Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Control panel

#45726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Henry Chinaski wrote: 03/06/2020 10:20
Control panel wrote: 03/06/2020 10:17 Zlatnog ljiljana ima i nedzad sve po zakonu brankovic.
Mislim da postoji razlika jer je "po zakonu" bio pulen vlasti i u ratu, a ovaj se politikom počeo baviti tek poslije rata.
A mozda je trebalo da neki hrvat dobije ljiljana, isto kao sucur, srbin, (njemu svaka cast, za njega se zna i za one unistene tenkove) , a za zeljka postoji legenda da je bio dobar borac.
Isto kao sto se sad legende ispredaju o trezorasu.

Uglavnom nebitno.
bunk

#45727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Ma qrac bi vi propitivali Zlatne Ljiljane da je Komsic ostao kiflina kuja ko trenerko i peda.
statixx

#45728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

bunk wrote: 03/06/2020 10:42 Ma qrac bi vi propitivali Zlatne Ljiljane da je Komsic ostao kiflina kuja ko trenerko i peda.
Znam da si slab na SAD, sta ono bi sa Zukicem, jesi li im oprostio.
bunk

#45729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

statixx wrote: 03/06/2020 10:49
bunk wrote: 03/06/2020 10:42 Ma qrac bi vi propitivali Zlatne Ljiljane da je Komsic ostao kiflina kuja ko trenerko i peda.
Kojim Zukicem?
Onim sto mu se konj ubio ili.mislis na nekog drugog?
statixx

#45730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

bunk wrote: 03/06/2020 10:50
statixx wrote: 03/06/2020 10:49
Kojim Zukicem?
Onim sto mu se konj ubio ili.mislis na nekog drugog?
Onaj sto je stavljen na Crnu listu.
bunk

#45731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Sta s njim.
Ja sam duboko ubijedjen da je SAD jedini prijatelj BiH u svijetu.
I da babu mog stave na crnu listu postovo bi.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#45732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 03/06/2020 10:58 Sta s njim.
Ja sam duboko ubijedjen da je SAD jedini prijatelj BiH u svijetu.
I da babu mog stave na crnu listu postovo bi.
Sta je ba ovo bunk nisu dpveli iz sda nikog da prica o korupciji u bih, vec ovpg mrskog vam arnauta iz jps mrskihe vam nase stranke...
Ambasadori PIC-a o korupciji u BiH: Obratit će im se sudija Perić i zastupnik Arnaut
Dr Arsla

#45733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Kikibombona wrote: 03/06/2020 08:34
thekupus wrote: 03/06/2020 03:40 Super odgovori Forte na pitanja pratilaca. Potvrdio je da neće biti kandidat na lokalnim izborima.
Forto zeli neku vecu funkciju, vjerovatno ocekuje da ce vratiti na poziciju premijera KS.

Ja se nadam i prizeljkujem da je on nasljednik Pedje kojem su ostale jos tri godine na celu NS i nakon kojih se vise nema pravo kandidovati.
Jok. To je rezervisano za Mirsada Čamca. Treba zelenima vratiti usluge (posao i stan) :D
Father_Jack_Hackett

#45734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Father_Jack_Hackett »

Glasam za Našu stranku od prvih mojih i njihovih izbora ali ove godine razmišljam da ne glasam za njih zbog toga što u mojoj Zenici ne nude prave ljude na listama. Da živim u Sarajevu bez problema bih glasao za njih, smatram da treba promjena u cijeloj BiH doći iz Sarajeva ali moraju pažnju posvetiti i drugim gradovima. Znam da u Zenici mnogi ljudi bi glasali za njih da ponude odgovarajuće kandidate na izborima. Evo ja preporučujem Harisa Abdagića direktora Gradske biblioteke, da se njemu obratite da bude jedan od vaših kandidata na listi za gradsko vijeće. Bilo bi dobro kada bi još neki zeničanin predložio kandidata, koji svojim sposobnostima i karakterom odgovara Našoj stranci.
Control panel

#45735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Postavljao sam pitanje i na temi o SDP, i df-u evo i pvdje ali mi niko ne odgovara.
sumirprimus

