To su cica Tome.Challenger_ wrote: ↑07/06/2020 23:17Slažem se njim. To su Rusi sa viškom melanina.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/06/2020 23:13 Prema logici Sleepy Joe-a, "crnci koji ne glasaju za njega nisu crnci".
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- ultima_palabra
#18526 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- ultima_palabra
#18527 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne ulazim u to sta je bolje, samo kazem da ti poslovi koje dobiju kroz Affirmative Action nisu nesto na cemu bi im bijelac zavidio.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/06/2020 22:19Jest bolje je izvjeti u nekom tent cityiju, Skid Rowu, bavit se kriminalom nego zaraditi koju paru. Pa makar to bio minimum u buducnosti ce mozda naci bolji. Pa nije to Sovjetski Savez da odreduju gdje ces raditi.ultima_palabra wrote: ↑07/06/2020 22:07 Jest tacno, samo sto to nije Bosna gdje je drzava najbolji poslodavac. To su karina poslovi gdje bijelci cesto ni ne apliciraju.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#18528 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobro, nije ni prvi ni posljednji put da politički oponenti žele da profitiraju na krizi, prvo na onoj koja je posljedica epidemije, a potom ovoj, kojoj je okidač svirepo ubistvo.
Ipak, mislim da je stvar dublja, da je sistemske prirode i da će zahvatiti veći dio svijeta, da ne kažem čitav svijet, na ovaj ili na onaj način.
Tremor magnum ante portas!
Ipak, mislim da je stvar dublja, da je sistemske prirode i da će zahvatiti veći dio svijeta, da ne kažem čitav svijet, na ovaj ili na onaj način.
Tremor magnum ante portas!
- jeza u ledja
#18529 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tacno je ovo sto je napisao, mada je naravno debelonpretjerao, ali u drzavnim insitucijama i drzavnim poslovima (prvenstveno onim slabije placenim) je veci broj crnaca nego sto bi ocekivao u tom gradu i u toj firmi/agenciji. Ovo govorim anektodalno iz iskustva. Ne znam koje su tacne statistike.Point. wrote: ↑07/06/2020 23:13Znači državne institucije drže sve crnci? Mene muče tri pitanja, živiš li ti u USA, ako da jesi li ulazio u svaku državnu instituciju i brojao i imaš li neki izvor za ove tvoje tvrdnje ili onako od oka barataš ciframa?oaza85 wrote: ↑07/06/2020 21:39Iznenadio bi se kako stvari stoje kod zaposljavanja, pogotovo u drzavne institucije.
U kakvu god ustanovu udjes, od deset uposlenih su sest crnci, jedan kinez, jedan meksikanac i dva bijelca.
Kompanijama se daje poreska olaksica ako primaju manjine, i ako napravi neki problem, da ga otpustis moras dooobrooo razmisliti, jer odmah igra na tu race card.
Nebitno sto razvali bogaoca.
Dosta tih javnih poslova se cesto disproporcionalno vise ticu crnacke populacije, jer oni vise ovise od socijalnih izdavanja, pa je nekad i logicno da imas vise crnaca (i drugih manjina) koji su upoznati s problemima te zajednice.
No affirmative action je u mnogim stvarima ili stvar proslosti ili se polako gasi.
Ono sto on ne konta, ili nece da prizna, je da je affirmative action samo jedad od pokusaja izjednacavanja pravila, podloge, koja se crncima onemogucavala stoljecima. Ono sto on ne konta je da se prednost bijelaca ogleda i kroz generacije i generacije skupljanja kapitala, stvarnog i drustvenog. Affirmative action je pokusaj leveling of the playing field. On isto tako ne konta da je prednost bijelca institucionalna, uklesana haman u temelje ove zemlje.
I kao sto neko vec napisa, vecina tih poslova (tipa postar, teta iza saltera u okruznoj administraciji, cistacica u lokalnoj skoli, vozac autobusa, itd) jako slabo placeni i da se za njih bas ne otimaju bijelci.
- jeza u ledja
#18530 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bitno je i kako se ta ubistva procesiraju, tj. da li drot prodje nekaznjeno.oaza85 wrote: ↑07/06/2020 18:36Dobro, citao sam do ovog dijela,jeza u ledja wrote: ↑07/06/2020 18:20oaza85 wrote: ↑07/06/2020 17:03
Izvini, haj opet ako moze.
