TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Cossack

#13676 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

skriveni wrote: 05/06/2020 07:22 Ljepo je uzeti pravu marku televizora, dosta je više tesli, vox-a, filipsa.
Kada bi izdvojio malo vremena i pogledao ovaj klip bilo bi te stid šta si napisao.

Da se razumijemo, sa firmom nemam ništa, nemam nijedan njihov televizor, ali pisati ovakve gluposti je degutantno.
skriveni

#13677 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skriveni »

Hahahah inace izgleda jako zanimljiv taj ambilight dok je upaljeno svjetlo i u toku dana, mozes s njim guzicu obrisat kolko je koristan
Cossack

#13678 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

skriveni wrote: 05/06/2020 09:08 Hahahah inace izgleda jako zanimljiv taj ambilight dok je upaljeno svjetlo i u toku dana, mozes s njim guzicu obrisat kolko je koristan
Bravo.
vojopd

#13679 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vojopd »

Ima philips hue radi isto sto i ambilight, samo sto mu je cijena paprena... :-)
PlusSA

#13680 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

@Cossack

Kakav je Sony Android UHD/4K LED TV KD 55XG8096?

Istice ugovor mojetv za koji dan pa gledam cijena 1150km.

Kontam svojima utrpati MU6172 a sebi ovaj Sony zbog androida :mrgreen:
Cossack

#13681 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

PlusSA wrote: 05/06/2020 09:55 @Cossack

Odličan! :thumbup:

KD-65XG8096 is Sony’s version of a well-equipped LCD TV at a reasonable price. Here you get 4K resolution, support for HDR and powerful Android smart features in one neat package. The IPS-based LCD panel delivers surprisingly good picture quality.

Last edited by Cossack on 05/06/2020 10:11, edited 1 time in total.
bower

#13682 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

Solidan televizor. Ali ako očeš "stvarno dobar Android televizor" onda svakako Philips 7354:) Pa i što se tiče slike je bolji od tog Sonya.. Ja ti samo predlažem, da opet poslije ne bude nekakvog rata.. :D
REDDEVILS

#13683 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Cossack wrote: 05/06/2020 09:03
skriveni wrote: 05/06/2020 07:22 Ljepo je uzeti pravu marku televizora, dosta je više tesli, vox-a, filipsa.
Kada bi izdvojio malo vremena i pogledao ovaj klip bilo bi te stid šta si napisao.

Da se razumijemo, sa firmom nemam ništa, nemam nijedan njihov televizor, ali pisati ovakve gluposti je degutantno.
Ovdje ne reklamiraju Tv vec Ambilight, Android, Hue :lol:
Jedan od komentara :)
Image
Uglavnom ovaj Ambilight koriste da bi prekrili mane televizora, ali im ni to izgleda ne polayi za rukom :)
AlenK

#13684 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AlenK »

Cossack wrote: 05/06/2020 09:03

Pa sta je pogrijesio?
Sony i Samsung i jesu prave marke naspram Philipsa. U smislu ucesca na trzistu i povjerenju kupaca .

Ako Philips zeli to dostici, trebace dosta pure jos.
Nesto slicno je bilo sa Huawei , a kasnije i Xiaomi telefonima. Samo sto ovdje Philips ne nudi bas cijene kao sto je Xiaomi nudio sa telefonima.
AlenK

#13685 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AlenK »

bower wrote: 05/06/2020 10:07

Solidan televizor. Ali ako očeš "stvarno dobar Android televizor" onda svakako Philips 7354:) Pa i što se tiče slike je bolji od tog Sonya.. Ja ti samo predlažem, da opet poslije ne bude nekakvog rata.. :D
kako smijes nekome preporuciti i lagati .... u Sony sliks bolja duplo. Philips haman da crne nema...

