detroit-mercy wrote: ↑08/06/2020 21:34
jeza u ledja wrote: ↑08/06/2020 20:52
detroit-mercy wrote: ↑08/06/2020 20:46
Cekaj ba jeze, napusti te jedan ok, napusti te drugi ok, napusti treci ja bih rekao da vec imamo problem i kod majke ali eto ako je samo problem oceva

.
A odakle ti to da li toliko crnackih majki ima po 4-5 razlicite djece bez oceva? Sta mislis koliko stvarno postoji njih sa ni manje ni vise nego petoro djece kojima ne zna oca?
Ne znam nisam brojao ali po ovome sto pricaju ovi neki nasi koji rade kao social workers imas se cega nagledati i po broju djece a i po tome ko im je otac. Problem postoji, to znas i ti i ja i svako ko zivi ovdje. Sad mozemo pricati da mi ne bi trebali pricati o tome jer ko smo mi da pricamo o tome ali onda ne bi niti o jednoj temi na forumu trebali pricati.
Svasta "ljudi pricaju". Ljudima su velike oci, a u pricama riba ovolika.
Siguran sam ja da su se svasta nagledali, ali ta recenica koju si ti naveo zbog koje je zena dobila otkaz je bezobrazno generalisanje i karikiranje cijele populacije.
Crna zena u Americi radja u prosjeku 1.8 djece, sto je manje od nekih EU zemalja. Cisto onako usporedbe radi. (Bijele zene u Americi radjaju 1.6 djece). Drugim rijecima prirodni rast crnacke populacije je negativan i blizu onog bjelacke.
Procenat crnaca ispod linije siromastva je 20%. Broj je veliki, ali kao sto ti to govori velika vecina NE zivi siromasno niti u getima. (Naravno oni na Jugu ne zive u getima, tako da je taj broj jos manji).
Jedino sto je tacno je da je broj samohranih majki jako veliki (65%) kod crnaca (kod bijelaca je taj broj oko 25%). (Odnosno tacnije single-family households).
Tako da, naravno da postoji taj problem, ali ovo sto si ti naveo je van pameti preuvelicavanje. Recenica koju si naveo je na nivou "muslimanima ce biti bolje kad prestanu da se bave terorizmom". Da smo u ne znam, Egiptu, i da sjedimo na kafi i palamudimo kako je u zemlji losa ekonomska situacija, pa da neko kaze tako nesto to bi bilo malo drukcije, zar ne?