Zaista ne razumijem sta pokusavas dokazati.
Evo procitao sam onaj link na chicago tribune, i njih ne kontam.
Oni su nekom uvrnutom logikom dosli do zakljucka da crnac ima duplo vece sanse da bude upucan od strane murije, koristeci se cinjenicom da bijelaca ima 62% u ukupnom udjelu stanovnistva.
Kakve to veze s mozgom ima meni fakat nije jasno.
Imalo bi smisla da su svi bijelci i svi crnci kriminalci, ovako sta su htijeli reci, meni je misterija.
Ono sto sam citirao - 13% od svih u ubijenih crnaca od strane policije su bili nenaoruzani. Znaci ako je bilo 100 ubijenih, njih 13 nije bilo naoruzano.
Ista ta statistika, znaci od 100 ubijenih bijelaca od strane policije, njih 7 nije bilo naoruzano.
Znaci zakljucak, skoro su duplo vece sanse da nenaoruzan crnac bude ubijen u odnosu na bijelca.
Valjda je pobogu jasno da je u ovoj racunici nebitan ukupan postotak crnaca u zemlji ili veca zastupljenost u kriminalu.![]()
A ova statistika - znaci prekotrebna upotreba sile. Neopravdana ubistva od strane policije. To je ono sto nas ovdje zanima, zar ne?
Ovo je samo mali segment, jer vecina upucanih od strane policije su gotovo sigurno bili kriminalci u situaciji u kojoj su predstavljali opasnost za druge.
Sva ova prica je oko tog “viska”.
Mislim mozemo mi i na siroko oko generalnog problema policije, kriminala i viska oruzja na ulicama, ali ovo o cemu se ovih dana prica je taj racial bias, direktno dokazan tom statistikom iznad koju sam citirao.
According to the most recent census data, there are nearly 160 million more white people in America than there are black people. White people make up roughly 62 percent of the U.S. population but only about 49 percent of those who are killed by police officers. African Americans, however, account for 24 percent of those fatally shot and killed by the police despite being just 13 percent of the U.S. population. As The Post noted in a new analysis published last week, that means black Americans are 2.5 times as likely as white Americans to be shot and killed by police officers.
Al hajde de,
And, when considering shootings confined within a single race, a black person shot and killed by police is more likely to have been unarmed than a white person. About 13 percent of all black people who have been fatally shot by police since January 2015 were unarmed, compared with 7 percent of all white people.
Mozda zato sto su bijeli naoruzaniji.
Ovdje svak sebi frizira statitistiku kako mu odgovara, sve ne bi li poentirao.
Uglavnom, bezveze.
I ako se moze zanemariti stopa kriminala medju pripadnicima razlicitih rasa, sve svaliti na policiju,
Sto ti ne kupis sebi kucu u kakvom getu, em je jeftinije, em manji porezi?
No nije bolan samo da ubistava. Ubistva su vrh ledenog brijega. Hapsenja, opohodjenje prema osumnjicenom, sumnjicavost u prijevozu, na ulici, te kazne za prestupe.
- jeza u ledja
#18531 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U stvari su crnci rasisti, i zbog kompleksa prema bjelcima ubijaju ih ovoliko. Vau
Ubijaju ih zato sto je vise crnaca odraslo u bijedi i tako postali kriminalci. Ubijaju ih zato sto vise bijelaca ima nesto sto bi se moglo ukrasti. Ne zato sto se "istresaju po bijelcima". Wtf, koji strah od crnaca jbt.
No ono o cemu mi govorimo su ubistva od strane policije i od kojekakvih "savjesnih" gradjana, sa otprilike istim mentalitetom kojeg ti ispoljavas, koji crnca a priori smatraju sumnjivim i opasnim.
Moze covjek bit opasan i bez oruzja, ali tesko da moze bit opasan prema nekome ko je naoruzan vatrenim oruzjem, ko prosjecan drot, koji jos uz to obavezno ima partnera i pojacanja. U svakom slucaju drotova je duznost da tu situaciju rijesi bez zrtava. Ne smije drot biti u stanju da na smrt upuca nekog nenaoruzanog jer se zaboga cima i otima.Pryda wrote: ↑07/06/2020 18:57
A evo da ti kažem I to sto se tice ove statistike ne mora čovjek biti naoruzan da bi bio opasan. Pito bi te ja da krene na tebe divljak bilo koje rase bi li se hrvao sa njim ili bi ga rokno.
