Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Opetja033

#6726 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

high_volume wrote: 04/06/2020 23:52
Opetja033 wrote: 04/06/2020 12:13 NiP neće koalirati sa SDA u RS-u nego će NiP podržati onog kandidata koji ima najveće šanse. Makar to bio i kandidat SDA.
Da budemo odgovorni prema svom narodu tako što ćemo učiniti sve da u Srebrenici ne vlada osoba koja negira genocid počinjen u tom gradu...
Ponavljam pitanje sa teme o jedinstvu opozicije:

Bi li "zajednički" kandidat za poziciju načelnika Srebrenice mogao biti i neko ko je Srbin? Možda Hrvat, ili iz reda Ostalih... Ili mora biti Bošnjak, pa da ga takvog prihvate "probosanske stranke". Radi li se ovdje o izboru Bošnjaka, ili načelnika, izboru etničke pripadnosti ili političke funkcije?
Ovdje se radi o zajednickom kandidatu kako ne bi u Srebrenici bio nacelnik osoba koja negira genocid nad Bosnjacima pocinjen u tom gradu. Obzirom da pojma nemas o zivotu u Srebrenici, te da vrlo vjerovatno nikada nisi ni bio u tom gradu i da je sasvim ocito da zivis u nekim svojim rozim oblacima na potezu Kozija cuprija - M. Dvor, sasvim je ocigledno da ne znas kako ne postoji nijedan jedini Srbin, kandidat bilo koje od srpskih stranaka, koji bi bio spreman da javno izrekne stav kako je u Srebrenici pocinjen genocid.

Bezobrazno je i drsko nametati stav NS kao nesto cemu se svi ostali clanovi Cetvorke moraju prilagoditi i prihvatiti kao svoj. Ti stavovi ni po cemu nisu obavezujuci za bilo koga osim za NS. I za mene, kao i za clanove i simpatizere drugih stranaka Cetvorke, su u potpunosti nebitni i nevazni. To je vas unutarstranacki dokument koji mene ni najmanje ne obavezuje a jos manje interesuje. Postoje zajednicki programe i mjere i to je nesto sto se postuje i na osnovu cega se djeluje.

Sreca u svemu ovome jeste sto se lideri stranaka Cetvorke itekako razumiju, sto shvataju i uvazavaju ideoloske razlike. Za razliku od nekih njihovih ostrascenih pristalica na ovom forumu koji sa svojom drskoscu prelaze sve moguce granice dobrog ukusa.
Kikibombona

#6727 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Dino na FB
Dodik u Vijecu ministara od pocetka ima Tegeltiju na celu i jos tri ministarstva.
Covic ima tri ministarstva.
Bakir, Fahro i Zeljko imaju 3 ministarstva. Od ta tri jedno je Ministarstvo odbrane u kojem se odluke donose samo uz saglasnost dva zamjenika.
Podzic dakle ima vecu platu od zamjenika, ali isti uticaj na procese. To je ministarstvo 1/3.
Nikada tako slabu poziciju nije imala strana koja dolazi iz Federacije, okupljena oko SDA, SDP ili SBiH u jednom periodu.
E sad, na sve to, Fahrudin Radončić bjezi iz Ministarstva sigurnosti. To ministarstvo sad vodi kadar SNSD-a.
Sad je dakle stanje:
Dodik 5 i 1/3
Covic 3 i 1/3
Bakir i Zeljko 1 i 1/3.
Ako na to dodamo cinjenicu da u Domu naroda Dodik i Covic imaju po 4 delagata od 5 u klubovima Hrvata i Srba, slika je potpuno jasna. Apsolutnu kontrolu u VM imaju Dodik i Covic.
Fahro mi juce opet posvetio status da mi kaze kako ja nemam pojma i kako ce sad Dodik i Covic “u trku” imenovati njegovu zamjenu. Jedva cekam to da vidim.
Jos mi objasnjava kako Turkovic moze kociti procese i skidati tacke dnevnog reda.
Status mu je bas onakav kakav mu je kapacitet.
Bosanci i Bosnjaci jesu ugrozeni, istina je.
Ugrozeni su od vas trojice duduka koji ste nas u ovu situaciju doveli.
Predstavljate vise od 55% gradjana BiH, a u VM ste na manje od 15 % rukovodecih pozicija.

