Kada bi izdvojio malo vremena i pogledao ovaj klip bilo bi te stid šta si napisao.
Da se razumijemo, sa firmom nemam ništa, nemam nijedan njihov televizor, ali pisati ovakve gluposti je degutantno.
Moderator: Benq
Kada bi izdvojio malo vremena i pogledao ovaj klip bilo bi te stid šta si napisao.
Odličan!
Solidan televizor. Ali ako očeš "stvarno dobar Android televizor" onda svakako Philips 7354:) Pa i što se tiče slike je bolji od tog Sonya.. Ja ti samo predlažem, da opet poslije ne bude nekakvog rata..
Ovdje ne reklamiraju Tv vec Ambilight, Android, Hue

Pa sta je pogrijesio?
kako smijes nekome preporuciti i lagati .... u Sony sliks bolja duplo. Philips haman da crne nema...
Kad već čovjeku tako gorljivo nudiš ovaj Philips 7354 napiši mu poređenje između njega i Sonyija 55XG8096. Ja sad gledam na displayspecifications (rtings.com ne nudi recenzije Philipsa) za Sony imaju podaci o kontrastu i svjetlini (kao i maksmilanoj svjetlini) dok za Philips nema, a ne mogu da nađem ni na netu.
Pa jeste u tvorničkim postavkama, gdje je Sony ionako najbolje kalibriran:) A pored toga, se televizor ne gleda samo u dnevnom osvetljenju..! Ovdje si pogledaj testove, pa češ vidjet, dal je Sony Stvarno bolji.. X Reality Pro procesor se ne može uspoređivat sa P5 procesorom:)) Poslije Android radi osjetno bolje na Philipsu.. Pa poslije Philips podržava sve HDR kao i Dolby Vision, sve audio kodeke itd..AlenK wrote: ↑05/06/2020 10:58kako smijes nekome preporuciti i lagati .... u Sony sliks bolja duplo. Philips haman da crne nema...
U Philipsa je motion malo bolji, ali daaaleko bolja slika je u Sony
Ne zanimaju mene placeni testovi. Zanima me poredjenje slike direktno, kao na videu iznad.bower wrote: ↑05/06/2020 12:27
Pa jeste u tvorničkim postavkama, gdje je Sony ionako najbolje kalibriran:) A pored toga, se televizor ne gleda samo u dnevnom osvetljenju..! Ovdje si pogledaj testove, pa češ vidjet, dal je Sony Stvarno bolji.. X Reality Pro procesor se ne može uspoređivat sa P5 procesorom:)) Poslije Android radi osjetno bolje na Philipsu.. Pa poslije Philips podržava sve HDR kao i Dolby Vision, sve audio kodeke itd..
https://www.benchmark.rs/artikal/test_p ... deo-4950/1
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800g
https://www.lbtechreviews.com/test/tv/6 ... pus7354-12
https://www.lbtechreviews.com/test/tv/6 ... d-65xg8096
Pa sad neznam dal nečeš razumijet ili stvarno ne razumiješ.. Taj video pa ni drugi ne davaju realnu sliku određenog televizora..! Pa zato ima svaki televizor mogučnost podešavanja različitih modova, kod Philipsa i ISF modova, koji prikazuju najbolji kvalitet slike..Zato postoje kalibracije itd.. Pa ako pogledamo i Philips osvetljenje koje je u tvorničkim postavkama podešeno ispod 50%.. Pa naravno, da poslije slika ne može izgledat bolje uopšte po danu..! A ako bi pratio recenzije bi vidio , da Sony i Panasonic imaju najbolje kalibrirane televizore u tvorničkim postavkama.. A to što ima Philips loše tvorničke postavke, moraš pitati sam TPV:) Ali to je več odavno boljka Philips televizora.. A što se tiče recenzija ipak nisu sve plačene..! Uopšte ne sa strane Philipsa, Sonya i Panasonica.. Zna se koji dvojac dava velike pare za te riječi:))AlenK wrote: ↑05/06/2020 12:31Ne zanimaju mene placeni testovi. Zanima me poredjenje slike direktno, kao na videu iznad.bower wrote: ↑05/06/2020 12:27
Pa jeste u tvorničkim postavkama, gdje je Sony ionako najbolje kalibriran:) A pored toga, se televizor ne gleda samo u dnevnom osvetljenju..! Ovdje si pogledaj testove, pa češ vidjet, dal je Sony Stvarno bolji.. X Reality Pro procesor se ne može uspoređivat sa P5 procesorom:)) Poslije Android radi osjetno bolje na Philipsu.. Pa poslije Philips podržava sve HDR kao i Dolby Vision, sve audio kodeke itd..
https://www.benchmark.rs/artikal/test_p ... deo-4950/1
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800g
https://www.lbtechreviews.com/test/tv/6 ... pus7354-12
https://www.lbtechreviews.com/test/tv/6 ... d-65xg8096
Procitao sam da stalno spominjes te lose tvornicke... Zasto bi Philips pucao sebi u nogu i stavljao lose postavke.i samim tim stetio sebi?
Stavljas te smajlije i nagovaras ljude da kupe Philips....