Kako u priči oko rasizma nije bitna činjenica da imaš daleko veću šansu kao bijelac da te crnac rokne nego obrnuto?
O rasizmu se može pričati na individualnim nivou a nikako sistemski.
Tako ti je to moj fellow white autoracist druže![]()
- jeza u ledja
#18532 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Uradjeno je mnogo nakon gradjanskog rata, ali su se KKK i ostala bratija vrlo brzo vratili na svoje poslije ere poznate kao "Reconstruction". Taj optor prema pobjednicima i reformama je u stvari poceo odmah, sa ubistvom Abrahama Lincolna, jer je njegov VP, tj. nasljednik odmah u startu bio simpa sa juznjackim fasisticima. I nakon toga, znaci narednih 100 godina, malo po malo su prava crnaca (na Jugu) bila oduzimana i uskracivana. Od segregacije u skolama i javnim mjestima, do lincovanja i slicno. To je tako bilo, u zakonima drzava, sve do 1960-ih. A na mnoge nacine se odrzalo i nakon toga, sto institucionalno (recimo izdavanje zajmova za kupovinu kuce) do evo danas o ovome sto raspravljamo.karanana wrote: ↑07/06/2020 21:52 Ako je ikad trebalo nesto vise uraditi to je trebalo uraditi odmah poslije gradjanskog rata 1865. Tad su samo oslobodjeni i malo sta je uradjeno da se ekonomski probaju oporaviti. E to su se odmah mogli identifikovati krivci i oduzeti sva njihova bogatstva i odraditi reparaciju. Ovako ti bijeli robovlasnici su pusteni kucama na svoja imanja bez haman ikakvih posljedica. Samo sto su robovi otisli. Dobro bilo je diskriminacije u prvom dijelo 20. vijeka ali se radilo na ispravljanju toga. Ko sto laik rece, sami su sebi najveci neprijatelji jer unose kriminal i droge u svoja naselja. Neko ce reci da je tak kriminal i deoge politika bijelaca da ih unisti. E ako jeste, odustajem od bilo kakvih rasprava i forumanja jer onda je sve otislo u kurac.
Znaci ti to formulises kao aa sjo 1600 i neka. A ono, doslovce zakonski, diskriminacija postojala barem do prije 50-ak godina.
Samo da malo elaboriram - ova geta sto danas postoje, to se uglavnom odnosi na sjevernjacke gradove gdje su crnci s Juga masovno isli tokom industrijalizacije. Znaci pocetak 20-og vijeka, itd... Kad su dosli u te gradove na Sjever, naravno potrpali su ih u odredjene kvartove (kao i ostalu radnicku sirotinju tada). Eh, kad je sve polako pocelo propadati, pocetkom 60-ih, a uz to kad su auto i benzin postali jeftini, Ameri su svi poletili da zive u predgradjima. Izgradile se ceste, (Ajzenhauer pokupio od Hitlera ideju - brze ceste, jeftin Volkswagen). Naravno, to su bili bijelci. Znas, gadno im bile da zive u prenapucenim gradovima sa crncima. A kad je crnac htio u predgradje - eee, to ne moze. Ili je bilo tako napisano u lokalnom zakonu (bukvalno) ili su banke okolo-kole vrludale, ili su agenti za nekretnine namjerno usmjeravali crnce u odredjena naselja.
Recimo u istom gradu, znaci isti skolski sistem, razne skole, u ovisnosti koje je naselje, se drasticno razlikuju. Da kupis stan recimo na Breci i stan recimo u Svrakinom, skola u koju ides bi se razlikovala ko nebo i zemlja. U stvari ne samo osnovna vec i srednja. Samo to znaci osnovno i srednje obrazovanje od malena stvara veliku prednost.
Jos da ne zaboravimo represija sto se tice slobodnih izbora, maltretiranje i pravila u vezi ko moze glasati, kada, kako i sa kojim papirima, i za koje kandidate. To je sve covjece do nedavno bilo zakonski prisutno, a i sad se raznim malverzacijama sprovodi.
To su bolan sve poznate, utvrdjene i istrazene stvari.
Danas je to mnogo bolje, medjutim tragovi i dalje ostaju. I to se slojevito skuplja s koljena na koljeno, od naselja, preko bolje skole, preko boljih resursa, preko bolje policije, drustva, stope kriminala, itd itd.