Trgovali ste drzavom zbog Vlade KS koju ste rusili.
Dobili smo ANP i Nato na Drini, al’ u crtanim filmovima.
Nasa je velika sreca pa nas u vrijeme agresije na BiH niste vodili.
:D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#6728 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Styling wrote: 05/06/2020 06:59
malakh wrote: 04/06/2020 20:53 e čuj narod i preletači. :lol: :lol:

dobro ima nekih forumaša, koji su od početka uz nip i koji su protiv ovih preletača i protiv pirmanja u stranku svega i svačega.

da se ne naljute, ali mislim da će baš ti forumaši biti među prvima koji će napustiti nip.
Nemojte se zavaravati. Vecina clanova NiP-a su ljudi koji se nikada nisu bavili politikom niti bili clanovi nekih drugih partija. Tu je veliki broj doskorasnjih apstinenata. Ja ih znam veliki broj u opstini Novi Grad u Sarajevu.
nisam vidio puno takvih da su izabrani ispred nipa.

dakle ti posmatras sa aspekta clanstva, a ja posmatram sa aspekta izabranika. mekic, pindzo, ona mersiha, aksamija, sejo bukva, velika vecina direktora ispred nipa, a koji su bili u sda i da ne nabrajam.

to je taj stereotip novih stranaka. samo nova na papiru, a kadrovi koji su i ranije participirali u vlasti i tako u krug.

u praksi, vec vidjeno na primjerima sbih, sbba i dfa. slicno ce biti i sa nipom.

ista ta praksa je pokazala da se takve stranke, a koje su nastale od pobunjenika neke druge stranke, obicno brzo rastu, a sto je plod i ulaska iskusnih, visegodisnjih izabranika, te brz pad, sto je plod pritisaka istih, napustanja i tako dalje.

da ne pisem o laznoj podrsci i ubacenim elementima, koji hvale nip i deklarativno rade za nip i cekaju prvi mali gaf, da se "istinski razocaraju" i krenu u pljuvanje po istom.

nego da i tebe pitam. sta je nermin muzur po struci? radno iskustvo? neka kratka biografija? bilo sta.

ne mogu vjerovati da je covjek politicki aktivan vec 8 godina, a da nema dostuone biografije.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6729 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Kad si stjeran u cosak, ne mozes vise nicim da branis i hvalis df onda pocnes pljuvati po drugim. Sda taktika u df taboru
mobster

#6730 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mobster »

malakh wrote: 05/06/2020 12:59

dobro ima nekih forumaša, koji su od početka uz nip i koji su protiv ovih preletača i protiv pirmanja u stranku svega i svačega.

da se ne naljute, ali mislim da će baš ti forumaši biti među prvima koji će napustiti nip.
Nemojte se zavaravati. Vecina clanova NiP-a su ljudi koji se nikada nisu bavili politikom niti bili clanovi nekih drugih partija. Tu je veliki broj doskorasnjih apstinenata. Ja ih znam veliki broj u opstini Novi Grad u Sarajevu.

dakle ti posmatras sa aspekta clanstva, a ja posmatram sa aspekta izabranika. mekic, pindzo, ona mersiha, aksamija, sejo bukva, velika vecina direktora ispred nipa, a koji su bili u sda i da ne nabrajam.

to je taj stereotip novih stranaka. samo nova na papiru, a kadrovi koji su i ranije participirali u vlasti i tako u krug.

u praksi, vec vidjeno na primjerima sbih, sbba i dfa. slicno ce biti i sa nipom.

ista ta praksa je pokazala da se takve stranke, a koje su nastale od pobunjenika neke druge stranke, obicno brzo rastu, a sto je plod i ulaska iskusnih, visegodisnjih izabranika, te brz pad, sto je plod pritisaka istih, napustanja i tako dalje.

da ne pisem o laznoj podrsci i ubacenim elementima, koji hvale nip i deklarativno rade za nip i cekaju prvi mali gaf, da se "istinski razocaraju" i krenu u pljuvanje po istom.

