Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mladi Vezir

#9976 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

SaraFina wrote: 07/06/2020 15:24
Mladi Vezir wrote: 07/06/2020 15:21
SaraFina wrote: 07/06/2020 15:16 Svaka normalna i samosvjesna , koja drzi do sebe, neće dozvoliti da je se zbog neke promiskuitetne jednakosti, izjednačava sa neizivljenim tinejdzerima (bez obzira na godine).

To nema veze sa feminizmom. Niti sa jednakošću. Vjerovali ili ne momci, postoje i muškarci koji će reći NE.

Ma kako vama zvučalo ludo.
Pa i ja sam znao reći ne onim koje mi nisu bile privlačne a ni nisu fizički nešto bile.Pa gdje su te samosvjesne nešto ih nema danas majke mi,ili se samo tako predstavljaju hahha
Postoje muškarci s kojima ne vrijedi nakon kataklizme (svjetskih razmjera) produziti vrstu.
Bolje pustiti da krenemo opet od paramecijuma. Na to mislim.
Ja govorim za sebe,većinu djevojaka koje sam odbio je radi izgleda,jednostavno nisu moj tip fizički
SaraFina

#9977 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

Velkoski wrote: 07/06/2020 15:31 uđeš na ovu temu i dobiješ covid i tumor odjednom :mrgreen:
Fakat. Kako bi sinoc? Pricaj.
Mladi Vezir

#9978 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

Connaisseur Karlin wrote: 07/06/2020 15:28
Mladi Vezir wrote: 07/06/2020 15:22
Connaisseur Karlin wrote: 07/06/2020 15:21

pa zasto bih to radila, jer imam muskraca koji ce me zadovoljiti :-D

ima i vas koji ste mlaki u krevetu, dzaba vam prica da ste svi dobri i frajeri, jasta se :lol:

inace, ne podrzavam musku i zensku prostituciju :)
Ja se nikada nisam hvalio sa brojem djevojaka niti sam pričao ikome da li sam ikada ili ne.Vidiš nisu samo žene mudre po tom pitanju ima i nas mudrih muških haha
broj je nebitan :) dzaba tvoj visok broj ako nekome ne odgovoras kao ljubavnik, kuzis ;-)
Reče meni i mom jaranu jednom komšinica Dika:"sine nije kurva koja ga daje i naplaćuje,nego je kurva nako".Prostitutke rade pošten posao i ne kriju da to rade,dok ove iz stida odu na himenoplastiku pa sada ti meni reci koga je bolje oženiti?Iskrenu ženu ili ovu što ne može od kompleksa da opstane.
SaraFina

#9979 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

Connaisseur Karlin wrote: 07/06/2020 15:30
SaraFina wrote: 07/06/2020 15:26
Connaisseur Karlin wrote: 07/06/2020 15:22

hm, a zasto muskarci kazu "ne" ;-)

Postoji milion razloga.
I sigurno nije jedini (bar kod njih 60%) fizički izgled. Ako aludiraš na to.
aludirala sam na onih 40% , jer mnogi idvojaju radi straha, niskog samopouzdanja, i mnogo drugih uzroka o kojim ne zele pricati, jer oni su svi konstatno napaljeni i svi su dobri frajeri :lol:
Sve u jednom? Ili?
dale cooper

#9980 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Mladi Vezir wrote: 07/06/2020 15:24
dale cooper wrote: 07/06/2020 15:19
Mladi Vezir wrote: 07/06/2020 15:14
Boga mi vidim da su ti što lupaju recke izuzetno poželjni u ženskom društvu hahha vole žene iskustvo
Garant nisi jedan od tih dok im ovoliko zavidiš i pričaš o njima. :| Odnosno ljudi jebu, a ti se Muzafere kupaj. :mrgreen:
Joj pretpostavki,samo kod nas u šugavoj Bosni ljudi idu da te ponižavaju,šta ti znaš jesam li ja ikada jebo ili ne?Ili si od onih sveznajućih mentola što "znaju po priči" hahah.
Pa ti si taj koji pravi gomilu pretpostavki i etiketira po mahalskoj priči. Rekoh da uzvratim istom mjerom da vidiš kako to izgleda.
Koliko ti je ono godina? 20? Da ti kažem nešto, nemaš ti pojma ni o čemu. Ni o ženama, vezama, seksu, feminizmu, politici ni o bilo
kojoj temi na kojoj sam te do sada imao prilike čitati. Tvoj trenutni životni stav je izgrađen uglavnom na stavovima drugih i okoline i
nema puno veze sa vlastitim iskustvom. Znam po tome što sam imao prilike čuti gotovo identične stvari i u rl i na forumu tokom godina.
Sve što ti pišeš ovdje sam imao prilike čuti više puta u sličnoj formi od ljudi približnih godina. Ljudi sa manjkom stvarnog životnog
iskustva, ali itekako drčnih i spremnih da iznose ultimativne kategorizacije bazirane na ničemu drugome do stereotipima.