I sad ti kao sta kako, folirate, lazete, nja nja jadni bijelci.
Naravno, sve ovo, napravljeno i zasnovano na besplatnoj radnoj snazi par stotina godina unazad.
Last edited by jeza u ledja on 08/06/2020 04:18, edited 1 time in total.
-
breba
#18533 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gradovi u Americi pocinju kresati budžete policiji prenoseci ih u socijalne sluzbe. Narkoman uhvacen sa par grama ne treba ide u zatvor na par godina, nego treba da dobije terapiju.
Logicno, svedski model
Logicno, svedski model
-
zilog
#18534 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump kaze da se nije krio u bunkeru Bijele Kuce, samo je vrsio inspekciju.
Maher dodaje:
Trump se nije upisao od straha, samo je kvasio cipele...
Maher dodaje:
Trump se nije upisao od straha, samo je kvasio cipele...
- Sanjarko
#18535 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Slabo ovo pratim zadnje vrijeme. Kakvo je sad stanje. Ima li naznaka da ce se smiriti pred izbore. Meni se cini da nece. Posto samo preko televizije i vijestima na njima ovo pratim. Sta je bilo s onim covjekom sto ga je gurnuo policajac na beton? Jesam li dobro upratio da je u komi.
- CikCikCikPogodi
#18536 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svedski model radi jer je to Svedska, ali ni oni se tamo vise ne zazaju sa kriminalcima. Skontali su ako ne pocnu da stezu ilegalne migrante i ostalu bagru, da ode liberalna vlada u proslost.
A svedski model neće nikada raditi u Americi. I ti koji zele da ukinu policiju, to je zato jer je Demokratima jedino oruzje anarhija. Neka ukinu, pa cemo vidjeti ko ce traziti nazad, kada se pretvori grad u western film.
- Point.
#18537 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tako sam nešto i mislio. Hvala na informaciji.jeza u ledja wrote: ↑08/06/2020 03:09Tacno je ovo sto je napisao, mada je naravno debelonpretjerao, ali u drzavnim insitucijama i drzavnim poslovima (prvenstveno onim slabije placenim) je veci broj crnaca nego sto bi ocekivao u tom gradu i u toj firmi/agenciji. Ovo govorim anektodalno iz iskustva. Ne znam koje su tacne statistike.Point. wrote: ↑07/06/2020 23:13Znači državne institucije drže sve crnci? Mene muče tri pitanja, živiš li ti u USA, ako da jesi li ulazio u svaku državnu instituciju i brojao i imaš li neki izvor za ove tvoje tvrdnje ili onako od oka barataš ciframa?oaza85 wrote: ↑07/06/2020 21:39
Iznenadio bi se kako stvari stoje kod zaposljavanja, pogotovo u drzavne institucije.
U kakvu god ustanovu udjes, od deset uposlenih su sest crnci, jedan kinez, jedan meksikanac i dva bijelca.
Kompanijama se daje poreska olaksica ako primaju manjine, i ako napravi neki problem, da ga otpustis moras dooobrooo razmisliti, jer odmah igra na tu race card.
Nebitno sto razvali bogaoca.
Dosta tih javnih poslova se cesto disproporcionalno vise ticu crnacke populacije, jer oni vise ovise od socijalnih izdavanja, pa je nekad i logicno da imas vise crnaca (i drugih manjina) koji su upoznati s problemima te zajednice.
No affirmative action je u mnogim stvarima ili stvar proslosti ili se polako gasi.
Ono sto on ne konta, ili nece da prizna, je da je affirmative action samo jedad od pokusaja izjednacavanja pravila, podloge, koja se crncima onemogucavala stoljecima. Ono sto on ne konta je da se prednost bijelaca ogleda i kroz generacije i generacije skupljanja kapitala, stvarnog i drustvenog. Affirmative action je pokusaj leveling of the playing field. On isto tako ne konta da je prednost bijelca institucionalna, uklesana haman u temelje ove zemlje.
I kao sto neko vec napisa, vecina tih poslova (tipa postar, teta iza saltera u okruznoj administraciji, cistacica u lokalnoj skoli, vozac autobusa, itd) jako slabo placeni i da se za njih bas ne otimaju bijelci.