nego da i tebe pitam. sta je nermin muzur po struci? radno iskustvo? neka kratka biografija? bilo sta.

ne mogu vjerovati da je covjek politicki aktivan vec 8 godina, a da nema dostuone biografije.
Stvarno jedva nadjoh. Evo ovdje ima nesto: https://www.akta.ba/licnosti/nermin-muz ... ilja/81548
finansijska kriza

#6731 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by finansijska kriza »

Oooo nemoj se ti brinuti bakirati i seke
Manual

#6732 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Manual »

finansijska kriza wrote: 05/06/2020 14:16

Oooo nemoj se ti brinuti bakirati i seke
Hahahah :thumbup:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6733 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by un1ted »

lol vreto u nipu, to im je prvi kisk sto se mene tice :)
Opetja033

#6734 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

un1ted wrote: 05/06/2020 15:14 lol vreto u nipu, to im je prvi kisk sto se mene tice :)
Prica je malo kompleksnija nego sto se cini na prvu i nije za foruma iz milion i jednog razloga, ali podrzavam ovaj potez u potpunosti.
Bancho

#6735 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bancho »

un1ted wrote: 05/06/2020 15:14 lol vreto u nipu, to im je prvi kisk sto se mene tice :)
Bolje i to nego da je presao u SDA. Ipak je njegova ruka u skupstini KS vazna za dalje procese. Na ovaj nacin stavljen je pod kontrolu.
Kikibombona

#6736 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Zasto?

Elvis Vreto, uprkos silnim spekulacijama, nije SDA poltron. Vazno je da se nije prodao kriminalnoj hobotnici.

Covjek vise ne dijeli ideologiju Nase stranke i to je to. Svako ima pravo na promjenu misljenja.
Roccohljup

#6737 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

to neka nova dešavanja? :?
dumpa

#6738 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dumpa »

prvi kiks im je bio što su dozvolili da im svršenik SDA škole sa sumnjivom diplomom nastavnika fizičkog bude osnivač i vođa.

po svim logikama svijeta ne može to uspjeti.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#6739 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

mobster wrote: 05/06/2020 13:56
Stvarno jedva nadjoh. Evo ovdje ima nesto: https://www.akta.ba/licnosti/nermin-muz ... ilja/81548
malakh wrote: 04/06/2020 22:33 zanimljivo je kako se nigdje ne može naći biografija nermina muzura. :skoljka:

jel' travnik ili dif? :lol:
jucer napisao post i nisam imao pojma da je difovac. doduse, sa zavrsenom jednom godinom javne uprave, je otisao korak dalje od svog predsjednika.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6740 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by un1ted »

Opetja033 wrote: 05/06/2020 15:18
Prica je malo kompleksnija nego sto se cini na prvu i nije za foruma iz milion i jednog razloga, ali podrzavam ovaj potez u potpunosti.
Je li presao radi ideoloskih uvjerenja, ili $$? :) Mislim ne treba mi odgovor, ali mrzim preletače, daj konstantu pa makr to i znacilo da ces pasti, drzi se principa.

Sta ja sada treba da strahujem da cu davanjem glasa NiP-u gledati kako za godinu-dvije preleti i ponese glasove?
prvi kiks im je bio što su dozvolili da im svršenik SDA škole sa sumnjivom diplomom nastavnika fizičkog bude osnivač i vođa.
Ne slazem se. Zašto vrijeđaš diplomu "nastavnika fizičkog"? Jesu li to oni manje vrijedni? Je li to jedan nastavnik ne može biti osnivač ili vođa?
dumpa

#6741 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dumpa »

malakh wrote: 05/06/2020 15:25 sa zavrsenom jednom godinom javne uprave, je otisao korak dalje od svog predsjednika.
nije teško otići korak dalje od nekoga kome je sva biografija vezana za SDA.
un1ted wrote: 05/06/2020 15:27 Zašto vrijeđaš diplomu "nastavnika fizičkog"? Jesu li to oni manje vrijedni? Je li to jedan nastavnik ne može biti osnivač ili vođa?
može biti vođa. loš vođa. seoski prevarant. dakle, može.
Last edited by dumpa on 05/06/2020 15:29, edited 1 time in total.
madner