#45736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

Control panel wrote: 03/06/2020 10:17
Zlatnog ljiljana ima i nedzad sve po zakonu brankovic.
:shock: nemoj zajebavat za ovo? prvi put cujem, za sta jadan ne bio on dobi ljiljana auuuu kukuu
Control panel

#45737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Father_Jack_Hackett wrote: 03/06/2020 12:11 Glasam za Našu stranku od prvih mojih i njihovih izbora ali ove godine razmišljam da ne glasam za njih zbog toga što u mojoj Zenici ne nude prave ljude na listama. Da živim u Sarajevu bez problema bih glasao za njih, smatram da treba promjena u cijeloj BiH doći iz Sarajeva ali moraju pažnju posvetiti i drugim gradovima. Znam da u Zenici mnogi ljudi bi glasali za njih da ponude odgovarajuće kandidate na izborima. Evo ja preporučujem Harisa Abdagića direktora Gradske biblioteke, da se njemu obratite da bude jedan od vaših kandidata na listi za gradsko vijeće. Bilo bi dobro kada bi još neki zeničanin predložio kandidata, koji svojim sposobnostima i karakterom odgovara Našoj stranci.

NS bas ima super kadrove u Sarajevu. Superhvaljeni Damir Marjanovic bio nosilac liste, elvis vreto sad zastupnik (podrzava i u talu je sa SDA),Neira dizdarevic dovukla se iz DF-a, pa cim joj je ukazala prilika sestru zaposlila, na skupstini kulira, trepce okicama, ima krceci low voice i sva je vazna.

Odlicni kadrovi :thumbup:
sumirprimus

#45738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

vala ni u tuzli nisu nista bolji iskreno :lol: :oops:
al o tom potom, svu bol na sda :D :skoljka:
Bazinga1234

#45739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bazinga1234 »

sumirprimus wrote: 03/06/2020 12:41 vala ni u tuzli nisu nista bolji iskreno :lol: :oops:
al o tom potom, svu bol na sda :D :skoljka:
A Selim?
Dr Arsla

#45740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Zvjezdan Karadžin Tuzla ministar u ekspertnoj vladi, molio Kukića da ga ostavi na poziciji ministra i nudio se da pređe u Sda, Muradif Mujkanović Mure ili Kugla Zivinice, promijenio sve stranke, dok je bio u talu sa Kukićem imao privatnu firmu za prodaju uglja iz Banovića, kad su ga šutnuli iz tog posla laje na sva usta po fb naročito, Mirsad Čamdžić Čamac u Gračanici, novinar bivši član Sda preko koje je dobio posao i stan u Bkc (preprojektovali Bkc i umjesto likovne galerije napravili 3 stana od kojih su jedan dodijelili svom uvaženom člani stranke).
Jedino u NS na Tk što vrijedi je gospodin Selim Bešlagić
sumirprimus

#45741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

selim je odavno otiso u penziju i ne znam sta mu je trebalo da se vraca uopste.
jednostavno energetski i svakako potrosen.
svaka mu cast i kapa dole za predratni, ratni i odmah posle rata dio u vezi tuzle, zlatnim slovima upisan u istoriju grada.
ovo sad stvarno nepotrebno i generalno ne samo selim, druze prepusti mladjima, al ne bukvalno familiji svojoj mjesto :lol:
Spektakluk

#45742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Spektakluk »

sumirprimus wrote: 03/06/2020 13:04 selim je odavno otiso u penziju i ne znam sta mu je trebalo da se vraca uopste.
jednostavno energetski i svakako potrosen.
svaka mu cast i kapa dole za predratni, ratni i odmah posle rata dio u vezi tuzle, zlatnim slovima upisan u istoriju grada.
ovo sad stvarno nepotrebno i generalno ne samo selim, druze prepusti mladjima, al ne bukvalno familiji svojoj mjesto :lol:
Vjerovatno da bi NS presla izborni prag u TK. Pola tih glasova je donio Selim na staroj slavi. Do njih je da sada rade na izgradnji novih imena.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#45743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Control panel wrote: 03/06/2020 12:22
Postavljao sam pitanje i na temi o SDP, i df-u evo i pvdje ali mi niko ne odgovara.
vec su neki posali, a i osobno sam dva puta pisao o tome. jebiga druze, kada ne pratis forum.

nego, je li mandic zacementiran za centar? dodje informacija da su se zarovili u ministarstvo komunalne privrede i preispituju odluke i rad mandica. ne rade to oni bez razloga.
ultima_palabra

#45744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

malakh wrote: 04/06/2020 00:51 dodje informacija da su se zarovili u ministarstvo komunalne privrede i preispituju odluke i rad mandica. ne rade to oni bez razloga.
Malakhovstina, koncentrat 100%.