U Philipsa je motion malo bolji, ali daaaleko bolja slika je u Sony

moke_31

#13686 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Kad već čovjeku tako gorljivo nudiš ovaj Philips 7354 napiši mu poređenje između njega i Sonyija 55XG8096. Ja sad gledam na displayspecifications (rtings.com ne nudi recenzije Philipsa) za Sony imaju podaci o kontrastu i svjetlini (kao i maksmilanoj svjetlini) dok za Philips nema, a ne mogu da nađem ni na netu.
Oba su IPS paneli sa 10 bitnom dubinom panela (8 bitni +FRC). Plus, čudan je Mediatekov SoC kod Philipsa MT5887 kojeg nema u bazi Mediatekovih čipova i na netu se gotovo ništa ne može naći o njemu. Čini se kao kopija nekog četverojezgrenog Mediatekovog chipa.

Dakle, daj neke argumente kad nudiš Philipsove televizore da potencijalni kupci mogu vidjeti konkretne argumente. Koristiš situaciju da rtings ne radi recenzije Philipsa i ustvari može se reći da ozbiljnih recenzija svakako nema (youtube recenzije su smijšene i niko in ne uzima za ozbiljno) pa bacaš subjektivna mišljenja i navodiš neke nebitne detalje. Navedi bar, osim vrste panela i njegove dubine u bitima, statički/dinamički kontrast i osvjetnjenje. Za HDR je osvjetnjenje panela veoma bitna stvar (posebno SDR i HDR Peak Brightness) i ako je osvjetnjenje slabo priča o podržavanju nekih HDR formata je maltene besmislena i možeš ti navoditi da Philips podržava i HDR sa Marsa ali u praktičnoj upotrebi od toga nema ništa, obični marketinški gimmick.

Na primjer, PUS 7304 - IPS (jer nema podataka za 7354), prema displayspecifications, peak brightnes je 330 cd/m2 a statik kontrast 850:1. Kod 7354 su ovi parametri možda i lošiji. Kod Sonyija XG8096 je peak brightness 400 cd/m2 a statički kontrast 1000:1. O kvaliteti izrade i komponenti, i kontroli kvalitete Philips i Sony ne mogu zajedno stati u istu rečenicu!!!

Postavlja se pitanje na osnovu čega ti nudiš ljudima da kupe Philips? Trebaju tebi vjerovati na riječ i tvojim forama o HDR formatima, indexu kvalitete slike, ambilightu (kojem je glavna funkcija da zamaskira mane panela kada se TV gleda u mračnoj sobi) i sl. glupostima?!
Philips jednostavno ne vrijedi para za koje se prodaje u smislu uloženo dobijeno, ostalo je samo ime koje se pokušava dobro unovčiti.
bower

#13687 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

AlenK wrote: 05/06/2020 10:58

kako smijes nekome preporuciti i lagati .... u Sony sliks bolja duplo. Philips haman da crne nema...

U Philipsa je motion malo bolji, ali daaaleko bolja slika je u Sony

Pa jeste u tvorničkim postavkama, gdje je Sony ionako najbolje kalibriran:) A pored toga, se televizor ne gleda samo u dnevnom osvetljenju..! Ovdje si pogledaj testove, pa češ vidjet, dal je Sony Stvarno bolji.. X Reality Pro procesor se ne može uspoređivat sa P5 procesorom:)) Poslije Android radi osjetno bolje na Philipsu.. Pa poslije Philips podržava sve HDR kao i Dolby Vision, sve audio kodeke itd..

https://www.benchmark.rs/artikal/test_p ... deo-4950/1
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800g

https://www.lbtechreviews.com/test/tv/6 ... pus7354-12
https://www.lbtechreviews.com/test/tv/6 ... d-65xg8096
AlenK

#13688 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AlenK »

bower wrote: 05/06/2020 12:27

Pa jeste u tvorničkim postavkama, gdje je Sony ionako najbolje kalibriran:) A pored toga, se televizor ne gleda samo u dnevnom osvetljenju..! Ovdje si pogledaj testove, pa češ vidjet, dal je Sony Stvarno bolji.. X Reality Pro procesor se ne može uspoređivat sa P5 procesorom:)) Poslije Android radi osjetno bolje na Philipsu.. Pa poslije Philips podržava sve HDR kao i Dolby Vision, sve audio kodeke itd..