#6742 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Opetja033 wrote: 05/06/2020 15:18
Odlican potez.
statixx

#6743 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Mozda misle uzeti Ilidzu, ali mislim da moraju ici preko 10 000 glasova, a to je tezak poduhvat. :D
un1ted

#6744 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by un1ted »

dumpa wrote: 05/06/2020 15:28 može biti vođa. loš vođa. seoski prevarant. dakle, može.
Mozda u tvojoj mahali :) Ja kao mlada osoba ne etiketiram ljude na osnovu završenog fakuteta.

Da li ti imena kao što su

Arash Ferdowski
Charles Culpeper
Evan Williams

nešto govore?

Nastavi ti navijati za razne asime, to si i naučio kroz lanč pakete :)
Akibh

#6745 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

Kikibombona wrote: 05/06/2020 15:20
Zasto?

Elvis Vreto, uprkos silnim spekulacijama, nije SDA poltron. Vazno je da se nije prodao kriminalnoj hobotnici.

Covjek vise ne dijeli ideologiju Nase stranke i to je to. Svako ima pravo na promjenu misljenja.
:lol: jao
malakh

#6746 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

pozitivno iznenadjenje za vretu. osobno sam mislio da ce vreto biti nezavisni, po potrebi da uskoci za vecinu. ispalo je da su to sve samo spekulacije i podmetanja od strane pristalica njegove bivse stranke... a i mene su uspjeli ubijediti da je covjek sdaovac.
sahara1428

#6747 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sahara1428 »

malakh wrote: 05/06/2020 15:58 pozitivno iznenadjenje za vretu. osobno sam mislio da ce vreto biti nezavisni, po potrebi da uskoci za vecinu. ispalo je da su to sve samo spekulacije i podmetanja od strane pristalica njegove bivse stranke...9
Ko ne zna o njegovim dženazama i upalama bubrega može tako da misli :D Vreto je ljigavac svoje vrste, vjerovatno je bolje da bude kod Dine nego kod SDA, ali o moralnosti i principijelnosti dugogodišnjeg Memićevog potrčka koji zaluta u NS ne treba puno govoriti
Kikibombona

#6748 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

malakh wrote: 05/06/2020 15:58 pozitivno iznenadjenje za vretu. osobno sam mislio da ce vreto biti nezavisni, po potrebi da uskoci za vecinu. ispalo je da su to sve samo spekulacije i podmetanja od strane pristalica njegove bivse stranke... a i mene su uspjeli ubijediti da je covjek sdaovac.
Znaci, opoziciji treba samo jedan covjek da sruse SDA cobane i njihove DF i SBB kmetove? :lol:

Auuu, bgm, ima da drhte.

Jedina nada im je mostarizacija BiH. Ako u tome ne uspiju, dozivjet ce debakl na lokalu, a nakon toga padaju kantonalne vlade u KS, ZDK i TK. :D

Pocetak kraja SDA cobana i njihove DF i SBB gamadi.
dumpa

#6749 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dumpa »

un1ted wrote: 05/06/2020 15:42
dumpa wrote: 05/06/2020 15:28 može biti vođa. loš vođa. seoski prevarant. dakle, može.
Mozda u tvojoj mahali :) Ja kao mlada osoba ne etiketiram ljude na osnovu završenog fakuteta.

Da li ti imena kao što su

Arash Ferdowski
Charles Culpeper
Evan Williams

nešto govore?

Nastavi ti navijati za razne asime, to si i naučio kroz lanč pakete :)
mlad si, shvatićeš.

onda nećeš etiketirati druge nego preispitati sebe.

biće ti važniji tvoj sugrađanin od političkog ideala.

ti si meni važniji od bilo kojeg političara. ali ne želim da budeš naivan.
un1ted

#6750 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by un1ted »

Vidim koliko sam ti bitan, da mi savjetujes da su svi isti i da nemas za koga glasati.
Post Reply