Sto su ti moderna vremena, u neko drugo vrijeme bi bio cinkaros i provokator po opskurnim birtijama, a sad to sve moze raditi "od kuce".
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#45745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

ultima_palabra wrote: 04/06/2020 03:37
malakh wrote: 04/06/2020 00:51 dodje informacija da su se zarovili u ministarstvo komunalne privrede i preispituju odluke i rad mandica. ne rade to oni bez razloga.
Malakhovstina, koncentrat 100%.

Sto su ti moderna vremena, u neko drugo vrijeme bi bio cinkaros i provokator po opskurnim birtijama, a sad to sve moze raditi "od kuce".
nek si im rekao. ti si ono posten i isto radis, ali sa radnog mjesta.
kritikos

#45746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kritikos »

malakh wrote: 04/06/2020 00:51
nego, je li mandic zacementiran za centar? dodje informacija da su se zarovili u ministarstvo komunalne privrede i preispituju odluke i rad mandica. ne rade to oni bez razloga.
Konkurenciji ne treba razlog. Klasičan potez očajničke vlasti da se zarove i pokušaju naći bilo šta kompromitirajuće u rangu zatvaranja rupe u zidu ili paušala dižući na sva zvona preko svojih glasila senzacionalistički u nadi skretanja pažnje sa svog kriminala. Misliš da će mu ostati dužni za javno otkrivanje kriminala u RAD-u? Pogotovo sada kad je izvjesno da će biti glavni konkurent Ajnadžiću. Ma hajte molim vas. Auffff......što bi ti rekao Željkec.
Ne branim ga, ako ima šta, nek odgovara, ali onom rumemom već treća godina predmet u ladici stoji čekajući zastaru. Ne znate čovjeka Senade.
Kikibombona

#45747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Father_Jack_Hackett wrote: 03/06/2020 12:11 Glasam za Našu stranku od prvih mojih i njihovih izbora ali ove godine razmišljam da ne glasam za njih zbog toga što u mojoj Zenici ne nude prave ljude na listama. Da živim u Sarajevu bez problema bih glasao za njih, smatram da treba promjena u cijeloj BiH doći iz Sarajeva ali moraju pažnju posvetiti i drugim gradovima. Znam da u Zenici mnogi ljudi bi glasali za njih da ponude odgovarajuće kandidate na izborima. Evo ja preporučujem Harisa Abdagića direktora Gradske biblioteke, da se njemu obratite da bude jedan od vaših kandidata na listi za gradsko vijeće. Bilo bi dobro kada bi još neki zeničanin predložio kandidata, koji svojim sposobnostima i karakterom odgovara Našoj stranci.
Isti slucaj sa mnom. Svaki put glasao za NS iako nisam narocito odusevljen izborom. Prilicno tanko i tromo.

Sanja je ok, bori se, zasluzi platu. Nije narocit kapacitet ali se trudi, ima muda iznijeti stav koji prezire 90% zenicke mahale. Meliha je ok, Alana Handzica hvale neki moji prijatelji, ja ga ne poznajem. Ima i ekscentricna djevojka iz podmlatka (ne mogu se sjetiti imena), ali ona je izbor mladje raje.

Slazem se da je tanko ali mi u Zenici nemam kvalitetnog izbora. Bruka progresivne raje je otisla iz grada u proteklih 20 godina, narocito u proteklih 5. :roll:

Opet cu glasati za NS, nema boljeg izbora. Babajic iz SDP-a je solidan momak, ali su ostali... :roll: :roll:

...

Volio bih da NS zaigra malo agresivnije, da dodje u priliku odlucivati o buducnosti grada. Kasumovic glat uzima izbore, ali bi bilo dobro da NS i SDP imaju presudne ruke u Vijecu kako Fuke od Zenice ne bi napravio Vakuf.
high_volume

#45748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Kikibombona wrote: 04/06/2020 09:00
Isti slucaj sa mnom. Svaki put glasao za NS iako nisam narocito odusevljen izborom. Prilicno tanko i tromo.