Ne zanimaju mene placeni testovi. Zanima me poredjenje slike direktno, kao na videu iznad.
Procitao sam da stalno spominjes te lose tvornicke... Zasto bi Philips pucao sebi u nogu i stavljao lose postavke i samim tim stetio sebi?
Eto i na tom testu kazu da mu je crna boja kurcina, ko sto i jeste. Minus na Sonyu daljinski ...hahaha
Prednost Philipsa Android i Ambilight... Pa zar nije bitniji kontrast i crna boja?

Stavljas te smajlije i nagovaras ljude da kupe Philips....
Sreca pa vecina ne nasjedne
bower

#13689 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

AlenK wrote: 05/06/2020 12:31
bower wrote: 05/06/2020 12:27

Ne zanimaju mene placeni testovi. Zanima me poredjenje slike direktno, kao na videu iznad.
Procitao sam da stalno spominjes te lose tvornicke... Zasto bi Philips pucao sebi u nogu i stavljao lose postavke.i samim tim stetio sebi?

Stavljas te smajlije i nagovaras ljude da kupe Philips....
Sreca pa vecina ne nasjedne
Pa sad neznam dal nečeš razumijet ili stvarno ne razumiješ.. Taj video pa ni drugi ne davaju realnu sliku određenog televizora..! Pa zato ima svaki televizor mogučnost podešavanja različitih modova, kod Philipsa i ISF modova, koji prikazuju najbolji kvalitet slike..Zato postoje kalibracije itd.. Pa ako pogledamo i Philips osvetljenje koje je u tvorničkim postavkama podešeno ispod 50%.. Pa naravno, da poslije slika ne može izgledat bolje uopšte po danu..! A ako bi pratio recenzije bi vidio , da Sony i Panasonic imaju najbolje kalibrirane televizore u tvorničkim postavkama.. A to što ima Philips loše tvorničke postavke, moraš pitati sam TPV:) Ali to je več odavno boljka Philips televizora.. A što se tiče recenzija ipak nisu sve plačene..! Uopšte ne sa strane Philipsa, Sonya i Panasonica.. Zna se koji dvojac dava velike pare za te riječi:)) :D
AlenK

#13690 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AlenK »

bower wrote: 05/06/2020 12:41

Pa sad neznam dal nečeš razumijet ili stvarno ne razumiješ.. Taj video pa ni drugi ne davaju realnu sliku određenog televizora..! Pa zato ima svaki televizor mogučnost podešavanja različitih modova, kod Philipsa i ISF modova, koji prikazuju najbolji kvalitet slike..Zato postoje kalibracije itd.. Pa ako pogledamo i Philips osvetljenje koje je u tvorničkim postavkama podešeno ispod 50%.. Pa naravno, da poslije slika ne može izgledat bolje uopšte po danu..! A ako bi pratio recenzije bi vidio , da Sony i Panasonic imaju najbolje kalibrirane televizore u tvorničkim postavkama.. A to što ima Philips loše tvorničke postavke, moraš pitati sam TPV:) Ali to je več odavno boljka Philips televizora.. A što se tiče recenzija ipak nisu sve plačene..! Uopšte ne sa strane Philipsa, Sonya i Panasonica.. Zna se koji dvojac dava velike pare za te riječi:)) :D
Cemu ti smajli? Provokacija neka kad nemassta pametno reci?
Postavio si test gdje je prednost Philipsa android i ambilight...a prednost Sony crna boja i kontrast.
Nemoj reci da je ambilight bitniji....

I kao drugo, odgovori forumasu moke_31 . Vjesto izbjegavas ono sto ti ne odgovara.

Hvala Bogu pa si nebitan vecini, kao i Philips.

Pozdrav , ides na foe :D
: ) : )
:)
bower

#13691 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

AlenK wrote: 05/06/2020 12:51

Postavio si test gdje je prednost Philipsa android i ambilight...a prednost Sony crna boja i kontrast.

I kao drugo, odgovori forumasu moke_31 . Vjesto izbjegavas ono sto ti ne odgovara.

