Ovu drzavu treba u kompletu prepustit Americkoj ambasadi, da je vodi na svim pozicijama.
Narod i Pravda (Konakovic)
- tvojkomsija
#6701 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidim i kod nas u Zavidovicima su napravili organizaciju, ocekujem skoro sve vijecnike SBB-a i A-SDA da prelete u NiP, a mozda cak i nacelnik Hasim Mujanovic koji je izbacen iz SBiH prosle godine zbog zloupotrebe polozaja. A uz to, neki hard-core SDAovci su otisli kod Mirsada u PzP
Ovu drzavu treba u kompletu prepustit Americkoj ambasadi, da je vodi na svim pozicijama.
- Idemedosumom
- RunnerX
- Industrialyzer
#6704 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Efendic je 2016. godine imao 30000 glasova, mnogo vise nego SDA stranka. Uz odsustvo podrske stranke i malo umanjenu popularnost medju naorodom, i dalje moze ici na 20000. NS i SDP su imali ukupno 5000 glasova, i zaista ne vidim kako Dino misli uzeti ovu opcinu, i ko mu je kandidat. Oboriti nacelnika koji ima podrsku 65% biraca je vrlo, vrlo tezak zadatak. Ko je potencijalni kandidat?
-
putokaz1
#6705 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Neki Košarkaš bivšiIndustrialyzer wrote: ↑04/06/2020 17:30 Efendic je 2016. godine imao 30000 glasova, mnogo vise nego SDA stranka. Uz odsustvo podrske stranke i malo umanjenu popularnost medju naorodom, i dalje moze ici na 20000. NS i SDP su imali ukupno 5000 glasova, i zaista ne vidim kako Dino misli uzeti ovu opcinu, i ko mu je kandidat. Oboriti nacelnika koji ima podrsku 65% biraca je vrlo, vrlo tezak zadatak. Ko je potencijalni kandidat?
- RunnerX
#6706 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Niko nije rekao da će biti lako, ali boriti se mora. Neka uzmu dovoljno vijećnika i trebaju biti zadovoljni.
- Industrialyzer
#6707 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bojim se da se ne potrosi previse energije na tome. Lejla Brcic iz NS je fantastican ministar bila, cudi me da nije ona kandidat. Imas li neke info o imenima? Jel stranacki kadar uopste?
OV Novi Grad je u rasulu, pola ih je okrenulo ledja Efendicu.
-
putokaz1
#6708 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Efendić jeste najači kadar SDA u Sarajevu trenutno
i samo ga Kifla lično može oboriti u Borbi 1-1
i samo ga Kifla lično može oboriti u Borbi 1-1
- RunnerX
#6709 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemam pojma ko bi mogao biti kandidat. Oni su se dogovorili i Dino je jutros rekao da će narednih dana objaviti ime kandidata, samo da kompletiraju program. Kod Senada je neku veče rekao da Efendić zna ko će mu biti protukandidat i da bi se trebao zabrinuti.Industrialyzer wrote: ↑04/06/2020 18:33Bojim se da se ne potrosi previse energije na tome. Lejla Brcic iz NS je fantastican ministar bila, cudi me da nije ona kandidat. Imas li neke info o imenima? Jel stranacki kadar uopste?
Znaš kako, rušenje Efendića bi bio najteži udarac vladajućoj strukturi, jer to je skoro pa nemoguće i tu nikako nisam načisto. Smatram da su Centar i NS mnogo pristupačniji, ali isto tako smatram da je Novi Grad trenutno naša Bastilja, čije bi rušenje vrlo lako moglo pokrenuti novu lavinu...
-
putokaz1
#6710 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NOVI Grad neosvojiva Tvrdjava
Tu jedino glasači 4 orke neće glasati za svog
Tu jedino glasači 4 orke neće glasati za svog
- drndalo
#6711 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Eno ispade Efendic Tito II... Koliko dugo je SDP bio na vlasti? Umrli ti ljudi od starosti?
-
Patton44
#6712 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Alija Tabakovic iz sda,gotova stvar, hos nes.Industrialyzer wrote: ↑04/06/2020 12:27 Mislite da ce NiP bezuslovno podrzati SDA kandidata u Srebrenici? Hipoteticki govorimo, jos uvijek ne znamo imena.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#6713 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
e čuj narod i preletači.
dobro ima nekih forumaša, koji su od početka uz nip i koji su protiv ovih preletača i protiv pirmanja u stranku svega i svačega.
da se ne naljute, ali mislim da će baš ti forumaši biti među prvima koji će napustiti nip.
dobro ima nekih forumaša, koji su od početka uz nip i koji su protiv ovih preletača i protiv pirmanja u stranku svega i svačega.
da se ne naljute, ali mislim da će baš ti forumaši biti među prvima koji će napustiti nip.
- RunnerX
#6714 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hajde nam ponovo citiraj onaj post što si citirao pola godine, o malverzacijama u viku, nisi od kako je počela korona.
- Roccohljup
- RunnerX
#6716 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Komedija mi je svaki put kad vidim da je on nešto napisao, sjetim se početaka, otvorenog pljuvanja po Dini, SDP-u, pa je onda nakon što ga je raja počela sprdati povukao ručnu, ali poruka između redova je uvijek ista.
Snađe l' se Dino u opoziciji? Meni se čini da se snašao, i to odlično.malakh wrote: ↑25/02/2020 18:57 odmah da najavim da se dino nece snaci u opoziciji i da je nakon danasnje sjednice najavljeno kako ce izgeldati svaka njegova diskusija, kada pocne hodati po ivicama dnevnog reda. najavio je da ce isto detaljnije pricati poslije skupstine i da ga hrpa novinara ceka, i nista...