Sanja je ok, bori se, zasluzi platu. Nije narocit kapacitet ali se trudi, ima muda iznijeti stav koji prezire 90% zenicke mahale. Meliha je ok, Alana Handzica hvale neki moji prijatelji, ja ga ne poznajem. Ima i ekscentricna djevojka iz podmlatka (ne mogu se sjetiti imena), ali ona je izbor mladje raje.

Slazem se da je tanko ali mi u Zenici nemam kvalitetnog izbora. Bruka progresivne raje je otisla iz grada u proteklih 20 godina, narocito u proteklih 5. :roll:

Opet cu glasati za NS, nema boljeg izbora. Babajic iz SDP-a je solidan momak, ali su ostali... :roll: :roll:

...

Volio bih da NS zaigra malo agresivnije, da dodje u priliku odlucivati o buducnosti grada. Kasumovic glat uzima izbore, ali bi bilo dobro da NS i SDP imaju presudne ruke u Vijecu kako Fuke od Zenice ne bi napravio Vakuf.
A zašto se ne pridružiš Našoj Stranci članstvom, pa tako neposredno daš doprinos boljem i uneseš svoju energiju, znanje i iskustvo. Konačno, najviše bi upravo ti imao koristi...
Kikibombona

#45749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

high_volume wrote: 04/06/2020 09:42A zašto se ne pridružiš Našoj Stranci članstvom, pa tako neposredno daš doprinos boljem i uneseš svoju energiju, znanje i iskustvo. Konačno, najviše bi upravo ti imao koristi...
Angazman u politici nije moj djir. Ima nekoliko poslova koje ne bih volio raditi osim ako me ne bi teska muka natjerala.

A, inace, smatram da politika moze biti najplemenitiji i najkorisniji posao koji covjek moze raditi. Doktor moze pomoci nekolicini, politicar milionima. Moze pomoci doktorima, naucnicima, bolesnima, penzionerima... moze graditi, cuvati okolinu,... moze sve, sto bi rekao Damir Niksic koga u posljednje vrijeme iznimno cijenim i smatram kvalitetnim pojedincem u politici.

Iako ne zelim formalno ucestvovati iz licnih razloga, itekako sam aktivan. Da su svi ljudi kao ja, gdje bi nam bio kraj!?? Samo ove godine sam dosao u priliku da na razlicite nacine razgovaram sa Mirsadom Hadzikadicem, Pedjom Kojovicem, Damirom Niksicem, Lejlom Brcic i jos nekim politicarima. Svaki put se radilo o kritikama i prijedlozima. Kada bi svi ucestvovali koliko ja bilo bi dobro, bez lazne skromnosti to kazem. Moj angazaman se vidi u razgovoru sa rodbinom i prijateljima, komsijama, radnim kolegama itd. Turdim se doprinijeti u domenu svojih mogucnosti.

---

Sto se tice zenicke NS, fina je to ekipica. Jedne prilike sam se obratio Sanji Renic, dok je bila dio vecine, vezano za jedan problem koji je smetao mnogim Zenicanima. Poduzela je odredjene korake i problem koji je trajao neko vrijeme je otklonjen. Ona je pristupacna zena, moze se stupiti u kontakt. Samo, eto, moze i mora puno bolje. Ako vec radis neki posao, potrudi se maksimalno da rezultati budu sto bolji.
Bosanski_kralj

#45750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosanski_kralj »

Moram reći da NS igra jako prljavo u zadnje vrijeme, a ne radi se to tako. Prvo njihova zastupnica u skupštini USK neće da podržava Vladu u kojoj su i SDP-ovi ministri. To im se toleriše, ali očigledno oni nastavljaju i dalje da rade protiv SDP i ruše BH blok. Prvo su rekli da će imati svog kandidata za gradonačelnika Tuzle, baš tamo gdje je SDP-ov načelnik, a evo sad isto to rade i u Bosanskoj Krupi i direktno na taj način će pomoći da SDA osvoji načelničko mjesto.

Jako ružno je to sa njihove strane.
Locked