Pa izgleda, da ti mene malo provociraš.. Kako može imat Sony bolji kontrast, kad ima Philips kontrast 1800:1 a Sony oko 1000:1..? A što se tiče crne nema Sony ništa bolje.. Philips ima i bolju obradu slike itd.. Gdje je Sony stvarno bolji, je jedino prikaz boja.. A sad više neču raspravljat, jer mi žao vremena pa i teme;)

The Sony X800G has disappointing black uniformity. There is noticeable clouding around our test cross, covering almost the entire screen. Unfortunately, there is no local dimming feature.
REDDEVILS

#13692 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥤🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱
AlenK

#13693 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AlenK »

Ima li ikakve prednosti povezati soundbar sa hdmi umjesto bluetooth ?
photo&video

#13694 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

TV SONY, zenski depilator moze Philips. Sve ostalo je zabluda :skoljka:
mirsek

#13695 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirsek »

Tesko je biti pametan.
Philips stvarno ima dobre ocjene po internetu, npr. model PUS7354, misljenje od 400-500 ljudi, prosjecna ocjena 4.5 od 5.
Evo konkretno ovaj model po ovoj cijeni i garanciji je stvarno tesko dostici:
https://www.televizori.ba/philips-telev ... d-srebreni
skriveni

#13696 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skriveni »

bower wrote: 05/06/2020 12:57
AlenK wrote: 05/06/2020 12:51

Pa izgleda, da ti mene malo provociraš.. Kako može imat Sony bolji kontrast, kad ima Philips kontrast 1800:1 a Sony oko 1000:1..? A što se tiče crne nema Sony ništa bolje.. Philips ima i bolju obradu slike itd.. Gdje je Sony stvarno bolji, je jedino prikaz boja.. A sad više neču raspravljat, jer mi žao vremena pa i teme;)

The Sony X800G has disappointing black uniformity. There is noticeable clouding around our test cross, covering almost the entire screen. Unfortunately, there is no local dimming feature.
To sve sto je navedno za sony isto vazi i za philips samo je kod philipsa jos gore..

The Philips 7304 has disappointing black uniformity.There is noticeable clouding around our test cross, covering almost the entire screen. Unfortunately, there is no local dimming feature.
AlenK

#13697 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AlenK »

skriveni wrote: 05/06/2020 15:56
To sve sto je navedno za sony isto vazi i za philips samo je kod philipsa jos gore..

The Philips 7304 has disappointing black uniformity.There is noticeable clouding around our test cross, covering almost the entire screen. Unfortunately, there is no local dimming feature.
Prevarant Slovenski.
Hvala Bogu pa ljudi ne nasjedaju na njegove "preporuke".

Da li neko s teme ima ovaj xf9005... Koje postavke su najbolje?
Drug Clan

#13698 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Drug Clan »

Od philipsa imam jedino mašinicu za šišanje i ona je realno smeće jer kad skidam dlake na mudima redovno me uštine i raskrvari :lol: :lol:
bower

#13699 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

AlenK wrote: 05/06/2020 16:14
skriveni wrote: 05/06/2020 15:56

Prevarant Slovenski.
Hvala Bogu pa ljudi ne nasjedaju na njegove "preporuke".

Da li neko s teme ima ovaj xf9005... Koje postavke su najbolje?
Dečko oladi malo.!
bower

#13700 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

A što se tiče crne na Philipsu. Ipak to nije OLED ili Fald model:) Pa i večina ljudi je veoma zadovolnja prikazom crne, a da ne pričam o ostalom:))

Model 55PUS7354/12 ima upravo Direct LED pozadinsko osvetljenje, ali i MicroDimingPro tehnologiju. Ovaj sistem automatski gasi određene delove pozadinskog osvetljenja kako bi se dobio bolji prikaz crne boje. To se najbolje vidi kada se na ekranu pusti video koji nije u 16 : 9 formatu, pa se s neke strane nalazi prazan „crni“ prostor. Zahvaljujući MicroDimingPro sistemu, ovaj deo ekrana je stvarno crn, što na kraju pruža prijatniji ugođaj pri gledanju. Istina, može se primetiti" lagano" probijanje pozadinskog osvetljenja s leve i desne strane (što MicroDimmingPro teško može da sakrije), ali u većini slučajeva to nije vidljivo.
Post Reply