Moj savjet - grow the fuck up i počni misliti svojom glavom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9981 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

SaraFina wrote: 07/06/2020 15:33
Velkoski wrote: 07/06/2020 15:31 uđeš na ovu temu i dobiješ covid i tumor odjednom :mrgreen:
džentlmen ništa ne priča :sad: :lol: :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#9982 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Mladi Vezir wrote: 07/06/2020 15:34
Mladi Vezir wrote: 07/06/2020 15:22
Ja se nikada nisam hvalio sa brojem djevojaka niti sam pričao ikome da li sam ikada ili ne.Vidiš nisu samo žene mudre po tom pitanju ima i nas mudrih muških haha
broj je nebitan :) dzaba tvoj visok broj ako nekome ne odgovoras kao ljubavnik, kuzis ;-)
Reče meni i mom jaranu jednom komšinica Dika:"sine nije kurva koja ga daje i naplaćuje,nego je kurva nako".Prostitutke rade pošten posao i ne kriju da to rade,dok ove iz stida odu na himenoplastiku pa sada ti meni reci koga je bolje oženiti?Iskrenu ženu ili ovu što ne može od kompleksa da opstane.
komsinica ti je glupa i ljubomorna jer ne moze imati onoga koga zeli :D to morlaisanje je znak ogranicenosti i ljubmore i zena i muskraca, svije hoce, a ne mogu je imati, jer nece ni ona dati svakome , sipak :D

iskrenost je pristuna i kod promiskuitetnih i manje porimmiksuitenih osoba :-D
SaraFina

#9983 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

Velkoski wrote: 07/06/2020 15:35
SaraFina wrote: 07/06/2020 15:33
džentlmen ništa ne priča :sad: :lol: :mrgreen:

Pitam za slavlje. :D

Na šta ti odeeee 😂
Connaisseur Karlin

#9984 Re: Danasnji "feminizam"

SaraFina wrote: 07/06/2020 15:34
Connaisseur Karlin wrote: 07/06/2020 15:30
SaraFina wrote: 07/06/2020 15:26

Postoji milion razloga.
I sigurno nije jedini (bar kod njih 60%) fizički izgled. Ako aludiraš na to.
aludirala sam na onih 40% , jer mnogi idvojaju radi straha, niskog samopouzdanja, i mnogo drugih uzroka o kojim ne zele pricati, jer oni su svi konstatno napaljeni i svi su dobri frajeri :lol:
Sve u jednom? Ili?
naravno da ne, ali kompleksnost je prisutna, jer nikad nije jedan i jedini uzrocnik :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9985 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

pa to ba nije bilo sinoć :twisted:
SaraFina

#9986 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

Velkoski wrote: 07/06/2020 15:38 pa to ba nije bilo sinoć :twisted:
A sinoc je bilo privatno. Kako sam čula. 😂 ekstra. ne mozes sakriti.
hadzinicasa

#9987 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Na temu:

Last edited by hadzinicasa on 07/06/2020 15:46, edited 1 time in total.
SaraFina

#9988 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

Vezire, slušaj Dale-a. Moja ti je prijateljska preporuka. Ne misli ti zlo. Iako brutalno zvuci.
dale cooper

#9989 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote: 07/06/2020 15:43 Na temu:

Koji put down. Nice but brutal. :mrgreen: Volim Emmu Thompson. Valja mi pogledati ovo. :D
dale cooper

#9990 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 07/06/2020 15:44 Vezire, slušaj Dale-a. Moja ti je prijateljska preporuka. Ne misli ti zlo. Iako brutalno zvuci.
Yeah...ponekad me razljute pa zvučim grublje nego što to mislim. :| :D
Mladi Vezir

#9991 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

Connaisseur Karlin wrote: 07/06/2020 15:36

komsinica ti je glupa i ljubomorna jer ne moze imati onoga koga zeli :D to morlaisanje je znak ogranicenosti i ljubmore i zena i muskraca, svije hoce, a ne mogu je imati, jer nece ni ona dati svakome , sipak :D