- AleksoMKD
#18538 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.forbes.com/sites/andrewsole ... 79e3bb5274CikCikCikPogodi wrote: ↑08/06/2020 08:14Svedski model radi jer je to Svedska, ali ni oni se tamo vise ne zazaju sa kriminalcima. Skontali su ako ne pocnu da stezu ilegalne migrante i ostalu bagru, da ode liberalna vlada u proslost.
A svedski model neće nikada raditi u Americi. I ti koji zele da ukinu policiju, to je zato jer je Demokratima jedino oruzje anarhija. Neka ukinu, pa cemo vidjeti ko ce traziti nazad, kada se pretvori grad u western film.
Minneapolis To Disband Police Department
Mineapolis ce raspustiti policiju
- CikCikCikPogodi
#18539 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma jaAleksoMKD wrote: ↑08/06/2020 09:52https://www.forbes.com/sites/andrewsole ... 79e3bb5274CikCikCikPogodi wrote: ↑08/06/2020 08:14Svedski model radi jer je to Svedska, ali ni oni se tamo vise ne zazaju sa kriminalcima. Skontali su ako ne pocnu da stezu ilegalne migrante i ostalu bagru, da ode liberalna vlada u proslost.
Minneapolis To Disband Police Department
Mineapolis ce raspustiti policiju![]()
Hoce al ce okruzni ili drzavni sud to obrisati poslije velike nuzde. Gradonacelnik je odbio bilo kakvo rezanje budzeta a kamo li raspustanje.
- Pryda
#18540 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Malo je tužno kad opravdaš ubijanje ljudi jer je razlog koristoljublje. Ili kad uzroke nekog nasilja prema tim ljudima tražiš u prošlosti. Podsjeti me na Srbe koji su klali, pljačkali i silovali jer eto nekad u rasponu izmedju 100-600 godina neki Turčin je njega tlačio.jeza u ledja wrote: ↑08/06/2020 03:38
Ubijaju ih zato sto je vise crnaca odraslo u bijedi i tako postali kriminalci. Ubijaju ih zato sto vise bijelaca ima nesto sto bi se moglo ukrasti. Ne zato sto se "istresaju po bijelcima". Wtf, koji strah od crnaca jbt.![]()
No ono o cemu mi govorimo su ubistva od strane policije i od kojekakvih "savjesnih" gradjana, sa otprilike istim mentalitetom kojeg ti ispoljavas, koji crnca a priori smatraju sumnjivim i opasnim.
Ta populacija danas ima pristup obrazovanju i svim institucijama države isto kao i bijelci. Apliciraju za stipendije za college. Pa u sportu su dominantni? U svakom sportu u USA čine okosnicu tima. Muziku i tu zabavnu industriju isto većinski drže? Evo gore si napisao da ih država mahom zapošljava u državne institucije pa im problem malo para..
Jesam li rasista ako kažem da crna populacija ispoljava više tu duhovnu stranu u smislu da su mnogo jaki u umjetnosti, kulturi, sportu, religiji itd a da su u žestokom raskoraku sa materijalizmom (finansije, menadžment itd) i da je to možda i glavni uzrok njihove loše pozicije u državi koja je orijentisana na materijalno. Kad se pokušaju uklopit silom dodje do ovih ogromnih stopa kriminala koje onda u posljedici stvaraju odbojnost kod drugih.
A ovo zadnje. Policija ko policija. Mene su znali preko mjere maltretirat kad nosim navijački šal i hodam u grupi i derem se po ulici. Kad sam sređen i idem na posao ili sa curom i ponašam se ko insan ne dira me niko.
U jednom smo se složili već od početka teme da je problem policijska brutalnost I da protestuju pod sloganom acab ili all lives matter prvi ja bi izašao ovdje u Sarajevu da ih podržim.
