
RT HD
DW HD
Zadruga Live 1 HD
Zadruga Live 2 HD
Zadruga Live 3 HD
Zadruga Live 4 HD
HB HD
HRT 3 HD
HRT 4 HD
B92 HD
Vogosca HD
Kanal 6 HD
City TV HD
NTV IC Kakanj HD
MTV Igman HD
Televizija 5 HD
Laudato TV HD
RTV Slo 1 HD
Z1 HD
HAYAT Plus HD
Izvorna TV HD
RTV 7 Tuzla HD
RTL Kockica HD
Cartoon Network HD
Hayatovci HD
Boomerang HD
Viasat Nature HD
E! HD
Outdoor Channel HD
CMC TV HD
HAYAT Folk HD
HAYAT Music HD
MTV Europe HD
Balkanika HD
CNN HD
TV5MONDE Europe HD
Euronews HD
RT HD
DW HD
Zadruga Live 1 HD
Zadruga Live 2 HD
Zadruga Live 3 HD
Zadruga Live 4 HD
The Qyou HD nije radio 7 dana kad je ukinut na satelitu dok nisu stream dobili IP putem. Tako da bi mogli i ove MTV kanale i Extreame Sport nabaviti u HD.