Komšinica ima 73 godine i sa svojih 5 razreda pametnija je i mudrija od 90% današnjih ljudi kod nas.Džabe ti pravdaš kurva je kurva to je mentalitet.Ne mogu je imati oni što nemaju para za nju a oni što imaju itekako je jebu.Ne postoje u tom smislu samosvjesne djevojke danas.Djevojka koja je promiskuitetna u muškim očima nikada neće biti ni za šta osim za onoga.Ako se voli jebavati sa momcima biti će samo jebana od strane momaka(čak šta više postoji i naziv "džoint djevojka" kruži od druga do druga hahha) a ne voljena i to je to jer da se kara sa jednim vjerovatno bi bila voljena.Isto kao što je i mene prošla volja za 2 djevojke nakon par puta.Bio dobio i otišao.
SaraFina

#9992 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 07/06/2020 15:51
SaraFina wrote: 07/06/2020 15:44 Vezire, slušaj Dale-a. Moja ti je prijateljska preporuka. Ne misli ti zlo. Iako brutalno zvuci.
Znam. :kiss:

Je li me ovo opet i kroz redove, opominješ što sam bila nestašna? :(

Ono pokroviteljski i fino.

🙃
Connaisseur Karlin

#9993 Re: Danasnji "feminizam"

Mladi Vezir wrote: 07/06/2020 15:52
Connaisseur Karlin wrote: 07/06/2020 15:36

Komšinica ima 73 godine i sa svojih 5 razreda pametnija je i mudrija od 90% današnjih ljudi kod nas.Džabe ti pravdaš kurva je kurva to je mentalitet.Ne mogu je imati oni što nemaju para za nju a oni što imaju itekako je jebu.Ne postoje u tom smislu samosvjesne djevojke danas.Djevojka koja je promiskuitetna u muškim očima nikada neće biti ni za šta osim za onoga.Ako se voli jebavati sa momcima biti će samo jebana od strane momaka(čak šta više postoji i naziv "džoint djevojka" kruži od druga do druga hahha) a ne voljena i to je to jer da se kara sa jednim vjerovatno bi bila voljena.Isto kao što je i mene prošla volja za 2 djevojke nakon par puta.Bio dobio i otišao.
auuuu, slabo rezoniras pelenko :D

ja volim i znam koga cu, stoga nevu svakoga, eto vidis, nismo sve za svakoga sa ulice :kiss:

komsinica od 73 godine nije imala dovoljno dobar sekslani zivot, pa pokusava drugima pametovati, narocito zenama :D
Connaisseur Karlin

#9994 Re: Danasnji "feminizam"

bas si seksi kad si grub :oops:
Rothmans

#9995 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Rothmans »

SaraFina wrote: 07/06/2020 14:56 Ovo je napisano tako ruzno, da svaki komentar (daljnji), vodio bi direktno diskusiju u figurativno rečeno s““““ jamu.

Ja takodjer nisam pristalica usputnih veza, sexa za jednu noć i prečestog mijenjanja partnera.
No ne iz razloga koje si ti naveo, nego zbog prvenstveno zdravatvene komponente, pa onda ostalog.
Rizik od spolnih bolesti,nezeljena trudnoća i pored svih čuda kontracepcije je moguć.
I prilikom upuštanja u te veze za zadovoljenje nagona, uvjek bi prvo mislila o tome, nego što će mahala reći.
Mahali se nije rodio, ko je ugodio. Niti će. Pa tako, ako odluči zenu nositi po jeziku, nosice je i da je svetica.
Ali ja nikad sebi, a ni drugim zenama, ne bi pozeljela rizike koje usputne veze nose.
Zašto biti prisiljena na abortus (nedaj boze), radi 15 min pozude s nekim?
Ma nije ruzno nego je tako. Evo hajmo ja i ti vcrs lec sa po 10 osoba ,ti muskaraca ,ja zena ,naravno. Kad se cuje za to meni ce zene rec "svaka cast" , a tebi bi bilo bolje da mjenjas sredinu nakon toga. Mislim ,ne insinuiram nista, ni za tebe ni za sebe da se razumijemo. Cisto hipoteticki

Jos jedna stvar , zene koje su mislile da mogu bit raskalasene ko muskarci ce vjerovatno kasnije imati problema u braku zbog toga. Jer ,kad muski kazu nije bitno s kim i sta je prije bilo - lazu! A to ispod radara , zaboravi. Kad tad neko progovori
hadzinicasa

#9996 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote: 07/06/2020 15:50

Koji put down. Nice but brutal. :mrgreen: Volim Emmu Thompson. Valja mi pogledati ovo. :D
while u r at it, a i za sve ostale i ovo je ZAISTA vrijedno gledanja