- mO k3
#18541 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ima tu vise problem koji vode prema ovim problemima koji usa danas ima
Za mene je jedan od najveci problema obuka policije kroz koje prolazi sve u 4 mjeseca ako se ne varam i onda ispadne produkt Derek Chauvin
radi kojeg gori citava zemlja
Za mene je jedan od najveci problema obuka policije kroz koje prolazi sve u 4 mjeseca ako se ne varam i onda ispadne produkt Derek Chauvin
radi kojeg gori citava zemlja
- AleksoMKD
#18542 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... otest.html
White police officers and community members wash the feet of black faith leaders in North Carolina to 'express humility and love'
At the gathering a feet washing ceremony took place, practicing the Biblical rite of washing other peoples feet as a sign of humility and love

White police officers and community members wash the feet of black faith leaders in North Carolina to 'express humility and love'
At the gathering a feet washing ceremony took place, practicing the Biblical rite of washing other peoples feet as a sign of humility and love

- CikCikCikPogodi
#18543 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Black Lives Matter ne zanima sta se ubijaju izmedu sebePryda wrote: ↑08/06/2020 11:18Malo je tužno kad opravdaš ubijanje ljudi jer je razlog koristoljublje. Ili kad uzroke nekog nasilja prema tim ljudima tražiš u prošlosti. Podsjeti me na Srbe koji su klali, pljačkali i silovali jer eto nekad u rasponu izmedju 100-600 godina neki Turčin je njega tlačio.jeza u ledja wrote: ↑08/06/2020 03:38
Ubijaju ih zato sto je vise crnaca odraslo u bijedi i tako postali kriminalci. Ubijaju ih zato sto vise bijelaca ima nesto sto bi se moglo ukrasti. Ne zato sto se "istresaju po bijelcima". Wtf, koji strah od crnaca jbt.![]()
Ta populacija danas ima pristup obrazovanju i svim institucijama države isto kao i bijelci. Apliciraju za stipendije za college. Pa u sportu su dominantni? U svakom sportu u USA čine okosnicu tima. Muziku i tu zabavnu industriju isto većinski drže? Evo gore si napisao da ih država mahom zapošljava u državne institucije pa im problem malo para..
Jesam li rasista ako kažem da crna populacija ispoljava više tu duhovnu stranu u smislu da su mnogo jaki u umjetnosti, kulturi, sportu, religiji itd a da su u žestokom raskoraku sa materijalizmom (finansije, menadžment itd) i da je to možda i glavni uzrok njihove loše pozicije u državi koja je orijentisana na materijalno. Kad se pokušaju uklopit silom dodje do ovih ogromnih stopa kriminala koje onda u posljedici stvaraju odbojnost kod drugih.
A ovo zadnje. Policija ko policija. Mene su znali preko mjere maltretirat kad nosim navijački šal i hodam u grupi i derem se po ulici. Kad sam sređen i idem na posao ili sa curom i ponašam se ko insan ne dira me niko.
U jednom smo se složili već od početka teme da je problem policijska brutalnost I da protestuju pod sloganom acab ili all lives matter prvi ja bi izašao ovdje u Sarajevu da ih podržim.
- CikCikCikPogodi
#18544 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa i u Europi jesta da traju akademije ko fakultet ali sigurno 90% koji ih pohada uzmu sponzorirani program, sto znaci da moraju raditi sa iskusnim policajcem dok uce. Zakone i teoriju nije uopste tesko nauciti to moze baba od 90 godina zapamtiti. Bolje malo istrazi pa onda pricaj, u Europi ali i u Americi se moze platiti da ides na akademiju. Samo vecina ide na sponzorirani program na kojem je obavezno raditi i ici na ulicu dok se pohada.
- CPT
#18545 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U sportu su dominantni sto znaci da nema rasizma...Pryda wrote: ↑08/06/2020 11:18Malo je tužno kad opravdaš ubijanje ljudi jer je razlog koristoljublje. Ili kad uzroke nekog nasilja prema tim ljudima tražiš u prošlosti. Podsjeti me na Srbe koji su klali, pljačkali i silovali jer eto nekad u rasponu izmedju 100-600 godina neki Turčin je njega tlačio.jeza u ledja wrote: ↑08/06/2020 03:38
Crnci u raskoraku sa materijalizmom (rasisticki stereotipi u najavi) a vladaju industrijama.
Ne znam da je "policija ko policija" jer kod nas rafalanje nije bas cesto... A nisem jos ni cuo da su nekoga zadavili zbog 20€ ili kese duhana.
- Pryda
#18546 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
@CPT
Dobro je bolan svi smo skontali da si intelektualno oštećen po tvojim upisima. Ne moraš na svaki post odgovarat ovo je bilo upućeno jezu ti ko padobranac nesto ulijeces, izvlačiš mi riječi iz konteksta i lijepis label rasiste.
Dovoljno je da na Google ukucaš black owned music labels pa da ti izadje hiljade istih. Ljudi drže rap scenu Evo ti samo primjer Dr Dre i death row. Pa čovjek je milijarder.