Sreca pa vecina ne nasjedne
Cemu ti smajli? Provokacija neka kad nemassta pametno reci?bower wrote: ↑05/06/2020 12:41
Pa sad neznam dal nečeš razumijet ili stvarno ne razumiješ.. Taj video pa ni drugi ne davaju realnu sliku određenog televizora..! Pa zato ima svaki televizor mogučnost podešavanja različitih modova, kod Philipsa i ISF modova, koji prikazuju najbolji kvalitet slike..Zato postoje kalibracije itd.. Pa ako pogledamo i Philips osvetljenje koje je u tvorničkim postavkama podešeno ispod 50%.. Pa naravno, da poslije slika ne može izgledat bolje uopšte po danu..! A ako bi pratio recenzije bi vidio , da Sony i Panasonic imaju najbolje kalibrirane televizore u tvorničkim postavkama.. A to što ima Philips loše tvorničke postavke, moraš pitati sam TPV:) Ali to je več odavno boljka Philips televizora.. A što se tiče recenzija ipak nisu sve plačene..! Uopšte ne sa strane Philipsa, Sonya i Panasonica.. Zna se koji dvojac dava velike pare za te riječi:))![]()
Pa izgleda, da ti mene malo provociraš.. Kako može imat Sony bolji kontrast, kad ima Philips kontrast 1800:1 a Sony oko 1000:1..? A što se tiče crne nema Sony ništa bolje.. Philips ima i bolju obradu slike itd.. Gdje je Sony stvarno bolji, je jedino prikaz boja.. A sad više neču raspravljat, jer mi žao vremena pa i teme;)AlenK wrote: ↑05/06/2020 12:51Cemu ti smajli? Provokacija neka kad nemassta pametno reci?bower wrote: ↑05/06/2020 12:41
Pa sad neznam dal nečeš razumijet ili stvarno ne razumiješ.. Taj video pa ni drugi ne davaju realnu sliku određenog televizora..! Pa zato ima svaki televizor mogučnost podešavanja različitih modova, kod Philipsa i ISF modova, koji prikazuju najbolji kvalitet slike..Zato postoje kalibracije itd.. Pa ako pogledamo i Philips osvetljenje koje je u tvorničkim postavkama podešeno ispod 50%.. Pa naravno, da poslije slika ne može izgledat bolje uopšte po danu..! A ako bi pratio recenzije bi vidio , da Sony i Panasonic imaju najbolje kalibrirane televizore u tvorničkim postavkama.. A to što ima Philips loše tvorničke postavke, moraš pitati sam TPV:) Ali to je več odavno boljka Philips televizora.. A što se tiče recenzija ipak nisu sve plačene..! Uopšte ne sa strane Philipsa, Sonya i Panasonica.. Zna se koji dvojac dava velike pare za te riječi:))![]()
Postavio si test gdje je prednost Philipsa android i ambilight...a prednost Sony crna boja i kontrast.
Nemoj reci da je ambilight bitniji....
I kao drugo, odgovori forumasu moke_31 . Vjesto izbjegavas ono sto ti ne odgovara.
Hvala Bogu pa si nebitan vecini, kao i Philips.
Pozdrav , ides na foe![]()
: ) : )
![]()
To sve sto je navedno za sony isto vazi i za philips samo je kod philipsa jos gore..bower wrote: ↑05/06/2020 12:57Pa izgleda, da ti mene malo provociraš.. Kako može imat Sony bolji kontrast, kad ima Philips kontrast 1800:1 a Sony oko 1000:1..? A što se tiče crne nema Sony ništa bolje.. Philips ima i bolju obradu slike itd.. Gdje je Sony stvarno bolji, je jedino prikaz boja.. A sad više neču raspravljat, jer mi žao vremena pa i teme;)AlenK wrote: ↑05/06/2020 12:51Cemu ti smajli? Provokacija neka kad nemassta pametno reci?bower wrote: ↑05/06/2020 12:41
Postavio si test gdje je prednost Philipsa android i ambilight...a prednost Sony crna boja i kontrast.
Nemoj reci da je ambilight bitniji....
I kao drugo, odgovori forumasu moke_31 . Vjesto izbjegavas ono sto ti ne odgovara.
Hvala Bogu pa si nebitan vecini, kao i Philips.
Pozdrav , ides na foe![]()
: ) : )
![]()
The Sony X800G has disappointing black uniformity. There is noticeable clouding around our test cross, covering almost the entire screen. Unfortunately, there is no local dimming feature.
Prevarant Slovenski.skriveni wrote: ↑05/06/2020 15:56
To sve sto je navedno za sony isto vazi i za philips samo je kod philipsa jos gore..
The Philips 7304 has disappointing black uniformity.There is noticeable clouding around our test cross, covering almost the entire screen. Unfortunately, there is no local dimming feature.
Dečko oladi malo.!AlenK wrote: ↑05/06/2020 16:14Prevarant Slovenski.skriveni wrote: ↑05/06/2020 15:56
To sve sto je navedno za sony isto vazi i za philips samo je kod philipsa jos gore..
The Philips 7304 has disappointing black uniformity.There is noticeable clouding around our test cross, covering almost the entire screen. Unfortunately, there is no local dimming feature.
Hvala Bogu pa ljudi ne nasjedaju na njegove "preporuke".
Da li neko s teme ima ovaj xf9005... Koje postavke su najbolje?