Pa kad se sjetim svih egzibicija za trolejbuse, od optuživanja SDP-a pa do Jasmina Imamovića, preko onih smiješnih slika trolejbusa, itd, itd...
Ljudi obično znaju kad je dosta.
Ovo mi je onako najjače,
Spoiler
Show
izvrsni direktor wrote: ↑18/02/2020 09:43 kako to radi malaks:
prvo je sdp citav krivpa tuzlanski sdppa jasmin imamovicnakon sto mu forumasi govore da prestane sa lazima, on onda malo mijenja, sada je u pitanju dobar prijatelj od jasmina imamovicasamo privatno dobar sa jasminom imamovicemda bi na kraju kolegu @kluz franjo optuzio da izmislja da je netko okrivio jasmina imamovica
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#6717 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
šta da raspravljam sa čovjekom koji ni inspekcijski nalaz ne zna pročitati sa razumijevanjem. travnik, garant.
-
last mohicans
#6718 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da Muzur ide za NG, neovisno sto je na Ilidzi. Mjesto prebivališta se moze promijeniti.RunnerX wrote: ↑04/06/2020 19:01Nemam pojma ko bi mogao biti kandidat. Oni su se dogovorili i Dino je jutros rekao da će narednih dana objaviti ime kandidata, samo da kompletiraju program. Kod Senada je neku veče rekao da Efendić zna ko će mu biti protukandidat i da bi se trebao zabrinuti.Industrialyzer wrote: ↑04/06/2020 18:33Bojim se da se ne potrosi previse energije na tome. Lejla Brcic iz NS je fantastican ministar bila, cudi me da nije ona kandidat. Imas li neke info o imenima? Jel stranacki kadar uopste?
Znaš kako, rušenje Efendića bi bio najteži udarac vladajućoj strukturi, jer to je skoro pa nemoguće i tu nikako nisam načisto. Smatram da su Centar i NS mnogo pristupačniji, ali isto tako smatram da je Novi Grad trenutno naša Bastilja, čije bi rušenje vrlo lako moglo pokrenuti novu lavinu...
- malakh
#6719 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
zanimljivo je kako se nigdje ne može naći biografija nermina muzura. 
jel' travnik ili dif?
jel' travnik ili dif?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#6720 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zvanje magistar nauka je svakako za ismijavat....eee malaše malaše bolje bi ti bilo da mijenjas nick, vidis da ti se svi smiju
-
high_volume
#6721 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ponavljam pitanje sa teme o jedinstvu opozicije:
Bi li "zajednički" kandidat za poziciju načelnika Srebrenice mogao biti i neko ko je Srbin? Možda Hrvat, ili iz reda Ostalih... Ili mora biti Bošnjak, pa da ga takvog prihvate "probosanske stranke". Radi li se ovdje o izboru Bošnjaka, ili načelnika, izboru etničke pripadnosti ili političke funkcije?
- malakh
#6722 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
magistar cega? gdje? tko?izvrsni direktor wrote: ↑04/06/2020 23:03 Zvanje magistar nauka je svakako za ismijavat....eee malaše malaše bolje bi ti bilo da mijenjas nick, vidis da ti se svi smiju
- moon_walker_90
#6723 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa po meni je jedno od kljucnih stvari okupiti stanovnistvo hrvatske nacionalnosti koja ce biti suprotna hns/hdz a siguran sam da takvih ljudi ima zaista mnogo. To bi se naknadno prelilo i u rs.high_volume wrote: ↑04/06/2020 23:52Ponavljam pitanje sa teme o jedinstvu opozicije:
Bi li "zajednički" kandidat za poziciju načelnika Srebrenice mogao biti i neko ko je Srbin? Možda Hrvat, ili iz reda Ostalih... Ili mora biti Bošnjak, pa da ga takvog prihvate "probosanske stranke". Radi li se ovdje o izboru Bošnjaka, ili načelnika, izboru etničke pripadnosti ili političke funkcije?
Naravno idealno bi bilo da smo gradjanska republika ali trenutno smo u drzavi takvoj kakva jeste.
Meni je ok bilo ko ko je sposoban,kompetentan,stručan itd a ne da li se zove Ferid,Ante ili Miodrag.
- drug_profi
#6724 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa vidi, ako cemo tako i ja sam za neke Hrvat, za neke nisam.
Mene ta prica ne zanima, odnosno zanima me onoliko koliko to ide na zivce šovinistima.
E sad svi ovakvi kao ja nemamo certifikat da smo Hrvati jer nismo nacionalno o(ne)svjesteni.
Mi s eokupljamo u građanskim strankama svakako, ali to nam je nas urbani odgoj dao.
Da zivim u Mostaru, mozda bih vukao na neku stranu, pod pritiskom okoline, ali tesko da bih bio bas HDZ-jac.
Mene ta prica ne zanima, odnosno zanima me onoliko koliko to ide na zivce šovinistima.
E sad svi ovakvi kao ja nemamo certifikat da smo Hrvati jer nismo nacionalno o(ne)svjesteni.
Mi s eokupljamo u građanskim strankama svakako, ali to nam je nas urbani odgoj dao.
Da zivim u Mostaru, mozda bih vukao na neku stranu, pod pritiskom okoline, ali tesko da bih bio bas HDZ-jac.
- Styling
#6725 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemojte se zavaravati. Vecina clanova NiP-a su ljudi koji se nikada nisu bavili politikom niti bili clanovi nekih drugih partija. Tu je veliki broj doskorasnjih apstinenata. Ja ih znam veliki broj u opstini Novi Grad u Sarajevu.