Jel ti poznat slučaj Anera Kasapovica navijača željezničara kojeg je policija ubila na pravdi Boga u Zenici. Istukli ga bez ikakvog razloga i povoda a bio srčani bolesnik molio ih da ga ne udaraju i podlegao u stanici.
Dobro je bolan svi smo skontali da si intelektualno oštećen po tvojim upisima. Ne moraš na svaki post odgovarat ovo je bilo upućeno jezu ti ko padobranac nesto ulijeces, izvlačiš mi riječi iz konteksta i lijepis label rasiste.
Dovoljno je da na Google ukucaš black owned music labels pa da ti izadje hiljade istih. Ljudi drže rap scenu Evo ti samo primjer Dr Dre i death row. Pa čovjek je milijarder.
Jel ti poznat slučaj Anera Kasapovica navijača željezničara kojeg je policija ubila na pravdi Boga u Zenici. Istukli ga bez ikakvog razloga i povoda a bio srčani bolesnik molio ih da ga ne udaraju i podlegao u stanici.
- CPT
#18547 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Black owned music labels ne dominiraju industrijom, cak ni "crnackom" industrijom.Pryda wrote: ↑08/06/2020 11:44 @CPT
Death Row koji je bankrotirao 2009 i koji je samo jednom (ogranicenom period) dominirao u jednom dijelu crnacke industrije.
Medju gigantima nema nijedne njihove, nikad nisu ni imali. Ni blizu toga. "Rap scena" je samo jedan dio muzicke industrije koju inace kontrolisu bijelci.
Universal Music Group (USA based) — 29.85%
Sony Music Entertainment (USA based) — 29.29%
Warner Music Group (USA based) — 19.13%
Independent labels — 12.11%
EMI Group — 9.62%
Usput, Dr. Dre nije miljarder i nije obogatio sa Death Rowom vec sa slusalicama. Death Row (kao i oni kompletnu NWA) mu je zeznuo Jerry Heller. Bijelac btw.
Last edited by CPT on 08/06/2020 12:11, edited 1 time in total.
- mO k3
#18548 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rodjak mi je prosao obuku u njemackoj policiji , mislim da znam o cemu pricamCikCikCikPogodi wrote: ↑08/06/2020 11:34Pa i u Europi jesta da traju akademije ko fakultet ali sigurno 90% koji ih pohada uzmu sponzorirani program, sto znaci da moraju raditi sa iskusnim policajcem dok uce. Zakone i teoriju nije uopste tesko nauciti to moze baba od 90 godina zapamtiti. Bolje malo istrazi pa onda pricaj, u Europi ali i u Americi se moze platiti da ides na akademiju. Samo vecina ide na sponzorirani program na kojem je obavezno raditi i ici na ulicu dok se pohada.
- AleksoMKD
#18549 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jedan deo problema crnacke populacije u USA je i geto "kultura" kao i fakt da skoro 70% dece odrasta sa samohranim majkama t.j odgaja ih jedan roditelj.
Deca koja odrastaju bez oba roditelja imaju vece sanse da ne zavrse skolu i da se odaju kriminalu, ne samo u USA. A posto su crnacke porodice u Americi unistene pocinjuci 1960-ih godina problem samo raste.
Deca koja odrastaju bez oba roditelja imaju vece sanse da ne zavrse skolu i da se odaju kriminalu, ne samo u USA. A posto su crnacke porodice u Americi unistene pocinjuci 1960-ih godina problem samo raste.
- CikCikCikPogodi
#18550 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Savezna drzava ili grad?mO k3 wrote: ↑08/06/2020 12:10Rodjak mi je prosao obuku u njemackoj policiji , mislim da znam o cemu pricamCikCikCikPogodi wrote: ↑08/06/2020 11:34Pa i u Europi jesta da traju akademije ko fakultet ali sigurno 90% koji ih pohada uzmu sponzorirani program, sto znaci da moraju raditi sa iskusnim policajcem dok uce. Zakone i teoriju nije uopste tesko nauciti to moze baba od 90 godina zapamtiti. Bolje malo istrazi pa onda pricaj, u Europi ali i u Americi se moze platiti da ides na akademiju. Samo vecina ide na sponzorirani program na kojem je obavezno raditi i ici na ulicu dok se pohada.