On the Basis of Sex is a 2018 American biographical legal drama film based on the life and early cases of Supreme Court Justice Ruth Bader Ginsburg.
kako je Amerika pocela mijenjati svoje diskriminatorne (protiv zena) zakone. Ali ne zato sto je slucaj diskriminirane zene doveo do presedana kao osnove za dalje izmjene zakondavstva - vec slucaj diskriminiranog muskarca. naime porezni zakon je predvidjao mogucnost odbitka od poreza trosak njege za clana obitelji samo zenama. muskarcima jedino u slucaju ako su bili ozenjeni (pa su ili razvedeni ili ostali udovci - dakle ne svojim izborom ostali bez zene). kada se desio slucaj da je muskarac nezenja koji je zaposlen placu njegovateljice za brigu o staroj i bolesnoj majci pokusao odbiti od poreza, nije mu to dozvoljeno jer zakon pretpostavlja da su cargivers primarno zene. film pokazuje put Prof. Ruth Bader i njenu borbu za presedan u slucaju ovog muskarca koji je dalje predstavio okosnicu za gradnju slucajeva u borbi protiv zakonom predvidjene diskriminacije zena.

kome je mrsko gledati citav film, neka pogleda zadnjih 10 minuta - iznosenje slucaja pred visim sudom i argumente protiv. iste one koji se mogu cuti ovdje od mnogih jednako diskriminatorski opredijeljenih ucesnika na temi.
Connaisseur Karlin

#9997 Re: Danasnji "feminizam"

Rothmans wrote: 07/06/2020 15:58
SaraFina wrote: 07/06/2020 14:56 Ovo je napisano tako ruzno, da svaki komentar (daljnji), vodio bi direktno diskusiju u figurativno rečeno s““““ jamu.

Ja takodjer nisam pristalica usputnih veza, sexa za jednu noć i prečestog mijenjanja partnera.
No ne iz razloga koje si ti naveo, nego zbog prvenstveno zdravatvene komponente, pa onda ostalog.
Rizik od spolnih bolesti,nezeljena trudnoća i pored svih čuda kontracepcije je moguć.
I prilikom upuštanja u te veze za zadovoljenje nagona, uvjek bi prvo mislila o tome, nego što će mahala reći.
Mahali se nije rodio, ko je ugodio. Niti će. Pa tako, ako odluči zenu nositi po jeziku, nosice je i da je svetica.
Ali ja nikad sebi, a ni drugim zenama, ne bi pozeljela rizike koje usputne veze nose.
Ma nije ruzno nego je tako. Evo hajmo ja i ti vcrs lec sa po 10 osoba ,ti muskaraca ,ja zena ,naravno. Kad se cuje za to meni ce zene rec "svaka cast" , a tebi bi bilo bolje da mjenjas sredinu nakon toga. Mislim ,ne insinuiram nista, ni za tebe ni za sebe da se razumijemo. Cisto hipoteticki

Jos jedna stvar , zene koje su mislile da mogu bit raskalasene ko muskarci ce vjerovatno kasnije imati problema u braku zbog toga. Jer ,kad muski kazu nije bitno s kim i sta je prije bilo - lazu! A to ispod radara , zaboravi. Kad tad neko progovori
upravo si opisao sebe u orgijama, ne kuzim, zasto bi tu ispao nekakv frajer :lol:
SaraFina

#9998 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

Ja ti već rekoh u takvim stvarima kao što je usputni/neobavezni/grupni/sex za jednu noć, ne pravi se jednakost. Ni izmedju muškaraca. Postoje muškarci koji će odbiti bilo koju pomenutu verziju. Iz 1001 razloga.
dale cooper

#9999 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 07/06/2020 15:53
Znam. :kiss:

Je li me ovo opet i kroz redove, opominješ što sam bila nestašna? :(

Ono pokroviteljski i fino.

🙃
Ne, nisam mislio na tebe kada sam govorio o množini. Ako ništa mislim da sam više ja ljutio tebe nego što je bilo obrnuto. :oops: :D
Ali bilo je kroz godine forumanja grubih odgovora sa moje strane, kasnije skontam da sam mogao i drugačije, ali u tom momentu
mi se činilo kao odgovarajući odgovor. Možda si i ti osjetila to na svojoj koži u par navrata. :|
animals

#10000 Re: Danasnji "feminizam"

Post by animals »

Mozda u Bosni..
ne zaboravi, da u Bosni i svijetu ne misle ljudi isto..
Turska ostavstina i patrijahalnost...
Post Reply